منبعی در وزارت امور خارجه روسيه به روزنامه ايزوستيا گفت مسکو معتقد است 4 حوزه تشنج زدایی پیشنهادی در سوریه باید توسط نیروهای کشورهایی کنترل شوند که در گروه سه گانه تضمین آتش بس در سوریه عضویت ندارند.
یعنی این نیروها نباید روسی، ایرانی یا ترک باشند. همچنین بکار گرفتن نیروهای سازمان ملل برای این منظور مطرح نیست. سرگئی رودسکوی معاون رئیس ستاد کل روسیه معتقد است ایجاد این حوزهها باعث ميشود دست و بال نیروهای دولتی سوریه باز شده و سپس آنها تمام همت خود را برای مبارزه با دولت اسلامی بکار خواهند گرفت.
بنظر دمیتری ژوراولف مدیر کل انستیتوی مسائل منطقهای سعی روسيه برای دور شدن از حضور در این حوزهها و دور کردن ایران و ترکیه از امر کاملاً موجه است.
وی خاطر نشان میکند روسيه از شرکت دست تنها در عملیات دوری میجوید. مسکو به این ترتیب از مطرح شدن سئوال در مورد علت عدم حضور ایران و ترکیه در این نیروها جلوگیری میکند. کارشناس به این اشاره میکند که ایران و ترکیه در سوریه منافع معینی دارند که در اکثر موارد با یکدیگر مغایر هستند.
منابع محلی در شهر سویداء در جنوب سوریه روز پنجشنبه از تصمیم این کشور برای استقرار نیروهای خود در مرز اردن خبر داد.
این منبع در این شهر که نخواست نامش افشا شود، گفت، این اقدام دولت سوریه به دنبال تحرکات در مرزهای جنوبی خود با اردن و بیم از دخالت نیروهای این کشور به خاک سوریه صورت میگیرد.
بنابر اعلام وبگاه خبری «عنب»، این منبع به نگرانی شهروندان سوریه اشاره کرد و از وجود نگرانی در بین شهروندان سوری در این شهر به دنبال تحرکات اخیر خبر داد.
به گفته این منبع، دولت سوریه به احتمال زیاد جوانانی را که از خدمت سربازی جا ماندهاند، به خدمت فرا خواهد خواند. تعداد این جوانان، به 30 هزار نفر میرسد و بیشتر ساکنان شهر السویداء را دروز سوریه تشکیل میدهند.
این منبع در ادامه افزود، تحرکات اخیر همسایه جنوبی سوریه، دمشق را نگران کرده است.
هماکنون نیروهای آمریکایی و اردنی در حال برگزاری مانور سالانه «الأسد المتأهب» (شیر آماده) در نزدیکی مرزهای سوریه هستند.
برخی منابع در سوریه نیز از تجمع نیروهای نظامی آمریکایی، انگلیسی و اردنی در مرز جنوبی استان سویداء و درعا از تپه شهاب گرفته تا گذرگاه نصیب، منطقه الرمثا و انتهای روستای عواد، خبر دادند.
گفته میشود تانکهای انگلیسی نوع «چلنجر» به همراه 2 هزار و 300 فرد مسلح و تعدادی بالگردهای نوع «کبرا» و «بلک هاوک» و نزدیک به 4 هزار فرد مسلح که در اردن آموزش دیدهاند، در اطراف مرز سوریه حضور دارند.
مقامات اردنی طی روزهای گذشته طی اظهاراتی بارها گفتهاند که «موضع أمان برای دفاع از مرزهای خود در عمق سوریه بدون نیاز به مداخله نظامی، ثابت است و امنیت و ثبات مرزهای اردن اولویت ماست».
در واکنش به اظهارت مقامات رسمی اردن و تحرکات همزمان این کشور با آمریکا و انگلیس در مرزهای جنوبی سوریه، حزب الله لبنان نسبت به هرگونه اقدام نسنیجده آنها در مرزهای سوریه هشدار داده است.
پیشتر نیز بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به اردن در خصوص اعزام نیروهای خود به خاک سوریه هشدار داده بود.
ولید معلم، وزیر خارجه سوریه نیز این هفته در واکنش به تحرکات در همسایه جنوبی هرگونه نقش اردن در سوریه را رد کرد و اعلام داشت که سوریه با نیروهایی که بدون هماهنگی دمشق وارد خاکش شود؛ به عنوان متجاوز رفتار خواهد کرد.
«نیروهای دموکراتیک سوریه» شب چهارشنبه شهر «الطبقه» واقع در استان الرقه و سد «فرات» را به طور کامل از تروریست های داعش پس گرفتند.
«طلال سلو» سخنگوی نیروهای دموکرات امروز پنجشنبه اعلام کرد که این نیروها پس از تسلط بر الطبقه و سد فرات به سمت شهر «المنصوره» خواهند رفت.
سلو تأکید کرد که شهر الرقه-که اکنون در اشغال داعش قرار دارد- از غرب، شمال و شرق محاصره خواهد شد تا مقدمات ورود نیروهای دموکرات بدان فراهم شود.
شبکه خبری المیادین به نقل از این مسئول کُرد گزارش داد که پس از آزادسازی رقه، این شهر به یک شورای نظامی و مدنی از مردم آن تحویل داده خواهد شد.
وی اظهار داشت که جامعه بین الملل نیروهای دموکراتیک سوریه را شریک راهبردی خود در مبارزه با تروریسم میداند.
سخنگوی نیروهای دموکرات، ضمن درخواست کمک برای مقابله با ترکیه، تصریح کرد که داعش از طریق این کشور وارد سوریه شده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اخیرا با امضای فرمانی به پنتاگون اجازه داده تا مستقیما نیروهای کرد سوریه را به سلاح های سنگین مجهز کند.