توصیههای کاربردی قبل از حرکت، موارد قابل توجه در عراق، پس از ورود به خاک عراق برای زائران اربعین جمعآوری شده که رعایت آن میتواند منجر به عدم بروز مشکل در این سفر معنوی و سهولت و آرامش حین آن شود.
به گزارش فارس، اربعین ویژگی خاص امام حسین(علیه السلام)، نشان وحدت و مانور قدرت شیعه است.
اربعین بالاترین فضائل انسانی را داراست، راز ماندگاری عاشورا و مانوری برای ظهور است؛ خلاصه اربعین، اربعین است.
مطمئنا حضور در این همایش عظیم اسلامی آمادگیهایی (قبل حرکت-حین مراسم و در برگشت) را میطلبد.
مهمترین بخش سفر اربعین معرفت و بصیرت افزایی در مورد امام و یاران ایشان و اهداف قیام و پیامهای حضرت زینب (سلام الله علیها) است.
برخی نکاتی که لازم است مورد توجه زوار محترم قرار گیرد:
قبل از حرکت
توجه به این مهم که عراق کشوری خارجی با شرایط و مقررات خاص خود است، لزوم رعایت قوانین و احترام به حاکمیت آن الزامی است.
داشتن پاسپورت و ویزای عراق لازم و حتمی میباشد.
امسال مسئولین عراقی و ایرانی از ورود و خروج بدون مجوز به شدت ممانعت خواهند کرد.
آمادگی کامل و همه جانبه و داشتن سلامت جسمانی با توجه به مسیر طولانی، سرما و گرما، ازدحام، احتمال بیماری و ... در این سفر بدیهی است.
لذا کهنسالان و کودکان و بیماران قلبی و عصبی و زنان باردار از سفر خودداری و زیارت را به فرصت دیگری موکول کنند.
در صورت نیاز داروهای خاص و ضروری را فراموش نکنند.
حمل مواد مخدر در عراق جرم محسوب میشود (فرد معتاد متهم است نه بیمار!)، لذا ابتدا با وی برخورد فیزیکی و سپس رسیدگی قضایی خواهد شد و در محاکمه نیز شدیدترین احکام برای آن صادر می شود.
وسایلی مثل کوله پشتی، کیسه خواب، کفش مناسب و وسایل شخصی و در صورت تمایل دفترچه یادداشتی برای ثبت خاطرات همراه داشته باشند.
با توجه به استقرار خودپردازها در عراق به همراه داشتن کارت بانکی بلا مانع است. اما لزومی به همراه داشتن مقدار زیادی پول نیست البته این بدان معنی نیست که عزیزان تمهیدات لازم را در نظر نگیرند بلکه به منظور امنیت بیشتر و جلوگیری از فقدان و سرقت است (در حد سفر پول کافی همراه داشته باشند).
نیازی به همراه داشتن کارت پایان خدمت؛ کارت ملی و دفترچه بیمه نیست. فقط تصاویر آنرا در موبایل داشته باشند.
از سفر انفرادی به خصوص خواهران اجتناب شود. تلاش شود دسته جمعی سفر انجام شده و خواهران همراه کاروان باشند.
یکی از اساسیترین و مهمترین مشکلات اربعین بحث گم شدگان و مفقودین و اموال آنان است.
همانطور که تاکید شد احتمال گم شدن کهنسالان و کودکان و بیماران بیشتر از بقیه است، اگر اصرار بر حضور این عزیزان وجود دارد حتما مشخصات شخصی ، شهر اعزام کننده، تلفن یکی از همراهان، تلفنی از شهر اعزام کننده و بیماری احتمالی در کارتی درج و بصورت گردن آویز و یا در جیب افراد قرار گیرد.
در مورد وسایل و هر آنچه از فرد جدا میشود اعم از کیف، کوله پشتی، موبایل و کیف پول و... یک شماره تماس و مشخصات در آنها قرار گیرد.
پشت موبایل نیز شماره دیگری به جز شماره همان موبایل نوشته شود.
در آخرین صفحه گذرنامه هم یک شماره تلفن قید شود که در صورت گم شدن آن بتوان در اسرع وقت آنرا به صاحبش بازگرداند.
لازم به ذکر است که در سال گذشته 200 موبایل و 170 ساک و 700 گذرنامه پیدا شد که متاسفانه یافتن صاحبان کیفها به نتیجه نرسید و موبایلها هم با دشواری تمام به صاحبان آن برگردانده شد.
اگر این اقدامات ساده از سوی زوار محترم صورت گیرد بیش از 90 درصد مشکل گم شدگان حل شده و بار سنگینی از دوش نمایندگی کربلا برداشته میشود.
با توجه به کمبود طبیعی امکانات در کربلا و نجف زائرین محترم توقع خود را کاهش دهند.
در یک روز حداقل 4 میلیون جمعیت در کربلا حضور دارند!
قطعا امکانات پاسخگوی نیازمندیهای زائران به خصوص اسکان شایسته و در خور نیست
خواهران از همراه آوردن طلا و جواهرات خودداری کنند و اگر لزومی برای به همراه داشتن آنها وجود دارد از آشکار کردن و نشان دادن آن به دیگران خودداری و در حفاظت آن دقت لازم را داشته باشند (ممکن است افراد فرصت طلب که نیت دیگری جز زیارت دارند بین افراد حضور داشته باشد)
با توجه به تراکم جمعیتی در مرزها و اماکن دیگر داشتن سعه صدر بخشی از زیارت محسوب می شود؛ احترام به دیگر زوار مخصوصا بزرگترها و پرداخت صدقه و... جزو بخش اول (قبل حرکت و آمادگی سفر) میباشد.
