گزارش کامل اختتامیه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر؛

«ماجرای نیمروز» بهترین فیلم، بهترین فیلم ملی و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد+ویدیو

فیلم های «فراری»، «بدون تاریخ بدون امضا»، «ویلایی ها»، «تابسنان داغ»، «زیر سقف دودی» و «نگار» نیز به ترتیب بیشترین سیمرغ ها را در بخش اصلی از آن خود کردند... بسیاری از سینماگران پس از حضور روی صحنه، پیکان نقدهایشان را به سمت برنامه هفت گرفتند و انتقادهای تندی را نسبت به این برنامه مطرح کردند... مهدویان پس از درخشش فیلمش گفت: بدون شک، مهم‌ترین جایزه امشب را ما گرفتیم
کد خبر: ۶۶۵۷۲۰
|
۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۵ 09 February 2017
|
33605 بازدید
|
۹
رونمایی از برندگان سیمرغ های بلورین
فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» با بردن جوایز بهترین فیلم، بهترین فیلم ملی و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، با اختلاف بالا، بهترین فیلم این دوره از جشنواره شد تا بدین ترتیب دومین ساخته محمدحسین مهدویان در دومین دوره پیاپی در اوج قرار بگیرد و فیلم های «فراری»، «بدون تاریخ بدون امضا»، «ویلایی ها»، «تابسنان داغ»، «زیر سقف دودی» و «نگار» نیز به ترتیب بیشترین سیمرغ ها را در بخش اصلی از آن خود کردند.
 
به گزارش «تابناک»؛ آیین پایانی سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، با حضور سینماگران و جمعی از مسئولان کشور از جمله محمدجوادظریف، وزیرامورخارجه و سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی، علی ربیعی وزیر کار و امور اجتماعی و ملاوردی، معاون رئیس جمهور و ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در برج میلاد برگزار و از برندگان جوایز این رویداد رونمایی شد.
 
این مراسم در حالی با اجرای احسان کرمی آغاز شد که برای نخستین بار، شاهد سخنرانی بلند در این مراسم نبودیم و بدین شکل کوشش شد تا اختتامیه به سرعت به پایا نبرسد و این مراسم خسته کننده نباشد. در آغاز این مراسم به کاوه مظاهری برای فیلم کوتاه جایزه اهدا شد؛ جایزه ای که در واقع مقدمه اهدای سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه در دوره آینده این مراسم است. در ادامه نیز جوایز بخش مستند اهدا شد.
 
حسام اسلامی که بهترین فیلم مستند را برای فیلم «متهمین دایره بیستم» دریافت کرد، با حضور روی صحنه، ضمن تشکر از داورها، از جمعیت حمایت از کودکان کار و خیابان نیز تشکر کرد و گفت:‌ اگر این جمعیت در کنار من نبود، قطعا این فیلم ساخته نمی‌شد.
 
در جریان مراسم احتتامیه پرویز آبنار که برای فیلم «فراری» سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری را دریافت کرد و با حضور روی صحنه گفت: امشب جایی دعوت بودم که برای احترام به سینما خواستم اینجا باشم، امشب مراسم ازدواج مانیا دختر اصغر شاهوردی است و من خوشحالم که این خبر خوب را اینجا اعلام می‌کنم.
 
سیدعلیرضا علویان برای فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری را دریافت کرد و با حضور روی صحنه سه بار از هیأت داوران تشکر کرد و گفت: این تشکر برای سیمرغ امروزم نمی‌گویم، من از بچگی دلم می‌خواست در فیلمی کار کنم که نام این اعضای بزرگ را در آن ببینم و این اتفاق برایم افتاد. امشب خیلی خوشحالم که این جایزه را گرفتم و با احترام به همه کاندیدها فکر می‌کنم، حقم بود این جایزه را بگیرم.
 
نوید محمدزاده که سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل مرد را دریافت کرد، در میان تشویق بسیار حضار روی صحنه رفت و اظهار کرد: سال گذشته حرفی نزدم، اما امسال می‌گویم، خیلی خوشحالم امسال این جایزه را گرفتم. اتفاقی افتاد که بعد از اعلام نامزدها شیطنت و اسامی را منتشر کردند، این کار قشنگ نیست، هیأت داوری اینجا هستند که از بزرگان سینما هستند، به آن‌ها باید احترام بگذاریم. سال بعد اگر من نامزد نشوم، باز هم باید احترام بگذارم. من حالا حالاها هستم و دوست دارم روی این صحنه بیایم و این جایزه بسیار ارزشمند است و یادمان باشد که دیوار این خانه از طلاست.
 
