جلسه نوبت صبح مجلس شورای اسلامی به پایان رسید

دولت بر مبنای اعتقاد به اسلام حکمت و رحمت و سیاستگذاری و عمل به مشی اعتدالی تشکیل می‌شود. تصمیم بر مبنای خرد جمعی بنیان انجام می‌شود؛ بنابراین، جلب مشارکت جامعه در مراحل مختلف تصمیم سازی از اصول دولت است. دولت دوازدهم بر مبنای واقع بینی و در نظر گرفتن ظرفیت‌ها و توانایی‌ها و کاستی‌ها و نقاط ضعف عمل خواهد کرد.
کد خبر: ۷۲۱۶۴۶
|
۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۸ 15 August 2017
|
21974 بازدید
|
۱
پیش از سخنان رئیس جمهور و در آغاز جلسه، امیر حسین قاضی زاده، عضو هیأت رئیسه مجلس در آغاز جلسه علنی امروز مجلس گفت: در جلسه امروز مجلس، نمایندگان خط مشی و اصول برنامه های دولت دوازدهم و روند اخذ رأی به وزیران پیشنهادی را بررسی کردند.

به گزارش «تابناک»؛ بر پایه آیین نامه داخلی مجلس، رئیس جمهوری در این جلسه دو ساعت و سی دقیقه فرصت داشت تا از عملکرد دولت و برنامه هایش دفاع کند.
 
روحانی دو ساعت از وقت دو و نیم ساعته خود را به ارائه برنامه ها اختصاص داد و در این فرصت، گزارشی از برنامه های دولت ارائه داد و به دفاع از وزیران پیشنهادی دولت پرداخت. پس از صحبت های رئیس جمهوری، پنج نماینده در موافقت و پنج نماینده در مخالفت با برنامه های رئیس جمهوری دو ساعت و سی دقیقه نظریات خود را بیان کردند.
 
هر نماینده می تواند تمام یا بخشی از وقت خود را به نماینده دیگری واگذار کند

بنا بر ماده 206 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، قبل از تشکیل اولین جلسه بررسی برنامه‏ های دولت و أخذ رأی اعتماد هیأت وزیران، نمایندگان مخالف و موافق برنامه، خط مشی و اصول کلی و ترکیب هیأت وزیران و نیز نمایندگان مخالف و موافق هر یک از وزیران به تفکیک برنامه و هر وزیر در برگه‏ های جداگانه یا دستگاه الکترونیک ثبت نام می‏ کنند.

هر یک از نمایندگان حق دارند تمام یا قسمتی از وقت خود را در اختیار نماینده دیگر قرار دهد. در شروع بحث در مورد هیأت وزیران، رئیس جمهوری برنامه دولت را تشریح و ضمن معرفی وزیران از ترکیب هیأت وزیران دفاع خواهد کرد. پس از آن مجلس، بررسی برنامه دولت و ترکیب هیأت وزیران را با اظهارات نمایندگان مخالف و نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و هر کدام برای پانزده دقیقه انجام خواهد داد.
 
رئیس جمهوری یا کسانی که او تعیین خواهد کرد، به سؤال ها و اظهارات مخالفان پاسخ می‏ دهند. مجموع مدت نطق اولیه رئیس جمهوری و دفاعیات اخیر دو و نیم ساعت خواهد بود. در پی اظهارات و دفاعیات رئیس جمهوری، مجلس بحث در مورد برنامه‏ ها و صلاحیت هر یک از وزیران را جداگانه آغاز خواهد کرد.

در مورد هر وزیر دو نماینده مخالف و دو موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و موافق هر یک برای پانزده دقیقه فرصت خواهند داشت. نمایندگان مجلس شورای اسلامی از روز سه شنبه در دو نوبت کاری جلسه علنی خواهد داشت. همچنین نمایندگان در پنجشنبه صبح نیز جلسه علنی دارند. اکبر رنجبرزاده، عضو هیأت رئیسه مجلس اعلام کرد، به احتمال زیاد جلسه رأی اعتماد وزیران تا یکشنبه هفته آینده ادامه می یابد.
 
نمایندگان مجلس، بنا بر آیین نامه و با موافقت اکثریت نمایندگان مجلس، در شیفت بعدازظهر نیز ادامه خواهد داشت.
 
گزارش لحظه به لحظه از صحن علنی را در زیر بخوانید
 
جلسه علنی نوبت عصرمجلس آغاز شد
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۴:۳۸
جلسه علنی نوبت عصرمجلس شورای اسلامی راس ساعت 14 و  30 وبه ریاست دکتر علی لاریجانی آغاز به کار کرد.  دراین جلسه ادامه بررسی برنامه پیشنهادی دولت و وزرای کابینه دردستورکار قرار دارد.
نعمتی در موافقت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی:
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۳:۲۱
مشکل بیکاری و عدم رونق اقتصادی از ابر چالش‌های امروز کشور هستند
 
نوبت صبح جلسه رای اعتماد به پایان رسیدبهروز نعمتی در جریان موافقت با خط مشی کابینه دوازدهم گفت: خوشبختانه در انتخابات اخیر آقای دکتر روحانی با بیش از 24 میلیون رأی از سوی مردم انتخاب شد و البته امروز آقای روحانی رئیس جمهور همه ملت ایران است.

وی افزود: اعتدال یکی از شعارهای اصلی آقای روحانی در انتخابات بود و من فکر می‌کنم که افرادی هم که برای کابینه دولت دوازدهم انتخاب شدند کسانی هستند که از حواشی به دورند و به متن کار می‌پردازند که این یکی از نقاط قوت کابینه است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: بیشتر افرادی که برای کابینه دولت دوازدهم به مجلس معرفی شده‌اند کسانی هستند که از نقاط قوت بسیاری در حوزه کاری خود برخوردارند که از جمله این افراد می‌توان به آقایان ظریف و زنگنه برای تصدی وزارتخانه‌های امور خارجه و نفت اشاره کرد.

نعمتی خاطرنشان کرد: حفظ وزرای کارآمد دولت باعث شده تا پیشرفت‌هایی که دولت در دوره یازدهم به دست آورده استمرار داشته باشد و حتماً 9 وزیری که در دولت یازدهم خدمت کرده‌اند و بار سنگین دولت دوازدهم نیز بر دوش آنها گذاشته شده وظیفه‌شان بی‌شک سنگین‌تر از گذشته است.

وی افزود: البته 9 وزیر جدیدی هم که برای دولت دوازدهم به مجلس معرفی شده‌اند و انشاالله رأی اعتماد هم خواهند گرفت انشاالله در چهارچوب شعارهای آقای رئیس جمهور حرکت کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: وزرایی که در عرصه سیاست داخلی به مجلس معرفی شده‌اند افرادی با تجربه، توانمند و شریفی هستند که توانسته‌اند در عرصه‌های مختلف عملکرد مناسبی را داشته باشند. اما توقعی که از وزرا در این عرصه وجود دارد این است که حقوق شهروندی در این عرصه باید بسیار مورد توجه قرار گیرد و منشور حقوق شهروندی توسط وزارت کشور باید به خوبی اجرا شود و باید به گونه‌ای رفتار کنیم که برخی از افرادی که مسئول نیستند و بعضاً تصمیمات غیر مسئولانه‌ای را به دولت تحمیل می‌کنند به اسم نظام مشکلاتی را به کشور تحمیل نکنند.

نعمتی خاطرنشان کرد: در مجامع مختلف بین‌المللی از نظر حقوق شهروندی مورد سوال هستیم و نیاز داریم که حقوق شهروندی مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: پیشنهاد می‌کنم که دولت به صورت سالانه موضوعات و به ویژه برنامه ششم را مورد پیگیری قرار دهد که تاثیر آن در بین مردم وجود داشته باشد. واقع‌گرایی و واقع‌بینی از طرف دولت به برنامه‌ها یک اصل مهم است و دولت باید به مشکلاتی که در کشور وجود دارد به ویژه در حوزه اقتصادی به صورت برنامه‌محور نگاه کند.

*نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: نکته‌ای که در اینجا وجود دارد پایبندی دولت به ویژه شخص رئیس جمهور، وفاداری به شعارهای انتخاباتی است و نکته دیگر این است که بعضاً صداهای ناکوکی از وزارتخانه‌ها به ویژه وزارتخانه‌های اقتصادی و همچنین بخش سلامت شنیده می‌شود که باید کوک شود و درخواستم این است که آقای روحانی تیم و مدیریت واحدی را برای مجموعه‌های اقتصادی و تیم سلامت دولت داشته باشد.

نعمتی خاطرنشان کرد: نکته بعدی موضوع استفاده از بانوان فرهیخته، جوانان و اقوامی هستند که در انتخابات آقای روحانی را کمک کردند و توقع مردم در این‌باره توقع کاملاً بجایی است.

وی افزود: ابر چالش‌های کشور مشکل اشتغال، مشکل بیکاری، عدم رونق اقتصادی در کشور و همچنین موضوعات مختلف در حوزه اجتماعی است و این توقع از همه اعضای کابینه پیشنهادی وجود دارد که اقدامات لازم در خصوص رفع این مشکلات صورت پذیرد و از وزارت صنعت توقع می‌رود که مجموعه‌های صنعتی که با مشکلات متعددی مواجه هستند مشکلاتشان مرتفع شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: در حوزه حقوق شهروندی از بهانه‌هایی که در حوزه حقوق بشر برخی نهادهای غیر مسئول به دست دشمنان انقلاب می‌دهند جلوگیری شود.
فلاحت‌پیشه در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه:
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۳:۰۳
سهم وزارتخانه‌ها در ایجاد اشتغال مشخص نیست
 
نوبت صبح جلسه رای اعتماد به پایان رسیدحشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده مردم اسلام‌آباد غرب و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، صبح امروز سه‌شنبه (24 مردادماه 96) در جریان بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی دولت دوازدهم به عنوان مخالف با اصول کلی و خط مشی کابینه، اظهار داشت: دولت و مجلس باید خود را متعهد به اجرای برنامه کلان کشور کنند.

وی افزود: انتظار می‌رفت رییس‌جمهور در برنامه پیشنهادی‌اش فکری به حال تحزب، وضعیت بانک‌ها و جلوگیری از رانت‌ها کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌ خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: بنده با اکثریت وزرای پیشنهادی موافق هستم اما بحث سر اصل تفکیک قوا و توافق مجلس و دولت برای اجرای تعهدات مشترک و برنامه کلان است.

وی در ادامه با بیان اینکه اگر مجلس و دولت با هم همراه و همکار نشوند همچون گذشته سیل تذکرات و سوالات از وزرا در مجلس را مشاهده خواهیم کرد، گفت: دولت در برنامه پیشنهادی خود انگار به اجبار از برنامه ششم نام برده است.

فلاحت‌پیشه ادامه داد: کشور با مشکل بزرگی همچون ایجاد اشتغال دست و پنجه نرم می‌کند. اشتغال تعهد شرعی و قانونی است که انتظار می‌رود تک تک وزراتخانه‌ها برای آن برنامه داشته باشند و سهم هر وزارتخانه مشخص شود؛ از این رو باید از شعارهایی همچون مبارزه با فساد، ایجاد عدالت، اشتغال و مبارزه با قاچاق پرهیز کرد و وارد فاز عملیاتی شد.

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس شورای اسلامی همچنین عنوان کرد: دولت برنامه خود را مبتنی بر کاهش تصدی‌گری و حرکت به سمت دولت توسعه‌گرا عنوان کرده است.

وی بر همین اساس اضافه کرد: دولت توسعه‌گرا به معنای کاهش دخالت‌های دولت برای توسعه کشور است. حال اینکه دولت‌ها در کشورمان هرگاه در موضوعی دخالت کرده‌اند نتیجه منفی شده است.

فلاحت‌پیشه همچنین یادآور شد: دولت به اسم توسعه‌گرایی دخالت می‌کند و در نهایت عده‌ای برای خود رانت ایجاد کرده که مشکلاتی به وجود می‌آورد، نمونه بارز آن را می‌توان در اجرای اصل 44 و خصوصی سازی دید. اکنون در بانک‌ها دو دسته فراریان بزرگ بانکی و ورشکستگان کوچک وجود دارد.

