روسیه تا چه زمانی در اعمال خطوط قرمز اسرائیل علیه ایران در سوریه همکاری می‌کند؟

هم منابع دولتی و هم مخالفان دولت سوریه تأیید کرده‌اند که رژیم اسرائیل طی مدت یک هفته در چهار نوبت به اهدافی در خاک سوریه حمله کرده است. فرمانده سابق نیروی هوایی رژیم اسرائیل با افتخار از حدود صد حمله به اهدافی در سوریه در دوره جنگ داخلی سوریه سخن گفته است. هدف حملات اسرائیل به سوریه چیست و این حملات تا کی ادامه خواهد یافت؟
کد خبر: ۷۵۳۹۸۲
|
۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸ 10 December 2017
|
16181 بازدید
|

هم منابع دولتی و هم مخالفان دولت سوریه تأیید کرده‌اند که رژیم اسرائیل طی مدت یک هفته در چهار نوبت به اهدافی در خاک سوریه حمله کرده است. فرمانده سابق نیروی هوایی رژیم اسرائیل با افتخار از حدود صد حمله به اهدافی در سوریه در دوره جنگ داخلی سوریه سخن گفته است. هدف حملات اسرائیل به سوریه چیست و این حملات تا کی ادامه خواهد یافت؟

به گزارش «تابناک»؛ یوسی ملمن، تحلیلگر ارشد امنیتی رژیم اسرائیل در مطلبی در این خصوص در میدل ایست آی نوشته که یکی از اهداف مورد حمله کمپی نظامی در منطقه عین کسوه در 13 کیلومتری جنوب دمشق و همچنین در چهل کیلومتری مرز سوریه با سرزمین‌های اشغالی در جولان بوده است. منابع اسرائیلی مدعی هستند، این کمپ همچنان در حال ساخت بوده و قرار است محل استقرار پنج هزار تن از نیروهای ایرانی و متحدین ایران باشد.

تعداد حملات اسرائیل به سوریه در هفته گذشته و همچنین کیفیت حملات حتی در قیاس با سابقه حملات اسرائیل به سوریه قابل توجه است. ژنرال امیر اشل، فرمانده سابق نیروی هوایی اسرائیل اخیرا با افتخار از حدود صد حمله اسرائیل به سوریه طی مدت تقریبا هفت سالی که از جنگ داخلی در سوریه می‌گذرد، سخن گفته است.

حملات هفته اخیر نشان می‌دهد که اسرائیل خطوط قرمز خود را در سوریه گسترش داده است و از وضعیت این کشور احساس خطر بیشتری می‌کند. به طور کلی می‌توان هشت خط قرمز مورد نظر اسرائیل در سوریه را در نظر گرفت.

اولین خط قرمزی که اسرائیلی‌ها در سوریه برای خود در نظر گرفتند، عدم دخالت در جنگ داخلی در سوریه بود. از شروع بحران در سوریه در سال 2011 تاکنون، مسئولیت وزارت جنگ اسرائیل به ترتیب بر عهده ایهود باراک، موشه یعالون و آویگدور لیبرمن بوده و هر سه آنها با توجه به ملاحظات اسرائیل اظهار داشته‌اند که جنگ داخلی در سوریه به آنها ارتباطی ندارد.

با گسترش درگیری‌ها در سوریه، اسرائیلی‌ها دو خط قرمز جدید ترسیم کردند؛ اولین خط قرمز جدید حفظ آرامش در مرزهای سوریه با سرزمین‌های اشغالی در جولان بود. خط قرمز دوم مورد توجه اسرائیلی‌ها این بود که به هر شلیکی به سوی سرزمین‌های اشغالی از خاک سوریه، پاسخ داده شود. این انتقام‌جویی اسرائیلی‌ها البته بیشتر متوجه ارتش سوریه بود زیرا اسرائیلی‌ها مدعی بودند که دولت سوریه مسئول هر تهدیدی است که از خاک سوریه متوجه اسرائیل شود.