هومن بهمنش پیش از آمدن روی سن به سمت دکتر ظریف رفت و او را در آغوش گرفت. احسان کرمی به شوخی گفت: اگر پنج ثانیه بیشتر روبوسی ات طول می کشید، محافظ دکتر ظریف به زور تو را می کَند! هومن بهمنش به واسطه تهمت هایی که به هیأت داوران به واسطه نامزد کردن پرتعداد تابستان داغ زده شد، از آنها عذرخواهی کرد. بهمنش گفت: من مجری طرح تابستان داغ بودم و دوست داشتم به کار تهیه و تولید و وارد شوم و در کار آقای نوروز بیگی دخالت کنم.گویا در ۱۳ رشته به اشتباه کاندید شدیم. من از هیأت داوران عذرخواهی که به نامردی و ناجوانمردانی از شما انتقاد کردند. سیمرغ ارزش این بی اخلاقی را ندارد. پارسال اژدها وارد می شود را داشتم ولی پیمان شادمانفر سیمرغ گرفت، اما سال پیش از امسال خوشحال تر بودم. کامم امسال تلخ است.
 
محسن تنابنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد برای بازی در فیلم «فراری» را دریافت کرد و گفت: می‌خواستم حرف بزنم، اما نوید محمدزاده همه حرف‌ها را گفت، از همه تشکر می‌کنم، مخصوصا از آقای داودنژاد و آقای کوثری که در این فیلم بازی کردم.
 
مریلا زارعی و لیلا حاتمی دو بازیگر زن سینمای ایران روی صحنه آمدند و هر دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کردند. حاتمی از همه تشکر کرد و زارعی اظهار کرد: اعتراف می‌کنم یکی از مهیج‌ترین و جذاب‌ترین جشنواره‌ها را تجربه کردم و خوشحالم که در کنار همکاران خودم هستم. به کسانی‌که سیمرغ گرفتند تبریک می‌گویم و خیلی خوشحال هستم. از خانم درخشنده تشکر می‌کنم و خوشحالم سومین سیمرغ خودم را از هیئت داورانی که بزرگ ما هستند دریافت کردم، آن‌هم در جشنواره‌ای که پوستر آن مزین به بزرگ‌مرد سینمای ایران علی حاتمی است و خوشحالم اینجا در کنار یادگار علی حاتمی ایستاده‌ام.
 
در جریان اهدای جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن، احسان کرمی مجری مراسم از حاضران خواست تا فاطمه معتمدآریا که جزو چهره های شاخص این دوره بود را تشویق کنند که حاضران در سالن به صورت ایستاده به تشویق این بازیگر توانمند و پرسابقه سینمای کشورمان پرداختند.
 
منیر قیدی سیمرغ بلورین استعداد درخشان(بهترین فیلم اول)  جشنواره را برای فیلم «ویلایی‌ها» دریافت کرد. سیمرغ بلورین ویژه هیئت داوران به علیرضا داودنژاد برای فیلم فراری تعلق گرفت. علیرضا داوودنژاد پس در دریافت این جایزه انتقادهای تندی را نسبت به تلویزیون مطرح کرد و گفت امیدوار است موضع خصمانه تلویزیون نسبت به سینما پایان یابد؛ اشاره ای که احتمالاً متوجه رفتار بهروز افخمی و گروهش در برنامه «هفت» است.
 
وحید جلیلوند برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی نیز گفت: رسانه ملی، هفت، افخمی، فراستی تمام تلاش تان را کردید تا ما با هم قهر کنیم ول من مهدویان را دوست دارم و بیرون بغلش کردم، ابراهیم ایرج زاد را بغلش کردم، برای آقای داودنژاد و خانم درخشنده تا کمر خم می شوم و رامبد (جوان) عاشق توام. سعی کردید بین ما انشقاق به وجود بیاورید ولی ما همه مان همدیگر را دوست داریم.
 
سید محمود رضوی تهیه کننده ماجرای نیمروز که برای دریافت سیرغ بلورین بهترین فیلم روی صحنه آمده بود، گفت: با اجازه هیات داوران از تمام عوامل ماجرای نیمروز دعوت می کنم بیایند و جایزه شان را بگیرند. آقای ایوبی تدبیر کردید که انگیزه بگیرند و سال آینده هم بسازند.
 
محمد جواد ظریف، علی ربیعی، حسین فریدون، معصومه ابتکار، حجت‌الله ایوبی و محمد حیدری برای اهدای سیمرغ زرین از نگاه ملی و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران روی صحنه آمدند. محمد جواد ظریف، برای خواندن نام بهترین فیلم از نگاه ملی پشت میکروفون قرار گرفت: سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی را سید محمود رضوی برای فیلم «ماجرای نیمروز» دریافت کرد.
 
