پس از آنکه برخلاف تعهد مسئولان سازمان سینمایی، فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» از امروز در سینماهای ایران اکران نشد، رضا درمیشیان متن توافق میان مسئولان سازمان سینمایی و خانه سینما مبنی بر نمایش این فیلم در این موعد را منتشر کرد و بدین ترتیب درباره بیمسئولیتی متولیان سینمای ایران دست به افشاگری زد؛ رویکردی که بعید به نظر میرسد به افزایش تعهد این اشخاص منجر شود.
به گزارش «تابناک»؛ در واپسین روزهای دی ماه، دویست تشکل دانشجوی در نامهای خواستار اکران فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان شدند و این نامه مصادف با وعده ابراهیم داروغه زاده معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی مبنی بر اکران این فیلم تا پیش از پایان سال 1396 شد. داروغه زاده وعده داد که فیلم سینمایی «آشغالهای دوست داشتنی» به کارگردانی محسن امیریوسفی که وضعیتی مشابه فیلم درمیشیان دارد نیز در فضایی آرام اکران شود و انتظار این بود که شاهد پیوستگی اکران این دو اثر باشیم. داروغه زاده در عین حال درباره کیفیت اکران «خانه پدری» دیگر اثر توقیفی که پروانه نمایش گرفته، سخنی بر زبان نیاورد.
جلوگیری از اکران عمومی فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان ـ که قرار بود از صبح روز بیست و نهم آذرماه در سینماهای سراسر کشور به نمایش درآید ـ باعث شد این فیلم حتی بیش از ماهیتش اهمیت یابد و در واقع اکنون بحث نه صرفاً درباره خود فیلم، بلکه درباره مکانیزمی است که نتیجهاش چنین چالشهایی میشود. کاملاً واضح است که وقتی سخن از مکانیزمها به میان میآید، هر مسئولی بکوشد تا این وقایع را به دوره دیگری نسبت دهد.
از این مجموعه «خانه پدری» ممکن است به شکل محدود و در گروه هنروتجربه اکران شود اما قابل پیش بینی بود که «آشغالهای دوست داشتنی» و «عصبانی نیستم» به همان دلایلی که در دولت پیشین رنگ پرده را ندید، در دولت دوم روحانی نیز اتفاقی رخ نمیدهد؛ اتفاقی که سه هفته پیش، «تابناک» پیش بینی کرده بود و خبر داده بود چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. از آن زمان یک به یک مسئولین درگیر اقدام به رد ماجرا کردند!
پس از وعده بعدی مسئولان سازمان سینمایی، مجدداً «تابناک» پیش بینی کرد که باز هم این فیلم رنگ پرده را نخواهد دید و تاکید شد کاملاً ساده انگاری بود که تصور کرد سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره پای مجوزهایش میایستد. در دورههای پیشین که جسارت بیشتری احساس میشد، چنین ایستادگی را شاهد نبودیم و طبیعتاً در این دوره که قرار است همه چیز در خدمت آرامش در این حوزه مدیریتی باشد، مشخص بود اتفاق خاصی رخ نمیدهد.
غروب بیست و پنجم بهمن نیز فرارسید و فیلم «عصبانی نیستم» رنگ پرده را ندید و پیش بینی «تابناک» مجدداً محقق شد. این اتفاق باعث شد تا رضا درمیشیان در حساب کاربریاش در توییتر، توییت کند: «امروز قرار بود عصبانی نیستم اکران شود ولی بازنگذاشتند. تا این لحظه هیچ کدام از مسئولان سینمایی حتی پاسخگوی من هم نیستند. به امضاها دقت کنید.» و در پیوست این توییت یک صورتجلسه را منتشر کرد که به امضای محمدابراهیم داروغه زاده معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد مشاور رئیس سازمان سینمایی و عنصر کلیدی سازمان سینمایی و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما رسیده بود.
در این صورتجلسه که در سربرگ خانه سینما تنظیم و به امضای این سه تن رسیده، طرفین اینچنین متعهد شدهاند: «با توجه به جمع بندی صورت گرفته در جلسه مورخ 96/9/27 در صورت جلسه منعقد شورای صنفی نمایش مبنی بر نمایش فیلم عصبانی نیستم ساخته آقای رضا درمیشیان، این توافق نیز صورت میپذیرد که معاونت ارزشیابی سازمان سینمایی بر مبنای همان جمع بندی توافقات لازم برای اکران فیلم مذکور، در تاریخ 96/11/25 بعمل میآورند و تاریخ قطعی نمایش این فیلم از نظر سازمان سینمایی 96/11/25 و غیرقابل تغییر است و سازمان سینمایی مسئولیت نمایش این فیلم را برعهده میگیرد.»
علیرضا رضاداد عنصر کلیدی سازمان سینمایی، حیدریان رئیس سازمان سینمایی و معاونش داروغه زاده
فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» ساخته رضا درمیشیان یکی از جنجالی ترین فیلمهایی بود که به واسطه برخی تهدیدها، شرایط تا لغو اکران این فیلم در کاخ جشنواره فیلم فجر نیز پیش رفت اما با 17 دقیقه سانسور و حدف سکانسهای پایانی در سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. «عصبانی نیستم!» در شش رشته بهترین بازیگر نقش اول مرد (نوید محمدزاده)، بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری)، بهترین تدوین (هایده صفی یاری)، بهترین صدابردار (نظام الدین کیایی)، بهترین صداگذار (محمد رضا دلپاک)، بهترین جلوههای ویژه (امیر سحرخیز و کامران سحرخیز) کاندید شده بود که البته این جوایز در نهایت به این فیلم نرسید.
آن گونه که بعداً افشا شد قرار بوده جایزه بهترین بازیگر به نوید محمدزاده اهدا شود اما شدت گرفتن حواشی باعث شده بود این جایزه به رضا عطاران برسد. عطاران برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره سی و دوم فیلم فجر در مصاحبهای کوتاه گفت: «این سیمرغ متعلق به من نیست. زیرا رای هیئت داوران جشنواره فجر انتخاب نوید محمدزاده به عنوان بهترین بازیگر مرد جشنواره بوده. به همین خاطر این جایزه را متعلق به ایشان میدانم نه خودم. همین». این وضعیت باعث شد در دورههای بعد از نوید محمدزاده با اهدای دو سیمرغ به نوعی دلجویی شود و این عقبه جذاب جشنواره فیلم فجر است!
«عصبانی نیستم» داستان «نوید» با نقش آفرینی نوید محمدزاده دانشجوی ستارهدار و اخراجی است که برای فراهم آوردن حداقل شرایط زندگی در رویارویی با بیاخلاقیهای جامعه با خود تمرین میکند تا «عصبانی» نباشد و در تلاش است تا دختر مورد علاقه اش «ستاره» با بازی باران کوثری را از دست ندهد. در نهایت فیلم به یک تراژدی منتهی میشود اما این تراژدی در نسخه به نمایش درآمده در جشنواره فیلم فجر وجود نداشت.