اسرائیلی‌ها بعدا یک خط قرمز دیگر در این منطقه در نظر گرفتند. ایران به همراه حزب‌الله به تدریج ایجاد زیرساخت‌های درگیری نظامی با اسرائیل در جولان را در دستور کار قرار دادند و سعی کردند سلول‌های خفته‌ای را برای این کار تدارک ببینند. قرار بود در این مسیر از دروزی‌های سوریه و همچنین از جبهه خلق برای آزادی فلسطین ـ فرماندهی کل که به طور تاریخی در این منطقه پایگاه داشته است، استفاده شود. هدف احتمالی ایران و حزب‌الله این بود که در صورت بروز درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله در لبنان، نیروهای چریکی تدارک دیده شده در این منطقه علیه اسرائیل اقداماتی انجام دهند.

چند ماه بعد اسرائیل با اطلاعات دقیقی که در این مورد به دست آورده بود، حمله هوایی کرد و جهاد مغنیه فرزند عماد مغنیه فرمانده افسانه‌ای حزب‌الله را کشت. در این حمله، یکی از فرماندهان ارشد نظامی ایران نیز کشته شد، ولی اسرائیل مدعی شد که از حضور وی در منطقه اطلاع نداشته است. در نتیجه این حمله، اسرائیل به این نتیجه رسید که بر این چالش پیروز شده است.

با توجه به هرج و مرج حاکم بر سوریه و حضور نیروهای مختلف خارجی در زمین و آسمان این کشور، اسرائیل از فرصت استفاده کرد و ده ها بار به اهدافی که ادعا کرد در انتقال و یا ذخیره‌سازی تجهیزات پیشرفته و موشک‌های دقیق به حزب‌الله لبنان نقش داشته‌اند، حمله کرد.

اگر جنگ جدیدی میان اسرائیل و حزب الله در بگیرد، اسرائیل نه تنها باید نگران تعداد بسیار بیشتر موشک‌های حزب‌الله نسبت به جنگ سال 2006 باشد، بلکه باید از کیفیت و دقت موشک‌های جدید حزب‌الله نیز نگران باشد.

اسرائیل اخیرا یک خطر قرمز جدید درباره دروزی‌های سوری ساکن در مناطق مجاور خود در نظر گرفته و به جبهه‌النصره که اخیرا به جبهه فتح الشام تغییر نام داده، هشدار داده است که نباید به دروزی‌ها حمله کند. این خط قرمز جدید در نتیجه فشار جامعه دروزی اسرائیل طراحی شده است که هر چند افرادی از آنها در ارتش اسرائیل وارد شده‌اند، همچنان وابستگی‌هایی به دروزی‌های سوریه دارند.

نقش روسیه در خط قرمزهای اسرائیل در سوریه

دو سال و نیم پیش، روسیه چندهزار نیرو و ده ها هواپیمای جنگنده را وارد صحنه درگیری‌ها در سوریه کرد تا دولت اسد را که در آستانه فروپاشی قرار داشت، نجات دهد. حرکت پوتین با موفقیت همراه شد و وی توانست متحد خود را نجات دهد.

حضور روسیه در سوریه، اسرائیل را واداشت، خط قرمز جدیدی که احتمالا مهم‌ترین خط قرمزش در سوریه است را در نظر بگیرد و آن، اجتناب از درگیری با روس ها در سوریه بود. برای تحقق این خواسته، نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مجبور شده که در مدتی کوتاه، شش بار به روسیه سفر کند تا هماهنگی‌های لازم را با پوتین انجام دهد.

نتانیاهو و پوتین، کانال ارتباطی ویژه‌ای میان مقامات عالی‌رتبه نظامی دو طرف به ویژه در بخش‌های نیروی هوایی و پدافند هوایی ایجاد کرده‌اند؛ هرچند نام این فرایند، پرهیز از درگیری عنوان شده است، به نظر می‌رسد که دو طرف اقدام به تبادل اطلاعات و مختصات عملیاتی خود کرده تا در هماهنگی آنها اختلالی ایجاد نشود.