ماجرای «نیمروز» بهترین فیلم، بهترین فیلم ملی و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد 
منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما برای اعلام نام بهترین فیلم از نگاه تماشاگران روی صحنه آمد و گفت: فکر می‌کردم امشب باید نکته‌هایی را اعلام می‌کردم، اما جوان‌هایی که روی صحنه‌ آمدند و حرف زدند. از بزرگترهای بخواهید برای سینمای ایران اسپند دود کنند چون باید آرزوی چشم بد دور از سینمای کشورمان داشته باشیم.
 
او تاکید کرد که تا ۶ صبح امروز جمع‌آوری آرای تماشاگران ادامه داشته و سه فیلم را در این بخش معرفی می‌کنند. دو فیلم تقدیر می‌شوند و یک فیلم سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را دریافت می‌کنند و ادامه داد: به عنوان امانت‌دار رای مردم در این رای‌گیری‌ها بودند و با اینکه انواع ناسزاها را در این مسیر شنیده‌اند، اما نه حرفی زده‌اند و نخواهند زد. همچنین از روز شنبه هر کدام از تهیه‌کننده‌ها که خواستند می‌توانند برای دریافت اطلاعات آرا حضور پیدا کنند. فیلم «خوب، بد، جلف» به تهیه‌کنندگی محسن چگینی و عبدالله اسکندری و فیلم «آباجان» به تهیه‌کنندگی هاتف علیمردانی در این بخش شایسته تقدیر بودند. 
 
هاتف علیمردانی با حضور روی صحنه جایزه را به فاطمه معتمدآریا تقدیم کرد و گفت: قاعده بازی این است که داور‌هایی وجود دارند که سلیقه مخصوص خودشان را دارند، من هفت سال است که در این جشنواره حضور دارم و گاهی فیلم‌هایم دیده شده و گاهی نه، اما چیزی که یاد گرفتم احترام به هیئت داوران بوده است. همچنین از آقای ایوبی تشکر می‌کنم که چهار فیلم را در دوران ایشان ساختم و فضای خوبی برای ساخت اثر داشتم.
 
عبدالله اسکندری نیز از همه حاضران در سالن تشکر کرد و گفت: آرزو می‌کنم سینمای ما روز به روز پیروزتر شود. 
 
سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران  به سیدمحمود رضوی برای فیلم ماجرای نیمروز تعلق گرفت. سید محمود رضوی به همراه محمدحسین مهدویان کارگردان این اثر روی صحنه حاضر شد و سیمرغ بلورین را دریافت کردند. مهدویان با حضور روی صحنه گفت: خوشحالم که مردم فیلم را دوست داشتند و در این ۱۰ روز با حضور آن‌ها و تشویق‌هایی که در سالن می‌کردند به ما هم انرژی می‌دادند، بدون شک مهم‌ترین جایزه امشب را ما گرفتیم.
 
 
 
«نامزدهای بخش مستند»
 
برندگان بهترین فیلم، کارگردانی و دستاورد فنی و هنری بخش مستند سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر نیز به شرح زیر اعلام شد:
 
 
نامزدهای بهترین فیلم

برنده: متهمین دایره بیستم (حسام اسلامی)
آهستگی (یاسر خیر)
بزم رزم (مهدی همایونفر)
صفر تا سکو (مهتاب کرامتی و طهورا ابوالقاسمی)
آوانتاژ (آبان عسگری و محمد کارت)
 

نامزدهای بهترین کارگردانی

آرش لاهوتی (آبی کم رنگ)
برنده: یاسر خیر (آهستگی)
حسام اسلامی (متهمین دایره بیستم)
سحر مصیبی (صفرتا سکو)
محمد کارت (آوانتاژ)

 
نامزدهای بهترین دستاورد فنی

برنده: سید وحید حسینی برای پژوهش فیلم «بزم رزم»
سید محمدرضا هاشمیان برای پژوهش «رئیس الوزراء»
همیلا موید برای تدوین «صفر تا سکو»
امین ابوالصدق برای صداگذاری «صفر تا سکو»
مرتضی پایه شناس برای تدوین «کویرس وطن کوچک من»
بهروز بادروج برای فیلمبرداری «آهستگی»
 


«بخش مسابقه اصلی (سودای سیمرغ)»
 
