تکذیب ارسال سلاح زمین به هوا برای شبهنظامیان سوری، شرایط جدید دختران عربستانی برای ازدواج، هلاکت سی تروریست سوری در حمله جنگندههای روسی به ادلب، حملات هوایی اسرائیل به خاک مصر با تأیید قاهره و انتقاد تند و بی سابقه ترکیه از عربستان و متحدانش، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به مرگبارترین روز عملیات «شاخه زیتون» ترکیه در سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ در جریان درگیریهای روز پانزدهم عملیات شاخه زیتون در عفرین، یک نظامی این کشور کشته و یک نظامی دیگر مجروح شد.
همچنین شبهنظامیان کُرد با حملهای غافلگیرانه یک تانک ارتش ترکیه را در منطقه «شیخ خوروز» با استفاده از موشک «تاو» منهدم کردند. در این حمله ۵ نظامی سرنشین تانک کشته شدند.
موشکهای ضد تانک «تاو» ساخت آمریکاست و مقامات ترکیه میگویند، واشنگتن از چند ماه قبل، بیش از ۵هزار کامیون تسلیحات به کردهای سوری ارسال کرده و قصد ایجاد گذرگاهی تروریستی در شمال سوریه دارد.
با احتساب آمار مرگبارترین روز عملیات شاخه زیتون در شمال سوریه، تعداد تلفات نظامیان ترکیه از ابتدای این عملیات تا کنون به ۱۴ کشته و بیش از ۵۰ زخمی افزایش یافت.
نیروهای مسلح ترکیه اما مدعی هستند، تا کنون حدود ۹۰۰ عنصر مسلح از گروههای کُردی را در جریان عملیات عفرین از پای درآوردهاند.
عملیاتهای شاخه زیتون و سپر فرات در حالی جان نظامیان ترکیه را میگیرد که مقامات این کشور میگویند هیچ چشم طمعی به خاک سوریه ندارند؛ اما ماندن افسران ارتش این کشور در شهرهای «جرابلس»، «اعزاز» و «الباب» پس از عملیات سپر فرات و پاکسازی از داعش، این ادعاها را زیر سؤال میبرد.
تکذیب ارسال سلاح زمین به هوا برای شبهنظامیان سوری
وزارت دفاع آمریکا ارسال سلاحهایی از نوع زمین به هوا برای شبهنظامیان شمال سوریه را تکذیب کرد.
«اریک پاهون»، سخنگوی پنتاگون شامگاه شنبه و ساعاتی پس از هدف قرار گرفتن یک جنگنده روسی بر فراز شمال سوریه، تأکید کرد که تا کنون هیچ سلاح موشکی دوشپرتابی در اختیار متحدان کُردی خود قرار ندادهاند.
پاهون به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت: «آمریکا هنوز هم به نبرد با داعش متمرکز است. ایالات متحده هیچکدام از شرکایش در سوریه را به سلاحهای زمین به هوا مجهز نکرده و قصد چنین کاری را نیز در آینده دارد.»
وی البته گفت، اعتبار چنین ادعاهایی را بررسی میکنند و از اسپوتنیک خواست باقی ماجرا را از دولت روسیه پیگیری کند.
روز شنبه گروه تروریستی جیشالنصر تصویری از یک جنگنده در حال سقوط را منتشر کرده و مدعی شد این جنگنده یک فروند سوخو ۲۵ روسیه است که آن در نزدیکی روستای معسران در استان ادلب ساقط کردند.
وزارت دفاع روسیه نیز با تأیید خبر هدف قرار داده شدن جنگنده خود بر فراز سوریه گفت، هر دو خلبان آن کشته شدند.
پس از این خبر رسانههای روسی، آمریکا را عامل دستیابی شبهنظامیان و عناصر مسلح در سوریه به سلاحهای زمین به هوا و دوش پرتاب معرفی کردند.
شرایط جدید دختران عربستانی برای ازدواج
پس از آنکه زنان در عربستان پس از سال ها موفق به کسب برخی حقوق خود شدند، اینک دختران دم بخت شرایط جدیدی برای نامزدهای خود تعیین می کنند؛ شروطی مانند موافقت با حضور در ورزشگاه، داشتن حق رانندگی، سفر با دوستان، کار کردن ولو در شیفت شب، خوابیدن در خانه برادر و برخی دیگر از شرایط که تاکنون در جامعه عربستان رسم نبوده است.
یک دختر در فضای مجازی نوشت؛ همسر آینده ام حق داشتن رمز گوشی مرا ندارد و حتی اگر رمز گوشی مرا داشته باشد حق ندارد در آن جستجو کند و ببیند به چه کسی زنگ زده ام یا چه کسی به من زنگ زده است.
دختر دیگری که به گفته خودش تجربه یک بار ازدواج را دارد با اشاره به اینکه اغلب پسران در ابتدای ازدواج در منزل پدر خود ساکن می شوند، می نویسد؛ من تنها در شرایطی ازدواج می کنم که همسرم توانایی خرید یا اجاره یک خانه جدا داشته باشد.
یکی دیگر از کاربران هم اعلام کرد که حاضر نیست چون سن کمی دارد به خانواده همسرش خدمت و از آنها پذیرایی کند.
