در چند روز گذشته دو حادثه تلخ اخلاقي اتفاق افتاد که علاوه بر آنکه يک انحطاط اخلاقي براي جامعه ما به شمار ميرود، آزموني است براي مديريت جديد قوه قضائيه که چگونه با اين دو حادثه برخورد ميکند، آيا مانند مديريت قبلي لبخندي مليح به جامعه تحويل ميدهد يا چنان برخورد ميکند که لرزه بر اندام شروراني بيفتد که به دنبال خلق وقايعي مشابه هستند؟
اجمال حادثه اول اين است که دو مرد شرور در جنوب تهران زني 32 ساله را با تهديد چاقو سوار خودروي پرايد ميکنند و پس از انتقال به قيامدشت در کنار خيابان و داخل خودرو به او تجاوز ميکنند. دو شرور ديگر ظاهرا به بهانه نجات آن زن او را به خودرو ديگري منتقل نموده همين کار را تکرار ميکنند.
سپس دو نفر از دوستان آنها نيز همين خباثت اخلاقي را مرتکب ميشوند، يعني زني که عازم منزل يا هر مقصدي بوده است، ناگاه توسط شش مرد مورد تجاوز قرار ميگيرد.
خوشبختانه پليس آن شش شرور را بازداشت ميکند و پرونده تشکيل ميدهد، ولي معلوم نيست که آيا اين حادثه تلخ همانند حوادث مشابه قبلي در پيچ و خم مراحل قضايي به فراموشي سپرده شده و حق آن زن و جامعه ناديده گرفته ميشود و حداکثر چند سال بعد مجازات اندکي براي مجرمان تعيين و در گوشه روزنامهاي درج ميگردد به طوري که ديگر نه خاصيت تسلي بخشي براي مظلوم و بازگرداندن آرامش رواني به جامعه را دارد و نه خاصيت عبرت آموزي براي ساير شروران، يا اينکه مديريت جديد قوه قضائيه اين بار با مجازات سريع مجرمان و با عمل به اصل تشهير و معرفي اين شروران با نام و نام خانوادگي و عکس به جامعه، درسي به يادماندني به آنها و همکارانشان ميدهد؟
همين طور است درباره حادثه دوم که سه شرور وارد خانهاي ميشوند و در حضور مرد خانواده به همسرش تجاوز ميکنند. خوشبختانه اين سه نفر نيز توسط پليس بازداشت ميشوند. آنها در بازجويي ميگويند مدتي بود که اين زن را در محله ميديديم و از او خوشمان آمده بود، به همين دليل تصميم به اين کار گرفتيم!
در اينجا نيز بايد ببينيم قوه قضائيه چه برخوردي با اين افراد ميکند، آيا توجهي به حق جامعه و بازدارندگي مجازات آنها خواهد داشت يا با تساهل و تسامح خود موجبات تشويق چنين افرادي را فراهم ميکند به طوري که هر شروري با يک محاسبه ساده و ارزيابي سود و زيان اين گونه جرمها تصميم به اقدام بگيرد. بايد ديد قوه قضائيه همان مقدار که در مورد امنيت سياسي و حفظ نظام حساسيت به خرج ميدهد در مورد امنيت اخلاقي جامعه نيز که يکي از اهداف نظام اسلامي است حساسيت نشان ميدهد؟
به هر حال بايد منتظر ماند و ديد مديريت جديد قوه قضائيه چگونه از اين آزمون بيرون ميآيد؟ سرفراز يا مانند گذشته مردود؟