 
نامزدهای بهترین عکس

برنده: امیرحسین شجاعی برای مجموعه عکس های فیلم رگ خواب
امید صالحی برای مجموعه عکس های فیلم اسرافیل
مریم تخت کشیان برای مجموعه عکس های فیلم نگار
احمدرضا شجاعی برای مجموعه عکس های فیلم خفگی
سحاب زری‌باف برای مجموعه عکس های فیلم ماجرای نیمروز


نامزدهای بهترین چهره‌پردازی

سودابه خسروی برای اسرافیل
عبدالله اسکندری برای خوب، بد، جلف     
برنده: ایمان امیدواری برای زیرسقف دودی    
مهرداد میرکیانی برای یک روز بخصوص    
علی بهرامی فر برای ایتالیا ایتالیا     


نامزدهای بهترین جلوه‌های بصری

محمد لطفعلی برای آباجان
برنده: مهدی قاسمی برای ویلایی‌ها   
سینا قویدل برای رگ خواب    
محمدرضا نجفی امامی  برای بیست و یک روز بعد     
کامران سحرخیز و امیر سحرخیز  برای پشت دیوار سکوت
 

نامزدهای بهترین جلوه‌های ویژه میدانی


برنده: آرش آقابیک برای خفه‌گی / رگ خواب
حمید رسولیان برای گشت 2 / چراغ های ناتمام
ایمان کرمیان برای ویلایی ها
آرشا اقدسی برای سارا و آیدا / یک روز بخصوص
محسن روزبهانی برای ماجرای نیمروز


نامزدهای بهترین طراحی صحنه


کامیاب امین عشایری برای یک روز بخصوص
امیرحسین قدسی برای نگار
کیوان مقدم برای تابستان داغ
محسن نصراللهی برای بدون تاریخ، بدون امضاء
برنده: بهزاد جعفری طادی برای ماجرای نیمروز


نامزدهای بهترین طراحی لباس

- نگار نعمتی برای نگار
- نازنین خزاعی برای تابستان داغ
برنده: بهزاد جعفری طادی برای ماجرای نیمروز
- مه لقا ناقد برای ویلایی‌ها
- کامیاب امین عشایری برای یک روز بخصوص


نامزدهای بهترین صدابرداری


عباس رستگارپور برای زیرسقف دودی
برنده: پرویز آبنار برای فراری
داریوش صادقپور و محمود کاشانی برای تابستان داغ
امین میرشکاری برای بدون تاریخ ،بدون امضاء
وحید مقدسی برای نگار


نامزدهای بهترین صداگذاری


پرویز آبنار برای فراری
برنده: سیدعلیرضا علویان برای بدون تاریخ، بدون امضاء
حسین ابوالصدق برای نگار
محمدرضا دلپاک برای زیر سقف دودی
امیرحسین قاسمی برای تابستان داغ


نامزدهای بهترین موسیقی

حامد ثابت برای تابستان داغ
پیمان یزدانیان برای بدون تاریخ ،بدون امضاء
ستار اورکی برای ویلایی ها
یحیی سپهری شکیب برای فراری
برنده: کریستف رضاعی برای نگار


نامزدهای بهترین تدوین


سپیده عبدالوهاب برای سدمعبر
بهرام دهقان برای نگار
حسن حسندوست برای فراری
برنده: سهراب خسروی برای تابستان داغ
احمد مرادپور برای سارا و آیدا


نامزدهای بهترین فیلمبرداری


مسعود سلامی برای گشت ۲
پیمان شادمانفر برای بدون تاریخ ،بدون امضاء
بهرام بدخشانی برای نگار
محمد آلادپوش برای سوفی و دیوانه
برنده: هومن بهمنش برای تابستان داغ


نامزدهای بهترین بازیگر مکمل زن


گیتی قاسمی برای سدمعبر و ویلایی‌ها
مینا ساداتی برای تابستان داغ
زکیه بهبهانی برای بدون تاریخ ،بدون امضاء
برنده: ثریا قاسمی برای ویلایی ها
شبنم مقدمی برای آباجان


نامزدهای بهترین بازیگر مکمل مرد

ساعد سهیلی برای گشت ۲
برنده: نوید محمدزاده برای بدون تاریخ ،بدون امضاء
هادی حجازی فر برای ماجرای نیمروز
نادر فلاح برای سدمعبر و انزوا
جواد عزتی برای ماجرای نیمروز


نامزدهای بهترین بازیگر نقش اول مرد


امیر آقایی برای بدون تاریخ، بدون امضاء
برنده: محسن تنابنده برای فراری
مهرداد صدیقیان برای ماجرای نیمروز
علی مصفا برای تابستان داغ
حمید فرخ نژاد برای خوب، بد، جلف