این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به وجود 104 هزار میلیارد تومان طلب وصول نشده از بانک‌ها، عنوان کرد: در این شرایط فراریان بزرگ بانکی کار خود را انجام می‌دهند و این تنها ورشکستگان کوچک هستند که برای گرفتن دو میلیون تومان وام یا وام ازدواج یا کشاورزی الافند و انگار برنامه روشنی برای آنها وجود ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد:‌ مشکل دیگر وضعیت احزاب در کشور است که هنوز در جمهوری اسلامی زیر پای جناح‌ها له می‌شوند آن هم بدین دلیل است که فضای سیاسی ما روشن نیست؛ لذا لازم است برای این موضوع نیز باید برنامه مشخصی وجود داشته باشد.
کامران در مخالفت با برنامه های دولت:
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۳:۰۰
طرح کارورزی به امنیت شغلی کارگران توجه ندارد
 
حسن کامران در مخالفت با کلیات کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی، گفت: معوقات سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده و ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تعهد سالانه برای این سازمان تعریف شد. اگر به صندوق‌ها اعتماد داریم، صندوق ذوب‌آهن نیز باید از صندوق تامین اجتماعی بهره ببرد. کارگران این شرکت در صندوق‌شان پول ریخته بودند ولی این پول به بانک سامان داده شد و آخر هم معلوم نشد که چه شد.

وی ادامه داد: هزینه‌های جاری و درمانی سازمان تامین اجتماعی طبق برنامه اعلام شده، ۲۰۰ درصد رشد یافته است. کارگران و پیرمردها خواستار اجرای همسان‌سازی وعده داده شده وزیر تعاون هستند، اما این وعده هنوز اجرا نشده است. جدول وزارت کار می‌گوید ۴۴۰۰ میلیارد تومان وام گرفته شده اما فقط باید ۶۰۰۰ میلیارد تومان سود این وام بازپرداخت شود این پول از کجا باید آورده شود؟

نماینده مردم اصفهان در مجلس سرمایه‌گذاری را لازمه ایجاد اشتغال دانست و افزود: در گذشته برای اشتغال وام به کارگران داده می‌شد اما حالا این وام به کارفرمایان داده می‌شود. سود شستا  ۲۶۰۰ میلیارد تومان بود اما این عدد کاهش یافته است.

کامران خاطرنشان کرد: وزارت کار با هیچ یک از نهادهای اجتماعی مشارکت نمی‌کند و به آنان وقت نمی‌دهد. سند ملی کار شایسته نیز روی زمین باقی مانده است. ۳۰۰ میلیارد تومان هم به این طرف و آن طرف بخشیده شده است
عارف در موافقت با کلیات کابینه دوازدهم:
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۲:۴۶
همراهی مجلس و دولت شرایط متفاوتی را نسبت به دوره قبل رقم خواهد زد

روحانی: برنامه های دولت، برگرفته از برنامه ارائه شده در ایام انتخابات است/ سه وزیر زن در نظر گرفته بودیم که نشد! محمدرضا عارف نماینده مردم تهران که به عنوان موافق کلیات کابینه دولت دوازدهم در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس سخن می گفت، خاطرنشان کرد: برای اینکه دولت بتواند برنامه های خود را به خوبی اجرا کند نیازمند همکاری و تفاهم است. البته در انتخاب اعضای کابینه انتخاب‌های بهتری نیز وجود داشت اما این موضوع که از دولت یک صدا شنیده شود، از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی افزود: برنامه های اعلام شده دولت و وزرا بیانگر شناخت دقیق از مشکلات کشور است، تعامل سازنده با دنیا مبارزه با فساد و رعایت حقوق شهروندی و سیاست‌های اصلاحی در بخش‌های مختلف اقتصادی و محیط‌ زیستی نشان دهنده جهت‌گیری خوب دولت برای رسیدن به سیاست‌های بالادستی و حرکت در مسیر اجرایی شدن برنامه ششم توسعه و سند چشم انداز است. اما نداشتن شاخص‌های کمی در برنامه‌های ارائه شده یک نقص است که امیدواریم در آینده در قالب احکام قانون برنامه این نقص جبران شود.

رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: توسعه بخش خصوصی و تاکید بر اقتصاد درون‌زا از موارد مورد تاکید دولت در برنامه خود بوده که یک ضرورت برای کشور است. همچنین اصلاح ساختار انرژی و اصلاح ساختار اقتصاد و نظام بانکی که شرایط نگران کننده‌ای دارد، در کنار برنامه‌های دولت برای انتقال نظام ارزی دوگانه به نظام شناور ارزی می تواند امیدوار کننده باشد.

وی ادامه داد: تجربه تک نرخی شدن ارز در دولت اصلاحات تجربه خوبی بود که بعدها بنا به دلایلی ادامه پیدا نکرد اما امید است که دولت بتواند دوباره شرایط را برای ثبات در بازار ارز فراهم کند. همچنین جذب سرمایه گذاری خارجی که در قانون برنامه ششم به دولت تکلیف شده نیز یکی از مهمترین اولویت‌های دولت است و دولت موظف است 65 میلیارد دلار در سال براساس برنامه در بخش سرمایه گذاری خارجی جذب کند.

عارف در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اولویت‌های دولت دوم تدبیر و امید در بخش اجتماعی گفت: مقابله با آسیب‌های اجتماعی با احکام خوبی که در برنامه‌های دولت پیش بینی شده به نظر می رسد شرایط امیدوار کننده‌ای پیدا کند. همچنین اجرایی شدن منشور حقوق شهروندی که سال‌ها است وعده آن داده شده نیز باید در اولویت دولت قرار گیرد و در کنار آن اجرای سند بنیادین تحول آموزش و پرورش به عنوان سندی مترقی و تقویت سازمان‌های مردم نهاد که در دولت قبل گام‌های خوبی برای آن برداشته شد نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی افزود: واگذاری تصدی گری‌های اجرایی در بخش فرهنگ و بخش‌های غیردولتی و تقویت نظام‌های صنفی که باید به جدیت دنبال شود نیز می تواند از نقاط قوت برنامه‌های دولت و کابینه دوازدهم باشد و در بحث سیاست خارجی نیز ادامه مسیر طی شده در سال‌های اخیر در کنار توسعه روابط با کشورهای اسلامی و منطقه‌ای از اهمیت بالایی برخوردار است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای مبارزه با فساد دسترسی آزاد به اطلاعات یک ضرورت است، گفت: اجرای قانون انتشار آزادانه اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار است و برای مقابله با فساد هیچ راهی جز این وجود ندارد. همینطور عدم مداخله دولت در امور فردی و خصوصی مردم امکان دسترسی به امکانات و تسهیلات برای همه و ایجاد همدلی بین همه اقوام و فرهنگ‌های ایرانی نیز از برنامه‌های خوب و مهم ارائه شده به مجلس است که می تواند از نقاط قوت دولت و کابینه دولت دوازدهم باشد.

عارف در بخش پایان صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: حضور تعدادی از چهره‌های برجسته و موفق دولت اول تدبیر و امید و حضور چهره‌های جدید و برجسته و باسابقه در کابینه دولت دوازدهم در مجموع شرایط خوبی را رقم زده اما عدم معرفی وزیر علوم در آستانه آغاز سال تحصیلی یک ضعف برای کابینه است که امیدواریم حل شود. تلاش برای از بین بردن سیستم رانتی در اقتصاد، پایدار سازی محیط‌ زیست، محوریت منافع ملی در تصمیم گیری‌ها و رویکردهای توسعه‌ای نیز در بخش‌های اقتصادی از بخش‌های خوب برنامه‌های دولت است که امیدواریم همه آنها به خوبی شکل اجرایی به خود گیرد.
احمدی لاشکی در موافقت با کلیات کابینه دوازدهم:
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۲:۴۲
برنامه های دولت مغایرتی با قوانین بالادستی ندارد
 
روحانی: برنامه های دولت، برگرفته از برنامه ارائه شده در ایام انتخابات است/ سه وزیر زن در نظر گرفته بودیم که نشد!قاسم احمدی لاشکی در جریان بررسی برنامه های دولت دوازدهم در موافقت با کلیات کابینه پیشنهادی دوازدهم عنوان کرد: در استمرار حماسه پر شور اردیبهشت 96 و پس از آنهم برنامه تنفیذ و تحلیفی که اجرا شد، امروز در ادامه آن ریاست جمهور زودتر از آنچه قانون اجازه داد، دو هفته زودتر معرفی وزرا را داشته اند.

نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: البته به عنوان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گله می کنم، چرا که در گذشته مدیران را از وزارت علوم معرفی می کردند اما این بار معلوم نیست چه شده است که در معرفی وزیر علوم با وجود دانشمندان تاخیری افتاده است.

وی گفت:  خدایا به همه و به ما و همکاران ما کمک کن وقتی پای منافع ملت و منافع کیان جمهوری اسلامی به میان می آید قضاوت ها و داوری ها فراتر از مرزهای فکری چپ و راست، اصلاح طلب و اصولگرا و مرزهای جغرافیای قومیتی باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با کلیات برنامه دولت موافق است، تصریح کرد: مخالف عزیزی که فرمود مبنا را براساس قانون قرار نداده اند و قانون در برنامه دولت دیده نشده است، باید بگویم وزرا در این دوره نیاز به برنامه ندارد، چرا که چند ماه گذشته برنامه ششم توسعه را نوشتیم و دولت هماهنگی لازم را ا نجام داد بنابراین هر وزیری روی کار بیاید باید مبنای کار آن برنامه ششم توسعه باشد.

برنامه های وزرا با اسناد بالادستی منطبق هستند

احمدی لاشکی تاکید کرد: مخالف محترم نسبت به رعایت برخی از مسائل قانونی انتقاد داشت اما باید گفت معاونت نظارت بر قوانین مجلس شورای اسلامی تمام برنامه های پیشنهادی وزرا را با برنامه های و اسناد بالا دستی مقایسه کرده است و براساس گزارش ارائه شده برنامه دولت مغایرتی با اسناد بالادستی نداشته و قانون برای دولت فصل الخطاب بوده است.

وی با بیان اینکه مردم نگران معیشت شان هستند، گفت: اولین نکته در این حوزه نگرانی مردم اقتصاد، معاش، بیکاری جوانان است، اعتقاد دارم دولت مناسب با انتظارات و تاکیدات مردم اولویت اصلی خود در برنامه رشد اقتصادی فراگیر، مستمر، اشغال زا و ضد فقر قرار داده است، که بسیار مهم است.

 وزرا از بدنه کارشناسی انتخاب شده اند

این نماینده مجلس با بیان اینکه انسجام فکری بین دولت و وزرا پیشنهادی به نسبت دوره گذشته بیشتری است، عنوان کرد: هماهنگی نسبی بیشتری در روش وشیوه اجرا بین وزرای پیشنهادی وجوددارد، این بار از همان وزارتخانه ها نیروها انتخاب شده اند که افراد کارکشته و کارشناس هستند.

احمدی لاشکی ادامه داد: علاوه بر کارشناس بودن انتظار داریم وزرا سیاستمدار نیز باشند چرا که در هیات دولت موضوعاتی عام بحث می شود و باید وزرا اظهار نظر کنند  با این حال، ظریف، قاضی زاده هاشمی و وزرای نفت ،آموزش و تحقیقات، نیرو کشاورزی و فرهنگ و ارشاد اسلامی از بدنه همان وزارتخانه ها انتخابات شدند می توانند بهترین ارزیابی را از مسائل داشته باشند.

وی گفت:  دولت در زمینه اجرای برنامه توسعه کل کشور شاهد هستیم که به جای واریز 20 درصد درآمد کلی نفت به حساب صندوق ملی 30 درصد واریز کردند که این نشان از هماهنگی در اجرای برنامه ششم و افزایش حضور بخش خصوصی است.

 خسارات نوسانات ارزی از سوی دولت جبران می شود

این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت جبران نوسانات ارزی را برعهده گرفته است، اظهار داشت: دولت متعهد شده است که اگر نوسانات ارزی بیش از 10 درصد شود خسارت بنگاه های تولیدی را جبران کند همچنین امیدواریم که وزارت بهداشت و درمان سند تحول سلامت را با همین روند رو به بهبود در دوره جدید اجرا کند.



جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی با حضور رئیس جمهور
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۲:۱۶
جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم با حضور رئیس جمهور با حضور حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران برگزار شد.
 
