به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هجدهمین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
18 بهمن 1315، مجلس لايحه واگذاري امتياز استخراج نفت در مناطق شرق و شمال شرقي ايران به شركت هاي امريكايي را به تصويب رساند.
18 بهمن 1332، دكتر هالمار شاخت اقتصاددان آلماني [که مسئله تورّم پول در آلمان پس از جنگ جهانی اول را حل کرده بود] براي سومين بار در طول سه دهه به ايران دعوت شد تا براي حل مسائل اقتصادی این کشور و پيشرفت، راه حل بدهد و اين بار (شش ماه پس از براندازي 28 مرداد) و عمدتا با هدف دادن نظر درباره چاپ اسكناس تازه و اصطلاحا؛ نقدینگی.
18 بهمن 1339، رسماً اعلام شد كه جمعيت ايران از مرز 21 ميليون نفر گذشت.
18 بهمن 1357، بازرگان اسامی ۱۲ عضو «کابینه انقلابی» را اعلام کرد. مهندس بازرگان بهعنوان نخست وزیر ماموریت یافته بود که دولت را تعیین کند. بازرگان به مدت ۹ ماه (۲۷۵ روز) از بهمن ۵۷ تا آبان ۵۸ سمت نخست وزیری دولت موقت را بر عهده داشت تا اینکه پس از تسخیر سفارت آمریکا از سوی دانشجویان در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ هیات دولت به ریاست مهندس بازرگان تشکیل جلسه داد و برای بار سوم استعفا داد؛ استعفایی که بسیاری آن را نارضایتی دولت موقت از اشغال سفارت آمریکا می دانستند اما خود بازرگان در کتاب «انقلاب ایران در دو حرکت» گفته که استعفایش به دلیل حمله به سفارت نبوده و سه ماه قبل از استعفای نهایی، سران کشور از این تصمیم آگاه بودهاند.
منابع: روزنامک، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد