زمان گفت وگو با بشار اسد، درگیری گروه های تروریستی در استان ادلب در سوریه، حمله هوایی ائتلاف آمریکایی به شرق دیرالزور سوریه، مخالفت روسیه با قطعنامه پیشنهادی برای محکومیت ایران در شورای امنیت و مخالفت بغداد با درخواست آمریکا برای داشتن بیست پایگاه نظامی در عراق از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست روسیه برای نشست فوری شورای امنیت نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ مسکو خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل درباره غوطه شرقی سوریه شد.
نماینده روسیه در سازمان ملل خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی اوضاع در غوطه شرقی در سوریه شد.
بر اساس گزارشها نماینده روسیه خواسته تا این جلسه امروز برگزار شود.
زمان گفت وگو با بشار اسد
منابع خبری چهارشنبه شب گزارش دادند، رئیس سازمان اطلاعات امنیت آلمان اعلام کرد، برای مبارزه با تروریسم، باید با مقام های سوری و بشار اسد رئیس جمهوری این کشور گفت وگو کرد.
«برونو کاهل» در مصاحبه با روزنامه 'تاگس اشپیگل' در این باره افزود: برای جلوگیری از وقوع خطرات، باید با سوریه ارتباط برقرار کرد و ما نیازمند دستیابی به کسب اطلاعات از داعش، القاعده و دیگر گروه های تروریستی هستیم.
این روزنامه آلمانی افزود: حزب دمکراتیک مسیحی به رهبری «آنگلا مرکل» صدر اعظم، «حزب سوسیال دمکرات»، «حزب دمکرات آزاد »، حزب راست افراطی و ضد مهاجرتی 'آلترناتیو برای آلمان' از درخواست دستگاه اطلاعاتی برلین برای گفت وگو با دمشق حمایت اما احزاب مخالف «سبز» و «چپ گرا» با این موضوع مخالفت کردند.
درگیری گروه های تروریستی در استان ادلب در سوریه
در پی درگیری گروه های تروریستی در استان «ادلب»، گروه تروریستی تازه تأسیس «جبهه آزادسازی سوریه»، شهر «اریحا» در این استان را از تسلط گروه تروریستی «تحریر الشام» (جبهه النصره) خارج کرد.
رسانه های سوری روز چهارشنبه اعلام کردند، درگیری های این دو گروه تروریستی از غرب 'حلب' به استان ادلب کشیده شده است.
در درگیری های این دو گروه در استان حلب، گروه تروریستی تحریرالشام بر روستای 'عاجل' مسلط شد و تروریست های جبهه آزادسازی سوریه نیز شهرک 'باتبو' در جنوب غرب حلب را از تسلط تحریرالشام خارج کرد.
گروه های تروریستی احرارالشام و «نورالدین الزنکی» یکشنبه گذشته با ادغام در یکدیگر گروه تروریستی جدیدی با نام 'جبهه آزادسازی سوریه' تشکیل دادند.
گروه های تروریستی احرارالشام و نورالدین الزنکی در بیانیه ای اعلام کردند، برای جبران کم کاری های گذشته و تفرقه ای که گروه های تروریستی دچار آن شده اند، تصمیم به تشکیل این گروه جدید گرفته اند.
این اقدام احرارالشام و نورالدین الزنکی پس از انتشار اخباری درباره آمادگی تحریرالشام (جبهه النصره) برای حمله به مواضع آنها انجام شد.
گروه های تروریستی احرارالشام و نورالدین الزنکی، 'جابرعلی باشا' ملقب به 'ابوالبراء' را به عنوان فرمانده کل (جبهه تحریرسوریا) جبهه آزادسازی سوریه تعیین کردند.
حمله هوایی ائتلاف آمریکایی به شرق دیرالزور سوریه
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) بامداد پنجشنبه گزارش کرد، در جنایت جدیدی حمله جنگنده های ائتلاف آمریکایی به شهرک هجین در شرق دیرالزور سوریه، دوازده غیر نظامی کشته شده اند.
منابع محلی اعلام کردند: جنگنده های به اصطلاح «ائتلاف بینالمللی» به سرکردگی آمریکا، قتل عام دیگری را در شهرک هجین در شرق دیرالزور مرتکب شده و با هدف قرار دادن خانه های شهروندان ساکن این شهرک، دوازده غیر نظامی را به قتل رساندند.
جنگنده های به اصطلاح «ائتلاف بینالمللی» به سرکردگی آمریکا، روز گذشته نیز قتل عام دیگری را در روستای البحره در حومه شرقی دیر الزور مرتکب شده و با هدف قرار دادن خانه های شهروندان ساکن این روستا، 16 غیر نظامی سوری از جمله 9 زن را به قتل رساندند.
جنگنده های «ائتلاف آمریکایی» در ماه ژانویه (دی / بهمن) نیز با هدف قرار دادن خانه های شهروندان در شهرک الشعفه، کشتار دیگری در این شهرک در ریف شرقی دیرالزور مرتکب شده بودند که در نتیجه 15 نفر غیرنظامی جان باختند.
