صادرات گاز به پاکستان همچنان بلاتکلیف است

در 5 ماه ابتدایی سال 96 به طور متوسط روزانه 35 میلیون متر مکعب گاز به کشورهای عراق و ترکیه صادر شده است،اما هنوز خبری از تعیین تکلیف شدن قرارداد صادرات گاز به پاکستان نیست.
کد خبر: ۷۲۸۹۵۵
|
۱۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۰ 10 September 2017
|
4632 بازدید
در 5 ماه ابتدایی سال 96 به طور متوسط روزانه 35 میلیون متر مکعب گاز به کشورهای عراق و ترکیه صادر شده است،اما هنوز خبری از تعیین تکلیف شدن قرارداد صادرات گاز به پاکستان نیست.

به گزارش فارس نزدیک به سه ماه است که صادرات گاز ایران به عراق با روزانه تقریبا 7 میلیون متر مکعب آغاز شده است که تا پایان سال این میزان به 25 میلیون متر مکعب نیز خواهید رسید.

در حال حاضر گاز ایران به دو کشور ترکیه و عراق صادر می‌شود که ترکیه با واردات میانگین 28 میلیون متر مکعب در روز و عراق با واردات روزانه 7 میلیون متر مکعب در روز در جایگاه دوم قرار دارد.

مهدی جمشیدی‌دانا مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران درباره آخرین وضعیت صادرات گاز ایران می گوید صادارت گاز ایران در طول پنج ماه نخست سال گذشته به صورت میانگین 21.3 میلیون مترمکعب در روز بوده است در حالی‌که این رقم در مدت مشابه امسال به 34.8 میلیون مترمکعب رسیده که رشد 64 درصدی مجموع صادرات را نشان می‌دهد.

این میزان صادرات گاز به کشورهای همسایه در حالی طی 5 ماه ابتدایی سال جاری رقم خورده است که براساس برنامه ششم توسعه ایران باید سالانه 10 درصد از گاز تولیدی خود را صادر کند،اما هنوز نتوانسته مقدمات اجرایی این کار را انجام دهد و براساس گفته های مسئولان صنعت نفت صادرات گاز ایران به عمان نیز برای تبدیل به ال ان جی تا سال 2020 محقق نخواهد شد.

از طرف دیگر پاکستان که یکی از مقاصد صادرات گاز ایران است هنوز نتوانسته خط انتقال گاز ایران را احداث کند و به دلایل مختلف از جمله عدم احداث 100 کیلومتر باقی مانده خط لوله صادراتی در خاک ایران ما نیز نتوانستیم از طریق حقوقی فشار های لازم را به این کشور وارد کنیم تا به تعهداتش در قرارداد با ایران عمل کند.

در این میان پاکستانی‌ها اخیرا در روزنامه «اکسپرس تریبیون» اعلام کردند دولت این کشور به وزارت نفت و منابع طبیعی اجازه داده تا مذاکراتی را با نیجریه برای امکان سنجی همکاری با این کشور در حوزه نفت و گاز از جمله وادارت گاز مایع(ال-ان-جی) از نیجریه آغاز کند.

بر همین اساس وزارت نفت پاکستان در حال ایجاد کانال ارتباطی با نیجریه با هدف فراهم کردن فضای سرمایه گذاری متقابل در صنایع نفت دو کشور است.

این خبرها در حالی روز به روز در رسانه های پاکستان منتشر می شود که همواره علت عدم واردات گاز از ایران را مشکلات مالی عنوان کرده اند اما با این شرایط ظاهرا باید گفت هنوز کشورهایی هستند که نمی خواهند پاکستان به گاز ایران نیازمند شود، موضوعی که باید هرچه سریعتر توسط معاونت اموربین الملل وزارت نفت و یا حتی وزارت امور خارجه پیگیری شود تا شاهد به نتیجه رسیدن قرارداد صادرات گاز به پاکستان در دولت دوازدهم باشیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