نتایج حاصل از پژوهش دانشمندان دانشگاه «کلرادو» آمریکا نشان می دهد، بالا آمدن آب اقیانوس ها سرعت گرفته است، به طوری که در پایان قرن جاری میلادی، (2100 میلادی) ممکن است سطح آب اقیانوس ها، 65 سانتی متر بالا بیاید.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، براساس پژوهش صورت گرفته، در دانشگاه «کلرادو» آمریکا، سطح اقیانوس ها سالانه سه میلی متر بالا می آید که پیش بینی می شود این میزان در سال 2100 میلادی، ده ها میلیمتر افزایش یابد.
این پژوهش که براساس اطلاعات جمع آوری شده از ماهواره ها در طول 25 سال صورت گرفته است، با گزارش کارشناسان آب و هوایی سازمان ملل متحد در سال 2014 مطابقت دارد.
«استیو نیریم» استاد مهندسی هوایی دانشگاه کلرادو آمریکا مسئول اصلی این پژوهش گفت: افزایش روند بالاآمدن آب اقیانوس ها ناشی از آب شدن یخچال های گرینلند و قطب جنوب است و این امر می تواند موجب افزایش سطح آب اقیانوس ها در سال 2100 شود.
وی با تاکید بر این که با افزایش روند بالا آمدن سالانه سطح آب دریاها، این میزان در پایان قرن جاری میلادی بیش از 60 سانتی متر بالا خواهد آمد، افزود: این برآوردها هشدار دهنده است.
آب شدن یخچال های قطب شمال و جنوب و افزایش گازهای گل خانه ای که از عوامل اصلی تغییرات آب و هوایی به شمار می رود، موجب افزایش ارتفاع سطح آب های دریاها و اقیانوس ها شده است و می تواند شهرهای کم ارتفاع ساحلی را به زیر آب برد.
از سوی دیگر با گرم شدن کره زمین، بسیاری از یخچال های موجود در این سیاره از بین خواهد رفت، براساس گزارش یونسکو، از مجموع 150 یخچال طبیعی در اواسط قرن نوزدهم، این تعداد در سال 2010 به 24 عدد کاهش یافت و پیش بینی می شود تا 12 سال آینده، یخچالی در کره زمین باقی نماند.