روسیه تا چه زمانی در اعمال خطوط قرمز اسرائیل علیه ایران در سوریه همکاری می‌کند؟

در همین حال و با توجه به از بین رفتن توان داعش، به نظر می‌رسد، روند جدیدی در سوریه در حال شکل گرفتن است. ایران با داشتن نیروهای نظامی خود در سوریه و ده‌ها هزار نیروی متحدی که در این کشور دارد، سعی دارد به موقعیت برتر خود قوام بخشد. ایران نمی‌خواهد اجازه دهد، خون‌های ریخته شده در سوریه هدر برود. ایران قصد دارد از موقعیت ویژه سوریه در برنامه‌های منطقه‌ای خود استفاده کند و به همین سبب، احتمالا به دنبال ایجاد پایگاه‌های زمینی، هوایی و دریایی در سوریه است.

اسرائیل با طرح ادعای برنامه ایران برای استقرار چنین پایگاه‌هایی در سوریه، از زبان نتانیاهو، لیبرمن و ژنرال ایزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، خط قرمز جدیدی را درباره سوریه در دستور کار قرار داده است.

مقامات اسرائیلی مکرر اظهار داشته‌اند که اجازه حضور نیروهای ایرانی و یا متحدین ایران در نواری به عرض چهل کیلومتر از مرزهای خود را نمی‌دهند و استقرار پایگاه‌های دائمی هوایی، دریایی، زمینی و اطلاعاتی ایران در خاک سوریه را نیز تحمل نمی‌کنند.

اسرائیلی‌ها برای تأکید بر جدی بودن خود در این خصوص، حملات اخیر به خاک سوریه را انجام داده‌اند. به نظر می‌رسد، تا زمانی که روسیه چشم خود را بر این حملات ببندد، اسرائیل می‌تواند به حملات خود ادامه دهد، به ویژه با توجه به این عقیده اسرائیلی‌ها، که روسیه ملاحظات امنیتی اسرائیل در خصوص سوریه را درک می‌کند.

نتیجه نهایی ظاهرا این است که روسیه بازی دوگانه‌ای را در خصوص سوریه در دستور کار قرار داده است. روسیه از سویی اجازه سقوط دولت سوریه را نداد، ولی از سوی دیگر اجازه می‌دهد که اسرائیل دولت سوریه را تضعیف کند.

بخشی از ماجرا این است که روسیه، سوریه و ایران می‌دانند که ارتش اسرائیل توانایی ایجاد مانع در تلاش دولت سوریه برای پیروزی بر مخالفین را دارد.

تا زمانی که اسرائیلی‌ها یک «نه» جدی و یا «دیگر بس است» جدی از روسیه نشنوند، تصور خواهد کرد که دستش برای انجام حملات در سوریه باز است.

