دکتر محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در جریان برگزاری مراسم افتتاحیۀ سیزدهمین نمایشگاه بین المللی مــعــدن، صــــــنـایع معـــدنــی، ماشین آلات، تجهیزات و صنایع وابسته ضمن بازدید اختصاصی از غرفۀ فولاد مبارکه، در جمع میهمانان خارجی و داخلی، مدیران و صاحبان صنایع کشور از شرکت فولادمبارکه به عنوان نماد عینی و واقعی ایجاد ارزشافزوده و کامل بودن زنجیرۀ تولید یاد کرد و گفت: این شرکت از همان ابتدای بهرهبرداری با در نظر گرفتن اصل توسعه و ایجاد ارزش بیشتر، شعار زیبای «از سنگ تا رنگ» را سرلوحۀ کار خود قرار داده است که این بسیار ارزشمند است و باید الگوی سایر صنایع کشور نیز قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اهمیت تکمیل زنجیرۀ تولید و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در صنایع گفت: در حوزۀ سیاستگذاری داخلی بنا را بر آن گذاشته ایم که فعالیتها در حوزۀ معدن و صنایع معدنی را بر اساس اولویت آنها، با زنجیرۀ ارزش بالاتر مواجه کنیم؛ ضمن اینکه در این راستا با احیای ستاد زنجیرۀ فولاد فعالیتها را از سر گرفتهایم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در همین خصوص خاطرنشان کرد: در بخش ایجاد ارزش افزودۀ بالاتر باید شرکت های بیشتری مانند فولاد مبارکه داشته باشیم.
وی با اشاره به هدف گذاری تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور گفت: اگر بخواهیم این امر محقق شود باید به سمت دانشبنیان کردن بیشتر امور و ایجاد بازارهای باثبات صادراتی پیش برویم.
شریعتمداری اظهار امیدواری کرد: امسال باید بتوانیم میزان صادرات فولاد کشور را به ۹ میلیون تن برسانیم و قدمهای استوارتری برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد برداریم.
ر خواهند گرفت، بخش ساختوساز نیز به رونق لازم برسد تا سایر حوزههای مرتبط در این بخش نیز به شکل فعالتری بتوانند به فعالیتهای خود ادامه دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار امیدواری کرد با تمهیداتی که مسئولان در نظ
شریعتمداری در بخش دیگری از سخنان خود از تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه از سوی دولت برای نوسازی صنعتی کشور خبر داد و گفت: تمامی صنایع کوچک و بزرگ نیز میتوانند از این امکان بهرهمند شوند.
وی برگـــــزاری نشـــســتهای تخصــصـــی در سیزدهمین نمایشگاه معدن و صنایع معدنی و ماشینآلات را بسیار ارزشمند خواند و از مسئولان خواست تمامی مباحث مطرح شده در این نشستها بهدقت بررسی شود.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطرۀ تمامی عزیزانی که در عرصۀ معدن و صنایع معدنی در حین انجاموظیفه جان باارزش خود را نثار کردند، از ایمنی به عنوان مهمترین اصل در تمامی فعالیتها یاد و بر رعایت هرچه دقیقتر این اصل تأکید کرد.
وزیر صنعت معدن و تجارت در ادامه افزود: باید از فرصت حضور جوانان فرهیخته در همۀ امور بهصورت عملی و به نحو احسن استفاده کنیم؛ به خاطر داشته باشیم تمامی دنیا به کارگیری مغزهای حاضر در کشور ما را دائما بررسی میکنند و باید بدانیم با عقبماندگی جدی دانشی در حوزۀ معدن و صنایع معدنی مواجه هستیم که باید هرچه سریعتر این وضع را سروسامان دهیم.
وی در همین خصوص همکاری خانۀ معدن ایران و ایمیدرو برای استفادۀ بهینه از ظرفیتهای دانشی کشور در حوزۀ معدن و صنایع معدنی را ضروری دانست و تصریح کرد: بهکارگیری جوانان اندیشمند و توسعۀ دانش در حوزۀ معدن و صنایع معدنی بیشتر از تجهیزات اهمیت دارد.
شریعتمداری توسعۀ معدن و صنایع معدنی را یکی از مهمترین برنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت خواند و گفت: برای این کار نیازمند جذب سرمایههای بیشتر داخلی و خارجی هستیم؛ زیرا متأسفانه امروز در کشورمان در بخش معادن و صنایع معدنی با کلاس جهانی با محدودیت مواجه هستیم؛ در حالی که در کشور ما ذخایر معدنی فراوانی وجود دارد؛ کما اینکه اخیرا اعلام شده یک ذخیرۀ عظیم سنگآهن در کشور شناسایی شده است که برآوردهای انجامشده نشان میدهد ظرفیت این معدن بهاندازۀ کل معادن سنگ آهن کشور است.
وی با تأکید بر اینکه قدمهای برداشتهشده از سوی دولت یازدهم در حوزۀ معدن برابر با کل قدمهای برداشتهشده دورههای قبل است، تصریح کرد: اما این هم هنوز کافی نیست و می طلبد که طی سالهای پیش روی این دولت قدمهای دقیقتر و دانشبنیانتری در این حوزه برداشته شود.
وی در بخش پایانی سخنان خود از ایجاد اشتغال به عنوان ایجاد پایه خانواده یاد کرد و با تأکید بر اینکه حوزۀ معدن و صنایع معدنی ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال دارد گفت: بنده بر دست تکتک تمامی عزیزانی که در حوزۀ فعالیت خود برای جوانان این کشور فرصت شغلی ایجاد میکنند، بوسه میزنم.