عراق بدهکار و مسئولان‌به‌دنبال‌گسترش‌صادرات هستند

بدهی های کلان کشور عراق از یک سو و مشکلات داخلی در حوزه برق کشور از جمله ابهاماتی به شمار می رود که در انعقاد قرارداد جدید با این کشور مطرح است.
کد خبر: ۶۶۲۳۰۰
|
۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۰ 31 January 2017
|
3813 بازدید
|
۱
بدهی های کلان کشور عراق از یک سو و مشکلات داخلی در حوزه برق کشور از جمله ابهاماتی به شمار می رود که در انعقاد قرارداد جدید با این کشور مطرح است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به ظرفیت های بالا در صنعت برق کشور می توان شرایط را برای افزایش صادرات و به تبع ارزآوری فراهم آورد.

کشور عراق همواره یکی از کشورهای هدف در این بخش محسوب شده و بخش اعظمی از تولیدات برق کشور به این کشور صادر می شود اما میزان بدهی آن سبب شده تا در مواردی شاهد توقف صادرات باشیم.

با توجه به میزان بدهی های این کشور ایران هنوز خواستار انعقاد قرارداد جدید با کشور مذکور است و از سویی دیگر همواره اخباری راجع به مشکلات داخلی صنعت برق به گوش می خورد و این مسئله هواره ذهن مخاطبان را درگیر کرده که چرا مسئولان همواره در تکاپو جهت گسترش صادرات بوده اند و در برخی موارد شاهد بی مهری آنان برای رفع معضلات داخلی هستیم.


مهدی کرمی پور مقدم دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه سالانه رقمی حدود 800 میلیون تا یک میلیارد دلار سرمایه ارزی حاصل از صادرات برق عاید کشور می شود، گفت: در این میان سهم کشور عراق رقمی بالغ بر 500 تا 800 میلیون دلار بوده اما هم اکنون به دلیل بدهی های کلان این کشور، شاهد توقف صادرات هستیم.

وی ادامه داد: بدهی های کشور مذکور مرز یک میلیارد دلار را گذرانده که این امر در مواردی باعث توقف صادرات برق به عراق شده است.

کرمی پور مقدم با اشاره به بدقولی های کشور هدف عنوان کرد: تا کنون چندین بار شاهد توقف صادرات به این کشور بوده ایم و نمونه بارز آن در اردیبهشت ماه سال جاری به خوبی قابل مشاهده بوده است.

وی اضافه کرد: با توجه به پایان مدت قرارداد فروش برق به عراق در دهم دی ماه سال جاری، صادرات از یازدهم دی به حالت تعلیق درآمده و هم اکنون با توجه به تاکید طرف ایران بر رفع برخی از نواقص و نقاط ضعف قرارداد قبلی و اضافه کردن یک الحاقیه به آن که متضمن تامین برخی از منافع طرف صادرکننده است، قرارداد جدی تا کنون منعقد نشده لذا صادرات برق به این کشور متوقف شده است.

به گفته وی برودت هوا همواره باعث کاهش مصرف برق می شود که با عبور از فصل سرما و افزایش دما، استفاده فراگیر از کولرها باعث افزایش بار مصرف شبکه برق شده و موجب افزایش تقاضا خواهد شد و به تبع با شروع فصل گرما طرف عراقی ناگزیر از تسریع در انعقاد قرارداد جدید خواهد بود.

کرمی پور مقدم با بیان اینکه سیاست های دولت عراق مبنی بر دست یابی به خودکفایی در حوزه برق است، گفت: این کشور اقدام به احداث نیروگاه برق در جنوب کشور خود کرده اما هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده است.

دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق تصریح کرد: قرار بر این است تا در زمینه صادرات گاز با این سرزمین معاملاتی داشته باشیم و خطوط لوله گاز کشور برای رسیدن به عراق، با پیشرفت 80 درصدی مواجه بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود درصد زیاد بدهی کشور عراق، دولت همواره خواهان انعقاد قرارداد جدید با این کشور است، گفت: عراق کشوری ثروتمند بوده و هم اکنون به دلیل وجود برخی از معضلات از جمله ناامنی های داخلی به تبع بر اقتصاد و سیاست این کشور سایه افکنده لیکن عراق توان پرداخت دیون خود را دارد لذا صادرات به این کشور در ازای اسناد رسمی مالی و قراردادهای بین المللی که از سوی دولت این کشور بابت بدهی تنظیم می گردد، معقول به نظر رسیده لذا پیشنهاد می شود با هوشیاری و اتخاذ تصمیمات کارشناسانه بازار فعلی را از دست ندهیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
محمد از تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
خوبی که از حد بگذرد .........
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