معاون وزیر راه و شهرسازی در دیدار با هیئت چینی گفت: ایران به منظور گسترش شبکه ریلی، ساخت ۹ هزار کیلومتر ریل جدید در دستور کار دارد که بخشی از آن قطارهای سریعالسیر است.
به گزارش مهر به نقل از شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، به منظور سرمایهگذاری و احداث خطوط ریلی هیئتی از کشور چین با معاون وزیر راه و شهرسازی دیدار کردند.
خیرالله خادمی در این دیدار توسعه خطوط ریلی را از اولویتهای مهم دولت ایران برشمرد و گفت: هم اکنون بیش از ۱۳ هزار کیلومتر خط ریلی در ایران موجود است و طبق برنامهریزیهای صورت گرفته بناست تا ۹ هزار کیلومتر دیگر نیز به این شبکه افزوده شود.
وی افزود: بخشی از این مسیرها به صورت سریع السیر پیشبینی شده است و اولین خط ریلی سریعالسیر نیز با همکاری کشور چین در مسیر تهران ـ قم ـ اصفهان در حال اجراست.
معاون وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد همکاری در احداث قطار سریع السیر تهران ـ مشهد را مطرح و تصریح کرد: این مسیر به طول ۹۰۰ کیلومتر پایتخت را به شهر مقدس مشهد متصل میکند و از نظر تسهیل سفر زوار ثامن الحجج (ع) از اهمیت به سزایی برخوردار است.
وی همچنین احداث قطار سریعالسیر تهران ـ تبریز را پروژه دیگری دانست که قابلیت سرمایهگذاری دارد و عنوان کرد: این خط ریلی نیز به طول ۷۰۰ کیلومتر به دلیل اتصال به کشور ترکیه از اهمیت برخوردار است و ایجاد این خط ریلی سریعالسیر در کنار خط موجود از نظر اقتصادی و تجاری مهم است.
در ادامه این جلسه نماینده شرکت چینی از تمایل این کشور برای همکاری در احداث زیربناهای حمل و نقل کشور خبر داد و گفت: بعد از رفع تحریمها شرایطی فراهم شد تا بتوانیم با ایران همکاری بیشتری داشته باشیم.
وی در خصوص فاینانس در این پروژهها تأکید کرد: پیشنهاد ما احداث این خطوط به روش تهاتر با نفت و انتقال تکنولوژی ساخت به ایران است که البته برای اجرایی شدن آن نیاز به حمایت انجمن توسعه فاینانس چین داریم.
در پایان این جلسه مقرر شد طرف چینی پیشنهادات خود را به صورت مکتوب جهت بررسی بیشتر ارائه دهد.