 

معرفی نیمی از وزرا رویکرد اشتباهی است
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۲:۱۲
روحانی: برنامه های دولت، برگرفته از برنامه ارائه شده در ایام انتخابات است/ سه وزیر زن در نظر گرفته بودیم که نشد!محمدرضا پورابراهیمی در تذکری با تأکید بر ضرورت اصلاح آیین‌نامه در بخش معرفی وزرا به مجلس گفت: در آیین‌نامه آمده است که رئیس جمهور می‌تواند نسبت به معرفی نیمی از وزرا اقدام  و مابقی را برای بعد در دستور کار قرار دهد که این موضوع اگر اصلاح نشود بدعتی در این حوزه می‌شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رویکرد فعلی در خصوص معرفی نیمی از وزرا به مجلس که در آیین‌نامه آمده مطلوب نیست، افزود: برای رفع این اشکال باید آیین‌نامه را در این بخش مورد اصلاحاتی قرار بدهیم تا رئیس جمهور در موعد مقرری موظف به معرفی هیأت وزیران به مجلس باشد.

وی ادامه داد: تعیین بازه زمانی مشخص برای معرفی وزرا به مجلس از حیث اینکه همه هیأت وزیران معرفی شوند لازم است از این رو باید آیین‌نامه مورد تغییراتی واقع شود.

دکتر لاریجانی در پاسخ به تذکر پورابراهیمی گفت: در حال حاضر نقصی در آیین‌نامه نمی‌بینیم، استنباطی که اکنون ما از قانون اساسی داریم این است که اگر چند وزیر معرفی نشوند به هر دلیلی به این معنا نیست که هیأت وزیران تشکیل نشود بنابراین از نظر بررسی مجلس اشکال قانون اساسی ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از نظر آیین‌نامه نیز در تبصره 2 ماده 236 آمده که چنانچه مجلس به یک یا چند وزیر رأی اعتماد ندهد و یا وزارتخانه‌ای به هر دلیلی وزیر نداشته باشد که به هر دلیل می‌تواند همین موضوع مورد نظر شما باشد باز هم فعالیت‌ها ادامه دارد.

دکتر لاریجانی تأکید کرد: اشکال آیین‌نامه‌ای در این رابطه وجود ندارد اما اگر شما معتقد به تغییر آیین‌نامه هستید تا رئیس جمهور همه اعضای هیأت دولت را در بازه زمانی مشخص به مجلس معرفی کند طرحی در این رابطه تدوین کنید.
برگزاری نشست بعدازظهر با ادامه دستور کار بررسی صلاحیت وزرا
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۲:۱۱
مسعود پزشکیان در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دولت یازدهم و رأی اعتماد به آن ها گفت: اگر جلسات مجلس در دو شیفت صبح و بعدازظهر برگزار شود باید در این زمینه رأی گیری صورت گیرد که به این منظور جلسات صبح از ساعت 8 تا 13 و جلسات عصر از ساعت 14 آغاز شده و تا ساعت 19:30 ادامه می یابد لذا در صورت موافقت نمایندگان جلسات در دو شیفت صبح و عصر برگزار می شود.
در ادامه نمایندگان با 139 رأی موافق، 86 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 247 نماینده حاضر در جلسه با برگزاری جلسه بعدازظهر با ادامه دستور کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی موافقت کردند.
کواکبیان: برگزاری جلسه علنی در نوبت بعدازظهر نیاز به موافقت نمایندگان دارد/ لاریجانی: برای برگزاری نوبت عصر رأی گیری خواهیم کرد
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۲:۰۷
روحانی: برنامه های دولت، برگرفته از برنامه ارائه شده در ایام انتخابات است/ سه وزیر زن در نظر گرفته بودیم که نشد!مصطفی کواکبیان با استناد به ماده 205 آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: در رسانه ها مطرح شده که مجلس صبح و بعدازظهر جلسه علنی خواهد داشت در صورتی که برگزاری جلسه در نوبت عصر نیازمند رأی گیری و نظر موافق نمایندگان است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه اخطار و تذکرات سایر نمایندگان برای عدم معرفی وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: با توجه به اینکه در آستانه بازگشایی دانشگاه ها هستیم بهتر بود دولت وزیر پیشنهادی علوم را معرفی می کردند اما ایراد مهم تر به هیات رئیسه مجلس وارد است که اگر قانون به این شکل تفسیر می شود چرا اصرار بر بررسی رأی اعتماد وزرا در این روزها داشتند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: رئیس جمهور اصراری بر بررسی فوری وزرای پیشنهادی نداشت بنابراین می توانست بررسی به تاخیر بیفتد تا لیست به طور کامل ارائه شود.

دکتر لاریجانی در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: تفسیری از قانون نکرده ایم لذا اگر اخطار یا تذکر مطرح شود آن را پاسخ خواهیم داد، هم اکنون نیز براساس نظر ما اشکال قانونی به دلیل عدم معرفی یک وزیر جهت اداره مجلس وجود ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص تذکر ماده 205 آئین نامه داخلی مجلس یادآور شد: قانون آئین نامه می گوید بررسی جلسه رأی اعتماد وزرا در نوبت صبح و عصر تشکیل شود اما برای برگزاری جلسه عصر نیاز به رأی نمایندگان است که ما در آخرین دقایق جلسه صبح این رأی گیری را انجام خواهیم داد.
فولادگر در مخالفت با کلیات کابینه پیشنهادی دوازدهم:
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۱:۴۵
جایگاه اقتصاد مقاومتی در برنامه های دولت کمرنگ است
 
روحانی: برنامه های دولت، برگرفته از برنامه ارائه شده در ایام انتخابات است/ سه وزیر زن در نظر گرفته بودیم که نشد!حمیدرضا فولادگردر مخالفت با کلیات کابینه دوازدهم گفت: آیا ارزیابی دقیق و مشخصی از برنامه 4 سال گذشته دولت توسط رئیس جمهور و هیات کابینه انجام شده است؟ ضمن اینکه آیا آسیب شناسی مشخصی از برنامه های سال 92 در حال حاضر انجام شده است؟

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: باید توجه کرد که آیا کابینه و هیات دولت با وعده های رئیس جمهور در زمان انتخابات همخوانی دارد؟ زیرا هیات دولت نتیجه رایزنی های رئیس جمهور با سران اصلاحات و اعتدال است و باید این افراد مسئولیت انجام وظایف خود در کابینه را پذیرفته و در پایان 4 سال آینده نسبت به اقدامات خود پاسخگو باشند. البته منتقدان انتظاری ندارند که اعضای کابینه از این افراد انتخاب شود، اما انتظار دارند که برنامه های دولت به درستی اجرا شود.

وی درخصوص جوانگرایی در هیات دولت گفت: به غیر از انتخاب وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید گفت که متوسط سن دولت در این دوره نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است، ضمن اینکه در تحول گرایی در سیستم اقتصادی به غیر از یک جابجایی تحولی ایجاد نشده است؛ بنابراین دولت باید کارآمد باشد.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به 5 چالش در کشور گفت: باید برنامه های دولت را با توان هیات دولت در اجرای این برنامه ها تطبیق داد. به عنوان مثال درخصوص اصلاح نظام بانکی، بودجه، محیط زیست و صندوق ها باید مشخص گردد که چه میزان توان در هیات دولت وجود دارد؟ یعنی آیا توانایی حل این ابرچالش ها وجود دارد؟

فولادگر با بیان اینکه تغییر گفتمان سیاست زدایی در اقتصاد از دولت باید شروع شود، تصریح کرد: دولت باید با منتقدان مهربانتر باشد و بسیاری از بحث هایی که در حال حاضر در برنامه های دولت وجود دارد، در زمان انتخابات توسط رقبای رئیس جمهور مطرح شد، اما آن زمان تاکید کردند که این برنامه ها پوپولیستی و شعارگونه است.

وی با انتقاد از اینکه بسیاری از بخش های برنامه ششم هنوز ابلاغ نشده است، گفت: اقتصاد مقاومتی جایگاه کمتری داشته و در سال 94 مقرر شد هیاتی از سه قوه، ظرفیت دستگاه ها و نهادها را برای اجرای اقتصاد مقاومتی به کار بگیرند که این امر هنوز محقق نشده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر حمایت از تولید داخل گفت: متاسفانه آمار واردات و صادرات در طی چند ماه گذشته به کشور افزایش پیدا کرده است.
صباغیان در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی:
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۱:۴۰
صرف کلمات و جملات قشنگ اتفاقی نمی‌افتد
 
روحانی: برنامه های دولت، برگرفته از برنامه ارائه شده در ایام انتخابات است/ سه وزیر زن در نظر گرفته بودیم که نشد!محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق، مهریز، بهاباد، خاتم، ابرکوه در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی رئیس جمهور، اظهار داشت: این برنامه می‌تواند بهتر و کارآمدتر باشد و امیدواریم با این تذکرات که ارائه می‌دهیم دولت در پایان کار،‌ کارآمدتر و موفق‌تر عمل کرده باشد.

وی افزود:‌ همه موارد ذکر شده در برنامه آقای روحانی عالی و از اهداف مهم و آرزوی ملت‌هاست و امیدواریم با تحقق این برنامه کشور از گردنه مشکلات به ویژه مشکلات اقتصادی، عبور کند اما برنامه ارائه شده بیشتر کیفی و آرمانی است و قابل سنجش نیست. معلوم نیست ما کجا هستیم و قرار است به کجا برسیم. این برنامه باید بیشتر با برنامه ششم توسعه تطبیق داده می‌شد.

صباغیان ادامه داد: در این برنامه باید مشخص شود که ما در 4 سال آینده به کجا خواهیم رسید. آقای رئیس‌جمهور شما اعلام کردید که در ابتدای دولت فروش نفت را از یک میلیون به 4 میلیون بشکه رساندید اما وضعیت اعتیاد در آن موقع چگونه بود و الان چگونه است و در 4 سال آینده چه خواهد شد.

نماینده مردم مهریز گفت: فشار اقتصادی در ابتدای دولت‌تان چگونه بود و الان چه وضعی دارد. نظام بانکداری کشور در چه وضعی است. بانکداری که مردم را به ورطه نابودی کشانده است. وضعیت طلاق و کارتن خواب‌های در ابتدای دولت شما چگونه بود الان چگونه است و در 4 سال آینده چگونه خواهد شد؟

وی تاکید کرد: آقای روحانی بدهی دولت به بانک‌ها و صندوق بیمه و آمار بیکاری چگونه بود الان چه وضعی دارد و در آینده چه خواهد شد. همینطور آمایش سرزمینی چه وضعی دارد؟

صباغیان گفت: مردم می‌خواهند بدانند نظارت بر قاچاق کالا در چه وضعی است و برای بهبود آن چه کردید. آقای روحانی هنوز برخی از کارگران قرارداد سفید امضا می‌کنند و حقوق 400 تا 600 هزار تومانی دارند. برای این قشر چه کردید؟

نماینده مردم مهریز ادامه داد: برنامه‌ها به شکل کلی و کیفی و آرمانی ارائه می‌شود و ما نمی‌توانیم بر آنها نظارت کنیم. برنامه باید کمی باشد که بتوانیم در پایان دوره آمار آن را مشاهده کنیم اما برخی از وزرا طوری حرف می‌زنند انگار بهترین و بزرگترین کارها را در وزارتخانه خود کرده‌اند.

وی افزود: آقای رئیس‌جمهور برای حقوق شهروندی مردم لایحه مدیریت واحد جامع شهری را دنبال کنید. به صرف کلمات و جملات قشنگ اتفاقی نمی‌افتد. دیدیم که شوراها توسط آقای خاتمی ایجاد شد و امروز بالای 200 هزار نفر از مردم در سرنوشت خود سهیم شده‌اند.

صباغیان تاکید کرد: برای تقویت بخش خصوصی از آنها بالاترین مشورت را بگیرید ولی در قدرت سیاسی شریک‌شان نکنید، در این صورت همه چیز حل می‌شود.

نماینده مردم مهریز اظهار داشت: بسیاری از مشکلات اقتصادی به رانت‌های اطلاعاتی که منشا فساد و ظلم به مردم است، برمی‌گردد.

وی تصریح کرد: آقای روحانی تاکید شما بر آزادی و امنیت بسیار خوب است اما لایحه حمایت از افشاگری مفاسد اجتماعی را ارائه و از آن حمایت کنید.