موارد قابل توجه برای ورود به عراق
ان شاءالله پس از رعایت موارد فوق و به همراه داشتن موارد لازم و اخذ ویزای عراق و.... در مرز نسبت به ثبت مهر خروج ایران و مهر ورود عراق اقدام کنیم.
مدت زمانی که منتظر ثبت مهر ایران و مهر ورود عراق هستیم ان شاءالله با حلم و صبر و بردباری تحمل میکنیم.
با توجه به حساسیت دولت عراق ورود به خاک این کشور بدون ویزا یا بدون ثبت مهر ورود به عنوان ورود غیر قانونی تلقی و حداقل 3 سال زندانی در پی دارد، پس معطلی چند ساعته پشت مرز بهتر از چند سال زندانی و یا چندین ماه معطلی است.
به هر حال علیرغم دارا بودن مرز طولانی و روابط خوب 2 کشور، عراق یک کشور خارجی با مقررات خاص خود است. احترام به سیادت و حاکمیت این کشور مورد تاکید مقام معظم رهبری و تمامی مسوولان بوده و مورد توجه زوار محترم نیز میباشد.
پس از ورود به خاک عراق
از عکاسی نقاط حساس و سیطرهها(ایست بازرسی) خودداری کنیم،
توصیههای ایمنی حفاظتی و بهداشتی رعایت شود (از گرفتن امانت و هدیه از افراد ناشناس اعم از کتاب و مفاتیح، کادو، خودکار، ساک و...خودداری شود)
از گرفتن مواد غذایی از مواکب ناشناس و به خصوص سیار اجتناب شود.
عدم اقدام به کارهایی که تقدس ارزشمندی اربعین را خدشه دار میکند مثل تکدیگری و... و در مقابل ارائه الگوهایی از رفتارهای اسلامی همانند احترام به بزرگترها و رعایت احکام به خصوص حجاب (عرف حجاب در عراق چادر و آنهم مشکی است لذا چادر رنگی و مانتو و روسری خیلی مقبول نیست) و شرکت در مراسم فرهنگی مواکب نیز از نکات مورد توجه است.
عدم خروج از مسیرهای تعیین شده برای راهپیمایی در مسیر نجف - کربلا و عدم ورود به مسیر ماشینرو ( متاسفانه سال گذشته به خاطر حضور زوار پیاده به مسیر ماشین رو چندین تصادف منجر به فوت رخ داد)
در طول مسیر پیاده روی تفکر و اندیشه بیشتری در مورد قیام حسینی و حالت اسراء و سخنان حضرت زینب (سلام الله علیها) و علت برپایی اربعین داشته باشیم.
نکاتی برای اقامت
لزوم به خاطر سپردن آدرس موکب و کسب اطلاعات لازم با توجه به تشابه فراوان مواکب بسیار مهم است. ضمن اینکه نام موکب و آدرس دقیق و اخذ کارت موکب هم میتواند کمک حال باشد.
دقت در حفظ امنیت برای جلوگیری از مواردی چون سرقت و آتش سوزی نیز مورد توجه زوار محترم قرار گیرد.
دقت کنیم که ما از مردم عراق طلبکار نیستیم! آنان میزبانان بسیار کریمی هستند که آنچه دارند در سبد اخلاص تقدیم میکنند و خالصانه در خدمت زوار هستند.
بهتر است زوار محترم با عرف مردم عراق آشنا شوند (مثلا عرف در پذیرایی در منزل 3 روز است نه بیشتر! لذا از باقیماندن در منازل ایشان بیش از حد عرفی خودداری کنیم)
لازم است بدانیم بسیاری از اهالی عراق به خصوص کربلا و نجف به زبان فارسی آشنایی دارند، لذا در تعاملات و برخوردها دقت بیشتری شود.
یکی از وظایف اخلاقی مشارکت دادن ملتمسین دعا، شهیدان والا مقام که راه کربلا را گشودند، جانبازان سرافراز، امام امت و رهبری معظم انقلاب اسلامی و تمامی عاشقان و دلدادگان حسینی است که امکان انجام این سفر را نداشتهاند. لذا تمامی این عزیزان را در ثواب این زیارت شریک کنی
بازگشت
در پایان این بخش این مطلب حائز اهمیت را در نظر داشته باشیم که با توجه به نظرات علما از جمله حضرت ایت الله سیستانی و بسیاری از علمای ایران مبنی بر قبول زیارت ایام اربعین به جای روز اربعین لذا در صورت وصول زودتر به کربلا پس از زیارت، کربلا را ترک تا به مشکلات بعد از مراسم برخورد نکنند.
دقت به این نکته داشته باشیم که قبل از اتمام مدت ویزا نسبت به خروج اقدام شود زیرا اقامت غیر مجاز جریمه سنگینی خواهد داشت؛ روز اول 30 دلار و هر روز اضافی 10 دلار.
پس از پایان مراسم بدانیم که تمامی زوار و مسوولان و خدام عتبات و....همه خسته هستند و فقط ما نیستیم که خسته شدهایم.
طبعا خروج میلیونی افراد و زواری که در طول حداقل 2 هفته وارد و حداکثر طی چند روز میخواهند خارج شوند مشکلات عدیدهای از نظر کمبود وسیله حمل ونقل و ازدحام جمعیت و.... خواهد داشت.
طبعا حفظ حرمت بزرگترها و رعایت حقوق یکدیگر و صبر و تحمل بیشتر از شرایط این زمان است.
با توجه به جمع شدن مواکب عراقی از بعدازظهر اربعین نسبت به خروج سریعتر از کربلا اقدام شود.
از سفر به اماکن غیر مطمئن خودداری و در این مورد به پیامهای مسوولان توجه کنیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.