رئیس انجمن انبوهسازان استان تهران گفت: در شرایطی که ۱۴۰۰ تریلیون تومان نقدینگی در کشور وجود دارد با ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان نمیشود صنعت ساختمان را تکان داد.
به گزارش ایسنا، احمد خرم در پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و چهارمین نمایشگاه انبوهسازان استان تهران اظهار کرد: وضعیت فعلی بازار مسکن نشان میدهد دو ماه افزایش قیمت حدود ۱۰ درصدی داشتیم و معاملات هم تکان خورد. ولی مجددا بازار راکد شده است. نقدینگی جامعه ۱۴۰۰ تریلیون تومان است در حالی که تا ۳۰ هزار میلیارد تومان به بخش مسکن اختصاص یافته و با این رقمها نمیتوان بخش مسکن را فعال کرد. لذا دولت باید تسهیلات مناسب را در بخش ساختمان و مسکن با نرخ پایین پرداخت کند.
رئیس انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا جهش قیمت مسکن در سال آینده اتفاق میافتد یا خیر، گفت: جهش سنگین نخواهیم داشت. چرا که بیشترین تولید در بخش مسکن لوکس و درجه یک اتفاق افتاده است. در حالی که ما نیاز به مسکن درجه یک و درجه دو داریم و بازار مسکن لوکس اشباع شده است.
وی با انتقاد از کیفیت ساخت و ساز در کشور گفت: ۴۵ سال پیش میانگین عمر مفید ساختمانها در ایران ۳۰ سال بود و آمریکا هم ۳۰ سال بود. امروز عمر ساختمانها در ایران به ۲۰ تا ۲۵ سال رسیده و آمریکا به ۱۲۰ سال رسیده است. فاجعه از این بزرگتر در نابودی منابع کشور نمیتوان متصور شد.
خرم با بیان اینکه ارتباط مجلس با دانشگاه و صنعت به طور کامل قطع است، گفت: در ۴۰ سال هیچ نظارتی توسط مجلس انجام نشده و ارتباط بین مجلس و صنوف و دانشگاهها وجود ندارد.
وزیر اسبق مسکن خاطرنشان کرد: ۲۴ سال پیش مقررات ملی ساختمان و مسکن تدوین و ابلاغ شد. متاسفانه به دلیل عدم همکاری و ارتباط دانشگاه و تشکلها با دستگاههای اجرایی امروز شاهدیم که امکانات، محیط زیست، بافت تاریخی و بافتهای صنعتی از بین رفته است. چون از ظرفیت دانشگاه و مراکز پژوهشی و صنعتی که بخش خصوصی است، استفاده مناسب صورت نگرفته است.
وی با اشاره به پنجمین کنفرانس و چهارمین نمایشگاه پژوهشهای کاربردی مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری گفت: پنلهای تخصصی از امروز آغاز شده و فردا میزبان دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی خواهیم بود. این کنفرانس به نماد همکاری دانشگاه و دستگاههای اجرایی و تشکلهای مهندسی تبدیل شده. جایی که در آن با چالش مواجهیم.
خرم اظهار کرد: در دنیا مراکز دانشگاهی و صنوف ماموریت نظارت و کنترل ساخت و سازها را بر عهده دارند اما در کشور ما صنف اصلا به حساب نمیآید و دانشگاهها ماموریتی ندارند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.