صباغیان ادامه داد: آقای روحانی احزاب را باید تقویت کرد اما نه در شعار و توصیه. احزاب امروز بسیار ضعیف هستند. در خصوص میزان فرار مالیاتی چه کردید؟

نماینده مردم مهریز با بیان اینکه برنامه ارائه شده بسیار عالی ولی بیشتر توصیه‌ای است و باید کمی باشد، گفت: به تیمور لنگ گفتند چطور شد که در این مملکت وسیع امنیت و آرامش ایجاد کردی. گفت هر کجا دزدی شد دست داروغه را قطع کردم، اما امروز از داروغه‌ها بازخواست نمی‌شود. ببنید کاسپین چه بلایی بر سر مردم آورده است؟
وزرا اموال خود را به قوه قضاییه اعلام کرده‌اند
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۱:۳۴
روحانی: برنامه های دولت، برگرفته از برنامه ارائه شده در ایام انتخابات است/ سه وزیر زن در نظر گرفته بودیم که نشد!لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به دو اخطار نادر قاضی‌پور، گفت: اخطار شما وارد نبود و نظر خود را فرمودید، در رابطه با اخطار نخست وزرا اموال خود را به قوه قضاییه معرفی کرده‌اند و اگر از مجلس نیز رای بگیرند باید این کار را انجام دهند، بنابراین نظر قانون اساسی این است.

رئیس قوه مقننه درخصوص تذکر دوم قاضی پور، توضیح داد: تردیدی بر توانمندی برادران آذری نیست چراکه برادران آذری از افتخارات کشور هستند و در طول تاریخ نیز زحمات زیادی کشیدند در این دولت نیز آذری کم نیست، منتها شما باید زنجانی‌ها را هم آذری محسوب کنید چراکه به هر حال تُرک هستند.
از روحانی، لاریجانی و اعضای شورای نگهبان به کمیسیون اصل 90 شکایت کرده‌ام
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۱:۲۳
روحانی: برنامه های دولت، برگرفته از برنامه ارائه شده در ایام انتخابات است/ سه وزیر زن در نظر گرفته بودیم که نشد!جهانبخش محبی‌نیا نماینده مردم تکاب و میاندوآب در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه (24 مرداد) و در هنگام سخنان حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور که برای معرفی و دفاع از وزرای پیشنهادی در مجلس حاضر شده بود، با استناد به مواد 204، 205 و 206 آیین‌نامه داخلی مجلس و اصل 33 قانون اساسی تذکر آیین‌نامه‌ای و اخطار داد.
 
وی با تأکید بر اینکه در قامت رئیس جمهور نیست که دو مرحله‌ای شدن معرفی کابینه از روی بی‌اعتنایی باشد، گفت: اصل 133 قانون اساسی و مواد آیین‌نامه داخلی مجلس درباره اخذ رأی اعتماد هیأت وزیران و اعلام نتایج آرای «همه» وزیران صراحت دارد و در ادامه می‌گوید اگر مجلس به یک یا چند وزیر رأی نداد، رئیس جمهور می‌تواند برای آن سرپرست تعیین کند. در نتیجه همه وزرا باید از سوی رئیس جمهور به مجلس معرفی شوند و عدم معرفی وزیر علوم ناقض رویه 38 سال پس از انقلاب بوده است.

نماینده مردم تکاب و میاندوآب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از رؤسای مجلس و جمهور و اعضای شورای نگهبان به کمیسیون اصل 90 شکایت کرده است عنوان داشت: من نگرانم اگر این بار از سر ناعلاجی یک وزیر معرفی نشده است دفعه بعد 5 وزیر و یا همه کابینه معرفی نشوند.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پاسخ به تذکر و اخطار محبی‌نیا را وارد ندانست و با اشاره به اینکه واژه «همه» در مورد معرفی وزرا در قانون اساسی و آیین‌نامه مجلس نیامده است، گفت: طبق قانون اگر نیمی از وزرا تغییر کنند رئیس جمهور باید مجدداً هیأت وزیران را به مجلس معرفی کند و اگر یک یا دو نفر تغییر کنند هیأت وزیران هویت خود را حفظ کرده است پس ایراد قانونی در اینجا نیست هر چند می‌توانست بهتر از این عمل شود.
وزرای آینده باید فهرست اموال خود را ارائه کنند
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۱:۱۴
روحانی: برنامه های دولت، برگرفته از برنامه ارائه شده در ایام انتخابات است/ سه وزیر زن در نظر گرفته بودیم که نشد! نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی امروز در جلسه علنی مجلس و در میان سخنان رئیس جمهور در معرفی وزرا با استناد به اصل 142 قانون اساسی درباره اعلام دارایی رئیس جمهور، وزرا و همسران و فرزندانشان به قوه قضاییه، گفت: دو وزیر دولت یازدهم فهرست اموال خود را به قوه قضاییه ارائه نکرده‌اند.

وی در ادامه با یاداوری نامه 167 نماینده مجلس به رئیس جمهور با موضوع اعلام اموال وزرای پیشنهادی و همسران و فرزندانشان از روحانی خواست که وزرای پیشنهادی اموال خود را به این قوه اعلام کنند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در ادامه با استناد به اصل 19 قانون اساسی که مردم را از هر قوم و قبیله از حقوق برابر برخوردار دانسته است، اظهار داشت: از استان‌های آذری‌نشین یک وزیر به مجلس معرفی نشده است.

این نماینده مجلس از رئیس جمهور خواست که وزیر باقیمانده علوم را از میان آذری‌ها انتخاب و به مجلس معرفی کند.
رئیس‌جمهور مجلس را ترک کرد
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۱:۰۰
حجت الاسلام حسن روحانی پس از سخنرانی دو ساعته خود در حمایت از وزرای پیشنهادی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس دقایقی پیش جلسه علنی مجلس را ترک کرد.

26 دقیقه باقیمانده وقت رئیس‌جمهور به درخواست وی به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور اختصاص خواهد یافت.

تصادف وزیر باعث تاخیر حضور وی در مجلس شد
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۰:۳۵
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، صبح امروز سه‌شنبه (24 مردادماه 96) در پاسخ به تذکر علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات مبنی بر اینکه چرا یک نفر از اعضای کابینه دولت دوازدهم اعلام نشده است، اظهار داشت: قانون حد نصاب اعضای کابینه را نصف وزیران عنوان کرده است.

وی افزود: فرض کنید رئیس‌جمهور همه وزرا را معرفی کند اما همان روز یکی از آنان در این فاصله سکته کرد و مرحوم شد، مثل آقای ربیعی که نوشته امروز من تصادف کردیم و در راه ماندم ولی اکنون در مجلس حضور دارد و خوشبختانه به خیر گذشت؛ در این صورت نمی‌توان معرفی و رأی اعتماد به وزرا را معطل نگه داشت در نتیجه معرفی وزرای پیشنهادی بدون یک نفر از آنان خلاف قانون اساسی نیست.
کنایه رئیس‌جمهور به بی‌حوصلگی نمایندگان مجلس
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۰:۱۷
نوبت صبح جلسه علنی امروز سه شنبه 24 مرداد که به معرفی وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم از سوی حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور اختصاص داشت، شاهد دو حاشیه مرتبط به هم بود.

بنابراین گزارش، رفت‌وآمد میان صندلی‌ها و رایزنی از سوی نمایندگان مجلس با یکدیگر درباره گزینه‌های پیشنهادی برای وزارتخانه‌ها در هنگام سخنرانی رئیس‌جمهور موجب شد تا علی لاریجانی رئیس مجلس به وکلای ملت تذکر داده و از آنان بخواهد که سکوت را رعایت کنند.

در ادامه و پس از دقایقی، وقتی رئیس مجلس به روحانی یادآوری کرد که طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، دو ساعت و نیم برای معرفی وزرای پیشنهادی و دفاع از آنان فرصت دارد و می‌تواند در دو بخش از این فرصت استفاده کند، رئیس‌جمهور با مکثی توأم با نگاه طنزآلود به نمایندگان که رایزنی‌ها و رفت‌وآمدهایشان ادامه داشت، گفت: من دوست دارم از همه فرصت خود استفاده کنم، اما «مستمع، صاحب سخن را بر سر کار آورد».

رئیس دولت دوازدهم با مطایبه و لبخند خطاب به نمایندگان مجلس خاطرنشان کرد که خود 20 سال بر صندلی نمایندگی و در جای امروز آنان نشسته‌ است که موجبات خنده حضار جلسه علنی را فراهم آورد.

البته مجلس با این کنایه حسن روحانی نیز کاملاً ساکت نشد و کار به جایی رسید که چند دقیقه بعد وی با صراحت بیشتر خطاب به آنان گفت:  قبلاً زمانی که زمان معرفی وزرا فرا می‌رسید نمایندگان سکوت می‌کردند اما الان همهمه است؛ درست است که شاید که شما نمایندگان رفته باشید و درباره وزرا مطالعه کرده باشید و حرف‌های من تکراری باشداست اما طبق قانون من وظیفه دارم وزیران را معرفی کنم.
جلسه رأی اعتماد به وزرای دولت دوازدهم با حضور رئیس جمهور
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۰:۱۵
جلسه رأی اعتماد به وزرای دولت دوازدهم در صحن مجلس با حضور حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران برگزار شد.
 
 
روحانی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی:
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۰۸:۵۶
آزادی، آرامش، امنیت و پیشرفت برنامه‌های دولت دوازدهم است 
 
حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز در جلسه رای اعتماد وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس با اشاره به این‌که «مردم در انتخابات اخیر مسیر اعتدال و برنامه های رئیس‌جمهور منتخب  را برگزیدند»، اظهار داشت: من خود را به تحقق این برنامه ها متعهد می‌دانم و از حقوق همه مردم چه آن‌هایی که به من رای دادند و چه آن‌ها که به دیگران رای دادند صیانت و دفاع می کنم.

وی ادامه داد: نقش نمایندگان در مجلس نقش ویژه و تعیین کننده است و رئیس‌جمهور و نمایندگان وظیفه مشترکی برای تحقق خواست مردم دارند. این وظیفه مشترک هم در تعیین وزرا تجلی می‌یابد و هم در فراهم کردن فضای حقوقی و قانونی برای اقدام و عمل. کاری که امروز آغاز می‌کنیم شروع یک همکاری 4 ساله خواهد بو د و وزیرانی که از مجلس رای اعتماد می‌گیرند باید این اطمینان را داشته باشند که در طول مسیر خدمت خود از حمایت و همکاری مجلس برخوردار خواهند بود. همانطور که رهبری بارها تاکید فرمودند مسائل کشور تنها با همکاری سه قوه و دیگر نهادها حل می‌شود.
 
وی با اشاره به این‌که «امروز برخی چالش‌های سال 92 را پشت سرگذاشته‌ایم و امیدوارتر و تواناتر از گذشته آماده تدبیر و عبور از چالش‌های پیش رو هستیم»، تصریح کرد: امروز دیگر کسی از انزوای ایران و ائتلاف جهانی علیه ایران، آشفتگی در اقتصاد، تورم 40 درصد، کاهش تولید ملی و توقف اشتغالزایی سخن نمی‌گوید. دولت می‌تواند اکنون سرمایه اجتماعی را به پشتوانه‌ای برای حرکت اقتصادی و شکوفایی فرهنگی تبدیل کند؛ گرچه راه درازی در پیش است وهنوز برای رسیدن به زندگی شایسته مردم نیاز به گام‌های بلندتر و یارانی همراه‌تر هستیم.
 
جلب مشارکت جامعه در مراحل مختلف تصمیم سازی از اصول دولت است 
 
رئیس‌جمهور تاکید کرد: دولت عزم دارد که در 4سال آینده به اصلاح ساختارها پرداخته و در این مسیر به کمک مجلس و قوه‌قضائیه نیاز دارد. دولت دوازدهم برای هماهنگی هرچه بیشتر سیاستهای اقتصادی به فرآیند تصمیم گیری، اقدام و نظارت سامانی نو خواهد داد و با چابک‌سازی و شفاف سازی دستگاه‌های دولتی، زمینه همکاری و رقابت مردم را فراهم می‌سازد.

وی با اشاره به برنامه‌های دولت دوازدهم گفت: هفته قبل مجموعه‌ای تحت عنوان برنامه‌های دولت دوازدهم به همراه وزرای پیشنهادی به مجلس معرفی شد. آن‌چه در برنامه دولت دوازدهم به مجلس تقدیم شده، برگرفته از برنامه ارائه شده در ایام انتخابات است که مورد تاکید مردم قرار گرفت.

