معاون وزیر بهداشت از ضرورت انعقاد تفاهمنامه سه جانبهای با معاونت آموزشی، معاونت پژوهشی و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برای فعالیت انجمنهای علمی خبر داد.
به گزارش مهر، به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا) در نشست با نمایندگان نشریات دانشجویی و انجمنهای علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: دانشجویان فعال در حوزه نشریات دانشجویی رسالت خطیری برعهده دارند.
فراهانی با اشاره به نقش حیاتی نشریات در محیطهای دانشگاهی گفت: به دلیل این تاثیرگذاری و نقش ارزشمند نشریات در عرصه اطلاعرسانی، دوست دارم روز به روز تعداد نشریات دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی افزایش یابد.
وی اظهار کرد: بنده معتقدم ارزش و قداست کار فعالان نشریات دانشجویی به واسطه اینکه قلم بر دست میگیرند و با علم و اندیشه خود در مسیر اطلاع رسانی و تولید خبر قدم برمیدارند، بسیار بالاست و باید بیش از پیش از نشریات دانشجویی حمایت کنیم چرا که آنها با تفکر و اندیشه خود درصدد ساختن جامعهای سالم و پویا هستند.
فراهانی با تأکید بر این که فعالان نشریات دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی در چند سال اخیر به بلوغ فکری لازم رسیدهاند، گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف درحوزه نشریات دانشجویی و راهاندازی خانه نشریات از جمله فعالیتهای تاثیرگذار در حوزه نشریات بوده است.
وی با اشاره به اینکه مسئولیت اجرای کارگاههای آموزشی نشریات را در سه سطح دانشگاه، منطقه و ملی تعریف کردهایم، خاطرنشان کرد: با برگزاری کارگاههای آموزشی نشریات در سطح دانشگاههای علوم پزشکی، علاقهمندان به حوزه نشریات میتوانند با فراگیری اصولی علوم رسانهای، به صورت هدفمند به فعالیتهای رسانهای خود در فضاهای دانشگاهی بپردازند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: مسئولیت اجرای برگزاری کارگاههای آموزشی نشریات را به نمایندگان مناطق دانشگاهها واگذار کردهایم که در تاکنون دوکارگاه آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی کرمان و اهواز برگزار شده است.
وی با تاکید بر اینکه حمایتهای مالی برای فعالیت خانه نشریات و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی انجام میگیرد، گفت: خوشبختانه خانه نشریات فعال شده است و آنها با دعوت از اساتید باتجربه در حوزه رسانه و با برگزاری کارگاههای آموزشی، در راستای آموزش علاقهمندان به حوزه نشریات در سطح دانشگاهها، گامهای موثری بر میدارند.
فراهانی با اشاره به اینکه آییننامهای در خصوص کمک مالی از نشریات دانشجویی توسط فعالان این حوزه در دانشگاهها تهیه شده است، اظهار کرد: فعالان نشریات دانشجویی به واسطه این که مشکلات این حوزه را به خوبی میشناسند میتوانند به ما در مسیر اعتلا و پیشبرد اهداف مورد نظر کمک کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: احساسم این است که خانه نشریات بیش از مجامع کانونهای فرهنگی و جاهای دیگر که در قانون پیش بینی شده، در محیطهای دانشگاهی نقش ایفا میکنند و ما نیز مکلف هستیم به دلیل فعالیت تاثیرگذار آنها، حمایتهای لازم را انجام دهیم چرا که نقش نشریات خیلی نقش کلیدی و مهمی است.
وی ایجاد خانه نشریات در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور و جداسازی جشنواره نشریات از جشنواره فرهنگی را دلیل بر اهمیت موضوع نشریات دانشجویی ونقش سازنده عنوان کرد و گفت:هر چقدر کارگاههای آموزشی با موضوع نشریات دانشجویی برگزار کنیم و هرچقدر دانشجویان در این کارگاهها علم آموزی و دانش افزایی کنند بازهم کم است.
فراهانی به فعالیت انجمنهای علمی در چند سال اخیر در سطح دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: سال آینده شاهد اتفاقات خوبی در حوزه انجمنهای علمی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه وزیر بهداشت تاکید زیادی به حمایت از انجمنهای علمی دارد، اظهار کرد: وزیر بهداشت چندی پیش گزارش فعالیتهای انجمنهای علمی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی را از من گرفت. موضوع انجمنهای علمی برای وی از اهمیت خاصی برخوردار است و معتقد است باید فکر اساسی برای توسعه کمی و کیفی انجمنهای علمی صورت گیرد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برای تقویت سطح کمی و کیفی فعالیت انجمنهای علمی باید تفاهمنامهای سه جانبهای با معاونت آموزشی، معاونت پژوهشی و معاونت فرهنگی و دانشجویی منعقد شود، افزود: در قالب این تفاهمنامه مثلا معاونت فرهنگی و دانشجویی مسئولیت ثبت انجمن و مسائل مالی را برعهده گیرد و مسئولیت آموزشی و پژوهشی را دیگر معاونتها برعهده گیرند.
فراهانی گفت: ما به این اندازه که برای فعالیت تشکلها، نشریات دانشجویی و کانونهای فرهنگی هزینه میکنیم و اعتباراتی تخصیص میدهیم ، برای انجمنهای علمی پولی خرج نکردهایم در حالی که انجمنهای علمی در این چند سال اخیر با برگزاری کارگاههای مختلف آموزشی، فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی و... فعالیتهای خوبی از خود نشان دادهاند.
وی افزود: انجمنهای علمی علیرغم اینکه حمایتهای مالی از آنها صورت نگرفته و مکان فیزیکی برای استقرار و فعالیتشان در سطح دانشگاههای علوم پزشکی ندارند، اما به خوبی در مسیر رشد و پیشرفت قدم بر میدارند و ما شاهد حرکتهای سازندهای و بهرهوری بالایی از آنها هستیم بنابراین باید به همان اندازه که از تشکلها و کانونها حمایت میکنیم، از انجمنهای علمی هم پشتیبانی کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: باید برای فعالیت انجمنهای علمی در دانشگاهها، محل مناسبی برای استقرار آنها در نظر بگیریم. همه دبیران انجمنهای علمی در دانشگاههای علوم پزشکی محل مناسبی برای استقرار فعالیت داشته باشند و در مکانهای مشخص شده، به برگزاری جلسات مختلف اقدام کنند و این مساله یکی از نیازهای اولیه برای فعالیت این انجمنها است.
وی با تاکید بر اینکه انجمنهای یک نهاد مستقل در سطح دانشگاهها است، گفت: در گذشته و قبل از تأسیس انجمنهای علمی، کمیتههای تحقیقات دانشجویی در دانشگاهها در زمینه پژوهشی و متودولوژی تحقیق اقدام به فعالیتهای مرتبط با حوزه خود میکردند اما انجمنهای علمی بحث فناوری اطلاعات و همچنین کارآفرینی وتولید ثروت میتوانند به پیشرفتهای زیادی دست یابد.
فراهانی گفت: باید افقهای فکری فعالان انجمنهای علمی را وسیعتر کنیم تا آنها بتوانند در زمینههای علمی و پژوهشی به موفقیتهای زیادی دست یابند. فعالیت انجمنهای علمی در دانشگاهها صرفا محدود به برگزاری کارگاههای آموزشی و اعطای گواهی پایان دوره نیست بلکه انجمنهای علمی باید در کشور تولید علم، ثروت و کارآفرینی کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.