1- حمایت از دموکراسی خواهان در ایران
ارلی در اولین پیشنهاد خود با اشاره به سخنان اخیر دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل ادعا کرده است که مردم ایران دموکراسی خواه بوده و در برابر رژیم قرار دارند و این موضوعی است که در زمان امضای توافق هستهای مورد غفلت 5 + 1 قرار گرفته است. به شکلی جالبتوجه، ارلی فضای ایران را مملو از قتلعام شهروندان و زندانی کردن مخالفان نشان داده و خواستار تلاش برای توقف «قتلعام مردم ایران» شده است!
2 – مقابله با دخالتهای منطقهای ایران
ارلی در دومین قدم ایران را به صدور خشونت و تروریسم به منطقه متهم و بیان کرده است، برجام کاری در راستای توقف این مسأله صورت نداده است. به گفته او در دو سال گذشته از زمان اجرای برجام کشورهای غربی چشمهای خود را بر روی افزایش نفوذ ایران در سوریه و عراق و لبنان و یمن بستهاند که این مسأله به اعتبار و حیثیت دنیای غرب لطمه زده است. وی بدون هیچ استنادی ایران را به داشتن سلاحهای شیمیایی متهم و بیان کرده است، توافقی که خشونتهای برونمرزی و سلاحهای شیمیایی ایران را نادیده بگیرد یک توافق نیست بلکه یک «کاپیتولاسیون» است.
3 - سختگیری در برنامه موشکهای بالستیک
وی همچنین با اشاره به اینکه یکی از مهمترین عناصر یک برنامه نظامی هستهای توسعه و طراحی موشکهایی بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای است، گفته که توافق هستهای فعلی این موضوع را نیز مورد غفلت قرار داده است. وی با نقلقولی از سخنان ترامپ در سازمان ملل بیان کرده است که باید سختگیریهای مضاعفی در مورد برنامه موشکی ایران صورت بگیرد.
4 – توقف دسترسی سپاه به منابع مالی
ارلی با ارائه آماری بدون مستند مبنی بر در اختیار داشتن 40 درصد از اقتصادی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بیان کرده است که سپاه ابزار اصلی ترویج ترور و خشونت منطقهای از سوی ایران است و در نتیجه برجام، سیل سرمایه و پولهای آزادشدهای که به دست ایران رسیده است، منجر به انتفاع این نهاد نظامی شده. وی بیان کرده است که سپاه قدس بزرگترین سهامدار سرمایههای جدیدی است که بهواسطه برجام به ایران رسیده و با اشاره به موضوع تحریمهای اخیر سپاه توسط دولت آمریکا خواستار آن شده است که این تحریم با قوت و بدون هیچ اغماضی اجرا شود.
5 – جدی بودن در رابطه با تغییر رژیم در ایران
سرانجام آدام ارلی با پیشنهاد آخر خود کلیت مواضع و تفکر خود در رابطه با جمهوری اسلامی ایران را نشان میدهد و بیان میکند تا زمانی که رژیم فعلی در ایران بر سر کار باشد، ایران یک تهدید مستقیم برای آمریکا و متحدان آمریکاست و اگر آمریکا در مورد اصلاح رفتار ایران جدی است، باید شدیداً به فکر تغییر نظام در ایران باشد.