وی ادامه داد: دولت بر مبنای اعتقاد به اسلام حکمت و رحمت و سیاستگذاری و عمل به مشی اعتدالی تشکیل می‌شود. تصمیم بر مبنای خرد جمعی بنیان تصمیم‌گیری انجام می‌شود. بر همین اساس جلب مشارکت جامعه در مراحل مختلف تصمیم سازی از اصول دولت است. دولت دوازدهم بر مبنای واقع بینی و در نظر گرفتن ظرفیت‌ها و توانایی‌ها و کاستی‌ها و نقاظ ضعف عمل خواهد کرد. دولت با دوراندیشی و درایت در هر حوزه‌ای از محیط‌ زیست و مسائل اجتماعی و سیاست خارجی تصمیم می‌گیرد. دوراندیشی و درایت شرط عقل است.

رئیس دولت دوازدهم با اشاره به این‌که «در دولت یازدهم منشور حقوق شهروندی را به عنوان راهی برای اهتمام بیشتر به حقوق شهروندان تدوین نمودیم» تصریح کرد: دولت دوازدهم بر رعایت کامل آن پای خواهد فشرد. دولت بر مدار استیفای حقوق ملت در قانون اساسی حرکت خواهد کرد و تحقق حقوق شهروندی سرلوحه عمل دولت در عرصه سیاست داخلی خواهد بود.

وی با اشاره به این‌که «هدف همه اقدامات دولت معطوف به تامین منافع ملی همه ایرانیان و ارتقای کیفیت زندگی آنان است»، خاطر نشان کرد: دولت دوازدهم خواستار آزادی و امنیت مردم ایران برای تحقق آرامش و پیشرفت کشور است.

وی افزود: دولت دوازدهم مقابله ریشه‌ای و همه‌جانبه با فساد را لازمه قطعی تحقق پیشرفت و عدالت اجتماعی می‌داند. همه دستگاه‌ها مکلفند برنامه‌های مشخص برای مقابله با فساد و بالاخص کاهش احتمال وقوع فساد در روندهای تصمیم‌سازی و اجرا داشته باشند. در این زمینه نیازمند شفاف‌سازی و ارتقای رویه‌های سلامت اداری در همه ارکان نظام و همکاری سایر قوا هستیم.

تغییر در شیوه اداره اقتصاد کشور یک الزام است 

رئیس دولت دوازدهم درباره برنامه‌های اقتصادی دولت هم اظهار کرد: کشور ما امروز با مشکلاتی از قبیل بودجه دولت، نظام بانکی ، صندوقهای بازنشستگی، آب و محیط‌ زیست مواجه است. عدم توجه به این مسائل می‌تواند دستاوردهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران را در عرصه های گوناگون با آسیب مواجه کند. اولین ویژگی مشترک مشکلات ذکر شده این است که همگی به تدریج و در طول زمان شکل گرفته‌اند و گسترش یافته‌اند. به عبارت دیگر وقوع همه این مشکلات قابل پیش بینی بوده است. ویژگی دوم این است که این مشکلات نه از خارج نظام تصمیم گیری که از دل تصمیمات و سیاست‌های اتخاذ شده بیرون آمده‌اند.انباشت مشکلات ذکر شده ما را به این جمع‌بندی رسانده است که تغییر در شیوه اداره اقتصاد کشور یک الزام است. البته برای انتخاب  مسیر درست اصلاحات اقتصادی نیازمند این است که به چرایی پایداری مشکلات اقتصادی توجه کنیم.

وی همچنین با اشاره به این‌که «علیرغم همه اقدامات خوبی که توسط دولت‌های قبلی ایجاد شده است، حل مشکلات ساختاری کمتر مورد توجه بوده است» گفت: شکاف بزرگ میان سطح رفاه مورد انتظار مردم و مشکلات بزرگ ساختاری را همواره درآمدهای ناپایدار نفت پر کرده است. همین باعث شده است که ما نتوانیم ضعف‌های بزرگ سیاستگذاری خود را مشاهده کرده و از آن‌ها درس بگیریم. با این واقعیت مواجه‌ایم که درآمدهای بالاتر صد میلیارد دلار سال‌های نیمه دوم فعلا تا چند سال دیگر در دسترس نخواهد بود. پس اولین نکته‌ای که باید مدنظر قرار دهیم این است که باید فضای جامعه را و توقعات جامعه را متناسب با درآمدهای کمتر از 50 میلیارد دلار نفت باز تنظیم کنیم. ما نمی‌توانیم سرنوشت مردم را در حوزه های مهمی از جمله امنیت، آموزش، بهداشت و تامین اجتماعی را به بازار پرتلاطم جهانی نفت گره بزنیم.

وی ادامه داد: هیچ کشوری نتوانسته است با مصرف بدون جایگزینی دارایی های طبیعی و مالی خود رفاه را برای مردمش به ارمغان آورد. ما دارایی‌های خود را به جای آن‌که حفظ کنیم و افزایش دهیم، مصرف کرده ایم. بخش بزرگ از این دارایی‌ها در مرز هشدار قرار دارد. دولت دوازدهم به دو دلیل چاره ای ندارد جز آن‌که تغییرات بنیادی در شیوه اداره منابع کشور را به عنوان مهمترین اولویت در دستور کار خود قرار دهد. دلیل اول این‌که میزان دارایی‌های طبیعی کشور امکان اداره مصرفانه به شیوه گذشته را نمی‌دهد. دلیل دوم آن‌که منبع درآمد نفتی حداقل تا چند سال پیش رو به میزانی نخواهد بود که بتواند نقش قبلی خود را به خوبی ایفا کند.

روحانی تاکید کرد: باید توجه داشت که اصلاحات اقتصادی منوط به حمایت و پشتیبانی مردم است. گاهی ابعاد مسائل اقتصادی  و بیم دولت از واکنش‌های اجتماعی باعث می شود که دولت‌ها در انجام اصلاحات اقتصادی تعلل کرده و با به تعویق انداختن اصلاحات هزینه های بیشتری به نسلهای آینده تحمیل کنند. تجربه نظام جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که اگر مردم بدانند و ببینند که دولت منتخب آن‌ها صادقانه برای اصلاحات امور و بهبود زندگی خود آن‌ها در پی انجام اصلاح اقتصادی است، در کنار دولت خواهند بود. مردم منافع بلندمدت خود و فرزندان خود را به یک رفاه موقت ترجیح می دهند. این را مردم  در انتخابات اثبات کردند

 انجام اصلاحات تنها با بودجه دولت نمی‌شود

وی خاطر نشان کرد: ما دو گزینه بیشتر بر سر راهمان نداریم، یا با تدبیر اصلاحات اقتصادی را انجام می‌دهیم یا با تشدید مشکلات و بحران‌های ناشی از نپرداختن درست به مسائل دچار می شویم. دولت یازدهم در راستای راه اول تحقق راه درست برای دستیابی به آرامش اقتصادی – سیاسی و گسترش روابط با دنیا زمینه را برای اصلاح ساختارها فراهم کرد.

وی ادامه داد: برنامه اقتصادی دولت دوازدهم، تحقق به برنامه اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی درون‌زا و برون‌گراست. چالش مهمی که کشور با آن مواجه است، عدم تعادل در بودجه کشور است. در برنامه دولت دوازدهم برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی برای حل این مشکل راه حل‌هایی دیده شده است.

رییس‌جمهور  خاطر نشان کرد: داستان تکراری در اقتصاد ما وجود دارد که هرگاه قیمت نفت افزایش پیدا کرد، مخارج دولت هم افزایش پیدا کرد و برعکس هرگاه قیمت نفت کاهش پیدا کرد، مخارج دولت هم کم شده است. همین کار در کشور باعث ایجاد تورم شد. حالا با توجه به افت نفت در سال 93، توجه به این موضوع اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

وی با ارائه راه حلی برای برطرف کردن مشکل تعادل در بودجه کشور گفت: باید اتکای درآمدهای نفت به منابع پایدار افزایش پیدا کند از این در دولت دوازدهم به دنبال اصلاح نظام مالیاتی هستیم. از سوی دیگر تمرکز سیاست‌های مالیاتی به جای افزایش در نرخ مالیات بر افزایش پوشش مالیاتی قرار خواهد گرفت. کاهش در معافیت‌های مالیاتی در کنار افزایش پوشش مالیاتی می‌تواند علاوه بر ایجاد کارایی، عدالت در مالیات ستانی را هم در پی داشته باشد.

وی در همین راستا گفت: علاوه بر آن دولت نیازمند آن است نه تنها از رشد هزینه‌های خود بکاهد، بلکه بتواند منابع خود را به صورت کارا تخصیص دهد. به همین منظور نظام سرمایه گذاری ملی بویژه در حوزه‌های درمان و آموزش تغییر خواهد کرد و بخشی از خدمات دولتی توسط بخش خصوصی و به عنوان خرید خدمت ارائه خواهد گردید.

رئیس‌جمهور افزود: البته حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاری آن‌ها در ارائه خدمات عمومی مشروط به آن است که با اصلاح قیمت‌ گذاری‌ها انگیزه‌ها را برای حضور آن‌ها فراهم کنیم که نیازمند همکاری شما نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است به علاوه اجرای بخشی از طرح‌های عمرانی نیز با مشارکت بخش خصوصی انجام می گیرد. این امری است که در برنامه ششم توسعه و قانون بودجه امسال بدان اشاره شده است. البته مردم عزیز ما به حق انتظار دارند دولت و بلکه کل حاکمیت بر خود سخت بگیرد و از مجموعه زائد سازمان‌های بخش عمومی بکاهند.

وی گفت: انجام اصلاحات تنها با بودجه دولت نمی‌شود بلکه ترازنامه بانک‌های کشور نیازمند چنین اصلاحاتی است. ثبت موسسات بانکی و گسترش موسسه‌های غیر مجاز،‌ سیاست‌های نادرست تامین دولت از بانک‌ها، رونق کاذب در بخش مسکن و انتقال بخشی از دارایی‌های شبکه بانکی به این حوزه و بنگاه داری بی ضابطه توسط بانک‌ها در دهه‌های گذشته سبب شده است که امروز نظام بانکی کشور با مشکلاتی عدیده‌ای روبرو باشد. تجمیع این مشکلات امروز خود را به صورت نرخ بالای سودهای وام‌های بانکی و کاهش توان تسهیلات دهی بانک‌ها بروز کرده است.

 پاسخ رئیس‌جمهور به شایعات در مورد انتخاب وزرای کابینه

روحانی در جریان جلسه رای اعتماد به وزرا در صحن علنی مجلس گفت: من می خواهم به شایعاتی که در این روزها در مورد کابینه مطرح است پاسخ بدهم. کابینه دوازدهم را با توجه به رویکردها و برنامه‌های مطرح شده و پس از مشورت‌های فراوان و ارزیابی علمکردها و براساس کارآمدی و با توجه به جمیع جهات و محدودیت‌ها موجود انتخاب کرده و به همه آن‌ها اعتماد دارم.

وی ادامه داد: در معرفی وزرا تحت فشار هیچ جناح و حزبی نبودم البته همه جریان‌ها پیشنهادات خود را مطرح کردند. شایعات دیگری هم در مورد تهیه لیست با نظر رهبری مطرح شد که درست نبود. من در چینش کابینه دوازدهم مانند کابینه یازدهم عمل کردم. با رهبر انقلاب من سابقه رفاقت 50 ساله وارادت به ایشان داشته و در همه مسائل مهم با ایشان مشورت می کنم ایشان هم با کمال محبت آنچه که مصلحت کشور است را تذکر می‌دهند.

وی خاطر نشان کرد: معرفی وزرا در چارچوب قانون اساسی است و امروز من 17 وزیر را به شما معرفی می کنم و وزیر علوم را نیز در فرصت باقیمانده معرفی خواهم کرد. دلیل آن‌که وزیر علوم معرفی نشد این است که در ساعات پایانی تهیه لیست وزرا ، وزیر پیشنهادی علوم اعلام انصراف کرد و دیگر فرصت نبود فرد جدیدی را معرفی کنیم.

