آیا بخشنامه ای که وزارت بهداشت به نام مردم نوشت، به کام تاجران تمام خواهد شد؟

رادیولوژیست ها عقیده دارند با صدور مجوز انجام معاینات سونوگرافی توسط متخصصان زنان، بازار مناسبی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی ایجاد خواهد شد تا بتوانند با این روش دستگاه های مرتبط با سونوگرافی خود را به این متخصصان بفروشند؛ ادعایی که البته چند پرسش بی پاسخ به تقویت آن دامن می زند.
کد خبر: ۷۷۳۹۸۲
|
۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۸ 13 February 2018
|
16681 بازدید
|

آیا بخشنامه ای که وزارت بهداشت به نام مردم نوشت، به کام تاجران تمام خواهد شد؟چند روزی است، سونوگرافی و کاربردهای درمانی آن، به جدالی تمام عیار میان رادیولوژیست ها و مسئولان وزارت بهداشت منجر شده است. وزارت بهداشت، بخشنامه ای صادر کرده که بر مبنای آن، متخصصان زنان نیز می توانند از این پس معاینات سونوگرافی انجام دهند؛ موضوعی که به شدت مورد اعتراض برخی از متخصصان رادیولوژی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»؛ روز گذشته، معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور بخشنامه ای به همه معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور صادر کرد که با حاشیه های فراوانی همراه شده و اعتراض بسیاری از متخصصان رادیولوژی را رقم زد؛ متخصصانی که این بخشنامه را نه در مسیر حمایت از مردم و افزایش رفاه آنها، بلکه مبتنی بر منافع واردات کنندگان و تاجران تجهیزات پزشکی می دانند.

در بخشنامه ای که از آن سخن به میان است، قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارتخانه، ضوابط جدیدی برای انجام معاینات سونوگرافی مشخص کرده و در راستای تأمین نیاز کمک تشخیصی متخصصین زنان و زایمان مشروط به عدم دریافت هزینه، انجام معاینات سونوگرافی توسط آنان را بلامانع دانسته است.

البته در این بخشنامه به صراحت قید شده است که تنها آن دسته از متخصصان زنان اجازه انجام معاینات کمک تشخیصی سونوگرافی را دارند که دارای مدارک آموزشی معتبر و تأیید شده توسط معاونت آموزشی این وزارتخانه باشند.

آیا بخشنامه ای که وزارت بهداشت به نام مردم نوشت، به کام تاجران تمام خواهد شد؟

در این بخشنامه همچنان موکد آمده است، متخصصان زنان برای انجام خدمات سونوگرافی، حق دریافت هیچ گونه هزینه اضافی از بیماران را ندارند و در صورت مشاهده چنین تخلفی از آنها و نیز فعالیت افراد فاقد شرایط لازم، این موضوع مصداق تبدیل مطب به مؤسسه غیرمجاز و اخذ تعرفه مازاد خواهد بود که با آنان برخورد حقوقی خواهد شد.

بلافاصله پس از رسانه ای شدن این بخشنامه و ارسال آن به مسئولان استانی، جمع زیادی از رادیولوژیست های کشور و به ویژه شهر تهران، به آن اعتراض کردند و در روز جاری نیز با تجمع در برابر ساختمان این وزارتخانه مراتب اعتراض خود را به صورت عملی نشان دادند.

رادیولوژیست ها که تا پیش از این تقریباً انحصاری خدمات سونوگرافی کشور و نیز بازار بالقوه ای از معاینه بیماران را در اختیار داشتند، هم اکنون و در پی این بخشنامه، رقبای توانمندی چون متخصصان زنان را در برابر خود می بینند که باعث نگرانی آنها از بابت کاهش مشتری و بیمار شده است.

البته این تصور ظاهری ماجراست که با کنار هم قرار دادن پازل های موجود، می توان به این نتیجه رسید. با این نتیجه گیری اعتراض رادیولوژیست ها تقریباً نه تنها محلی از اعراب ندارد، بلکه دقیقاً در تضاد با منافع مردم است.

