گفت وگوی ملی نیازی است که پس از رد شدن ایده آشتی ملی در جامعه مطرح شده است؛ نیازی ابتدایی که عقلای قوم و هر گروه سیاسی برای به حداکثر رساندن نقاط اشتراکی خود برای آماده شدن برای اداره کشور، بیش از هر مسأله دیگری آن را ضروری می دانند.
به گزارش «تابناک»؛ برخی اصولگرایان مخالف این دیدگاه هستند و بر این باورند که گفت و گوی ملی هم بهانه ای است که دولت از مسئولیت هایی که دارد، شانه خالی کند. محسن کوهکن، عضو بلندپایه جبهه پیروان خط امام و رهبری یکی از آنان است. او در گفت وگویی در پاسخ به پرسشی درباره ضرورت گفت وگوی ملی برای حل مشکلات می گوید: اعتقادی به این موضوع ندارد و معتقد است، گفتوگو هیچ معنایی در اوضاع کنونی کشور ندارد و تأثیری در گرهگشایی مشکلات نخواهد داشت.
به اعتقاد کوهکن، این بحث فرافکنی دولت برای شانه خالی کردن از مسئولیتش است. آنچه از سوی این چهره اصولگرا مطرح می شود، هرچند طرفداران کمی دارد، راه تحقق طرح گفت وگوی ملی را بسته است؛ طرحی که یک عضو اتحاد ملت آن را با توجه به واقعیت های کشور ضروری می داند، چون شکافهایی در کشور وجود دارد که برگرفته از اختلافهای سیاسی است، آنجا که در هر حوزهای که برای حل مشکل اقدام میشود، سیاستزدگی و اختلافاتی که وجود دارد، مانع از رسیدن به یک راه حل میشود.
در مقابل، برخی از نمایندگان اصولگرا چنین اعتقادی ندارند و می گویند، گفت وگوی ملی در شرایط موجود، نه تنها بازدارنده نیست بلکه راهگشا نیز هست. وی گفت، مباحث بسیاری برای گفت وگو بین دو جریان تأثیرگذار وجود دارد، و همه باید راهکاری برای نزدیک شدن به یکدیدگر پیدا کنند.
حمیدرضا فولادگر در گفتوگو با تابناک، در خصوص این موضوع و با مثبت ارزیابی کردن تئوری شکل گیری «گفت و گوی ملی» میان گروه های سیاسی کشور گفت: معتقدیم مباحث مشترک زیادی وجود دارد که بتوان گفت و گوی ملی حول محور مباحث مشترک صورت داد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای شکل گیری گفت و گوها لازم است سرفصل هایی در چهارچوب نظام جمهوری اسلامی از قبیل اصول مشترکی همچون جمهوریت، اسلامیت و ولایت فقیه تعیین شود.
وی افزود: از مهمترین مزایای شکل گیری گفت و گوی ملی، اتحاد بیشتر در درون کشور است آن هم در شرایطی که آمریکا به دنبال توطئه و دسیسه چینی برای از بین بردن وحدت ملی است.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اصولگرایان مخالف شکل گیری گفت و گوی ملی نیستند؛ اما تا کنون این بحث حالت رسمی نداشته؛ بنابراین، باید کارگروهی از هر دو جناح تشکیل شده و درباره این موضوع تصمیم گیری شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.