برای وزارت آموزش و پرورش سفارش جدی می‌کنم 

روحانی رئیس‌جمهور کشورمان صبح روز سه شنبه در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم به دفاع از سید محمود بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش پرداخت و ضمن تقدیر از فانی و دانش آشتیانی وزرای پیشین این وزارتخانه در دولت یازدهم و آرزوی موفقیت برای آن‌ها اظهار داشت:  برای وزارت آموزش و پرورش آقای سید محمود بطحایی را در نظر گرفته‌ام. ایشان سابقه بسیار طولانی در آموزش و پرورش دارند و در سمت‌های مختلف این وزارتخانه خدمت کرده‌اند و رشد سازمانی او درهمین وزارتخانه بوده است و از رده‌های مربی و دبیری تا همه رده‌ها آشنا به زیروبم این وزارتخانه هستند.

وی خاطرنشان کرد: بطحایی در سند تحول بنیادی زحمات بسیاری کشیده است و نظام مدیریت مدرسه محور جزو تلاش‌های ایشان بود. او در سمت معاونت توسعه مدیریت آموزش و پرورش خدمت کرده است و اخیرا نیز رئیس مرکز ملی نظارت راهبردی سازمان برنامه و بودجه بوده است.

وی با تاکید بر این‌که «وزارت آموزش و پرورش مهمترین و بزرگترین وزارتخانه است»، گفت: هرچه در این وزارتخانه کار تلاش و سرمایه گذاری کنیم شاهد نتایج بهتری برای جامعه وکشور خواهیم بود.

رییس‌جمهور اظهار داشت:  من همانطور که انتظار دارم همه 17 وزرای پیشنهادی از مجلس رای اعتماد کسب کنند، برای وزارت آموزش و پرورش سفارش جدی می‌کنم؛ چراکه دلم می‌خواهد وزیر این وزارتخانه بسیار قوی و با حمایت نمایندگان و مجلس مسئولیت بسیار سخت و پیچیده آموزش و پرورش را برعهده بگیرد.

وی با اشاره به برنامه‌ها و سیاست‌های اتخاذ شده برای وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: تقویت زیربناهای فکری برای زندگی اخلاقی و دین مداری، تقویت هویت ایرانی-اسلامی دانش آموزان، تربیت انسان‌های خلاق و سازگارتر با نیازمندی های جامعه، توانمند سازی ذهنی و جسمی دانش آموزان، ارتقای منزلت و جایگاه معلمان و وضع معیشتی آنها، متناسب سازی نیروی انسانی آموزش و پرورش با نیازمندی‌های کشور به لحاظ کمی و اکیفی  از جمله اولویت‌های اتخاذ شده برای این وزارتخانه است.

رئیس‌جمهوری چابک‌سازی تشکیلات و کاهش تصدی‌گری را از جمله دیگر برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: من به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفته‌ام که از او می‌خواهم که کاری کند که خروجی  آموزش و پرورش بعد از 12 سال با گذشته متفاوت باشد.

وی خاطر نشان کرد: ضمن سپاس از همه معلمان اعلام می‌کنم که ما برای جامعه پیچیده آینده نیازمند دانش آموزانی هستیم که چامعه را بشناسند و بتوانند در آن کار کنند و از هویت فرهنگی دخود به طور کامل دفاع کنند. من می‌خواهم که به دانش آموزان محفوظات تحویل ندهیم تا پس از خدمت سربازی نیمی از آنها به فراموشی سپرده شود.

 
آذری‌جهرمی پرورش یافته فضای بعد از انقلاب است

روحانی هم‌چنین در بخش دفاع از وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تقدیر از محمود واعظی وزیر پیشین این وزارتخانه در دولت یازدهم، اظهار داشت: آقای واعظی زحمات بسیاری کشیدند و کار بزرگی در زمینه دولت الکترونیک و زیرساخت‌ها انجام دادند. همچنین در زمینه شبکه ملی اطلاعات اقدامات بسیار موثری انجام شده است و فضای کسب وکار و علم و دانش وارتباطات مناسب را در کشور فراهم کرده است که کار بسیار بزرگی بوده است و از افتخارات دولت یازدهم محسوب می شود.

وی با بیان این‌که «ان‌شاالله شبکه ملی اطلاعات در دولت دوازدهم به طور کامل فعال خواهد شد» به آذری جهرمی؛ وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: برای این وزارتخانه برای نخستین بار جوانگرایی را تجربه می‌کنیم. همواره یکی از آرزوهای من در دولت یازدهم موضوع جوانگرایی بوده و به همه وزرا توصیه کرده‌ام و کتبا نیز در این دولت به آن‌ها ابلاغ خواهم کرد که تمام وزرا باید در سمت‌های بالا از تعدادی جوان و زنان استفاده کنند. یکی از وظایف قاطع همه مدیران سطح بالاست که جوانان نخبه و باانگیزه و زنان را در سمت‌های بالا بیاورند تا به راحتی بتوانیم در سمت‌ها و مدیریت‌های ارشد از آن‌ها استفاده کنیم.

وی با تاکید بر این‌که «زنان و مردان دارای قابلیت‌های یکسانی هستند و میان آن‌ها تفاوتی وجود ندارد» گفت: ما تاکنون زمینه را برای رشد زنان آماده نکرده‌ایم گرچه یکسری گیرهای کوچک فرهنگی نیز در این زمینه وجود دارد که آن‌ها خود به خود برطرف خواهند شد اما باید از زنان و جوانان در همه عرصه‌های مدیریت کلان استفاده کرد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «خیلی دلم می خواست که در دولت دوازدهم سه زن را به عنوان وزیر انتخاب کنم» اظهار داشت:  افراد و جایگاه مربوطه را نیز در نظر گرفته بودم اما به دلایلی نشد ان‌شاالله در فرصت‌های بعد این موضوع جبران خواهد شد و نخستین جبران نیز این است که خانم‌ها در سمت‌های مختلف معاون وزیر و مدیرکل و همچنین دستیار و مشاور عالی در همه وزارتخانه ها فعال شوند.

وی در ادامه دفاع از وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که «نخستین تجربه جوانگرایی ما آقای جهرمی است» خاطرنشان کرد: برای اولین بار برای وزارت فردی را انتخاب کرده‌ایم که پرورش یافته فضای بعد از انقلاب است. آشنایی من با آقای جهرمی در شورایعالی فضای مجازی صورت گرفت. هم من از تسلط ایشان بر مسئله ارتباطات و فضای مجازی کاملا آگاه شدم و هم فکر او نسبت به فضای مجازی فکر بسیار مناسبی است.

وی با انتقاد از برخی اظهارات نسبت به استفاده از فضای مجازی گفت: برخی معتقدند چنانچه در یک اتوبان بزرگی تصادفی صورت گرفت و فردی زیر ماشین رفت چنانچه شکایتی در اینباره ثبت شد قاضی می تواند برای همیشه آن اتوبان را مسدود کند. این در حالی است که ما باید به جای این کار تصادفات را کاهش دهیم.

رئیس‌جمهوری با بیان این‌که «باید اجازه داد که از فضای مجازی درست استفاده شود» اظهار داشت:  من به وزرای دادگستری، ارتباطات، اطلاعات و کشور آینده خود خطاب می‌کنم که نمی‌شود در فضای مجازی را قفل زد؛  چراکه این قفل را روحانی باز نکرده است بلکه مردم آن را باز کرده‌اند و قفلی که مردم با اراده خود باز کرده‌اند نمی‌تواند دیگر بست.

وی با تاکید بر لزوم آموزش استفاده از فضای مجازی اظهار کرد: فضای مجازی همانطور که برای دانش، ارتباظات و ایجاد شغل می تواند تاثیرگذار باشد چنانچه که حواس‌مان جمع نباشد می‌تواند خطرآفرین باشد؛ بنابراین با همکاری همه قوا در این موضوع پیش خواهیم رفت و آقای جهرمی نیز این استعداد را دارد که این کار را انجام دهد.

وی تصریح کرد: من از آقای جهرمی راه‌اندازی سریع شبکه ملی اطلاعات را درخواست کرده‌ام همچنین پیوند ظرفیت‌های سایبری با عرصه تولید و صنعت و ایجاد اشتغال از دیگر درخواست‌های من بوده است. من از آقای جهرمی خواسته‌ام که سالانه 300 هزار شغل ایجاد کند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: آن‌چه که از ایشان به عنوان جوانترین وزیر می‌خواهم، توسعه فرهنگی و استفاده قانونمند از ظرفیت فناوری اطلاعات و استفاده از این ظرفیت برای تولید، اشتغال و خلق ثروت و تکمیل شبکه ملی اطلاعات و افزایش دسترسی مردم به آن و همچنین ورود به بخش خصوصی ورعایت حقوق شهروندی و زمینه‌سازی برای ایمن سازی فضای مجازی است.

وزیر اطلاعات عملکرد بسیار خوبی در مقابله با تروریست‌ها داشته است

رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که آشنایی من با وزیر اطلاعات به دوران نمایندگی در مجلس برمی‌گردد، گفت: وزیر اطلاعات عملکرد بسیار خوبی در مقابله با تروریستها د اشته است.

روحانی رییس جمهور کشورمان در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم هم‌چنین به دفاع از سید محمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات پرداخت و در معرفی وزیر اطلاعات به نمایندگان مجلس اظهار داشت: وزیر اطلاعات باید برای تامین امنیت توام با آرامش تلاش کند. وظیفه وزارت اطلاعات سنگین است. ما به دنبال تامین امنیت و آرامش در کشور هستیم. اگر نحوه ایجاد امنیت دقیق نباشد، آرامش به هم می‌خورد. بنابراین وزارت اطلاعات می تواند با رعایت کامل حقوق مصرح در قانون اساسی و رعایت حقوق شهروندی، احترام به مردم و برخورد حداقلی، امنیت کشور را تامین کند.

وی ادامه داد: ما نباید به خاطر یک احتمال دنبال یک نفر برویم و بعد معلوم شود وی جرمی نداشته و آزاد شود. باید تلاش کنیم با مهربانی و رحمت با مردم رفتار کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه عملکرد وزارت اطلاعات در مقابله با تروریست‌ها خیلی خوب بوده است، خاطرنشان کرد: در زمینه رفتار با مجرمان عملکرد وزارت اطلاعات بهتر از قبل شده اما من هنوز رضایت کامل از برخورد ماموران با دستگیرشدگان ندارم. گزارش‌هایی که در این زمینه به من رسیده مطلوب نیست و آقای علوی باید این مسائل را حل کند.

رئیس‌جمهور در ادامه گفت: دستگاه های اطلاعاتی دیگر باید خود را با وزارت اطلاعات هماهنگ کنند. این یک قانون است.

وی در پایان از وزیر اطلاعات اجرای مر قانون، برخورد جدی‌تر با تروریست‌ها، نقش آفرینی در امنیت اقتصادی، مقابله با فساد، تضمین حقوق گروه های قومی و مذهبی، مقابله قاطع با جاسوسی و نفوذ بیگانگان، افزایش توان کارشناسی، افزایش اشراف اطلاعاتی در فضای سایبری، کمک به توسعه گردشگری، ارائه تحلیل‌های راهبردی بیشتر، توجه به حقوق شهروندی و نقش آفرینی مثبت برای جذب مشارکت سیاسی را خواستار شد.

کرباسیان سابقه طولانی در مدیریت رده‌های بالای اقتصادی کشور دارد

رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که «مسعود کرباسیان سابقه طولانی در مدیریت رده‌های بالای اقتصادی کشور دارد»، گفت: وی در زمینه علم و دانش و ترجمه و نوشتن کتاب هم موفق بوده است. رشته تحصیلی وی نیز برنامه ریزی و مدیریت است.

روحانی در معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد نیز با اشاره به این‌که «یکی از موفقیت‌های کرباسیان ساماندهی گمرک بود»، خاطرنشان کرد: گمرک ما خیلی مشکل داشت اما با تلاش‌های کرباسیان سامانه الکترونیکی در گمرک فعال شد، درآمد گمرک افزایش یافت و با فساد مبارزه شد.

وی خاطرنشان کرد: از وزیر اقتصاد مبارزه قاطع با پولشویی و اجرای همه مقررات و آیین‌نامه‌های مقابله با پولشویی، مقابله با فسادهای سازمان یافته، اصلاح نظام بانکی، رفع مقررات زائد برای کسب و کار، انضباط مالی، اصلاح نظام مالیاتی و برقراری عدالت مالیاتی، سالم سازی مسیر خصوصی‌سازی، برقراری دولت الکترونیک و حل مشکلات بیمه را می‌خواهم.
 
