واکنش وزیر آموزش و پرورش به تعطیلی دانش آموزان

کد خبر: ۷۷۲۳۹۱
|
۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۷:۱۳ 08 February 2018
|
6594 بازدید
|
۱
وزیر آموزش و پرورش گفت: ۳۰ درصد از سند تحول اجرا شده است که این عدد خوبی پس 6 سال نیست و در واقع این میزان شامل بخش های ساده تر سند است.

به گزارش فارس، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در برنامه تیتر امشب با بیان اینکه آموزش و پرورش از حیث کمی پس از انقلاب رشد قابل توجهی داشته است، اظهار داشت: پیش از انقلاب حدود 8 میلیون دانش آموز داشتیم که اکنون این رقم به حدود 14 میلیون نفر رسیده است؛ 38 درصد دانش آموزان، دختر بودند که به 48 درصد رسیده است و از هر صد دانش آموز، 30 درصد به آموزش دسترسی نداشتند.

 وی ادامه داد: نرخ باسوادی جمعیت زیر 50 سال پیش از انقلاب، 38 درصد بود که اکنون به 96 درصد رسیده است.

بطحایی افزود: برای رسیدن به عدالت در حوزه آموزش کیفی تلاش زیادی کرده ایم اما همچنان دچار چالش هستیم، هرچند قدم های بزرگی در حوزه کمی برداشته ایم.

وی با بیان اینکه برابر کردن سطح کیفیت آموزش و پرورش هدف عمده کنونی ماست، گفت: در سال 57 یک و دو دهم درصد معلمان، لیسانس و بالاتر بودند که این رقم به 76 درصد رسیده است و تراکم دانش آموزی 22 دانش آموز در هر کلاس بود که این میانگین اکنون 15.2 است.

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: بیش از یک سوم مدارس کنونی توسط خیرین ساخته شده و 50 درصد مدارسی که امسال ساخته شده اند توسط خیرین بوده است که نشان از اعتماد خیرین به آموزش و پرورش است.

وی با بیان اینکه سرعت پیشرفت آموزش و پرورش به نسبت سرعت پیشرفت جامعه عقب تر است، گفت: برای پاسخگویی به نیاز جامعه همواره نیاز به تحول داریم که با اجرای سند تحول امیدواریم به آن دست پیدا کنیم.

بطحایی با اشاره به سامانه پایش اجرای سند تحول گفت: 30 درصد سند تحول اجرا شده که این عدد خوبی پس 6 سال نیست و در واقع این 30 درصد شامل بخش های ساده تر سند است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش یک سند منعطف است که اجرای آن ما را به نقطه مطلوب یک نظام آموزشی می رساند.

وی خاطر نشان کرد: 4 زیر نظام سند تحول تصویب شده است و عمده چالشی که اکنون با آن مواجه هستیم بحث منابع اعتباری برای اجرای سند است.

وی تصریح کرد: در حوزه منابع انسانی با چالش مواجهیم؛ انگیزه و توانمندی نیروی انسانی ما مطابق سند تحول پیش نرفته است و در بخش فضای آموزشی نیز نتوانسته ایم به دلیل مشکلات بودجه ای پیشرفت مناسبی داشته باشیم.

بطحایی گفت: در بودجه سال 97، پیش بینی های خوبی متناسب با مقدورات کشور صورت گرفته است و امیدواریم در حوزه فضا و تجهیزات قدم های بلندی برداریم؛ هرچند همواره در این حوزه به دلیل گستردگی کار نیازمند حمایت خیرین هستیم.

وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: زمان استقرار سند تحول در آن مشخص نشده اما در افق 1404 در حوزه فضا و تجهیزات و برنامه درسی باید سند را کامل اجرا کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه برنامه های درسی و آموزشی طی دو سال آینده باید حرکت جدی تری انجام دهیم.

بطحایی با اشاره به حذف آزمون از مقطع ابتدایی بیان داشت: تکیه بر حافظه محوری در دوره ابتدایی اثرات مخربی دارد و آزمون های تستی شادی و نشاط را از دانش آموزان گرفته است بنابراین در گام اول برگزاری آزمون و استفاده از کتب کمک درسی در مقطع ابتدایی ممنوع شد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در دوره ابتدایی در برخی مواقع از پایه دوم ابتدایی، دانش آموزان تست زنی را آغاز می کردند تا در پایه ششم برای ورود به مدارس خاص آماده شوند.