ولی این داستان می‌تواند یک پایان دیگر هم داشته باشد. ایران داستان متفاوتی دارد. ایران برنامه‌های بلندمدت خود را دارد و به این راحتی آنها را رها نخواهد کرد. وقتی که ایران احساس کند، حملات اسرائیل برنامه‌های بلندمدت ایران را به خطر انداخته و یا این که احساس شود، غرور ایرانی‌ها رعایت نمی‌شود، آن گاه ممکن است ایران در جایی پاسخ اسرائیلی‌ها را بدهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
روسیه همیشه با اسرائیل خواهد بود و هرگز و هرگز، قدمی‌ علیه اسرائیل و آمریکا در خاورمیانه ٔبر نخواهد داشت...
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
ببینید در سوریه، اسرائیل چه اشراف اطلاعاتی دارد که دقیقا میدند کجا زاغه مهمات هست و یا کجا پایگاه در دست ساخت و یا کجا در حال تحقیق. در ایران هم دیدیم که لیست دانشمندان هست یی را از سیر تا پیاز داشت. بنا ٔبر این، همه چیز را می‌دانند. اما برخی‌ موقع چیز‌هایی‌ را که وجود ندارد هم اعلام میکنند. به هر حال ، چنین اشراف اطلاتی‌، حتی در مورد کره شمالی دارند، و به زودی، در خوابگاه کیم‌، کیم‌ نامه یا علامتی را متوجه میشود، که مجبور به عقب نشینی خواهد شد، همانطور که صدام پناهگاه فوق سری و ضدّ اتمی‌ داشت ولی‌ وقتی‌ خواستند براش دارند، ناقاان از اتاق خواب پناهگاه فوق سری صدام، عکس در نشریات اروپا و آمریکا منتشر شد و صدام و یا قذافی، سالهای آخر، هر شب در یک خانه مردم عادی میخوابیدند و در آخر از سوراخ موش و کانال فاضلاب، بیرون آورده شدند. جهان سوم فقط بازیچه آنها است. مانند بازی کلش اند کلان!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
نه آقا اینقد گنده ش نکن از این خبرا نیست ! نامه در خوابگاه و .... توهمه ظاهرا فیلمهای جاسوسی زیاد میبینی ! بدست آوردن اطلاعات مثلا یک پایگاه نظامی در سوریه زیاد زحمت ندارد دوم شناخت دانشمدان در هر کشوری خیلی آسان است اگه برات این چیزا خیلی مهمه پس در مورداطلاعات مهم ما از ریزه کاریها و مراکز حساس صهیونیستها چی میگی !؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
آقای روحانی در خطرت خود در زمان مذاکره کننده اصلی‌ ایران با اروپاییها، نقل می‌کند که در یکی‌ از جلسات، مسئولان اروپایی ، ادعای کردند که من به شدت آن را تکذیب کردم، ولی‌ آنها به من آدرس این ادعا را که در فلان پوشه و فلان رنگ و فلان قفسه در فلان طبقه و اتاق و ساختمان بود،داد اند و وقتی‌ ما پیگیری کردیم، معلوم بود که اناه درست می‌گفتند و من به شدت از مسولن امر، شکایت کردوم که چرا ما را سنگ روی یخ کردید و قبلان به من نگفته بودید!!!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
به یاد داشته باشیم که جریان سوریه و یمن، برای پایان گرفتن، شکل نگرفته بلکه مانند جنگ صدام علیه کشورمان، برای اختلاف و درگیر کردن ملت های خاورمیانه و مستهلک و مشغول نگاه داشتن آنها و نابودی امکانات آنها در این آتش ها، شکل گرفته که متاسفانه نتیجه این استهلاک و درگیری را در عکس‌العمل بسیار ضعیف مردم منطقه به صدمه تاریخی به رسمیت شناخته شدن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، شاهد هستیم. تقریبا فقط حرف و احساس خشم و محکومیت و دیگر هیچ.
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
سوریه سیاست دو گامه ای ندارد این شمایید که فکر می کنید سیاست روسیه دوگانه است سیاست روسیه نه حعظ اسد ونه نه اجازه جضور ایران در سوریه است بلکه حفظ پایگاه خود در سوریه در مقابل غرب البته بصورت حساب شده بشکلی که اجازه پارازیت افکنی و نخودی بازی به هیچ کشوری وهیچ نیرویی را در این موازنه حساب شده خود با غرب را نخواهد داد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
نماد شمواد الیاف مصنوعی ایران چند ماهی هست که در بورس بسته شده چقدر زمان نیاز هست تا یک شرکت گزارش مالی بدهد و گزارش مورد تایید قرار گییرد مشکل از بورس هست یا از شرکت الیاف مصنوعی چه بلایی قراره سر سرمایه های ما اورده شود به نظرتون با حقوق یک میلیون تومان چقدر می شه سرمایه داشت که حالا بخواد در بورس بلوکه شود و نماد چندین ماه بسته شود چه زمانی بورس و شرکت های بورسی نیاز دارند تا اطلاعات روشن کننده بدهند جای تاسف داره
ناشناس
|
Denmark
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
به احتمال زیاد پوتین با این سکوت معنی دار خود و چراغ سبز به نتانیاهو برای بمباران سوریه می خواهد ایران سوریه را ترک کند و خود حاکم بلا منازل سوریه باشد
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
با سلام . اسرائیل یک نعمت برای روسیه بوده و خواهد بود . چون براحتی توانست در دریای مدیترانه حضور داشته باشد .و پایگاه نظامی در خاک سوریه نیز بدست اورد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
اسرائیل باید پاسخ سریعی دریافت کند ضمن آنکه روس ها هم باید متوجه خط قرمز ما باشند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
دوغتو بنوش
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۹
بهتره در جریان باشید که دراسراییل بعد از زبان عبری زبان روسی رواج داره چون دو سوم جمعیت یهودیان اسراییل از روسیه مهاجرت کرده اند وروابط بسیار دوستانه ونزدیکی دارن دو کشور
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