ظریف فردی پرکار، کارشناس و با صبروحوصله زیاد است

رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که «آقای ظریف فردی با تقوا، پاکدامن، کارشناس در مسائل سیاست خارجی، پرکار و با صبر و حوصله زیاد است»، گفت: مذاکرات طولانی با آن جماعت عجیب و غریب به صبروحوصله زیادی نیاز داشت که ظریف این صبر را داشت و برای ملت کار بزرگی انجام داد.

روحانی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم هم چنین در دفاع از محمدجواد ظریف با بیان این‌که «ظریف کار بزرگی انجام داده و توطئه بزرگ دشمنان را خنثی کرد»، گفت: از وزیرامورخارجه و سایر وزرا برای رفع این توطئه دشمنان تشکر می‌کنم. چندین سال چماق اصل 7 منشور سازمان ملل بر سر ما بود اما توانستیم آن را از بین ببریم.

وی ادامه داد: بعضی فکر می‌کنند برجام فقط یک مسئله اقتصادی است در حالی‌که برجام به امنیت ملی ما و برهم زدن توطئه آمریکا هم مرتبط است. امروز ما کار هسته‌ای انجام می دهیم و دنیا به ما کمک می‌کند. ما حق هسته‌ای خود را تثبیت کرده‌ایم. از سویی منع معاملات نظامی را محدود کرده و از این طریق راه را برای تقویت بنیه نظامی کشور باز کرده‌ایم.

وی همچنین اظهار داشت: بعضی‌ها یادشان رفته وضعیت نفت و سرمایه‌گذاری در کشور ما چه بوده است. سینه می‌زدند که سوئیفت حل نشده اما آن مشکل هم حل شد. بعد می گویند چرا فلان بانک بزرگ در ایران سرمایه گذاری نمی کنند و خودشان هم می گویند که میدانیم 60 درصد سرمایه آن بانک مال آمریکا است. باید تکلیف مشخص شود. ما تحریم‌های هسته‌ای را برداشتیم. اگر هم می خواهید همه تحریمها را برداریم به ما اجازه بدهید. ما با کمال قدرت می‌رویم و موفق می شویم البته باید کل مصالح کشور را در نظر گرفت.

رئیس‌جمهور با تشکر مجدد از اقدامات وزیرامورخارجه در 4 سال گذشته تصریح کرد: تلاش‌های ظریف منحصر به برجام نبوده است. ظریف برای حل مشکل حج تلاش کرد. همچنین برای فروکش کردن جنگ در منطقه و حل مشکلات منطقه‌ای و سرمایه گذاری خارجی تلاش زیادی کرد.

وی با بیان این‌که «بحث برخی ترامپ و کنگره نیست بلکه با برجام مشکل دارند»، گفت: از ظریف حفظ برجام و استفاده از آن برای کشور، استفاده از ظرفیت دیپلماسی برای صادرات غیرنفتی، جذب سرمایه و فناوری و تحقق اقتصاد مقاومتی، کاهش مشکلات منطقه‌ای، انتشار تصویر مناسب از ملت ایران در جهان، کسب جایگاه مناسب در نظام بین‌المللی و توجه به محیط‌ زیست را خواستارم.
وزیر بهداشت برای اجرای طرح تحول سلامت زحمات زیادی کشید

رئیس‌جمهور با بیان اینکه «وزیر بهداشت زحمات زیادی برای اجرای طرح تحول سلامت کشیده است» گفت: اجرای این طرح بسیار سخت و بزرگ بود.

روحانی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در دفاع از قاضی زاده هاشمی نیز با اشاره به اینکه همه دولت باید برای اجرای طرح تحول سلامت تلاش کنند، اظهار داشت: آقای قاضی زاده از کمبود بودجه اوقاتش تلخ می شد، اما الحمدلله مردم از اجرای این طرح راضی هستند. در 4 سال گذشته وزیر بهداشت تلاش زیادی در این زمینه داشت و همه شما تحرک و سفرهای ایشان را می دیدید.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله وزیر بهداشت با نشاط بیشتر در این 4 سال فعال خواهد بود البته اصلاحاتی باید در طرح تحول سلامت ایجاد شود تا بتوانیم با حفظ کیفیت خدمات، هزینه ها را کاهش دهیم.

روحانی گفت: از وزیر بهداشت ساماندهی نظام تشخیص، اجرای پرونده الکترونیک سلامت، سطح بندی خدمات، حذف همپوشانی های بیمه و توسعه توریسم سلامت را می خواهم.
ربیعی کارگر بوده و طعم مضیقه را چشیده است

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «آن‌هایی که سختی ندیده‌اند حس نمی‌کنند مضیقه چیست»، گفت: وزیر تعاون طعم مضیقه را در زندگی چشیده است و خودش کارگر بوده است.

ببه گزارش ایسنا، روحانی هم چنین در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در دفاع از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: ربیعی در زمینه سیستم رفاه اجتماعی برنامه و فکر خوبی داشته که باید آن را ادامه دهد.

وی افزود: ربیعی باید در زمینه سازمان بهزیستی مسیر را ادامه دهد. وی طرح‌های خوبی در زمینه اشتغال مثل طرح کارورزی دارد که باید آن را ادامه دهد.

وی با اشاره به این‌که «وزیر تعاون باید با وزارت بهداشت تعامل کرده و مشکل صندوق های بازنشستگی را رفع کند»، گفت: در زمینه حل مشکل بیمه‌ها، شستا، صندوق های بازنشستگی و رابطه وزارت تعاون و بهداشت با ربیعی مذاکراتی داشته ام که این مسائل باید پیگیری شود.
 
ربیعی کارگر بوده و طعم مضیقه را چشیده است

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «آن‌هایی که سختی ندیده‌اند حس نمی‌کنند مضیقه چیست»، گفت: وزیر تعاون طعم مضیقه را در زندگی چشیده است و خودش کارگر بوده است.

روحانی هم چنین در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در دفاع از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: ربیعی در زمینه سیستم رفاه اجتماعی برنامه و فکر خوبی داشته که باید آن را ادامه دهد.

وی افزود: ربیعی باید در زمینه سازمان بهزیستی مسیر را ادامه دهد. وی طرح‌های خوبی در زمینه اشتغال مثل طرح کارورزی دارد که باید آن را ادامه دهد.

وی با اشاره به این‌که «وزیر تعاون باید با وزارت بهداشت تعامل کرده و مشکل صندوق های بازنشستگی را رفع کند»، گفت: در زمینه حل مشکل بیمه‌ها، شستا، صندوق های بازنشستگی و رابطه وزارت تعاون و بهداشت با ربیعی مذاکراتی داشته ام که این مسائل باید پیگیری شود.
 
آوایی فرد معتدلی است

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه «آوایی شخصیت شناخته شده در حوزه قضایی است» گفت: هرچه درباره آوایی شنیده‌ایم از اعتدال وی بوده است.

روحانی در دفاع از وزیر دادگستری نیز با اشاره به سابقه آشنایی خود با آوایی از اوایل انقلاب، اظهار داشت: هر وقت آوایی چیزی می گفت برای ما اطمینان آور بود زیرا به روحیه اعتدالگری وی اعتقاد داشتیم.

وی در ادامه تاکید کرد: برای ما مهم است که وزیر دادگستری فردی صاحب نظر در امور قضا باشد و بتواند رابطه قوه مجریه با قوه‌ قضائیه را که الان رابطه خوبی است، بهتر کند.

روحانی همچنین گفت: برای وزیر دادگستری، رئیس قوه‌ قضائیه چند فرد را به رئیس‌جمهور معرفی کرده و سپس با توافقی که انجام می شود وزیر دادگستری معرفی می شود که این بار این مسیر طی نشد و در دیدار من با رئیس قوه‌قضائیه در مورد آقای آوایی به توافق رسیدیم.

رئیس‌جمهور در پایان گفت: من از آقای آوایی توجه به حقوق بشر و حقوق شهروندی، مبارزه با فساد، بهبود سازمان تعزیرات و توجه به مسائل حقوقی ایرانیان خارج از کشور را می خواهم.
 
شریعتمداری جزو مدیران برتر کشور است

رئیس‌جمهور گفت: انتظار داریم تا وزیر معرفی شده صنعت، معدن و تجارت با سه معاون قبلی خود بتواند به بهبود فضای کسب و کار و مبارزه جدی با فساد بپردازد.

روحانی هم‌چنین در دفاع از وزیر صنعت، معدن و تجارت ابتدا با تشکر از محمدرضا نعمت زاده وزیر پیشین این وزارتخانه، اظهار داشت: شاید این‌که برخی به آقای نعمت‌زاده می‌گویند پدر علم صنعت نادرست نباشد. درست است که ایشان شیخ الوزرای ما در دولت یازدهم بودند اما همیشه در تلاش و سفر برای پیشبرد امور بودند.

وی ادامه داد: ایشان برای صنعت ما تلاش زیادی کرده‌اند. ساخت خودرو در ایران با مشارکت خارجی، فناوری روز و با سرمایه گذاری خود خارجی ها از ابتکارات خود ایشان بود. الان ما همان خودرویی را تولید می‌کنیم که همزمان در فرانسه و اروپا تولید و استفاده می‌شود. الان 30 درصد از تولیدات خودروهای ایرانی به خارج از کشور صادر می‌شود.

وی با اشاره به دلایل معرفی شریعتمداری به عنوان وزیر آتی صنعت نیز گفت: محمد شریعتمداری امروز برای قبول کردن این مسئولیت معرفی شده است. ایشان جزو مدیران برتر هستند. در دولت قبل معاون اجرایی رئیس‌جمهور بوده است.

رییس‌جمهور ادامه داد: امیدواریم ایشان با سه معاون قوی خود در حوزه‌های مورد نیاز بتواند فعال باشد و ما شاهد موفقیت‌شان باشیم. بهبود فضای سازووکار، افزایش صادرات، مبارزه جدی با فساد، شفاف‌سازی، انتقال فناوری، دنبال کردن سیاست‌های صنعتی و حمایت از تولیدات محصولات معدنی از جمله سیاست‌های ماست که انتظار داریم ایشان دنبال کنند.
 
سیدعباس صالحی به مسائل حوزه و دانشگاه مشرف است

رئیس‌جمهور گفت: وقتی وظیفه‌ای بر عهده دولت و وزارت ارشاد است دستگاه‌های دیگر حق مداخله در امور کشور را نباید داشته باشند. اگر این حق وجود دارد بهتر است مجلس شورای اسلامی وظیفه را به همان نهادها واگذار کند نه به دولت.

روحانی در دفاع از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ابتدا با تشکر از دو وزیر پیشین این وزارتخانه اظهار داشت: علی جنتی و دکتر صالحی امیری تلاش‌های زیادی برای پیشبرد اهداف وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام داده‌اند.

وی ادامه داد: امروز سیدعباس صالحی مسئولیت را بر عهده می‌گیرد. این در حالی است که ما 4 سال از حضور ایشان در همین وزارتخانه استفاده کرده‌ایم. ایشان اشراف خوبی به شرایط حوزه و دانشگاه دارد.

وی گفت: مسئله این وزارتخانه برای ما خیلی مهم است نباید بگذاریم سلیقه در کشور حاکم شود. یک آقایی جایی سلیقه‌ای دارد و برای خود هم محترم است اما نباید آن را در میان دیگران جا بیندازد. وقتی وظیفه‌ای بر عهده دولت و وزارت ارشاد است دستگاه‌های دیگر حق مداخله در امور کشور را نباید داشته باشند. اگر این حق وجود دارد بهتر است مجلس شورای اسلامی وظیفه را به همان نهادها واگذار کند نه به دولت.

رییس‌جمهور در ارتباط با موضوعات ضروری و الویت‌های وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پاسداشت قومیت‌ها، افزایش مشارکت بخش خصوصی، رفع موانع سلیقه‌ای، افزایش حضور کشور در سهم تولیدات آثار فرهنگی و هنری جهانی، حمایت از آثار هنری، افزایش حضور زنان و جوانان در این حوزه، حمایت از همه اقوام به ویژه برادران اهل سنت از جمله اولویت‌های این وزارتخانه است.
 
امیر حاتمی کاملا به امور وزارت دفاع مسلط است

رئیس‌جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: امیر حاتمی سال‌ها جانشین این وزارتخانه بوده و کاملا به امور آن مسلط است.

