جریان اصولگرایی با سه نامزد در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حضور دارد، سه نامزدی که به نظر می رسد دو تن از آنان شانس بیشتری برای حمایت نهایی نزد اصولگرایان خواهند داشت. افرادی که البته جزو افراد نهایی مورد نظر ساز و کار انتخاباتی اصولگرایان نیز بودند و در تبلیغات و مناظره های انتخاباتی و نظرسنجی ها هم تا به اینجای کار تا حدودی توانسته اند روند رو به رشدی را به نفع خود رقم بزنند.
به گزارش «تابناک»، حضور در هر انتخاباتی برای جریانات و تشکل های سیاسی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است از این رو شاهدیم که احزاب سیاسی در آستانه هر انتخاباتی دامنه فعالیت خود را گسترش می دهند و برای نتیجه گیری در این عرصه ضمن اتخاذ استراتژی و برنامه های خاص انتخاباتی، تلاش می کنند تا شاخص ترین چهره های خود را وارد میدان کنند، تا بتوانند با اتکاء به توانمندی این افراد و همچنین توسل به برنامه ها، تاکتیک ها و استراتژی های طرح شده، پیروزی را از آن خود کنند.
اهمیت انتخابات ریاست جمهور برای جریانات سیاسی
انتخابات ریاست جمهوری به طورحتم یکی از مهم ترین انتخابات ها در نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود که معمولا جریانات سیاسی در آن مشارکت بالایی دارند و همه تلاش خود را در جهت همراه کردن حامیان شان و ایجاد موج سازی در این عرصه انجام می دهند تا بتوانند ضمن کسب پیروزی در انتخابات، وزن خود را از طریق به دست گرفتن قدرت و قوه مجریه، بالا و بالاتر برده و برنامه های خود را برای پیشرفت کشور به اجرا بگذارند.
در میان جریانات سیاسی فعال در کشورمان اصولگرایان که طیف سیاسی گسترده ای را به خود اختصاص داده اند و یکی از قطب های اصلی سیاسی در مقابل اصلاح طلبان که در انتخابات اخیر تبدیل به ائتلاف اصلاح طلبان - اعتدالگرایان تغییر چهره داده اند به حساب می آیند. این دو جریان سیاسی پس از پیروزی انقلاب و از زمانی که معروف به گروه های سیاسی چپ و راست خوانده می شدند تا امروز که اصولگرا و اصلاح طلب معرفی می شوند، همواره در وادی انتخابات فعال بوده و سعی کرده اند که پیروز میدان باشند.
البته این روند تا به امروز معمولا به این شکل دنبال شده که مردم پس از دوران تثبیت انقلاب همواره به دولت هایی با گرایش اصلاح طلبی و یا اصولگرایی رأی داده اند و این روند، باعث شده که هم دولت های اصولگرا و هم دولت های اصلاح طلبی سر کار بیایند که برنامه ها و ایده های مورد نظر خود را برای بهبود شرایط کشور به کار ببندند.
کدام گزینه اصولگرایان کاندیدای نهایی است؟
در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری نیز اصولگرایان پیش از آغاز فرآیند انتخابات با تشکیل سازوکار جبهه مردمی نیروهای انقلاب و یا همان جمنا تصمیم گرفتند با معرفی نیروهای اصلح در جهت پیروزی در انتخابات گام بردارند، اما در نهایت تلاش آنها در جهت حضور یک گزینه از سوی اصولگرایان در انتخابات به جایی نرسید و در نهایت محمدباقرقالیباف٬ سید ابراهیم رئیسی و سید مصطفی میرسلیم که اتفاقا از گزینه های این جبهه سیاسی نیز بودند، به عنوان سه گزینه این طیف در انتخابات حضور پیدا کردند.
حال در شرایط فعلی که به روزهای حساس انتخابات نزدیک می شویم خبرهای بسیاری در این جریان سیاسی پیرامون کناره گیری محمد باقر قالیباف و سید مصطفی میرسلیم به نفع سید ابراهیم رئیسی و یا کناره گیری رئیسی به نفع قالیباف به گوش می رسد؛ خبری که ستادهای انتخاباتی این نامزدها تا به امروز درستی آن را تایید نکرده اند و البته خود آنها نیز بیشتر تاکید بر ادامه حضور دارند.
