عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مساجد مجلل و اشرافی خرج بیهوده و به نوعی تقلید از کلیساها و معابد است و با روح و کارکردهای واقعی مسجد به عنوان مرکز فرهنگی و دینی منافات دارد.
به گزارش ایرنا حسن رحیم پور ازغدی یکشنبه در همایش کشوری اندیشه های آسمانی در مشهد افزود: احترام به مساجد به معنای ساخت مساجد مجلل با هزینه های سرسام آور نیست، زیرا در مساجد مجلل خبری از انفاق، ایمان و برادری نیست.
وی با بیان اینکه مساجد اسلام نیاز به شکوه مادی ندارد، اظهار کرد: مسجد باید کاملا ساده اما دارای روح باشد و ساکنین آن اخلاق و ایمان داشته باشند، باید سعی در اصلاح داشته باشیم و دامنه ارتباطات خود را با مساجد فعال در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی توسعه دهیم.
وی اظهار کرد : مسجد، کانون تمدن سازی، مرکز تعلیم و تربیت، مشاوره دفاعی، امنیتی و نظامی برای عزت و آرامش جامعه اسلامی و مرکز گفت و گو بین ادیان و مذاهب مختلف، کانون روابط بین الملل، مدرسه و دانشگاه است.
وی با بیان اینکه معابد در ادیان مختلف یک بعدی و دارای یک کارکرد است، اظهار کرد: تنها در اسلام است که مسجد مرکز زندگی و انسان سازی است.
وی ادامه داد : مسجد در اسلام، خانه مردم، پناهگاه فقرا، دادگاهی برای دفاع از مظلومین، پادگان و دانشگاه بوده است.
رحیم پور ازغدی عنوان کرد: مسجد سکولار هم داریم که ساختمانی برای عبادت است و از تمام ابعاد جدا شده و بی ربط به مسایل اجتماعی و سیاسی و انسان سازی است.
وی با بیان اینکه فعالیت مساجد به تجدید آگاهی ها و میثاق ها می انجامد، تصریح کرد: تمام جنبش ها و انقلاب ها از جمله نهضت مشروطه از مساجد آغاز شده اند.
وی گفت : نهضت مشروطه، انقلابی دینی مذهبی بوده است، نه یک مشروطه خواهی غربی چنانکه فتح مکه با فتح مسجد الاحرام بود.
وی افزود : مسجد فضایی با کارکردهای گسترده سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است همانطور که اوایل انقلاب همه امور از امنیت محله تا کمیته تامین غذا، کلاسهای آموزشی و مرکز اصلی بسیج نیروهای رزمنده، مساجد بود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه روح فرهنگ دینی در مساجد محله ها بود، گفت: انقلاب ما بدون مساجد پیش نمی رفت.