روحانی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم به دفاع از وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دولت دوازدهم پرداخت و ضمن تقدیر از سردار حسین دهقان وزیر دفاع دولت یازدهم بخاطر فعالیت‌های انجام شده در این دوره تاکید کرد: امیر سرتیپ حاتمی شخصیتی است که در رده‌های مختلف ارتش و در صف و ستاد حضور داشته است. ایشان همچنین در ستاد کل نیروهای مسلح نیز حضور داشته و مدت زیادی را با آقای سردار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همکاری داشته است و از این به بعد نیز در کنار ایشان فعالیت خواهند داشت.

وی با بیان این‌که «حاتمی سال‌ها جانشینی وزارت دفاع را بر عهده داشته است»، خاطرنشان کرد: آقای حاتمی کاملا به امور وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مسلط است و تجارب بسیاری کسب کرده است. او به عنوان فرد مورد اعتماد خانواده بزرگ نیروهای مسلح برای خدمت به همه نیروهای مسلح آمده است.

وی با اشاره به سیاست‌ها و برنامه‌های دولت دوازدهم برای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: سفارش اکید من به آقای حاتمی فعالیت بیشتر در حوزه تولید برخی سلاح‌ها بویژه افزایش توان موشکی به دلیل اهمیت‌های موجود است.

رییس‌جمهور گسترش دیپلماسی دفاعی با منطقه و جهان، شفاف‌سازی فضای اقتصادی شرکت‌های وابسته، ساماندهی صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح، اقتصادی کردن تولید تجهیزات دفاعی و نظامی و همچنین واگذاری بسیاری از امور امکان‌پذیر به بخش های غیر نظامی را از جمله برنامه های دیگر دولت دوازدهم در حوزه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مطرح کرد.
 
مهمترین میدان حل مشکل مسکن توجه به بافت‌های فرسوده است

رئیس جمهور کشورمان در دفاع از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم گفت: ان‌شاءالله در دولت دوازدهم در بخش مسکن شاهد حرکت بسیار خوبی خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، روحانی هم‌چنین در دفاع از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم اظهار کرد: آقای عباس آخوندی وزیر بسیار فعالی در دولت یازدهم بود، گرچه نتوانستیم با ایشان در بخش مسکن به توافق نهایی برسیم اما در دولت دوازدهم توجه به مسکن اولین موضوعی است که من از او می‌خواهم.

وی اظهار کرد: من معتقدم که مشکل مسکن از طریق خاصی با همکاری بخش خصوصی قابل حل است. در همین زمینه مهمترین میدان حل مشکل مسکن توجه به بافت‌های فرسوده است.

رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: از روزهای نخست دولت یازدهم، موکدا به آقای آخوندی می‌گفتم که نظر من این است مشکل مسکن از طریق بافت فرسوده حل شود اما ایشان نظرات دیگری را داشتند و آنها را دنبال کردند. ان‌شاءالله در دولت دوازدهم در بخش مسکن شاهد حرکت بسیار خوبی خواهیم بود.

روحانی با بیان اینکه یکی از مشکلات آقای آخوندی در استان تهران شهرداری این شهر بود که مشکلات آن هیچگاه هم حل نشد، افزود: با توجه به شورای شهر جدید و انتخاب شهردار جدید در تهران امیدواریم هماهنگی‌ها میان مجموعه شهر تهران و وزارت راه و شهرسازی افزایش یابد.

وی همچنین با اشاره به اقدامات وزارت راه در دولت یازدهم اظهار کرد: آقای آخوندی در زمینه‌های راه، راه آهن، بنادر و هواپیمایی کارهای مهمی انجام دادند. با تلاش‌های ایشان امروز در چابهار شاهد نشاط اقتصادی هستیم و در اینچه برون نیز اتصال شبکه راه آهن کشوری به کشورهای شمالی را مشاهده می‌کنیم.

رئیس جمهوری ادامه داد: امیدواریم در دولت دوازدهم شاهد اتصال راه آهن چابهار به زاهدان و خراسان باشیم.

حسن روحانی در ادامه دفاعیات خود از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم به خرید هواپیماهای جدید و نوسازی ناوگان‌ هوایی کشور در دولت یازدهم، اشاره کرد و گفت: در دولت یازدهم بعد از ۴۰ سال تابوی خرید هواپیما از شرکت‌های بزرگ هواپیمایی شکسته شد و ما توانستیم با انعقاد قرارداد با این شرکت‌ها در راستای نوسازی ناوگان هوایی کشور گام‌هایی برداریم.

وی با اشاره به طرح برخی اظهارات و انتقادات نسبت به نوسازی ناوگان هوایی کشور، یادآور شد: چگونه است که در گذشته زمانی که هواپیماهایی با ۱۰ سال سن از کشورهای جهان سومی به چند برابر قیمت خریداری می‌شد، عده‌ای عصبانی نمی‌شدند اما امروز که ما توانسته‌ایم هواپیماهای نو را وارد ناوگان هوایی کشور کنیم، عده‌ای عصبانی می‌شوند. این در حالی است که اقدام بزرگی انجام شده و این اقدام از لحاظ عزت ملی نیز برای ما بسیار مهم است.

رئیس جمهور گفت: امروز ما بدون تحمیل بودجه‌ای به بودجه کشور هواپیمای نو خریداری می‌کنیم و آقای آخوندی در این زمینه کار بزرگی انجام داده‌اند.

روحانی در ادامه با بیان اینکه امیدواریم با توجه به تخصص، ‌ لیاقت و سوابق آقای آخوندی و کمک‌هایی که در دولت می‌شود، ایشان از پروژه مسکن مهر خلاص شوند و بتوانیم مسیر درستی را در حوزه مسکن انتخاب نماییم، اظهار کرد: پیشرفت صنعت ساختمان، ‌ هدایت سرمایه‌گذاری به بخش مسکن، توجه به مساله حاشیه نشینی و توسعه خطوط ریلی و جاده‌ای از جمله انتظاراتی است که از آقای آخوندی به عنوان وزیر دولت دوازدهم انتظار دارم.

وی تسریع بازسازی ناوگان هوایی، تقویت بنادر و همچنین جذب مشارکت خصوصی در این زمینه‌ها و ارتقای ایمنی در شهرسازی و رعایت ملاحظات دقیق محیط زیستی را از جمله دیگر انتظارات خود از وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی عنوان کرد.

زنگنه با تخصصش ایران را در حوزه گاز خودکفا کرد

رئیس‌جمهور گفت: دیدیم که با قطع گاز وراداتی از سوی خارج ما به مشکل برنخوردیم. زنگنه در این حوزه اقدامات موثری داشته است.

روحانی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در دفاع از وزیر پیشنهادی نفت نیز اظهار داشت: بیژن زنگنه کار بسیار بزرگی در حوزه نفت انجام داده است. من در آغاز دولت یازدهم در مجلس عرض کردم که به چه دلیل اصرار دارم در حوزه نفت ایشان وزیر باشند. من از تخصص و خبرگی ایشان باخبر هستم.

وی ادامه داد: ما کارهای بسیار خوبی در دولت قبل در حوزه نفت انجام داده‌ایم. در حوزه گازوئیل توانستیم به صادرات برسیم. ان‌شاالله در حوزه بنزین هم همین طور خواهد شد. دیدیم که اممسال با قطع گاز از خارج مشکلی برای ما پیش نیامد. اقدامات خوبی در این حوزه برای استانها و روستاها انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: زنگنه قولی داد که در دولت پیش نشد به انجام برسد و ان‌شاالله اینکار در دولت بعد به انجام می رسد و آن هم اتصال لوله نفت به جاسک است. ما نباید صادرات‌مان را فقط به خلیج فارس ببینیم. از سوی دیگر مسئله فلرها هم وجود دارد که مقام معظم رهبری بسیار روی آن حساس هستند. باید در این حوزه سرمایه گذاری کنیم.

رئیس‌جمهور همچنین تصریح کرد: من از ایشان می‌خواهم که باز به موضوعاتی مثل مناطق مشترک، بازیافت‌ها، حفظ سهم ایران در اپک، میدان گاز جنوبی، نوسازی بخش‌های فرسوده  نفت و هدر رفت گاز و همچنین تمرکز بر انتقال فناوری و همکاری با وزارت نیرو که ان‌شاالله بیطرف مسئول آن خواهد بود، داشته باشد.
 
بیطرف در زمینه وزارت نیرو تجربه و مهارت بسیاری دارد

رئیس جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی نیروی دولت دوازدهم گفت: آقای بیطرف سال‌ها در زمینه وزارت نیرو تجربه و مهارت بسیاری دارند.

روحانی در دفاع از وزیر پیشنهادی نیرو، به اقدامات انجام شده از سوی حمید چیتچیان وزیر این وزارتخانه در دولت یازدهم اشاره و با تشکر از او اظهار کرد: آقای مهندس چیتچیان کار بسیار بزرگی در بخش آب و برق انجام دادند. ایشان در مناطق استراتژیک کارهای عظیمی کرد.

وی با اشاره به افتتاح 37 سد در دولت یازدهم توسط وزیر نیرو، اظهار کرد: آقای چیتچیان مردی بسیار شریف، با اخلاق، مصمم و دلسوزی هستند که حتما از حضور ایشان در جای دیگر در دولت دوازدهم استفاده می‌شود.

رئیس جمهوری با اشاره به پیشنهاد حبیب‌الله بیطرف به عنوان وزیر نیروی دولت دوازهم اظهار کرد: آقای بی‌طرف سال‌ها در زمینه وزارت نیرو تجربه و مهارت بسیاری دارند.

روحانی با تاکید بر اینکه در زمینه آب و برق کارهای بسیار مهمی باید انجام شود، عنوان کرد: در زمینه آب هم برای آب آشامیدنی مردم و هم برای آب مورد نیاز صنعت، کشاورزی و محیط زیست باید اقدامات مهمی انجام دهیم. در این زمینه یکی از کارهای مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد موضوع حقابه‌های دریاچه‌ها و تالاب‌ها است.

وی تدوین گزارش ملی آب، توسعه بستر قانونی و اصلاح مقررات، تدوین قانون جامع آب، تامین بخشی از آب صنعتی و محصولات کشاورزی غیر خوراکی از طریق بازچرخانی آب، حقابه محیط زیست، ادامه بازنگری در میزان و تعیین حد مخازن سدها، اجرای طرح تعادل آب زیرزمینی و همکاری علمی با نهادهای ملی و بین المللی را از جمله برنامه‌ها و سیاست‌های دولت دوازدهم در حوزه بخش نیرو عنوان کرد.
 
رحمانی فضلی سعه صدر خوبی دارد

رئیس‌جمهور گفت: رحمانی فضلی توانست سه انتخابات را با موفقیت برگزار کند و از سوی دیگر ایشان بر
حال و هوای نخستین روز بررسی وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در در صحن علنی مجلس
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۰۸:۵۰

اسامی موافقان و مخالفان اصول کلی برنامه‌های رئیس جمهور
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۰۸:۳۴
اکبر رنجبرزاده اسلامی اسامی موافقان و مخالفان خطی مشی و اصول کلی برنامه‌های رئیس جمهور را قرائت کرد.

اسامی موافقان:

1- یوناتن بت کلیا نماینده مسیحیان آشوری

2- زهرا ساعی نماینده تبریز

3- بهروز نعمتی نماینده تهران

4- نبی هزارجریبی نماینده گرگان

5- احمد همتی نماینده سمنان

اسامی مخالفان:

1- محمدرضا صباغیان بافقی نماینده یزد

2- حشمت‌الله فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب

3- محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز

4- سید جواد حسینی‌کیا نماینده  سنقر

5- محمدمهدی زاهدی نماینده کرمان
رئیس‌جمهور برای دفاع از وزرای پیشنهادی وارد مجلس شد
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۰۸:۲۰
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان برای دفاع از ۱۷ وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی حضور یافت.

رئیس جمهور ابتدا در مورد هیئت وزیران، برنامه‌ دولت را تشریح کرده و از ترکیب هیئت وزیران دفاع می‌کند.
جلسه علنی جهت بررسی صلاحیت‌ وزرای پیشنهادی آغاز شد
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۰۸:۱۵
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با حضور۲۳۳ نماینده و به ریاست علی لاریجانی به منظور بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم آغاز به کار کرد.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Denmark
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۴
ماشالا همشونم متخصص هستند . من نمیدونم چه کسانی مملکت رو به این روز انداختن !!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