به گزارش «تابناک»؛ با وجود اجرای طرح تحول نظام سلامت در چند سال اخیر و هزینههای فراوانی که دولت در این بخش صرف و همواره در بیان عملکردش به آنها استناد کرده، از استان لرستان خبر میرسد که یک شهرستان فاقد بیمارستان است و مردم آن از دریافت خدمات بیمارستانی، حتی سادهترین نوع آن محروم هستند.
صحبت درباره رومشکان است که سه، چهار سال پیش با تصمیم و تصویب دولتمردان از بخش به شهرستان ارتقا یافت، اما این تغییر شگرف هیچ تأثیری در وضعیت درمان و امکانات مربوط به آن در این خطه نگذاشت تا همچنان جمعیت حدود ۵۰ هزاری رومشکان ـ که در سرشماری سال ۹۰ جمعیتش بیش از ۴۵ هزار تن بود ـ برای درمان ناگزیر از مراجعه به شهرها و استانهای دیگر باشند.
وضعیتی غیرقابل قبول که سخنان برخی از اهالی این خطه، حکایت از بحرانی بودن آن دارد، چون به گفته ایشان، رومشکان نه تنها از بیمارستان، که از داشتن درمانگاه مناسب و حداقلهای امکانات درمانی نیز محروم است، به گونهای انجام زایمان نیز نیازمند مراجعه به شهرهای مجاور است.
همه اینها در حالی است که به مدد یکی از خیرین این دیار، مدتهاست زمینی به وسعت دو هکتار برای ساخت بیمارستان اهدا شده، اما این اقدام نیز نتوانسته گره از مشکل بزرگ پیش روی اهالی این دیار باز کند؛ وضعیتی که فرماندار رومشکان در توضیح آن میگوید: «در این راستا مکاتبات و مذاکرات زیادی داشتیم و در نهایت قرار است یک بیمارستان و یک مرکز درمان بستر در شهرستان احداث شود.»
نورالدین درمنان میافزاید: «در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی پیگیر اخذ مجوز ماده ۲۱۵ برای احداث بیمارستان شهرستان است. برای احداث مرکز درمان بستر شهرستان نیز دانشگاه علوم پزشکی با بنیاد علوی بهعنوان متولی ساخت مراکز درمان بستر توافقاتی داشته و امیدواریم با توجه به مشخص شدن زمین و اقدامات اولیه قبل از سال شاهد عملیاتی شدن این پروژه و مطالبه مردم باشیم.»
شرایطی اسفناک که حتی اجرای طرح تحول نظام سلامت و توجه بسیار دولت به این بخش هم نتوانسته تغییرش دهد تا این پرسش پدید آید که به راستی سهم اهالی این خطه از آن طرح بزرگ چیست و چرا هیچ کس برای استیفای حقوق ایشان کاری نکرده است؟ اشکالی که جز رومشکان، در بسیاری دیگر از نقاط کشورمان نیز به چشم میخورد، اما نه تنها دیده نشده، که ظاهرا برنامهای برای رفع آن تدارک دیده نشده است!