«حسن روحانی» در جلسه معرفی وزیران پیشنهادی او را فردی با اخلاق و طراح و بهره بردار 37 سد در دوران 8 ساله وزارتش در دولت اصلاحات خواند و از نمایندگان مجلس خواست تا «حبیب الله بی طرف» را با رأی بالایی روانه وزارت نیرو در دولت دوازدهم کنند. او در برنامه های خودش اعلام کرده که توجه جدی به کار کارشناسی در مساله انتقال آب که از مهمترین موضوعات کشور است دارد و در این زمینه مطابق با مصوبات دولت اقدامات لازم را صورت خواهد داد تا هیچ استانی از موضوع انتقال آب متضرر نشود.
به گزارش تابناک، حبیبالله بیطرف 61 ساله است و علاوه بر آشنایی با سیاست و تدریس در دانشگاه، هماکنون بعنوان معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت و رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران فعالیت میکند. وی دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشکده فنی دانشگاه تهران است و اکنون پس از 12 سال دوری از وزارت نیرو، بار دیگر از سوی رئیس جمهور به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت نیرو معرفی شده است.
معرفی گزینه پیشنهادی وزارت نیرو
بیطرف فعالیت اجرایی را از سال ۱۳۵۸ با مشارکت در راهاندازی جهاد سازندگی آغاز کرد. او از اعضای کمیتهٔ مرکزی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بوده است. گزینه پیشنهادی وزارت نیرو در طول جنگ ایران و عراق به عنوان عضو رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فعالیت ادامه داد و در فاصله سال های ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۸ استاندار یزد بود.
بی طرف همچنین از ابتدای سال ۱۳۶۹ تا پایان سال ۱۳۷۳ به مدت پنج سال، در سمت معاون آموزشی وزارت نیرو فعالیت داشت. او در دولتهای هفتم و هشتم، در کابینه اول و دوم سید محمد خاتمی، بعنوان وزیر نیرو فعالیت کرد و اکنون بار دیگر با سرفصل هایی همچون ایجاد اشتغال در بخش آب و فعال شدن بخش بزرگی از صنایع وابسته، توجه به کار کارشناسی و مصوبات هیات دولت در مساله انتقال آب، راه اندازی طرح های نیمه تمام و خروج سرمایه معطل مانده از حالت سکون، افزایش راندمان تولید و رساندن آن به استانداردهای جهانی از طریق بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا، توجه ویژه به بخش سرمایه گذاری خارجی مخصوصا در حوزه های آب و فاضلاب و نیروگاه ها و ... راه وزارت نیرو را در پیش گرفته است.
همراهی مشروط زاگرس نشینان با بی طرف
در همین زمینه برخی چهره های متخصص، نمایندگان مجلس و سیاسیون ضمن حمایت از معرفی «حبیب الله بی طرف» به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو موضوعاتی را در خصوص عملکرد، اقدامات، برنامه ها و توانمندی های وی عنوان کرده اند و انجام تغییر در وزارت نیرو از سوی رئیس جمهور را صرفا یک تغییر کاری و به منظور پیشبرد اقدامات این وزارتخانه و اجرای برنامه های جدی در دولت دوازدهم است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس در خصوص معرفی بی طرف به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت نیرو برای دولت دوازدهم او را گزینه ای شایسته و کارآمد برای مدیریت وزارت نیرو خواند و گفت: با توجه به سوابق، اقدامات و اینکه بی طرف برخواسته از وزارت نیرو است و تجربه و علم کافی برای اداره این وزارتخانه را دارد، این انتخاب رئیس جمهور شایسته تقدیر است. برنامه های ارائه شده از سوی بی طرف به مجلس هم گواه شناخت کامل او از وزارت نیرو است.
«فریدون حسنوند» اظهار کرد: معرفی بی طرف به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت نیرو باعث امیدواری خوزستان هم شده است؛ چراکه وجود حجم عظیمی از آب، خاک و ظرفیت های نیروگاهی در این استان و علاقه گزینه پیشنهادی وزارت نیرو به اسن استان به دلیل حضورش در دوران دفاع مقدس این امید را ایجاد کرده است که از نیروهای توانمند خوزستانی در وزارت نیرو بهره کافی گرفته شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس حمایت مشروط زاگرس نشینان و نمایندگان خوزستان از گزینه پیشنهادی وزارت نیرو را اعلام کرده و گفته که رأی ما مشروط است و انتظار داریم بی طرف در دوران وزارت خود دقت نظر لازم را در خصوص مساله انتقال آب داشته باشد و نظر مردم این منطقه را حتما در موضوع انتقال آب از سرشاخه های کارون و ارتفاعات زاگرس تامین کند.
