درآمد 21 میلیارد دلاری قطر از جیب ایران

کد خبر: ۶۷۶۴۱
|
۱۶ مهر ۱۳۸۸ - ۱۲:۲۵ 08 October 2009
|
11546 بازدید
خبر آنلاين ـ در حال حاضر قطری‌ها هر روز حدود 165 میلیون متر مکعب گاز بیش از ایران از پارس‌جنوبی برداشت می‌کنند که با محاسبه رقم 350 دلار در هر هزار متر مکعب گاز که در حال حاضر رقمی در حدود نورم جهانی محسوب می‌شود، سالانه قطر حدود 21 میلیارد دلار بیشتر از ایران از این میدان عظیم، گاز برداشت می‌کند.

در این شرایط، عدم تخصیص سه درصد از درآمدهای نفتی به پروژه‌های پارس‌جنوبی و عدم جذب سرمایه‌گذاری لازم در این منطقه باعث رکود بی‌سابقه در اجرای پروژه‌های این میدان شده به گونه‌ای که در شرایط فعلی اکثر پروژه‌های پارس‌جنوبی به دلیل عدم تأمین مالی به صورت نیمه فعال در آمده‌اند.

این در حالی است که شمس اردکانی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران معتقد است: تأخیر ایران در راه‌اندازی به موقع فازهای پارس‌جنوبی تاکنون باعث شده تا قطر 55 میلیارد دلار بیش از سهم خود از این میدان برداشت کند.
در سال جاری حجم برداشت ایران از گاز پارس‌جنوبی به ۱۸۵ میلیون متر مکعب در روز رسیده است که این آمار نیز فاصله زیادی با حجم گاز برداشتی قطر از این حوزه عظیم گازی دارد. بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی منابع قطری، میزان برداشت گاز قطر از میدان گازی پارس‌جنوبی در حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب در روز اعلام شده است. این میزان از فاصله قابل ملاحظه‌ای با میزان برداشت ایران حکایت دارد.

این در حالی است که مسئولان نفتی بارها تأکید کرده‌اند که تولید ایران از پارس‌جنوبی در شرایط فعلی با قطر برابر است در صورتی که آمار رسمی ارائه شده از سوی شرکت نفت و گاز پارس مبنی بر تولید مطرح شده است و در عین حال نیز قطر تولید روزانه خود از این میدان مشترک را 350 میلیون متر مکعب اعلام می‌کند. با این حال اوایل امسال نیز وزیر سابق نفت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران بر مساوی بودن برداشت قطر و ایران از این میدان عظیم گازی تأکید کرد.

در عین حال، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، با تأیید مشکلات مالی در این منطقه و رکود پروژه‌ها تأکید دارد: به زودی سه درصد از درآمدهای نفتی کشور به این منطقه تزریق خواهد شد و می‌توان مشکلات فعلی را مرتفع کرد.

در این بین، براساس گفته‌های مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، مبلغ مذکور تصویب شده و در مرحله ابلاغ به واحدهای عملیاتی قرار گرفته است و براساس وعده‌های مسئولان ذیربط قرار است در روزهای آتی این مبلغ به حساب منطقه واریز شود تا شاید بتوان از این طریق رونق مجدد را به منطقه پارس‌جنوبی بازگرداند.

این در حالی است که براساس قانون باید سالانه حدود 3 درصد از درآمدهای نفتی به منطقه پارس‌جنوبی در جهت توسعه هر چه زودتر این منطقه گازی قرار بگیرد که تاکنون این امر در سال جاری محقق نشده است.

براساس اظهارات مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس قرار بوده این مبلغ در ابتدای نیمه دوم امسال به این منطقه تزریق شود.

موسی سوری علت رکود پروژه‌های پارس‌جنوبی را ناشی از بحران‌های اقتصادی در جهان می‌داند که از اسفندماه سال گذشته تاکنون پارس‌جنوبی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

این در حالی است که مسئولان دولتی از زمان آغاز بحران‌های اقتصادی جهان تاکنون بارها بر عدم تأثیرگذاری بحران‌های اقتصادی جهان بر اقتصاد کشور تأکید کرده‌اند.

تأخیرها ادامه دارد

براساس اظهارات پیمانکاران حاضر در این منطقه، در شرایط فعلی اکثر فازهای پارس‌جنوبی به حالت نیمه‌تعطیل درآمده‌اند به گونه‌ای که اشتغال در این منطقه طی یک سال گذشته با کاهش شدیدی روبه رو شده است.

در این میان اکثر پیمانکاران برداشت از حساب ذخیره ارزی را بهترین راه خروج از این بحران می‌دانند و تأکید دارند در شرایطی که ایران تحریم است نمی‌توان به جذب سرمایه خارجی امیدوار بود.

براین اساس، در حال حاضر اکثر پیمانکاران حاضر در این منطقه به دلیل عدم تأمین منابع مالی لازم از تأخیر در اجرای پروژه‌های خود سخن می‌گویند که بارز‌ترین این ادعاها اظهارات اخیر فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء مجری فازهای 15 و 16 پارس‌جنوبی و مدیرعامل شرکت پتروپارس مجری فاز 12 است.

منوچهری مدیرعامل شرکت پتروپارس از بحران مالی در فاز 12 پارس‌جنوبی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های این منطقه خبر می‌دهد و تأکید دارد: بحران‌های مالی موجود به حدی است که می‌تواند این پروژه را با تأخیر زیادی مواجه کند.

