دکتر لاریجانی در بیستمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان

سازمان نظام مهندسی نباید ساختار دولتی پیدا کند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان نظام مهندسی یک نهاد مدنی است و نباید ساختار دولتی پیدا کند.
کد خبر: ۷۱۲۱۱۷
|
۲۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۲ 13 July 2017
|
5857 بازدید
علی لاریجانی امروز (چهارشنبه 21 تیرماه) در بیستمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان اظهار داشت: باید ماهیت حقوقی سازمان نظام مهندسی از نظر دولتی یا غیردولتی بودن روشن شود. به نظر من این سازمان یک نهاد مدنی است و نباید ساختار دولتی پیدا کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر سازمان نظام مهندسی از طرف نهاد دیگری تحت تاثیر است، در تجدیدنظر قانون مربوط به این نهاد این موضوع را اصلاح کنید و ما نیز در مجلس حمایت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه حُسن سازمان نظام مهندسی غیردولتی بودن آن است، افزود: ابهامی از نظر مسئولان کشور درخصوص غیردولتی بودن این سازمان وجود ندارد و اگر حکم رئیس سازمان نظام مهندسی را رئیس جمهور صادر می کند، دلیل بر دولتی بودن این سازمان نیست.

دکتر لاریجانی با بیان اینکه ساختار قانون سازمان نظام مهندسی خوب است، متذکر شد: البته درخصوص قوانین مادر باید متناسب با شرایط کشور و تجربیات دنیا، اصلاحاتی را انجام داد و لازم است نگاهی به بالا بردن ظرفیت تخصصی اعضای این سازمان وجود داشته باشد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با انتقاد از گسترش بی رویه دانشگاه ها بدون توجه به نیاز بازار و مشکلاتی که در این حوزه به وجود آمده است، گفت: برای ارتقای جایگاه نظام مهندسی نباید دست مردم را ببندیم، اگر می خواهیم این سازمان مورد علاقه مردم باشد، باید به مردم اختیار بدهید تا در مراجعه به مهندسین مختار باشند.

وی با بیان اینکه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی برای تجدید قانون سازمان نظام مهندسی فعالیت های خود را آغاز کرده است، اظهار داشت: برگزاری چنین نشست های تخصصی برای نگارش مجدد قانون به مجلس کمک می کند.

دکتر لاریجانی گفت: ما از نظر تخصصی شما درخصوص لایحه تفکیک وزارتخانه های راه و شهرسازی استفاده می کنیم، زیرا به عنوان یک مجمع متخصص نظر شما مورد توجه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه من موافق با لایحه تفکیک وزارتخانه ها نیستم، زیرا مشکلات کشور مربوط به این حوزه ها نیست، بیان کرد: این ادغام و تفکیک ها وقت کشور را می گیرد، چند سالی وقت صرف شد تا این وزارتخانه ها و ادارات کل آنها ادغام شوند و باید توجه داشت که مسائل اصلی کشور جنس دیگری دارد.

دکتر لاریجانی با تاکید بر توجه به اخلاق حرفه ای گفت: سازمان نظام مهندسی به عنوان یک سازمان مردمی باید به اخلاق حرفه ای اهتمام ویژه ای داشته باشند و به گونه ای رفتار کند که مردم نظارت آنها را صوری تلقی نکنند.

وی با بیان اینکه انتظار از سازمان نظام مهندسی نهادینه کردن اخلاق حرفه ای است، گفت: اجرای اخلاق حرفه ای بسیار مهم است و لازم است در صورت تخطی هر یک از اعضا با آنها برخورد شود، زیرا تخطی یک یا چند نفر ممکن است به آبروی سازمان نظام مهندسی خدشه وارد کند.

رئیس قوه مقننه با اشاره به شرایط کشور و نقش مهندسین به عنوان نیروهای خلّاق گفت: دولتی که می خواهد شکل بگیرد، لازم است از کاردانی و شجاعت لازم برای اصلاحات عمیق در اقتصاد برخوردار باشد.

وی افزود: در سطح کلان کشور نیز باید همگرایی درستی بین ارکان حکومت و صاحب نظران در اجرای اصلاحات عمیق در اقتصاد به وجود آید.

دکتر لاریجانی تصریح کرد: این جراحی ها نیاز به شجاعت و همگرایی دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از نظر اقتصادی، ایران در بین 23 کشور منطقه رتبه 22 را دارد و در سطح جهانی نیز رتبه 174 را در بین 178 کشور به خود اختصاص داده است که این نشان می دهد هنوز سیستم اقتصادی ما دولتی است.

وی افزود: به نظر من یک بار دیگر باید قانون اصل 44 اجرا شود تا شرایط آزادی اقتصادی فراهم شود.