نامزدهای بهترین بازیگر نقش اول زن

برنده: مریلا زارعی برای زیر سقف دودی و لیلا حاتمی برای رگ خواب
پریناز ایزدیار برای تابستان داغ
غزل شاکری برای سارا و آیدا
سارا بهرامی برای ایتالیا ایتالیا
هدیه تهرانی برای اسرافیل


نامزدهای بهترین فیلمنامه

منیر قیدی و ارسلان امیری برای ویلایی ها
برنده: کامبوزیا پرتوی برای فراری
پیام کرمی برای تابستان داغ
سعید روستایی برای سدمعبر
وحید جلیلوند و علی زرنگار برای بدون تاریخ، بدون امضاء


نامزدهای بهترین کارگردانی


برنده: وحید جلیلوند برای بدون تاریخ ،بدون امضاء
ابراهیم ایرج زاد برای تابستان داغ
پوران درخشنده برای زیر سقف دودی
حسین مهدویان برای ماجرای نیمروز
علیرضا داوودنژاد برای فراری
رامبد جوان برای نگار


نامزدهای بهترین فیلم


جهانگیرکوثری برای فراری
جواد نوروزبیگی برای تابستان داغ
پوران درخشنده برای زیر سقف دودی
برنده: سیدمحمود رضوی برای ماجرای نیمروز
علی جلیلوند برای بدون تاریخ، بدون امضا
 
تعداد بازدید : 241
دانلود با کیفیت 720
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۱
در این جشنواره باید 38 تا مرغ بدهند
محمد سرخ خواه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۱
تبریک به آقای رضوی و عوامل فیلم ماجرای نیمروز
حمید کلباسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۱
احسنت به ثریا قاسمی و لیلا حاتمی که مثل قالی کاشان ، هر روز یک گل می اندازند
شبنم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۲
ماجرای نیمروز رو به اعتبار ارای مردم میریم میبینیم اما وای به اون روزی که تو انتخاب فیلم از نگاه مردم هم دست برده باشن دیگه فاتحه جشنواره فیلم فجر رو باید خوند
ناشناس
|
Germany
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۲
صدا وسيما، هفت،افخمي وفراستي افتضاح كردند مهم نيست كه تريبون دارند ونا پاسي از شب حرف هاي بد مي زنند مردم به برنامه ي شما بدترين راي رو دادند خبر كانال ٢ ساعت ١٠:٣٠ هم افتضاح كرد وبا فراستي وافخمي هم نواشد اما خدارا شكر تيرشون به سنگ خورد خدا همه مون رو هدايت كنه كه مرد باشيم و به با نا مردي زندگي كردن عادت نكنيم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۲
از اهالی سینما این توقع رو داریم که به احترام همه ی ما ایرانی هایی که سال ها نظاره گر اثر هاشون بودیم ـ از مبتدی تا حرفه ای ها ـ لطفا حداقل موقعی که می خواهند بیان روی سن آدامس هاشون رو از دهنشون بیرون بندازن. این ابتدایی ترین اداب اجتماعی است. چه به برسه به زمانی که قراره روی جایگاهی به این عظمت برن. یه توصیه هم به خانم ها دارم که حداقل این یک شب رو یه مقدار پوشش مناسبی داشته باشند تا حداقل اگر افتخاری کسب کردند حداقل از لنز دوربین ها هم دیده بشن. احسنت به خانم مریلا زارعی یک بازیگر حرفه ای و در نگاه مردم بسیار قابل احترام
یک ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۲
درود بر کلیه ی دست اندکاران ماجرای نیم روز

بعد از 38 سال از انتخاب

برای اولین بار دیدم که برای یک فیلم سینمایی صف میشه

درود بر تو محمدرضا محدویان درود بر تو که از نسل جوان هستی و کلی حرف برای گفتن

و درود برای اینکه فقط خودت هستی نه حاشیه

امیدوارم خودتو میونه این مشهوریت حفظ کنی و در اوج بمانی
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
جشنواره نکان روشن و تاریک زیادی داشته
ضمن تقدیر از تمام هنرمندان عالم و متعهد . برخی مردان شبه هنرمند بی غیرت زنان بزک شده و بیعار خود را به نمایش مردم گذاشته بودند
در جشن انقلاب عجب نمایشی
برخی از این عروسک ها در جشنواره های خارجی هم نمونه ندارند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
از حواشی جالب جشنواره
حضور خانم ابتکار در جشنواره بود
این خانم چقدر وظیفه شناسه فقط و فقط آمده سوای سالن جشنواره را سالم کنه
مردم بی خودی میگن هوای خوزستان خرابه !!!!
معصومه خانم وقتی برای خوزستان ندارند؟؟؟؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