براساس گفته‌های سردار رستم قاسمی، عدم تأمین منابع مالی فازهای 15 و 16 پارس‌جنوبی به دلیل کسری بودجه شدید شرکت ملی نفت موجب شده است اجرای این طرح با تأخیرهایی همراه شود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء با اشاره به کسری شدید منابع مالی در سیستم شرکت ملی نفت ایران، یادآور شد: برای اجرای این طرح باید ماهانه حدود 50 میلیون دلار منابع مالی تزریق می‌شد اما در شش ماه گذشته در مجموع حدود 150 میلیون دلار منابع مالی به فازهای 15 و 16 تزریق شده است.

این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه مشکلات مالی ایجاد شده در اجرای فازهای 15 و 16 موجب خروج نیروهای کار و حجم اشتغال در این طرح گازی شده است، بیان کرد: بر اساس برنامه باید در شرایط فعلی حدود 10 هزار نفر به صورت روزانه در کارگاه‌های فازهای 15 و 16 فعالیت می‌کردند اما هم‌اکنون تعداد شاغلان این دو فاز به 4 هزار نفر کاهش یافته است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء با اشاره به اینکه در صورت تأمین منابع مالی امکان جبران تأخیرهای ایجاد شده در این دو فاز پارس‌جنوبی وجود دارد، اظهار داشت: در صورت عدم تأمین به موقع منابع، تأخیرهای زیادی به اجرا و تکمیل این طرح تحمیل خواهد شد.

قاسمی در پاسخ به این سؤال که پیش‌بینی تأخیرهای ایجاد شده در این طرح گازی چند ماه خواهد بود، اعلام کرد: پیش‌بینی دقیق تأخیرها در حال حاضر قابل محاسبه نیست.

وی با بیان اینکه تاکنون بالغ بر یک میلیارد دلار سرمایه در اجرای فازهای 15 و 16 پارس‌جنوبی هزینه شده است، گفت: با وجود مشکلات موجود فعلاً برنامه‌ای برای جذب مشارکت خارجی در این طرح گازی نداریم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۶
بودجه برای حماس ، فلسطين ، سوريه ، روابط با ونزوئلا و. . . . . . . تامين شود ، پرس جنوبی مهم نيست .
ناشناس
|
-
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۶
ما که فعلا دنبال مدیریت جهانی هستیم . . . .
ناشناس
|
Azerbaijan
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۶
قطر به تنهایی قادر به نیل به این مهم نبود و قطعا تلاشها و سیاستهای ملی آقای احمدی نژاد در این راستا نقش اساسی را دارد پس باید ثمر نشستن تلاشهایش را به وی تبریک گفت.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۶
اونوقت این عربا میگن ما از ایران میترسیم...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۶
مشكل مقامات ايران اين است كه فكر مي كنند قطر بيكار نشسته تا ايران به آنها برسد. حكايت ايران و قطر در پارس جنوبي مانند داستان خرگوش و لاك پشت است منتهي آخر داستان هرگز به حقيقت نخواهد پيوست.
چون ايران علاوه بر مشكلات مالي و عدم سرمايه گذاري خارجي كه ناشي از ديپلماسي غلط ماست با مشكل بزرگ تحريمها هم دست به گريبان شده بطوريكه حتي شركتهاي بزرگ دنيا لوله هم به ايران نمي فروشند چه رسيده به تجهيزات و ابزار حساس و هاي تك.
به هر حال چون انرژي هسته اي حق مسلم ماست بايد اين مشكلات و ضرر ها را هم تحمل كنيم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۶
اين كه مهم نيست.مساله اصلي مملكت،هولوكاسته !!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۶
خیرمون ماشاالله به همه میرسه به جز خودمون اینو میگن ایثارگری به روش قاجار
ناشناس
|
Canada
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۶
نوش جونشان عقل دارند مي برند. تقصير آنها چيست؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۶
پارس جنوبي رو بي خيال. بچسبيم به مديريت جهاني.
ناشناس
|
-
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۶
با سلام
این موضوع برای من یک درد ورنج هست.
پدر من حدود 30سال پیش در قطر کار میکرد.بنا به گفته ایشون اون وقت این کشور هیچ پیشرفتی نداشته و از لحاظ استخراج نفت وگاز پیشرفتی مثل ایران نداشتن.واین کشورچند سالی هست که در بخش گاز سرمایه گذاری کرده بسیار جلو افتادن .راستش این موضوع برای من ملال آور هست وهر وقت بهش فکر میکنم که بدلیل سیاستهای فوق العاده غلط ما این کشور چقدر از میدان مشترک گازی خلیج فارس بهره برداری میکند،اعصابم بهم میریزه.چرا ما قدرت جذب سرمایه گذاری انبوه خارجی در بخش استحصال گاز رو که به طور خدادادی در اختیار ما هست نداریم .چقدر انزوا چقدر استفاده یک تنه قطر از این ثروت چند صد میلیارد دلاری.خواهش میکنم به خودتون بیاین.که فردا هرچه دوان دوان حرکت کنیم حتی به این کشور کوچک همسایه هم نمیرسیم.خواهش میکنم مسائل جنبی رو کنار بزارین.از شرکتهای با توان بالا کمک بگیرین.ومنافع کشور رو بیش از پیش در نظر بگیرین.خواهش میکنم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