چندین سال است که با شروع فصل گرم سال مگسهای سفید مهمان ناخوانده پایتختنشینان میشوند و برای آنان مزاحمت ایجاد میکنند. سال گذشته علارغم اینکه محمد حقانی-عضو شورای شهر تهران- بر لزوم سمپاشی زمستانه برای مهار رشد مگسهای سفید تأکید کرد، رییس اداره محیط زیست شهر تهران میگوید: شهرداری تهران برای مبارزه با مگسهای سفید اقداماتی کرده ولی کافی نبوده و در این شرایط شاهد هجوم دوباره این حشرات مزاحم به پایتخت هستیم.
به گزارش ایسنا، محمدحسین بازگیر با اشاره به اینکه مگسهای سفید(عسلکها) در طبیعت کشور ما وجود داشتهاند و هنوز از بین نرفتهاند، گفت: در شهرهایی مانند تهران که فضا و محیط برای آنها مناسب شده و دشمن طبیعیشان وجود ندارد، جمعیت مگسهای سفید رو به افزایش است. عواملی مانند دمای مناسب، میزبان گیاهی مناسب و نبود شکارگر طبیعی باعث شده است که جمعیت آنها افزایش پیدا کند و باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای مردم شوند.
وی ادامه داد: براساس اعلام متولیان بهداشت و درمان استان تهران مانند دانشگاههای علوم پزشکی و نمایندگان وزارت بهداشت، عسلکها عامل و ناقل هیچگونه بیماری خاصی نیستند ولی اگر به عنوان یک جسم خارجی در مجاری تنفسی قرار گیرند،میتوانند مانند گرده گل حساسیتهایی را ایجاد کنند.
رییس اداره محیط زیست شهر تهران با بیان اینکه شهرداری پایتخت وظیفه دارد که جمعیت اینگونه حشرات را کنترل کند، اظهار کرد: شهرداری در این راستا اقدامات مناسبی انجام داده اما کافی نبوده است. در حال حاضر تنها اقدامی که برای کاهش و از بین بردن این گونه حشرات میتوان انجام داد، مقابله فیزیکی با آنهاست.
وی ضمن اشاره به برخی اقدامات شهرداری تهران برای کاهش جمعیت عسلکها گفت: شهرداری در برخی نقاط اقدام به شستوشوی گیاه میزبان در خیابانهای اصلی کرده است اما در برخی نقاط به دلیل موقعیت مکانی خاص امکان انجام این کار وجود ندارد چراکه به علت تنگی برخی معابر امکان ورود خودروهای شست و شوی گیاهان به آنها فراهم نیست. اقدامات دیگری مانند تغییر روش هرس درختان و جمعآوری برگها و سوزاندن آنها در زبالهسوز مرکزی نیز انجام شده است ولی این کارها کافی نیست.
رییس اداره محیط زیست شهر تهران در ادامه اظهار کرد: زمانی میتوانیم بگوییم که عسلکها از بین رفتهاند که جمعیت آنها توسط شکارگرهای طبیعی مانند زنبور پارازیتویید کنترل شود؛ البته این درحالی است که شرایط پرورش این گونه زنبورها در تهران فراهم شود.
وی ادامه داد: راه نهایی کنترل جمعیت آنها مبارزه بیولوژیک است و لازم است که دشمنان طبیعی مگسهای سفید را پرورش و در محیط طبیعی قرار دهیم.
بازگیر در پایان اظهار کرد: مطالعات علمی استفاده از زنبورهای پارازیتویید توسط موسسه تحقیقات گیاه پزشکی وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و لازم است که هرچه زودتر این تحقیقات به مرحله اجرا و عملیاتی شدن برسد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.