در این هفته، از یک طرف، افزایش تولید آمریکا و برخی از کشور های عضو اوپک و از طرف دیگر کاهش موجودی نفت و بنزین آمریکا، افزایش بازار کار آمریکا و همچنین نشانه هایی مبنی بر رشد تقاضا برای بنزین و نفت از مهمترین مسائلی بود که این هفته بر روی بازار نفت تاثیر داشت. در این هفته قیمت نفت تقریبا ثابت ماند و در نسبت با هفته گذشته تغییر چشمگیری نداشته است. پیش بینی می شود که در این هفته قیمت نفت افزایش جدی ای نداشته باشد و آمریکا تولید خود را افزایش دهد.
به گزارش
تابناک اقتصادی، روز جمعه در حالی بازار نفت به فعالیت های خود در هفته پایان بخشید که قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، ۱.۰۳ دلار افزایش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۵۲.۵۲ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۷ سنت افزایش، بشکهای ۴۹.۷۱ دلار صورت گرفت.
این در حالی ست که در هفته گذشته که بازار بسته شد، قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، ۱.۲۴ دلار کاهش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۴۸.۰۶ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱.۱۵ دلار کاهش، بشکهای ۴۵.۷۷ دلار صورت گرفت.
روز جمعه قیمت نفت به دلیل افزایش آمار استخدام های آمریکا در ماه جولای رشد داشت. افزایش استخدام موجب مصرف بیشتر انرژی می شود. در ماه جولای تعداد کسانی که به استخدام درآمده اند بیشتر از انتظار تحلیلگران بوده است و همچنین حقوق های آن ها نیز افزایش یافته است.
اداره اطلاعات انرژی اعلام کرده است که موجودی نفت آمریکا در هفته منتهی به ۲۸ جولای تنها ۱.۵ میلیون بشکه کاهش یافته و به ۴۸۱.۹ میلیون بشکه رسیده است. این در حالی ست که تحلیلگران انتظار داشتند ،گزارش های منتشر شده از موجودی نفت آمریکا در روز چهارشنبه، کاهش ۲.۹ میلیون بشکه ای را در هفته گذشته نشان دهند.
با این که موجودی نفت آمریکا کمتر از پیشبینی ها کاهش داشته است، این پنجمین هفته متوالی ست که موجودی نفت آمریکا کاهش یافته است. این در حالی ست بررسی های رویترز نشان می دهد که تولید نفت اوپک علی رغم قرارداد کاهش تولید، در ماه جولای افزایش یافته است.
تاماس وارگا، کارگزار نفت در PVM گفته است که: « مهمترین دلیل برای کاهش قیمت های اخیر، افزایش تولید و افزایش صادرات تولید کنندگان عضو سازمان کشور های صادر کننده نفت بوده است.»
آن طور که تجار می گویند، تقاضای قوی در ایلات متحده آمریکا موجب تقویت قیمت ها شده است، اما در این میان تولید بالای تولید کنندگان عضو سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) موجب شده است که این افزایش قیمت ها محدود شود.
آمارها ی تامسون رویترز ایکون نشان می دهد که محموله های نفت خام اوپک و روسیه، فارغ از نفت انتقال یافته از طریق خط لوله ها، در ماه جولای رکورد سال ۲۰۱۷ را ثبت کرده است و به ۳۲ میلیون بشکه در روز رسیده، این در حالی ست که در ماه ژانویه، میزان محموله ها ۳۰.۵ میلیون بشکه در روز بوده.
آمارهای اداره اطلاعات انرژی نشان می دهد که با بالارفتن مصرف بنزین، فعالیت پالایشگاه ها افزایش یافته است و نیاز بیشتری به نفت خام دارند. این امر موجب شده است که در هفته گذشته نفت مورد نیاز پالایشگاه ها ۱۲۳ هزار بشکه در روز افزایش یابد و به ۹.۸۴ میلیون بشکه در روز برسد.
طبق گزارش ها، موجودی بنزین آمریکا در این هفته برای هفتمین هفته پیاپی کاهش داشته است و اکنون سطح موجودی تنها ۶.۳ میلیون بشکه بیشتر از میانگین ۵ ساله ی موجودی بنزین است.
با اینحال تولید نفت آمریکا در این هفته افزایش یافته است و به ۹.۴۳ میلیون بشکه در روز رسیده که این بالاترین میزان ثبت شده از ماه آگوست سال ۲۰۱۵ می باشد.
تاماس وارگا، کارگزار نفت در PVM در این باره گفته است: « اصلی ترین استدلال برای افزایش قیمت ها این است که ما اکنون در نیمه دوم سال هستیم و انتظار می رود که تقاضای جهانی افزایش بسیار زیادی یابد.»
برخی پیش بینی کننده ها من جمله آژانس بین المللی انرژی برآوردشان از میزان تقاضا برای نفت را افزایش داده اند. همچنین شرکت نفتی BP، که سه شنبه درآمد خود را گزارش کرد، به این مسئله خوشبین بوده است که تقاضا برای نفت ۱.۴ تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.
برایان گیلوری، رئیس بخش مالی BP به رویترز گفته است که: "تقاضای جهانی بسیار قوی است و قیمت ها حول و حوش سطحی که امروز دیده می شود، باقی می مانند."
در تاریخ ۲۵ می سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) و ۱۱ کشور دیگر توافق کردند تا قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸، تولید جهانی نفت را روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت کاهش دهند. اما با این حال قیمت هردو شاخص نفتی برنت و وست تگزاس اینترمدیت از آن تاریخ به بعد سقوط بیشتری داشته است.
افزایش تولید کشور هایی که از توافق کاهش تولید نفت معاف شده اند، یعنی لیبی و نیجریه، موجب افزایش تولید اوپک در ماه گذشته شده بود.
ماه گذشته تولید اوپک روزانه ۹۰ هزار بشکه افزایش یافت و به بالاترین میزان در سال ۲۰۱۷ رسید. این افزایش تولید بیشتر از جانب لیبی به عنوان یکی از کشور های معاف از قرارداد کاهش تولید بوده است.
خبر مهم دیگری که باید در این هفته به آن اشاره کرد، امضای قرارداد صادارات روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت است که میان شرکت نفت هند و ایران امضا شده است. روز جمعه مقامات شرکت نفت هند(IOC)اعلام کردند که این شرکت قرارداد یکساله برای واردات روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت خام را با ایران امضا کرده است. باید امیدوار بود که با افزایش قیمت نفت، ایران نیز سعی در آن داشته باشد که سهم خود را از صادرات نفت افزایش دهد.
با این وضع، پیش بینی می شود که قیمت نفت در هفته پیش رو تغییر چندانی پیدا نکند، و بیشتر شاهد آن خواهیم بود که تولید کنندگان از فرصت افزایش تقاضا برای سهم خواهی بیشتر استفاده کنند و قرارداد های جدیدی بین فروشندگان و خریداران امضا شود. از سوی دیگر، باید توجه داشت که با قیمت نفت بالای ۵۰ دلار، تولید نفت برای آمریکا حدوداً به صرفه می شود، لذا به نظر می رسد که آمریکا تولید خود را مجددا افزایش دهد و بر تعداد دکل های نفتی اش، که چند هفته ای ست تغییر چندانی نیافته، بیافزاید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.