یک روزنامه محلی عربستان با ابراز نگرانی از این وضعیت می نویسد: در جامعه امروز عربستان این درخواست ها تنها منحصر به دختران نیست؛ بعضا دیده شده که پدران و مادران هم درخواست هایی دارند که تاکنون در جامعه سعودی مطرح نبوده است.
به نوشته این روزنامه در یک مورد پدری از دخترش خواسته به شرطی موافق ازدواج اوست که نیمی از حقوق معلمی او را بگیرد و مادری هم گفته باید سه روز بعد از عروسی دخترش در خانه آنها بماند.
واکنش سایر کاربران فضای مجازی هم به این شرایط جالب است برخی آن را مقتضیات زمان و برخی زیاده خواهی جوانان امروز می خوانند.
در طول ماههای اخیر، اخبار متعددی درمورد افزایش نقش زنان در جامعه مردسالار عربستان منتشر شده است.
هلاکت سی تروریست سوری در حمله جنگندههای روسی به ادلب
ساعتی پس از ساقط شدن یک جنگنده سوخو 25 روسیه در استان ادلب سوریه، جنگندههای روس این منطقه را مورد حمله قرار دادند.
آن طور که خبرگزاری اینترفاکس خبر داده، در حمله انتقامجویانه روسها، بیش از سی عضو گروهک تروریستی جیشالنصر وابسته به ارتش آزاد سوریه کشته شدهاند؛ وزارت دفاع روسیه گفته که در این حمله از بمبهای هدایتشونده استفاده شده است.
جنگنده نه چندان مدرن سوخو 25 روسیه روز گذشته با آتش یک سلاح دوشپرتاب در منطقه تحت سیطره یکی از گروههای تروریستی اقماری ارتش آزاد سوریه ساقط شد.
حملات هوایی اسرائیل به خاک مصر با تایید قاهره
پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز نوشت: بیش از دو سال است که هواپیماهای بدون سرنشین، هلیکوپترها و جتهای اسرائیل عملیات هوایی مخفیانهای را در مصر انجام میدهند. این همکاریهای قابل توجه نشان دهنده مرحله جدید در روابط این دوست. اسرائیل و مصر که در سه جنگ دشمن یکدیگر بودند اکنون مخفیانه متحدانی هستند در جنگ علیه دشمن مشترک. برای قاهره مداخله اسرائیل کمکی بوده تا ارتش مصر موضع خودش را در حدود ۵ سال نبرد در مقابل شبه نظامیان مستحکم کند. برای اسرائیل هم این حملات میتواند امنیت مرزها را تقویت کند.
همکاری آنها در منطقه سینا نشان دهنده تدوین دوباره سیاستهای منطقه است. مقامهای آمریکایی گفتهاند مداخله اسرائیل به مصر در تأمین امنیت منطقه سینا و مبارزه با شبهنظامیان کمک کرده، اما تبعات ناخواستهای هم داشته است. به گفته مقامهای آمریکایی که در جریان این عملیاتها قرار گرفتهاند، پهپادهای اسرائیلی هیچ نشانی که بتوان تشخیص داد اسرائیلی هستند، ندارند و روی نشانهای شناسایی بالگردها و جنگندههای اسرائیلی هم پوشانده میشود تا شناسایی نشوند.
نیویورکتایمز نوشته است که هم اسرائیل و هم مصر از بیم واکنش منفی افکار عمومی از علنی کردن این همکاری خودداری کرده و به روشهای مختلف تلاش میکنند تا رسانهها از وجود این عملیاتها مطلع نشوند.
انتقاد تند و بی سابقه ترکیه از عربستان و متحدانش
انتقاد تند و گزنده مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه از محور تحریم کننده قطر شامل عربستان، امارات و مصر بی سابقه بوده و برای اولین بار است که آنکارا علنی علیه آنان موضع گیری می کند.
اوغلو محور سعودی را به خدشه دار کردن وجهه کشورش و نیز فتنه انگیزی متهم کرد و به این ترتیب ضمن انتقاد آشکار از سیاست های کشورهای تحریم کننده علیه قطر، وارد مرحله تازه ای شد که با موضع قبلی در قبال بحران محور سعودی – قطری مبتنی بر میانجیگری بین آنان فاصله داشته و این بار شامل حمایت آشکار از قطر است.
این موضع ترکیه در حالی است که هزینه های بالای نظامی در قطر بسیار سؤال برانگیز بوده و به باور کارشناسان ناشی از این است که دوحه احتمال وقوع امر غیرمنتظره ای را می دهد که همان متوسل شدن محور سعودی به گزینه نظامی است.
در این میان، اوغلو با اشاره به جنگ رسانه ای محور سعودی علیه قطر گفت: رسانه های این کشورها آنکارا را نیز هدف قرار دادند؛ بنابراین، چطور می توان بین کسانی که از ما بدشان می آید و ما را مورد حمله قرار می دهند، میانجیگری کرد؟
این اظهارات بی سابقه، در حالی است که ترکیه پیش از این سلسله اقداماتی را در حمایت از دوحه اتخاذ کرده بود که مهم ترین آن، اعزام نیروهای نظامی به پایگاه الریان ترکیه در قطر است، حال آنکه تعطیلی این پایگاه، یکی از مهم ترین درخواست های ریاض و ابوظبی بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.