سرپرست دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: اگر امسال صددرصد بودجه به دانشگاه تخصیص پیدا کند اولویت ما اساتید حق التدریسی خواهند بود و 30 تا 50 درصد بدهی تمام آنان را تا 22 بهمن ماه پرداخت خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، حسین خنیفر در نشست خبری با خبرنگاران در پردیش شهید هاشمینژاد دانشگاه فرهنگیان مشهد تاکید کرد: تمام پردیسهای دانشگاه فرهنگیان در سطح کشور آمادگی پذیرش دانشجو را برای حل مشکل کمبود معلم، به ما اعلام کردهاند؛ تنها 2000 هزار جای خالی در دانشگاه فرهنگیان استان خراسان رضوی وجود دارد. به شرط اینکه وزارت آموزش و پرورش برای حل مشکل کمبود معلمین ظرفیتهای استانها را از نظر رشته، تعداد، جنسیت، در سطح آمایش سرزمین به تفکیک استانها به دانشگاه فرهنگیان بدهد تا ما به سازمان سنجش اعلام کنیم.
وی با تاکید براینکه باید کاری کنیم که تنها راه ورود به عرصه تعلیم و تربیت در کشور دانشگاه فرهنگیان باشد، افزود: کمبود نیروی معلم همواره وجود خواهد داشت، هر چند که ماده 28 ابزار مناسبی برای جبران این کمبود بود، چرا که اگر کمیت را نیز بالاتر از حد کمبود بالا ببریم، باز هم بحث کیفیت مدارس مطرح میشود و ناچاریم به منظور کیفیسازی کلاسهای درس نیرو بگیریم. امیدوارم روزی برسد سالانه 50 هزار دانشجو معلم تربیت کنیم که همواره معلم اضافه داشته باشیم و برای افزایش کیفیت مدارس تلاش کنیم.
پرداخت 30 تا 50 درصد بدهی حقالتدریسیها از بودجه امسال دانشگاه
سرپرست دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: اگر امسال صددرصد بودجه به دانشگاه تخصیص پیدا کند اولویت ما اساتید حق التدریسی خواهند بود و 30 تا 50 درصد بدهی تمام آنان را تا 22 بهمن ماه پرداخت خواهیم کرد.
خنیفر اضافه کرد: اکنون بالغ بر 6 هزار عضو حق التدریس در دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور داریم که بدهی بسیاری از آنها پرداخت شده است. جذب دائمی اعضای هیات علمی توانمند یکی از برنامه های اصلی ما در آینده خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه بودجه یک معضل ملی است، چرا که اقتصاد جهانی دچار مشکل شده است، اظهار کرد: از بدو ورود به دانشگاه فرهنگیان یکی از مهمترین چالشهای من بودجه بوده است و به دنبال آن در کمیسیون آموزش مجلس و سازمان برنامه و بودجه حضور یافتم و توانستم از آنها قول تخصیص صددرصد بودجه دانشگاه فرهنگیان را بگیرم. امسال اولویتمان در بودجه حق التدریسیها هستند و برای بودجه سال آینده نیز جذب حداکثری و استفاده از تمام ظرفیتهای دانشگاه را در برنامه داریم.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: طی بررسی و محاسبات صورت گرفته از تمام پردیسهای فرهنگیان کشور، با 80 میلیارد تومان تمام مراکز ما به بهسازی و بازسازی مطلوب می رسند. ما برای اخذ بودجه مطلوب به سوی بیت مقام معظم رهبری، دولت تدبیر و امید و مجلس همه دست بیعت دراز کردیم و آن ها پاسخ مثبت دادهاند.
تحصیل 29 هزار دانشجو معلم درکشور
خنیفر با اعلام اینکه اکنون 29 هزار دانشجو معلم در کشور تحصیل میکنند، عنوان کرد: در حال حاضر 16 رشته براساس مواد درسی از ابتدایی تا دیپلم در تمام دانشگاه های فرهنگیان کشور وجود دارد و انشاءالله سعی خواهیم کرد که در آینده در تمام رشته ها دانشجو داشته باشیم و ظرفیت لازم را تکمیل کنیم.
وی عنوان کرد: اکنون در دنیا آموزش برای مهارت، ملاک فارغالتحصیلان است؛ در دانشگاه فرهنگیان حرکت از تربیت معلم دانش محور به معلم مهارتی ملاک قرار گرفته است، یعنی معلمان باید علاوه دانش لازم، مهارت کافی را میز داشته باشندو این یکی از سیاستهای کیفی ما در دانشگاه فرهنگیان خواهد بود. آئینه تمام نمای جامعه ما مدارس آن هستند، بنابراین آموزش باید از آموزشهای دانش محور به سمت مهارت محور حرکت کند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به وضعیت نامطلوب فضاهای آموزشی دانشگاههای فرهنگیان در سطح کشور تاکید کرد: یک میلیون مترمربع فضای آموزشی آموزشی در کشور وجود دارد که 30 درصد آن تخریبی و 35 درصد نیازمند مقاوم سازی و 25 درصد حداقل استحکام را دارند. غفلتی که ما در زمینه فضاهای آموزشی کرده ایم، یکنواختسازی است، ما باید فضاهای آموزشی جدیدی بسازیم و برای مدارس و فضاهای آموزشی جدیدمان باید یک الگوی مطلوب براساس اقلیم با نگاهی مدرن به ساخت و ساز وجود داشته باشد.
خنیفر خاطرنشان کرد: از این که رتبههای برتر کنکور دانشگاه فرهنگیان را برای تحصیل انتخاب می کنند به خود میبالیم؛ مراکز پردیسهای ما هنوز نیازمند اقدامات زیادی است تا به سطح یک دانشگاه مطلوب برسند، ولی ما سعی داریم که این اقدامات را سریعتر انجام دهیم. ما خواهشمندیم که راجع به ظرفیتهای دانشگاه فرهنگیان بیشتر تبلیغ شود تا نخبگان و رتبههای برتر کنکور این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کنند چرا که در حال حاضر با توجه به وضعیت اقتصاد و اشتغال در ایران و جهان، معلمی را می توان یکی از بهنرین مشاغل دانست. دانشگاه فرهنگیان هیچگاه مانع ادامه تحصیل و رشد افراد نشده است.
وی در خصوص ارتباط دولت با دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: طی تماسی که با برخی از وزرا از جمله وزارت علوم داشتیم به این نتیجه رسیدیم که دانشگاه فرهنگیان به دلیل خطر افت نظام تعلیم و تربیت در کشور، یک دغدغه مهم و ملی برای مسئولان محسوب میشودکه این باعث شده فضای مطلوبی برای همکاری بین دانشگاه فرهنگیان و دولت فراهم شود.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان در خصوص تجمیع پردیسهای فرهنگیان در کشور یادآور شد: فعلا طرح خاصی برای تجمیع مراکز و پردیس فرهنگیان کشور نداریم، بلکه بیشتر به دنبال گسترش آن هستیم.
خنیفر با اشاره به اینکه کار معلمی اتفاقی نیست، بلکه یک توفیق محسوب میشود، خاطرنشان کرد: در رنکینگ استرسهای شغلی، معلمی جزو کمترین مشاغل استرسزا محسوب میشود.
وی عنوان کرد: 437 میلیارد تومان اعتبارات اسمی ما است و به نسبت استانها متفاوت است که حدود 37 درصد تخصیص اتفاق میافتد که این مبلغ کم است اما در سازمان برنامه و بودجه به ما قول دادند که تخصیص صد درصد اتفاق بیافتد.