واکنش نتانیاهو به مصاحبه ظریف با شبکه آمریکایی، پیام جدی مسکو به تلآویو، تلاش سنای آمریکا برای تصویب قانونی علیه حزب الله لبنان، جزئیات جدید از تیراندازی در کاخ سعودی و ورود نیروهای فرانسوی به سوریه، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به شرط جدید چهار کشور عربی برای ازسرگیری رابطه با قطر نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ «خالد بن احمد آل خلیفه»، وزیر خارجه بحرین در صفحه خود بر روی توییتر، چهاردهمین شرط چهار کشور عربی برای ازسرگیری روابط با قطر را اعلام کرد.
وی نوشت: چهاردهیمن خواسته ما، محاکمه شبکه الجزیره پست به دلیل انتشار دروغها و شایعاتی است که موجب ایجاد هرج و مرج در کشورهای ما شده.
عربستان، امارات، بحرین و مصر از پنجم ژوئن گذشته (15 خرداد) روابط خود با قطر را به بهانه حمایت این کشور از تروریسم، قطع و تمام گذرگاههای زمینی، دریایی و هوایی خود با قطر را مسدود کردند.
کاهش سطح نمایندگی دیپلماتیک قطر در ایران، بستن پایگاه نظامی ترکیه در نزدیکی دوحه، توقف حمایت مالی از تروریسم بخشی از خواستههای عربستان، امارات، بحرین و مصر از قطر است.
قطر از ابتدای این بحران تأکید کرده که کشورهای محاصره کننده از طریق وارد ساختن اتهامات به قطر و دروغپراکنی و درخواستهای غیرواقعی و غیرقابل اجرا، به دنبال تجاوز به حاکمیت ملی این کشور هستند.
واکنش نتانیاهو به مصاحبه ظریف با شبکه آمریکایی
نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مصاحبه وزیر امور خارجه ایران با یک شبکه خبری آمریکایی واکنش نشان داد.
«بنیامین نتانیاهو» گفت: «تحت تأیر» مصاحبه ظریف با شبکه «سیبیاس» آمریکا قرار نگرفته است. وی مدعی شد، سخنان وزیر امور خارجه ایران «فاصله زیادی» با اقدامات عملی ایران دارد.
نتانیاهو گفت: «من امروز سخنان وزیر خارجه کشوری را شنیدم که پهپاد مسلح را علیه اسرائیل و موشکها را علیه عربستان میفرستد.»
وی افزود: «من همچنین سخنان متعادل او را شنیدم، و [اما] شکاف زیادی بین این سخنان و اقدامات سپاه پاسداران است که ارتشی را علیه اسرائیل و با هدف اعلانی نابودی اسرائیل به پیش می برد.»
«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبهای با سیبیاس که روز یکشنبه منتشر شد، گفته: ایران توافق جانبی بر «برجام» میان کشورهای اروپایی و آمریکا که اروپاییها هدف آن را حفظ این توافق هستهای در برابر تهدیدهای «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا میدانند، نخواهد پذیرفت.
«مارگارت برنان»، خبرنگار «سیبیاس» از ظریف پرسید: «در صورتی که آمریکا و متحدانشان برای رفع برخی نگرانیهای رئیسجمهور ترامپ به یک توافق جانبی در حاشیه برجام برسند، شما آن را خواهید پذیرفت؟»
ظریف گفت: «نه، چون مهم است که اروپاییها ایالات متحده را به توافق هستهای پایبند کنند. این آمریکا بوده که به توافق پایبند نبوده است.»
پیام جدی مسکو به تلآویو
یک رسانه صهیونیستی از ارسال پیام جدید مسکو به تل آویو، مبنی بر عزم روسیه برای تجهیز سوریه به سامانه دفاع موشکی «اس-300» خبر داد.
آن طور که منابع مطلع صهیونیستی گفتهاند، روسیه در روزهای گذشته، پیام واضحی به سران رژیم اسرائیل ارسال کرده که هیچ عاملی مانع فروش سامانه دفاع موشکی «اس-300» به سوریه نمیشود.
به نوشته وبگاه «عاروتص شوع» دولت روسیه در روزهای اخیر پیامی را به مقامهای ارشد اسرائیل ارسال کرده که قصد دارد سامانه دفاع موشکی پیشرفته «اس -300» را به سوریه بفروشد.
بر اساس این گزارش، روسیه اعلام کرده که بعد از مداخله آمریکا در سوریه و بمباران اخیر این کشور از سوی آمریکا، انگلیس و فرانسه، اینک به کمک به سوریها برای دفاع از خود به بهترین نحو متعهد است.
به نوشته این منبع خبری، تلآویو هفته گذشته به روسیه تأکید کرد، فروش اس-300 به سوریه عبور از خط قرمز است.
تلاش سنای آمریکا برای تصویب قانونی علیه حزب الله لبنان
حدود دو هفته مانده به برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان (16 اردیبهشت)، برخی سناتورهای آمریکا در اقدامی هدفمند و ضد محور مقاومت، با ارائه پیش نویس طرحی خواستار تصویب قانونی برای خلع سلاح حزب الله لبنان شدند.