در همین زمینه خبرنگار «تابناک» در گفت و گو با دو چهره سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب به بررسی این شرایط و تصمیم احتمالی و نهایی جریان اصولگرایی برای انتخابات پیش رو پرداخته است.
سروری: تغییر دولت ضروری است
قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی پیرامون سرنوشت اصولگرایان و تصمیم نهایی آنها برای انتخابات 29 اردیبهشت ماه، گفت: در حال حاضر طبق نظرسنجی ها نامزدهای اصولگرایان از وضعیت خوبی برخوردار هستند، اما بدون شک باید منتظر باشیم و ببینیم که شرایط انتخابات به چه سمتی پیش می رود.
«پرویز سروری» خاطرنشان کرد: امیدوارم اصولگرایان با یک خرد جمعی و در جهت پیروزی در انتخابات تصمیمی را اتخاذ کنند که به نفع این طیف در انتخابات رقم بخورد و بتواند شرایط را برای استقرار یک دولت اصولگرا در کشور مهیا کند.
وی ادامه داد: شرایط فعلی کشور از نظر سیاسی٬ اقتصادی و اجتماعی نیازمند تغییر جدی است که بدون شک این امر با تغییر دولت امکانپذیر خواهد بود. برای همین هم جریان اصولگرایی با عزم راسخ و تمام توان خود پا به عرصه گذاشته است تا بتواند این تغییر را که بسیار جدی و لازم هم هست، در کشور ایجاد کند.
حقشناس: اصولگرایان جای خالی آیتالله مهدوی کنی را نتوانستهاند پر کنند
اما عضو حزب اعتمادملی در پاسخ به اظهارات سروری درباره وضعیت اصولگرایان به عنوان جریان رقیب اصلاح طلبان اظهار کرد: وضعیت خوبی در بین اصولگرایان حول محور حمایت از یک فرد وجود ندارد و این روند شانس آنها در انتخابات را کاهش می دهد.
«محمدجواد حق شناس» تصریح کرد: اصولگرایان در حالی از وحدت صحبت می کنند که هیچ کدام از سه نامزد آنها حاضر به کنار کشیدن از صحنه انتخابات به نفع رقیب خود نیستد و این مساله دورنمای خوبی را برای آنها به ویژه برای انتخابات پیش رو متصور نمی سازد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: بدون شک با ادامه روند فعلی اصلاح طلبان در این دوره نیز پیروزی انتخابات خواهند بود.
حق شناس خاطرنشان کرد: عدم وجود یک فرد به مانند مرحوم آیت الله مهدوی کنی در راس اصولگرایی بزرگترین مشکلی است که در حال حاضر این جریان با آن رو به رو است. اصولگرایان هنوز نتوانسته اند خلاء عدم وجود افرادی چون آیت الله مهدوی کنی و مرحوم عسگراولادی را پر کنند.
با این تعاریف باید دید که خوشبینی اصولگرایان مبتنی بر طرح و برنامه ای است که هنوز از آن پرده برداری نشده است و این مساله باعث شده که رقیب نیز با خیال و تصور عدم وحدت این جریان به پیروزی فکر کند؟ اکثر چهره های اصولگرا از شرایط موجود کاندیداهایشان در انتخابات رضایت دارند و البته به پیروزی هم امیدوارند؛ در حالی که جریان رقیب با وجود درخشش جهانگیری در مناظره اول قطعا «حسن روحانی» را به عنوان کاندیدای نهایی خود وارد صحنه رأی گیری خواهد کرد. برای گرفتن پاسخ این سئوالات باید تا هفته پایانی انتخابات منتظر ماند و دید که آیا طرح و برنامه خاصی مد نظر جریان اصولگرایی است که در نهایت مردم اعتمادشان را از دولت تدبیر و امید پس بگیرند یا خیر؟