چرا هیأت انتخاب و معرفی کاندیداها از جشنواره ملی فجر حذف نمی‌شود؟

میرکریمی اقدام به حذف هیأت انتخاب فیلم‌های سینمایی، حذف بخش معرفی کاندیداهای دریافت سیمرغ و همچنین حذف اعلام متقاضیان حضور در جشنواره بین المللی فجر نمود؛ سه بخشی که در هیچ جشنواره معتبری به جز جشنواره های ملی و بین المللی فیلم فجر وجود ندارد.
کد خبر: ۶۸۴۱۳۶
|
۲۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۶ 12 April 2017
|
5409 بازدید
چرا هیات انتخاب و معرفی کاندیداها از جشنواره ملی فجر حذف نمی‌شود؟
حذف هیأت انتخاب، معرفی کاندیداها و لیست فیلم‌های کاندیدای حضور در جشنواره بین المللی فجر به قصد استانداردسازی این رویداد، این پرسش را پیش آورده که چرا نباید در جشنواره ملی شاهد چنین تغییراتی به قصد استانداردسازی این رویداد و کاهش حواشی مستمر این جشنواره باشیم؟
 
به گزارش «تابناک»؛ رضا میرکریمی که با عقبه جدی دو دوره مدیریت خانه سینما و سوابق جدی تهیه کنندگی و کارگردانی به عنوان یکی از چهره های کلیدی سینمای ایران، مدیریت جشنواره بین المللی فیلم فجر را از دوره گذشته در اختیار گرفته و در این دوره نیز مدیریت این رویداد را بر عهده دارد، کوشیده تا جشنواره بین المللی فیلم فجر را به استانداردهای بین المللی برگزاری جشنواره‌ها نزدیک کند.
 
میرکریمی علاوه بر اعلام بموقع لیست فیلم‌های حاضر در جشنواره و تلاش برای حذف شتابزدگی از روند برگزاری این رویداد سینمایی، اقدام به حذف هیات انتخاب فیلم‌های سینمایی، حذف بخش معرفی کاندیداهای دریافت سیمرغ و همچنین حذف اعلام متقاضیان حضور در جشنواره بین المللی فجر نمود؛ سه بخشی که در هیچ جشنواره معتبری به جز جشنواره های ملی و بین المللی فیلم فجر وجود ندارد.
 
چرا هیات انتخاب و معرفی کاندیداها از جشنواره ملی فجر حذف نمی‌شود؟ 
دبیر جشنواره جهانی فجر در این زمینه گفته است: اعلام کاندیدا در هیچ جایی اتفاق نمی‌افتد و ما هم این کار را نکردیم، چون هر فیلمی که به جشنواره راه یافته، جزو بهترین‌ها بوده است. پس هیأت انتخاب و اعلام کاندیداها را حذف کردیم. ضمن اینکه با وجود تقسیم کاری که شده، باید یک کشتی‌بان باشد تا همه‌ چیز را نظارت کند؛ بنابراین، من مسئولیت تمام انتخاب ها را بر عهده دارم.

میرکریمی در نشست خبری این رویداد تأکید کرد: امروز که ده روز به جشنواره مانده می‌گویم که تمام فیلم‌های انتخاب شده را دیده‌ام، به جز فیلم‌هایی از ژانر وحشت که کلا می‌ترسم آن‌ها را ببینم. در این رویداد فهرستی از تعداد فیلم‌های متقاضی منتشر نمی‌کنیم، چون مثل امانت و راز نزد ما باقی می‌ماند و از طریق ایمیل هم به کسانی که فیلم‌شان پذیرفته نشده بابت نبود اثرشان عذرخواهی کرده و سعی کرده‌ایم با احترام برخورد کنیم.
 
محمد حیدری دبیر جشنواره ملی فجر در دو دوره اخیر به گونه‌ای دیگر تلاش کرد تا فعالیت هیأت انتخاب چراغ خاموش باشد؛ اما در نهایت ترکیب هیأت انتخاب مشخص شد و هزینه انتخاب‌ها بر دوش دبیر جشنواره قرار گرفت. در واقع عدم حضور هیأت انتخاب در دوره اخیر جشنواره بین المللی فجر با وجود این هیأت تفاوت چندانی نمی کرد و مسئولان سینمایی به ویژه دبیر جشنواره بیشترین فشار را تحمل کردند؛ هرچند تیغ نقدها دامن هیأت انتخاب را نیز گرفت.
 
به نظر می رسد، باید سیاست‌هایی که در جشنواره بین المللی فیلم فجر پیاده سازی شده، در جشنواره ملی نیز اجرایی شود تا حواشی فراوان این رویداد کاهش یابد؛ هرچند شرایط جشنواره ملی فیلم فجر متفاوت است و به عنوان مثال، تهیه کنندگان فیلم های متقاضی حضور در جشنواره ملی فیلم فجر، مدت‌ها پیش از آنکه حتی آماده نمایش شوند، اعلام می کنند متقاضی حضور در این رویداد هستند.
 
البته طبیعتاً برای حذف هیأت انتخاب جشنواره ملی فجر، نیاز به انتخاب دبیری از جنس میرکریمی است که بتواند به جای هیأت انتخاب تصمیم گیری نماید و فیلم ها را مستقیم با کمک گروهی از مشاوران انتخاب و مسئولیتش را بپذیرد؛ اقدامی که سال های متمادی در جشنواره برلین، کن و ونیز رخ می دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