در اتفاقی بی همتا و یگانه، شهردار بعدی تهران انتخاب شد تا به جای حضور در محل کار، روانه خانه شده و در معرض مسائلی جدی قرار گیرد که ممکن است رسمیت یافتن سمتش را تحت الشعاع قرار دهد!
به گزارش «تابناک»، با اعلام نتیجه نهایی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور، خبری به صدر اخبار پیوست که اگر نگوییم مهمتر از خبر پیروزی لیستهای انتخاباتی در برخی کلانشهرها بود، از آن دست کمی هم نداشت؛ خبری بر پایه این پرسش کلیدی که چه کسی جانشین قالیباف، یکی از کاندیداهای جدی انتخابات ریاست جمهوری در شهرداری تهران خواهد شد؟
پرسشی که هر چه زمان میگذشت، مهم تر جلوه میکرد، چون برنده انتخابات شورای اسلامی شهر تهران، لیستی یک دست از جناح مقابل قالیباف بود و اساسا یکی از دلایل شکل گیری این لیست، پایان دادن به سلطه رقیب در عرصه انتخاب مهم ترین مدیر شهری در کشور بود. تلاش برای در دست گرفتن پستی مهم و کلیدی که پیشتر، یکی از متصدیانش از آن به ریاست جمهوری کشورمان پل زده بود و قالیباف نیز دو نوبت با در دست داشتن این پست برای انتخابات ریاست جمهوری اقدام کرد.
گزارهای مهم که موجب شده شهردار تهران جایگاه بسیار مهمی در افکار عمومی کشورمان داشته باشد و حتی از برخی وزاری دولت، مطرح تر باشد؛ جایگاهی که منتخبان شورای پنجم در تهران کوشیدند، با تدارک ساز و کاری ویژه، فرد مناسب برای قرار گرفتن در آن را بیابند، ولی سرانجام اتفاقی رقم زدند که بسیار عجیب و غریب است.
به این صورت که ابتدا فهرستی چند ده نفره برای تصدی این پست مشخص و سپس فهرستشان را با حذف برخی گزینه ها کوچک تر کردند و به بیست و چند تن رساندند و در نهایت با رأی گیری مقدماتی، هفت تن را برای انتخاب نهایی برگزیدند تا برنامه هایشان برای اداره تهران را تهیه کرده و برای داوری به شورا ارائه دهند.
مقدمهای که به شکل گیری دو جلسه طی دیروز و امروز منجر شد تا طی آن گزینه های نهایی تصدی پست شهردار تهران به ارائه برنامه هایشان بپردازند و در نهایت به انصراف شماری از کاندیداها و انتخاب محمدعلی نجفی به عنوان گزینه نهایی شهردار تهران با رأی منتخبان منجر شد؛ با این ملاحظه که هنوز شورای پنجم رسما آغاز به کار نکرده و این انتخاب چون در صحن شورا و با رعایت قوانین صورت نگرفته، قطعی و غیرقابل تغییر نیست.
اما آنچه در این میان بسیار بااهمیت است، فرجام این انتخاب است؛ اینکه نجفی به جای روانه شدن به دفتر کار شهردار تهران در خیابان بهشت، باید راهی منزل شده و تا رسمیت یافتن، خانه نشینی پیشه کند؛ خانه نشینی مدیری که قرار است به زودی سکان مجموعه بسیار بزرگی را در دست گرفته و آن را در مسیر برنامه هایی خاص هدایت کند.
مجموعه ای که بیش از 63 هزار تن در آن مشغول به کارند و از این بین، 1500 تن پست مدیریتی دارند، چند ده معاونت و سازمان در زیر مجموعه آن وجود دارد، هزینههای روزانه و وظایف روتینش بسیار بالا و پرتعداد است، در اداره چندین و چند مجموعه مالی، اقتصادی، نظارتی، اجرایی و ...تأثیر مستقیم و غیر مستقیم دارد، چند ده هزار میلیارد تومان بدهی و طلب دارد، نفس انبوهی قرارداد و پروژه به نفس مدیران آن گره خورده و علاوه بر اینها، کرور کرور مشکلات از گذشته تا حال و آینده پیش رویش است.
کاری بس بزرگ که قرار است مقدمات انجامش در منزل شهردار آتی تهران چیده شود. فردی که نمیخواست این پست را بپذیرد و با پادرمیانی یکی دیگر از کاندیداها، تهیه برنامه برای این پست را پذیرفت و حالا پنجاه و هشتمین شهردار تهران لقب گرفته و تمایل دارد هشت سال سکان اداره شهر را در اختیار داشته باشد تا بتواند وعده بازگشت کرامت به شهروندان تهران را تحقق بخشد!
با برنامهای که خود نجفی اذعان دارد، حاوی اشکالاتی است چون در بازه زمانی کوتاهی و با وجود برخی محدودیت ها به رشته تحریر در آمده؛ اما مدعی است برای به ثمر نشاندن آن بیش از چهار سال زمان لازم است؛ برنامهای که برای نگارش آن حتی مشکلات تهران فهرست نشده، چه برسد به بررسی و ارزیابی.
برنامهای که شاید فرصت خانه نشینی شهردار جدید تا آغاز به کار فرصت خوبی برای بازبینی رئوس آن باشد، به شرطی که مشخص شدن شهردار جدید، سیل افراد برای رزرو پستهای شهرداری را به سوی وی روانه نسازد و مخمصه ساز نشود، به ویژه زمانی که میدانیم شهردار شدن نجفی، هنوز قطعی و صد در صد نیست و تا مصوب نشدن این انتخاب در جلسه رسمی شورای شهر، ریش وی در گرو برخورد با انتخاب کنندگان و درخواست هایشان است!