در سومین واکنش مراجع عظام تقلید در سال ۹۶ نسبت به بانکهای ربوی،حضرت آیتالله مکارم رویه این بانکها را مورد اعتراض قرار داد و خاطرنشان کرد: «رباخواری بانکهای غربی از بانکهای ما کمتر است».
به گزارش تسنیم، امروز چهارشنبه، شانزدهم فروردین 96، حضرت آیتالله ناصرمکارم شیرازی در درس خارج فقه با اشاره به موضوع رباخواری تصریح کرد: متاسفانه برخی از بانکها هنوز به رباخواری ادامه میدهند. این امر موجب می شود که غبار ربا روی همه پولهایی که در بانک نگهداری میشود، بنشیند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: هر کاسبی حساب بانکی دارد؛ بنابراین پول ربا و غیرربا مخلوط میشود؛ هرچقدر هم از ربا دوری کنیم غبار ربا بر پولی که در بانک سپرده میشود، مینشیند.
وی ادامه داد: ربا مشکلی بزرگ برای جامعه است و باید عواقب آن روشن شود؛ راهکار نجات این است که بانکها به معنای واقعی کلمه اسلامی شوند.
این مرجع تقلید با اشاره به وامهای قرض الحسنه گفت: برخی هم به اسم قرضالحسنه به مردم وام میدهند، اما کارمزد میگیرند که این کار رباخواری به نام قرضالحسنه است.
آیت الله مکارم شیرازی تأکید کرد: بانکداری غربی بر مبنای رباخواری شکل گرفته است و بانکهای ما نیز از آنها الگو گرفتهاند؛ حالا جالب است که رباخواری بانکهای غربی از بانکهای ما کمتر است.
وی گفت: بانکها در زمینه اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال نقش مهمی دارند؛ اما اگر به مردم فشار بیاورند چرخ تولید نمی چرخد؛ تا نظام بانکی اصلاح نشود تولید و مصرف اصلاح نمیشود.