وضعیت تب کریمه کنگو در کشور بررسی شد

کد خبر: ۶۹۹۳۲۶
|
۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۶ 31 May 2017
|
3864 بازدید
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در تشریح کمیسیون متبوع خود، گفت: در این جلسه مشکلات صنعت دارو و آخرین شرایط بیماری تب کریمه کنگو مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش مهر، محمدنعیم امینی فرد افزود: در این جلسه با حضور رئیس سازمان دامپزشکی و رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت بررسی موضوع بیماری تب کریمه کنگو در ستور کار قرارگرفت و آخرین وضعیت بیماری به نمایندگان گزارش شد.

وی ادامه داد: تب کریمه کنگو بیماری بومی کشور است و از ابتدای سال ۳۱ نفر به این بیماری دچار شدند، همچنین ۳ نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند، بنابراین با توجه به اینکه این بیماری دارای مرگ و میر بالایی است؛ باید در قدم اول به پیشگیری توجه کرد؛ البته پیشگیری منوط به این است که تعداد کشتارگاه های صنعتی در تامین گوشت قرمز افزایش پیدا کند.

امینی فرد با بیان اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، تصریح کرد: طبق گفته مسئولان به لحاظ درمان برای این بیماران مشکلی در سطح کشور وجود ندارد، ولی مهم ترین موضوع این است که پیشگیری مورد توجه قرار گیرد و این موضوع وابسته به ارائه بهداشتی محصولات دامی است؛ ضمن اینکه فرهنگ سازی در استفاده از گوشت و تهیه آن از مراکز بهداشتی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه  نمایندگان سئوالات مختلفی در خصوص امکانات سازمان دامپزشکی در سطح کشور مطرح کردند، گفت: سازمان دامپزشکی معتقد است در سالیان اخیر در کنار کشتارگاه های صنعتی کشتارگاه های سنتی نیز فعالیت کردند که بسیاری از مردم از این کشتارگاه ها استفاده کرده و یا خود اقدام به ذبح دام می کنند، همچنین مشکل دیگر مورد توجه نمایندگان مسئله میدان های عرضه دام است که باید ساماندهی شوند؛ زیرا شرایط بهداشتی مناسبی دراین میادین وجود ندارد و دام هایی که از نقاط مختلف شهرستان ها آورده می شود که در طی تماس ها دچارآلودگی هایی می شوند.

امینی فرد گفت: بهتر است سازمان دامپزشکی اگر در حوزه عملکردی خود دچار نقص قانون اند موارد را با مجلس شورای اسلامی درمیان گذراند، ضمن اینکه مجلس نیز وظیفه دارد اعتبارات لازم را برای سازمان دامپزشکی دربودجه های سنواتی تصویب کند.

بدهی ۲ هزار میلیارد تومانی بیمه ها و مراکز درمانی به صنعت دارو

وی با اشاره به بررسی مشکلات صنعت داروسازی کشور درنشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: در حال حاضر صنایع داروسازی از یک پتانسیل بالایی به لحاظ دانش فنی و اشتغالزایی برخوردار است، درحال حاضر ۹۰ درصد داروها در کشور تولید شده و حدود ۱۰ درصد از خارج تامین می شود، بنابراین برای تامین داروها از خارج از کشور بیش از هزار میلیون دلار سال گذشته هزینه شده که نسبت به سال های گذشته این میزان حدود ۲۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است.

امینی فرد، گفت: هم اکنون بدهی ۲ هزار میلیارد تومانی بیمه ها و مراکز درمانی به شرکت های پخش، این مراکز را دچار بحران کرده است، بنابراین اگر این رویه ادامه پیدا کند به طورحتم نظام دارویی کشور دچار مشکل جدی می شود؛ مشکل جدی دیگر دراین حوزه این است که نظام منطقی تجویز دارو در کشور نهادینه نشده است ؛ ازاین رو نظام ارجاع، تجویز منطقی دارو ازاولویت های مهم است؛ بنابراین وزارتخانه های بهداشت و رفاه باید برای این حوزه تدابیر ویژه اتخاذ کنند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: باید از ظرفیت های نظام دارویی کشور برای صادرات استفاده شده و از واردات بی رویه نیز جلوگیری شود، اگر چه عنوان می شود برای افزایش کیفیت و رقابت اقدام به واردات کنترل شده دارو می شود؛ اما این موضوع نیز پرداخت از جیب مردم را افزایش می دهد؛ اما باید حفاظت مالی از جیب مردم توجه شده و کمیته تشکیل شده از پیش در کمیسیون برای رفع این مشکلات اقدامات لازم را انجام می دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