استاندار خوزستان هم با استقبال از معرفی «مهندس حبیب الله بی طرف» به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو گفته که کارهای زیادی با بی طرف داریم به ویژه در انتقال آب از سرشاخه های کارون این امیدواری ایجاد شده است که مطابق با کار کارشناسی و طبق مصوبات هیات دولت اقدامات لازم صورت بگیرد تا هیچ استانی از این مساله متضرر نشود.
«غلامرضا شریعتی» به برنامه های مطلوب و کارشناسانه ارائه شده از سوی بی طرف برای اداراه وزارت مهم نیرو اشاره کرد و افزود: بی طرف هم در 8 ساله دوران وزارتش در دولت هفتم و هشتم و هم در سایر مسئولیت های مدیریتی که داشته نشان داده است که توجه جدی به انجام کار کارشناسی دارد و طبق همین مساله هم اقدامات خود را انجام خواهد داد. لذا در مساله مهم انتقال آب می توان امیدوار بود که تمامی کارها بر اساس کار کارشناسی صورت خواهد گرفت، نه تصمیمات سیاسی و لابی های افراد ذی نفوذ.
رفع مشکلات وزارت نیرو و توجه به سرمایهگذاری خارجی
«فاطمه سعیدی» نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر از دیگر نمایندگانی است که در حمایت از گزینه پیشنهادی وزارت نیرو سخن گفته و ابراز امیدواری کرده است که با وزارت مجدد بی طرف در این وزارتخانه اولا وزارت نیرو از مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم می کند رهایی یابد، در ثانی طبق برنامه ارائه شده به مجلس، در بخش سرمایه گذاری خارجی اقدامات جدی صورت گیرد.
با وجود گرایش سیاسی اصلاح طلبانه بی طرف، «محمد جواد کولیوند» نماینده کرج که دارای گرایش اصولگرایی است، از حامیان گزینه پیشنهادی وزارت نیرو است و گفته است که امیدواریم با وزارت بی طرف شاهد خارج شدن وزارت نیرو از بافت سنتی که درگیر آن است باشیم و با اصلاح ساختارها در دولت دوازدهم شاهد چابک سازی این وزارتخانه باشیم.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس هم در صف حامیان گزینه پیشنهادی وزارت نیرو قرار دارد و ضمن استقبال از معرفی فردی که 8 سال سابقه اداره وزارت نیرو را دارد، خاطر نشان کرد: اشتغال زایی از طریق اجرای طرح های جدید و اتمام طرح های نیمه تمام وزارت نیرو، رفع مشکلات مربوط به مناطق محروم، توجه جدی و رفتن به سمت انرژی های نو، توجه به مساله صادرات از موضوعات مهمی است که در دوره وزارت بی طرف انتظار آن را داریم.
بیطرف بحران آب را رفع کند
«بهروز نعمتی» تاکید کرد: حضور فردی که 8 سال سابقه وزارت در کارنامه دارد و اتفاقا این کارنامه مثبت و پر بار بوده است، می تواند به اجرای بهتر برنامه های وزارت نیرو بیانجامد. بدون شک با توجه به اینکه امروز مساله آب یکی از موضوعات مهمی است که کشور درگیر آن است، حضور بی طرف می تواند به کاهش معضلات ناشی از این موضوع منجر شود؛ چون او در این زمینه تخصص، توان و برنامه های جدی و خوبی دارد.
همانطور که پیشتر هم عنوان شد، ایجاد اشتغال در بخش آب و فعال شدن بخش بزرگی از صنایع وابسته، توجه به کار کارشناسی و مصوبات هیات دولت در مساله انتقال آب، راه اندازی طرح های نیمه تمام و خروج سرمایه معطل مانده از حالت سکون، افزایش راندمان تولید و رساندن آن به استانداردهای جهانی از طریق بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا، توجه ویژه به بخش سرمایه گذاری خارجی مخصوصا در حوزه های آب و فاضلاب و نیروگاه ها و ... از نیازهای جدی و فعلی وزارت نیرو است که تماما در برنامه های «حبیب الله بی طرف» گزینه پیشنهادی وزارت نیرو آمده است.
با توجه به برنامه های ارائه شده و جو عمومی مجلس که حکایت از همراهی با گزینه پیشنهادی وزارت نیرو دارد، بی طرف را می توان از هم اکنون وزیر نیروی دولت دوازدهم دانست. آنچه بیش از همه اهمیت دارد این است که امروز باید به فکر اجرای برنامه های ارائه شده از سوی بی طرف در 4 سال آینده بود. توجه به «دیپلماسی آب» چه در استان های مختلف کشور و چه با کشورهای همسایه یکی از انتظارات جدی است که به نظر می رسد رئیس جمهور گزینه خوبی را برای این مساله انتخاب کرده است.