با این حال، رادیولوژیست ها در این باره نظر دیگری دارند و بر این باورند که این اقدام کمکی به افزایش رفاه مردم و بیماران نخواهد کرد و تنها سناریویی از پیش تعیین شده برای رونق بخشیدن به بازار واردکنندگان تجهیزات پزشکی است.

رادیولوژیست ها عقیده دارند، با صدور مجوز انجام معاینات سونوگرافی توسط متخصصان زنان، بازار مناسبی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی ایجاد خواهد شد تا بتوانند با این روش، دستگاه های مرتبط با سونوگرافی خود را به این متخصصان بفروشند.

این ادعای رادیولوژیست های معترض در حالی است که علیرضا عسکری، مدیر کل نظارت بر درمان وزارت بهداشت آن را وارد نمی داند و بخشنامه اخیر را اقدامی در جهت ایجاد رفاه بیشتر برای مناطق محروم توصیف کرد.

عسکری هدف این بخشنامه را آن دانست که در مناطق محروم ـ که تعداد رادیولوژیست ها کم است ـ متخصصان زنان بتوانند در بیمارستان دولتی برای تشخیص بیماری زنان از دستگاه سونوگرافی استفاده کنند و در قبال این خدمات بر اساس تعرفه دولتی از بیماران تعرفه بگیرند.

مدیرکل نظارت بر درمان وزارت بهداشت، البته این موضوع را یک الگوی جهانی می داند که مطابق استانداردهای جهانی است که البته تا رسیدن به شرایط ایده آل جهانی، هنوز فاصله دارد، زیرا در دنیا تکنسین ها با مدرک لیسانس هم سونوگرافی می کنند.

ادعای رادیولوژیست ها مبنی بر حرکت وزارت بهداشت در جهت تضمین بازار تاجران تجهیزات پزشکی و نیز ادعای مسئولان وزارت بهداشت مبنی حرکت در مسیر الگوهای جهانی و رفاه حال شهروندان مناطق محروم، البته چند سؤال مهم را نیز به ذهن متبادر می کند.

اگر بخشنامه کنونی منطبق با منافع مردم است، چرا وزارت بهداشت یکباره و در سال 1396 تصمیم به اجرای این سیاست جدید گرفته است؟ تا کنون چه نهاد، ارگان و یا افرادی از اجرایی شدن این بخشنامه که مدیران وزارت بهداشت آن را به نفع مردم می دانند، جلوگیری کرده بودند؟ آیا بر این اساس نمی توان ادعای رادیولوژیست ها را در رابطه با وجود مافیای تجهیزات پزشکی و منافع آنها تأیید کرد؟!

پرسش بسیار مهم تر آنکه وقتی متخصص زنان اجازه ندارند، هزینه ای بابت دریافت خدمات سونوگرافی از بیمار بگیرند، چه تضمینی است که به این بخشنامه جنجالی تن در دهند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۸
انتشار یافته: ۶۳
ناشناس
|
Austria
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
به نظر بنده که یک متخصص پزشکی هستم و هم در ایران و هم در کشور های اروپایی فعالیت دارم، این انحصار باید از دست رادیولوژیست ها خارج شود و نه تنها متخصصین زنان و زایمان که هر رشته ی دیگری به تناسب نیاز فدوره های رادیولوژی بخش مورد را بگدرانند وراسآ سونوگرافی نمایند. اما پرداخت بیمه یا بیمار منوط به گدراندن آن دوره و انجام تعداد مشخصی تشخیص سونوگرافی به تایید رسیده توسط بخش رادیولوزی باشد.
در اروپا اینکار انجام می شود و هیچ اتفاق بدی هم نمی افتد.
در بعصی نقاط امریکا هم این معمول است در دوره ای که بنده آنجا گذرانده ام.
پاسخ ها
متین
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
نخیر
کمبود و‌ ناز رادیولوژیستها مردم را کشت
همه دنیا اول پزشکان عمومی بعد بقیه پزشکان سونو میکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
دکترها کلا سیر بشو نیستند . تقصیرمردم چیه پدراینها میلیاردرنبوده؟؟؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
فقط در مناطق محروم و داخل بیمارستان اجازه بدن ، نه داخل مطب ها.
مهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
فعلا که تعداد زیادی از متخصصین زنان داخل مطب سونوگرافی انجام میدن وهزینه اش رو هم میگیرن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
الان رادیولوژیست ها سنگ مردم رو به سینه میزنن یا نگران جیب خودشونن؟؟؟؟؟؟
شکستن انحصار این خدمات کار درستی بود که انجام گرفت.
انحصار پدر ملت رو درآورده. هر چی انحصار در هر زمینه کمتر باشه به نفع مردمه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
با این حال رادیولوژیست ها در این باره نظر دیگری دارند. آنها اعتقاد دارند که این اقدام کمکی به افزایش رفاه مردم و بیماران نخواهد کرد و تنها سناریویی از پیش تعیین شده برای رونق بخشیدن به بازار واردکنندگان تجهیزات پزشکی است.!!!!!!!
رادیولوژیست ها چه استدلال سبکی ارائه کردند. شما نگران چی هستی؟؟؟ فروشنده دستگاه ها راضی، خریدار هم راضی شما نگران چی هستی دقیقاً؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سعيد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
اينجا تو شهر ما براي انجام سونوگرافي گاهي تا 3 ماه بعد نوبت مي دهند.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
متخصص رادیولوژی یکی از بیمارستان های اصفهان به من گفت که ما هم برای جبران این ضرر در مراکز دولتی به بهانه های مختلف کمتر بیمار را ویزیت می کنیم تا بازار بیرون( منظور مطب خودش بود) تقویت شود.

