مدرس دیتاژورنالیسم:

دیتاژورنالیسم آینده روزنامه نگاری است

کد خبر: ۷۴۲۸۴۳
|
۰۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۸ 30 October 2017
|
12893 بازدید
مدرس دیتاژورنالیسم و اینفوگرافیک در کارگاه دیتاژورنالیسم در نمایشگاه مطبوعات گفت: دیتاژورنالیسم با توسعه داده های بزرگ  و دسترسی به داده های آزاد، رو به توسعه در جهان بوده و به آینده روزنامه نگاری تبدیل خواهد شد.
 
به گزارش تابناک، دکتر مریم سلیمی با بیان اینکه دیتاژورنالیسم علی رغم ریشه های تاریخی خود، از سال 2009 به این سو در قالبهای مدرن خود به اتاقهای خبر جهان ورود یافته است، گفت: حتی کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین نیز علی رغم برخی چالشها ، قدم در این حوزه نهاده اند و ورود رسانه های ایران نیز به این حوزه ضروری است.
 
وی با تأکید بر جوان بودن حوزه دیتاژورنالیسم در قالبهای مدرن به یاری نرم افزارها، پایگاههای داده ، دسترسی به داده های آزاد و... با ارائه تعریفی از دیتاژورنالیسم گفت: دیتاژورنالیسم نوعی روزنامه نگاری داده محور است که برای انجام آن به یاری ابزارهایی، فرآیندی همچون یافتن و گردآوری داده، پاکسازی، ساماندهی، بیان خبر به یاری یک روایت، تحلیل، تصویر سازی داده ها و انتشار داده ها طی می شود.
 
 دیتاژورنالیسم آینده روزنامه نگاری است
 
وی با بیان اینکه داده هر مجموعه‌ای از کاراکترها (از جمله متن و عدد، تصویر، صدا و یا ویدئو) است که می تواند پس از پردازش و تحلیل تبدیل به اطلاعات شود، به تشریح دلایل گرایش رسانه های جهان به دیتاژورنالیسم پرداخت و از عواملی همچون فضای رقابتی با حضور رسانه های اجتماعی، تحولات نسلی، اقتصاد نشر، نیاز مخاطبان برای دسترسی به داده های نهان، تحولات تکنولوژیکی، ایجاد دسترسی آزاد به داده ها، افزایش روزافزون داده ها و داده های بزرگ، ورود به عصر اینترنت و اینترنت اشیا و نیاز به جلب توجه مخاطبان به عنوان منبع محدود یاد کرد.
 
سلیمی با تأکید بر لزوم شناخت دیتاژورنالیسم به رسانه ها و ورود رسانه های کشور به این حوزه و بهره گیری از قابلیتها، پتانسیلها و مزایای آن گفت: برای تولید آثار دیتاژورنالیسم به مهارتهای مختلفی نیاز است که شاخص ترین آنها گزارشگر مبتنی بر رایانه، توسعه دهنده اپلیکیشن های خبری و متخصص تصویرسازی داده ها هستند.
 
وی با اشاره به بیش از 60 نرم افزار مورد استفاده در حوزه دیتاژورنالیسم به ارائه دسته بندی از انواع نرم افزارها که در چهار مرحله اصلی گردآوری، پاکسازی، تحلیل و تصویرسازی داده ها مورد استفاده قرار می گیرند، پرداخت.
 
مدرس دیتاژورنالیسم با اشاره به زمان مورد نیاز برای تولید این آثار، موضوعات مناسب، منابع دریافت داده ها ، تاریخچه دیتاژورنالیسم و...، از انواع مختلف دیتاژورنالیسم یاد کرد که مهمترین آنها دیتاژورنالیسم پژوهشی، عمومی و همزمان بودند که در نوع همزمان آن از الگوریتمهایی به طور خودکار نیز یاری گرفته می شود.
 
سلیمی همچنین به بخشی از نتایج و دستاوردهای تز دکترایش در حوزه دیتاژورنالیسم یاد کرد. کارگاه مذکور با پاسخ به سوالات حاضرین پایان یافت.




اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