روزنامه الاخبار لبنان با پرداختن به این اقدام سناتورهای آمریکایی، آن را پروژه «حزب الله هراسی» در کنگره آمریکا دانست و نوشت: این پیش نویس (HR5540) با نام قانون خلع سلاح حزب الله از سوی «تام سیوزی» سناتور دمکرات و «آدام کینزینگر» سناتور جمهوریخواه مطرح شده است.
این روزنامه هدف اصلی آمریکا از طرح پیش نویس این قانون را حمایت از رژیم صهیونیستی در برابر محور مقاومت عنوان و اضافه کرد: تل آویو متحد حیاتی واشنگتن است که از سوی حزب الله تهدید می شود. به همین دلیل، برخی سناتورهای آمریکا از دستگاه اطلاعات داخلی این کشور خواسته اند تا تحقیقاتی را برای تخمین زدن توانمندی های حزب الله از جمله توانمندی های نظامی و دفاعی آن و منابع تأمین کننده مالی ـ تسلیحاتی حزب الله، انجام دهد.
بر اساس این طرح، مدیر اطلاعات داخلی آمریکا در خصوص محورهایی نظیر برآورد میزان از توان موشکی، تاکتیکی و دفاعی حزب الله، ارزیابی موفقیت مأموریت یونیفل، ارزیابی حمایت های بین المللی از حزب الله، ارزیابی میزان نفوذ حزب الله در تحولات منطقه ای، شناسایی منابع مالی حزب الله برای خرید سلاح و تأمین خود هزینه ها و تهیه گزارشی مفصل از مسیرهایی که حزب الله برای خرید سلاح استفاده کند، وزیر امور خارجه این کشور مشورت هایی داشته است.
طرح سناتورهای آمریکایی علیه محور مقاوت شامل پنج بخش است که در بخش دوم آن اقدام واشنگتن در سال 1997 مبنی بر قرار دادن حزب الله در فهرست گروه های تروریستی اشاره و ادعا شده است که این گروه با دخالت های نظامی خود در درگیری های منطقهف تهدیدی برای آمریکا و منافع و متحدان آن است.
جزئیات جدید از تیراندازی در کاخ سعودی
مجتهد فعال توییتر و افشاگر اخبار مربوط به دربار آل سعود در واکنش به تیراندازی شب گذشته در منطقه «الخزامی» در عربستان نوشت: این حمله با استفاده از یک خودرو مجهز به توپ مسلسل کالیبر ۵۰ میلی متری انجام شده است.
وی تأکید کرده که پاسخ به این حمله تصادفی صورت گرفته و هنوز هویت افراد مهاجم و هدف از این اقدام یا شمار زخمی ها گزارشی در دست نیست و ماجرای پهپاد که از سوی رسانه های دولتی عربستان منتشر شده، ساختگی است.
مجتهد وعده داده به زودی اطلاعات بیشتری در این خصوص منتشر خواهد کرد، این در حالی است که پیشتر «غانم الدوسری» طنزپرداز و یکی از مخالفان خاندان آل سعود در توییتر خود نوشته بود که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان تلاش می کند، با مطرح کردن ماجرای پهپاد، این حس را در رسانه های غربی ایجاد کند که تیراندازی های صورت گرفته برای مقابله با یک هواپیما بوده است، در حالی که محمد بن سلمان در داخل عربستان از محبوبیت برخوردار است و کسی قصد کودتا علیه او ندارد.
مجتهد در ادامه توییتی از توییتر صوت العرب را نیز نقل کرده و گفت: در دوایر داخلی آل سعود این روایت نیز منتشر شده که هدف از این حمله محمد بن سلمان ولیعهد عربستان بوده است و ۷ نفر از دو طرف کشته و باقی مهاجمان ناپدید شده اند و برخی چهره های خانواده حاکم عربستان در پشت پرده این حمله قرار دارند.
وی ادامه داد، ممکن است یک پهپاد هم برای اطلاع رسانی دقیق درباره موقعیت محل مورد هدف به مهاجمان کمک کرده باشد؛ اما اصل ماجرا تیراندازی بوده که حدود یک ساعت کامل طول کشیده است.
این حادثه دو شب پیش در نزدیکی کاخ پادشاه عربستان روی داده و خبرگزاری رسمی عربستان (واس) بامداد یکشنبه به نقل از رئیس پلیس ریاض مدعی شد که دلیل تیراندازی در نزدیکی قصر پادشاهی، نزدیک شدن یک پهپاد اسباببازی به آن بوده است.
ورود نیروهای فرانسوی به سوریه
منابع مخالفان سوری از ورود نیروهای فرانسوی با همراهی نیروهای دمکراتیک سوریه(کردها) به شمال استان دیرالزور سوریه خبر دادند.
خبرگزاری «قاسیون» وابسته به مخالفان سوری، روز یکشنبه اعلام کرد که نظامیان فرانسوی دو روز قبل با همراهی نیروهای کرد سوری وارد منطقه «کم العطالله» واقع در شمال شرق دیرالزور شده اند.
شاهدان عینی، این نیروها را در حال ورود به میدان نفتی «الجفره» و از آن جا به «بادیه عکیدات» و شهرک «الصور» مشاهده کردند. نظامیان ارتش فرانسه هم اکنون در پنج منطقه «تله میشتانور»، «شهرک صرین»، «کارخانه سیمان لافارج»، روستای «خراب عشق» و «عین عیسی» در شمال شرق سوریه مستقر هستند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.