به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سی و یکمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
31 اردیبهشت 1311، سفارت آلمان در تهران در این روز به عمارت ییلاقی واقع در پل رومی انتقال یافته است. در مجلس نیز کمیسیون عدلیه و بودجه قبل از ظهر با حضور نمایندگان وزارتخانه های مربوطه تشکیل و قرار است که لوایح موجود مورد بحث و مشورت قرار بگیرد.
رستم مسانی که به گفته گزارشگر روزنامه از پارسیان مبارز و برجسته و از رجال هندوستان به شمار می رود، برای تکمیل مطالعات خود در تهران توقف کرده و در این مدت با رجال و محترمین اقتصادی تهران ملاقات داشته است. به علاوه چون مسانی از لحاظ خیرخواهی، سابقه ای در امور خیریه عمومی دارد، در قسمت کمک به فقرا و تاسیس کودکستان برای تربیت اطفال بی چیز از اعانه ها، مطالعاتی را آغاز کرده و ملاقاتی را نیز با امیراعلم، نایب رییس جمعیت شیروخورشید برقرار کرده است.
از انگلیس نیز خبر می رسد که مطابق اظهارات روسای اتاق تجارت لندن نزدیک به 100 کارخانه صنعتی جدید ظرف چند ماه گذشته در حال تاسیس هستند که در آتیه نزدیک قرار است کار خود را آغاز کنند.
31 اردیبهشت 1312، علیاکبر داور وزیر عدلیه لایحه سلب مصونیت آقای امین التجار را به اتهام پرداخت رشوه به تیمورتاش به مجلس برده و به تصویب رسانید. امین التجار همان روز بازداشت و محاکمه مجددی از تیمورتاش و امین التجار در دیوان جزا شروع شد.
31 اردیبهشت 1331، دكتر محمد مصدق، نخست وزير، گزارشي از عدم فروش نفت به انگليس، بازگرداندن كارشناسان انگليسي به كشورشان، تعطيل كردن كنسولگريهاي انگليس در شهرهاي ايران و همچنين مشتريان جديد نفت ايران به نمايندگان مجلس شوراي ملي ارايه داد.
31 اردیبهشت 1347، لايحه تشكيل سازمان بازرسي شاهنشاهي به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد.
31 اردیبهشت 1348، نیروگاه منطقه ای فارس آغاز به کار کرد.
31 اردیبهشت 1351، ارسطو اوناسیس میلیاردر یونانی وارد تهران شد.
منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و ویکی پدیا