آمریکا و چند کشور محدود همپیمان آن، از ماه اوت 2014 به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش، خارج از چارچوب سازمان ملل متحد و بدون هماهنگی با دولت سوریه، ائتلافی به اصطلاح بین المللی تشکیل داده اند که تاکنون بسیاری از شهروندان بی گناه سوریه را در استان های الرقه، دیرالزور و حلب به خاک و خون کشیده و بسیاری از زیربناهای این کشور را تخریب کرده است.
وزارت امور خارجه سوریه بارها در نامه هایی به دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده است که خسارات انسانی و مادی ناشی از حملات ائتلاف آمریکایی به سوریه، کمتر از جنایت های گروه تروریستی داعش نیست.
وزارت امور خارجه سوریه اضافه کرد: تخریب زیرساخت های سوریه، نشان دهنده اهداف واقعی این ائتلاف است که با ادعاهای مبارزه با داعش و دیگر گروه های تروریستی، هیچ تناسبی ندارد.
مخالفت روسیه با قطعنامه پیشنهادی برای محکومیت ایران در شورای امنیت
«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه به مخالفت با پیش نویس قطعنامهای پرداخت که کشورهای غربی با هدف محکومیت ایران به بهانه واهی ارسال تسلیحات به یمن، آن را تدوین و به شورای امنیت ارائه کردهاند.
انگلیس اخیرا با حمایت آمریکا و فرانسه، پیشنویس قطعنامهای را ارائه داده که علاوه بر تمدید یک ساله تحریم تسلیحاتی یمن، ایران را به نقض آن متهم میکند.
مقامهای این کشورهای عضو دائم شورای امنیت هم در روزهای گذشته با صدور بیانیه و بیان اظهاراتی با همین مضمون، اقدام به فضاسازی علیه ایران کرده بودند.
نماینده روسیه اما روز چهارشنبه در گفت وگو با رویترز، به مخالفت با این قطعنامه پیشنهادی پرداخت.
نبنزیا گفت: قطعنامه مربوط به یمن و تمدید مأموریت کارگروه [کارشناسان سازمان ملل متحد] است و ارتباطی با ایران ندارد. تمدید کارگروه باید در اولویت توجه شورا باشد.
وی افزود: در مجموع هیچگونه محکومیتی مورد پسند ما نیست.
قطعنامه پیشنهاد شده، برای تصویب نیازمند رأی موافق 9 عضو شورای امنیت است؛ منوط به اینکه هیچ یک از اعضای دائمی این شورا آن را وتو نکند.
یک دیپلمات آگاه در شورای امنیت اما به رویترز گفته که روسیه، چنین قطعنامه ای را «غیرقابلقبول» میداند.
«بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم روز سه شنبه در همین رابطه، با محکومیت فضاسازی اخیر علیه ایران، ادعای ارسال موشک به یمن با وجود محاصره کامل این کشور را کذب و سناریویی ناشیانه خوانده بود.
قاسمی خاطرنشان کرده بود: همگان و این کشورها به خوبی میدانند با توجه به محاصره کامل مردم یمن که در قحطی و تنگناهای معیشتی و انواع بیماری های مزمن به سر می برند و در برابر بمباران روزانه سعودی و ائتلاف جنگ افروزان مقاومت کرده و حتی از دریافت مایحتاج اولیه زندگی و دارو نیز محروم شده اند، ادعای ارسال موشک به مردم یمن، سناریو پردازی کودکانه، ناشیانه و کذبی است که هرگز نمی تواند کمکی به تطهیر جنایات متجاوزین کند.
کشورهای غربی در شرایطی ایران را به حمایت تسلیحاتی از نیروهای مقاومت یمن متهم میکنند که سالیان طولانی است با فروش تسلیحات کشنده به عربستان و دیگر اعضای ائتلاف سعودی، موجب در خون غلتیدن روزانه دهها مرد، زن و کودک بیگناه یمنی شدهاند.
چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکا اعضای دائمی و بولیوی، اتیوپی، گینه استوایی، ساحل عاج، لهستان، کویت، هلند، قزاقستان، سوئد و پرو اعضای غیردائمی کنونی شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند.
مخالفت بغداد با درخواست آمریکا برای داشتن ۲۰ پایگاه نظامی در عراق
المیادین به نقل ازیک منبع مسئول عراقی اعلام کرد: آمریکا خواستار آن است چنانچه بغداد با حضور نیروهای آمریکایی در ۲۰ پایگاه در عراق موافقت نمی کند حضور آنها را در ۲۰ مقر نظامی بپذیرد.
به گزارش شبکه خبری المیادین، یک منبع مسئول عراقی گفت: آمریکایی ها در مذاکرات خود با مقامات عراقی خواستار آن شده اند چنانچه بغداد با حضور نیروهای آمریکایی در بیست پایگاه نظامی در عراق موافقت نمی کند با وجود این نیروها در بیست مقر نظامی در عراق موافقت کند.
آن گونه که شبکه المیادین اعلام کرده است، این منبع مسئول افزود: بغداد با این درخواست آمریکایی ها مخالفت کرده و خواهان توافقی جدید جدای از توافق موجود درباره حضور نیروهای ائتلاف در عراق شده است.
وی همچنین در بخشی دیگر از اظهاراتش گفت: یک نظریه نظامی و امنیتی در عراق وجود دارد که گروه تروریستی «پرچم های سفید» غیر واقعی است و گروه اصلی همان داعش و بقایای آن هستند.