وی اظهار داشت: 250 هزار نفر از یک میلیون دانش آموز پایه ششم در آزمون های ورودی مدارس برای پایه هفتم شرکت می کردند؛ آنها باید از چند سال قبل برای قبولی در این آزمون آماده می شدند که تنها 15 هزار نفر پذیرفته می شدند.

بطحایی گفت: ما طرح شهاب را برای شناسایی استعدادهای برتر داریم که اکنون باید بر آن، نام برنامه را گذاشت.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید جداسازی دانش آموزان به حداقل برسد، تصریح کرد: در طرح شهاب همه دانش آموزان در کنار هم تحصیل می کنند و استعدادهای برتر شناسایی شده و دو تا سه روز در هفته تحت آموزش های خاص قرار می گیرند تا در متوسطه دوم در مدارس استعدادهای درخشان این استعدادها پرورش یابد.

وی با بیان اینکه این نگرانی وجود دارد که حذف سمپاد به تقویت مدارس غیردولتی منجر شود، تصریح کرد: ما تکلیف داریم که مراقبت کنیم تا این اتفاق نیفتد و یکی از کارهایی که این نگرانی را کم می کند طراحی یک سامانه برای نظارت دقیق بر مدارس غیردولتی است.

بطحایی ادامه داد: در نظارتی که صورت می گیرد هر مدرسه غیر دولتی که تخطی و سوءاستفاده کند شدیدا با آن برخورد می شود.

وی در خصوص نگرانی فرهنگیان از بخش هایی از لایحه مدیریت خدمات کشوری گفت: امیدوارم با نظر نمایندگان، بخش هایی از لایحه مدیریت خدمات کشوری که برای فرهنگیان نگرانی ایجاد کرده است، تغییر کند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تصمیم گیری در حوزه تغییر تقویم آموزشی پیچیده است، عنوان کرد: تعطیلات زمستانی ممکن است بر کاهش آلودگی اثرگذار باشد اما هدف آموزش و پرورش از دنبال کردن آن، این مسئله نیست و این تغییر با اهداف آموزشی دنبال می شود اما هنوز بررسی ها در این حوزه تمام نشده و کارگروهی روی این مسئله کار میکند اما به نظر می رسد امسال این طرح به نتیجه نرسد.

وی ادامه داد: بیشتر از دو هفته تعطیلات زمستانی به صلاح دانش آموز نیست و تعطیلات باید حداکثر 15 روز باشد و با اعمال تعطیلات زمستانی، شروع و خاتمه سال تحصیلی نیز باید تغییر کند و این تعطیلات 15 روزه هم در اقلیم های مختلف متغیر باشد.

بطحایی افزود: می توان زمانبندی امتحانات را در صورت تغییر تقویم آموزشی به گونه ای تنظیم کرد که آسیبی به امتحانات هماهنگ وارد نکند.

    وزیر آموزش و پرورش با اشاره به کاهش 60 تا 100 ساعتی زمان آموزشی دانش آموزان، گفت: برای این کار تصمیم داریم که بخشی از ساعت درسی را مختص به دروس منطقه ای کنیم اما در آغاز کار بسته هایی برای اجرا به مناطق پیشنهاد می کنیم که شامل مهارت های پایه که بین 6 تا 24 ساعت است، خواهد بود.

بطحایی در خصوص مهم ترین برنامه وزارتخانه متبوعش برای سال 97 گفت: وزارت آموزش و پرورش مصمم است محور اصلی برنامه ها مدرسه شود و برای آن سه برنامه عمده داریم که شامل تفویض اختیارها، ارتقای شایستگی ها و استقرار نظام کنترل مدارس دولتی است.

وی گفت: برای شناسایی الگوهای ایرانی و اسلامی در قالب مهارتهای زندگی به دانش آموزان آموزش خواهیم داد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
وزیر محترم تا وضع زندگی معلمان تغییر نکند اوضاع آموزش و کشور همین خواهد بود .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