آقایان ظاهرا کارانه های نجومی زیر زبانشان مزه کرده است.

پزشکی کشور را دارد به پرتگاه می برد. چند صباحی دیگر که بازار نفت از رونق افتاد ما می مانیم و دلارهای نفتیمان که بجای توسعه زیرساخت مملکت آنها را تبدیل کرده ایم به کارانه پزشک. آخر در کدام کشور دنیا یک پزشک متخصص ۸۰ برابر یک کارگر دریافتی دارد.
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
ناراحتي برو درس پزشكي بخون پزشك شو
چرا به درامد مشاورين املاك ، بساز بفروش يا طلا فروش حساس نيستيد
زینال بندری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
این بخشنامه از اساس غلط است کدام عقل سلیمی باور می کند یک متخصص زنان مثلا ۲۰۰ میلیون تومان هزینه خرید دستگاه سونوگرافی را پرداخت کند و به صورت رایگان سونو انجام دهد؟
همین حالا شما به هر متخصص زنان مراجعه کنید علاوه بر ۴۵ هزار تومان هزینه ویزیت و ۶۰ هزار تومان هزینه پاپ اسمیر که از همه مراجعین می گیرند بین ۷۰ تا ۱۵۰ هزار تومان هم هزینه سونوگرافی می گیرند و هیچ نظارتی هم روی آنها نیست
از طرفی الان در مطب متخصصین رادیولوژی هم غلقله ایی است و به طور متوسط روزانه ۱۰۰ مورد سونوگرافی انجام می دهند و به طور میانگین از هر مراجعه کننده ۱۵۰ هزار تومان دریافت می کنند و جالب است که اکثریت این رادیولوژیست ها سونوگرافی هایی که کمی وقت گیر است مثل سونو nt یا سونو آنومالی جنینی را هم انجام نمی دهند
در صورتی که در آمریکا و انگلیس سونوگرافی نه توسط متخصص رادیولوژی بلکه توسط تکنسین یا حداکثر کارشناس سونوگرافی انجام می شود که هزینه ایی به مراتب کمتر از ایران از بیمار دریافت می شود
در کل باید به حال سیستم ورشکسته بهداشت و درمان این مملکت خون گریه کرد
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
متاسفانه در اغلب رادیولوژی ها رفتار خوبی با مراجع نمیشه. حاضر به وقت دادن نیستند و بیمار رو ساعتها معطل میکنند. خیلی از این مراکز در طبقه چندم ساختمانهای قدیمی و بدون آسانسور قرار دارند. زن بارداری که شرایط خاص داره گاهی چند ساعت معطل یک سونوگرافی ساده میشه. این بخشنامه قطعا به نفع بیماران است.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