طرح ترافیک قدمت ۱۵۰ ساله دارد. این طرح نخستین بار در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار با منع ورود چهارپایان باربر به محوطه میدان ارگ به اجرا درآمد.
به گزارش فارس، طرح ترافیک قصه ای به درازای 150 سال دارد.
جالب است بدانید که طرح ترافیک در ابتدا برای رفت و آمد چهارپایان از جمله خر و قاطر اجرایی شد. البته درآن دوران هم خبری از برگ جریمه و دوربینهای کنترل نامحسوس نبود.
داستان این طرح نخستین بار در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار با منع ورود چهارپایان باربر به محوطه میدان ارگ به اجرا درآمد.
پس از بنای میدان توپخانه در ارگ سلطنتی، در وسط میدان ارگ استخری بنا کردند و اطراف آن را سنگفرش کرده و کالسکه رو ساختند و مابقی میدان را به فضای سبز تخصیص دادند اما عبور و مرور مالها به این قسمت دردسرساز شده بود.
لاجرم از شیوهای دیگر استفاده کرد؛ اطراف باغچه را با ستونهای سنگی و نردههای چوبی محصور ساخت و برای ممانعت از عبور و مرور چهارپایان در این میدان،خندق شرقی را پر کرد و روی آن خیابانی ساخت از توپخانه تا دهنه ی بازار.
در واقع اولین خیابان تهران به شکل و شمایل کنونی به نام ناصریه که امروز ما آن را به نام ناصرخسرو میشناسیم، ساخته شد.
بدین ترتیب عبور و مرور چهارپایان باربر از محدوده میدان ارگ قطع و نخستین طرح ترافیک ایران در آن وضع شد. در حقیقت از صدقه سری این طرح ترافیک، اولین خیابان تهران شکل گرفت.