چند سالی است که بخش ساختمان وارد دوران رکود شده است و به تناسب آن بسیاری از مشاغل نیز که ارتباط قوی با این بخش دارند از رونق افتاده اند. کارشناسان معتقدند به دلیل همین ارتباط قوی سایر بخش های اقتصادی با بخش ساختمان، خروج بخش ساختمان از رکود باعث چرخش چرخ های اقتصادی کشور نیز خواهد شد. طبق آخرین گزارش بانک مرکزی پیرامون بازار مسکن در شهر تهران، معاملات مسکن در بهار 96 نسبت به مدت مشابه سال قبل 1 درصد رشد داشته است.
به گزارش
تابناک اقتصادی، طی دهه های اخیر مسکن همواره به دلیل ارتباط قوی پسین و پیشین با سایر بخش های اقتصادی به عنوان یکی از بخش های مهم اقتصادی مطرح بوده است. این بازار تقریباً از اوایل بهار 92 وارد دوران رکود شد و ارتباط قوی آن با سایر بخش های اقتصادی باعث شد تا این بخش ها نیز هم پای بازار مسکن دوران رکود را طی کنند. گزارش اخیر بانک مرکزی نشان می دهد که معاملات مسکن در بهار 96 نسبت به مدت مشابه سال قبل اندکی رونق داشته و همین موضوع بارقه های امید را در دل فعالان این بازار روشن کرده است. فعالان بازار مسکن امیدوارند این افزایش معاملات به مانند سال گذشته سراب رونق نبوده و واقعا بازار مسکن را تکان دهد.
طبق گزارش بانک مرکزی پیرامون معاملات مسکن در خرداد ماه 96، تعداد معاملات مسکن در بهار 96 در شهر تهران 37 هزار و 120 واحد بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 1 درصد رشد داشته است. همچنین این تعداد معامله نسبت به بهار 94، حدود 7.2 درصد رشد داشته است.
البته در خرداد ماه 96 تعداد معاملات مسکن نسبت به ماه قبل حدود 6.2 درصد کاهش داشته است. تعداد معاملات مسکن در اردیبهشت 96 حدود 16 هزار و 374 واحد بوده است که تعداد معاملات در خرداد ماه 96 با کاهشی هزار و 12 واحدی به 15 هزار و 362 واحد رسیده است.
همچنین طبق همین گزارش، در خرداد ماه متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران 45.6 میلیون ریال بوده است که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 0.7 و 5.4 درصد افزایش را نشان می دهد. بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه 20 تهران (معادل 9.6 درصد) و کمترین میزان رشد به منطقه 12 (معادل 1.1 درصد) تعلق دارد.
شایان ذکر است در سه ماهه نخست امسال متوسط قیمت یک متر مربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی در شهر تهران 44.9 میلیون ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 4.9 درصد افزایش را نشان می دهد.
توزيع فراواني تعداد واحدهاي مسکوني معامله شده بر حسب سطح زيربناي هر واحد مسکوني در خرداد ماه سال 1396 نشان مي دهد، بيشترين سهم از معاملات انجام شده به واحدهاي مسکوني با زيربناي "60 تا 70 " متر مربع معادل 15.7 درصد اختصاص داشته است. واحدهاي داراي زيربناي "70 تا 80 "و "50 تا 60 "متر به ترتيب با سهم هاي 13.8 و 13.5 درصدي در رتبه هاي بعدي قرار دارند. در مجموع در اين ماه، واحدهاي مسکوني با سطح زيربناي کمتر از 80 متر مربع، 51.9 درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند.
همچنین شاخص کرايه مسکن اجاري در شهر تهران و در کل مناطق شهري در خرداد ماه 96 نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتيب 11.0 و 9.3 درصد رشد را نشان مي دهد.