وی افزود: رتبه کشور در زمینه حمایت از سرمایه گذاری در بین 20 کشور منطقه 19 است و در سطح جهانی نیز رتبه 117 را در بین 138 کشور جهان داریم که شرایط خوبی نیست.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: رتبه کشور از نظر زمان برای سرمایه گذاری که باید کوتاه باشد در بین 20 کشور منطقه 15 هستم و در سطح جهانی نیز در بین 138 کشور جهان رتبه 78 را داریم که نشان دهنده وضع مناسبی است. باید توجه داشت که سرمایه سرگردان زیادی به سمت آسیا می آید و این سرمایه ها در جایی می نشیند که احساس امنیت کند. کشوری که می خواهد متحول شود باید زمینه سرمایه گذاری را فراهم کند.

دکتر لاریجانی گفت: ایران از نظر رقابت پذیری در بین 20 کشور منطقه رتبه 13 را دارد و در سطح جهانی نیز رتبه 78 را در بین 138 کشور در اختیار دارد.

وی تصریح کرد: در زمینه همکاری دانشگاه و صنعت نیز در بین 20 کشور منطقه رتبه 15 را داریم و در سطح جهانی نیز در بین 118 کشور رتبه 107 را به خود اختصاص داده ایم که نشان می دهد هیچ ارتباطی بین صنعت و دانشگاه نیست و این یک مسئله کوچک نیست. در این زمینه تنها شعار دادن کفایت نمی کند بلکه باید خودبخود این دو نهاد به یکدیگر نیازمند باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید بودجه دانشگاه ها را منوط به پژوهش کرده و تولیدگران بدانند اگر از پژوهش استفاده کنند تشویق می شوند و از معافیت های مالیاتی برخوردار خواهند بود.

دکتر لاریجانی تصریح کرد: ایران از نظر شفافیت در سیاستگذاری رتبه 18 را در بین 20 کشور منطقه دارد و در بین 199 کشور جهان را نیز رتبه 192 را در اختیار داریم و این رتبه نشان می دهد مردم با سیاست های اقتصادی راحت نیستند. البته خیلی کارها برای شفافیت سیاست های اقتصادی در قانون برنامه ششم شده است، اما نگارش قانون کافی نیست.

وی افزود: بحران آب و مسئله دریاچه ارومیه را می توان مشاهده کرد که به دغدغه کشور تبدیل شده و لازم است برای توسعه کشور به بحران آب توجه داشت. همچنین لازم است سند جامع آب در کشور به وجود آید و دورنمای 50 ساله ای برای آن تخمین زده شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برای مهار آب های مرزی، اجرای آبیاری تحت فشار و سیستم های گلخانه ای سرمایه گذاری سنگینی شده است ولی اینکه سکونتگاه ها باید در کجا باشد را هنوز نمی دانیم در حالی که باید مشخص باشد در چه مناطق دسترسی مردم به آب راحت تر است.

دکتر لاریجانی با اشاره به آمایش سرزمینی بیان کرد: در هر برنامه توسعه ای که نگاشته شده است، دولت را ملزم کرده اند تا سند آمایش سرزمینی را تهیه کند که تاکنون اقدامی نشده است. البته در دولت فعلی، استانداران کارهایی را در این زمینه انجام داده اند و سازمان برنامه و بودجه باید باقی امور را انجام دهد که این موضوع نیز زمانبر خواهد بود.

وی با بیان اینکه سال اشتغال و تولید ملی است، گفت: این تولید ملی به بستر مناسب برای سرمایه گذاری نیاز دارد و باید مجاهدتی کرد تا این هدف محقق شود.

رئیس قوه مقننه کشورمان ادامه داد: در صندوق های بازنشستگی مشکلاتی وجود دارد، همچنین بدهی های دولت و مشکلات بانکی نشان می دهد برای وفاق در کشور بخش های تصمیم گیرنده باید تصمیماتی را اتخاذ کنند که به اهداف خود برسیم و دولت آینده نیز باید از شجاعت و کاردانی برای حل این مشکلات برخوردار باشد.

دکتر لاریجانی افزود: به جای اقدامات سیاسی باید نخبگان، افراد کاردان و شجاع انتخاب شوند تا به حل موضوعات اصلی کشور بپردازند.

وی با بیان اینکه آینده کشور آینده خوبی خواهد بود، تاکید کرد: انقلاب اسلامی به خاطر پتانسیل قوی درون خود و روحیه مجاهدتی که امام خمینی (ره) به وجود آورد و اتخاذ سیاست های خوب در منطقه از یک سپهر ارزشمند و نفوذ مناسبی برخوردار شده است و زمانی که انتخاباتی در ایران برگزار می شود همه توجهات به ایران جلب می شود.

دکتر لاریجانی تصریح کرد: دشمنان ما نیز خاصیت و ویژگی های مثبت کشور را می شناسند، البته این موضوع که ایران دارای جایگاه بالایی است نباید ما را از مشکلات غافل کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت آینده باید خود را برای کارهای مهم آماده کند، گفت: قوه قضائیه و قوه مقننه باید کمک کنند تا دولت این بار سنگین را حمل کند. همچنین لازم است وفاق و گفت و گوی ملی ایجاد شود تا همه به سمت حل مشکلات اصلی بروند و من نیز امیدوارم به این سمت حرکت کنیم و در این مواقع بخش های تخصصی می توانند بسیار کمک کنند
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