هر آنچه باید از قانون بازنشستگی پیش از موعد بدانید

کد خبر: ۸۰۲۴۶۵
|
۰۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰ 25 May 2018
|
36657 بازدید
|
۲

با تصویب لایحه بازنشستگی پیش از موعد، این امکان فراهم شد که افراد تحت پوشش بیمه سازمان تأمین اجتماعی بتوانند زودتر از موعد خود را بازنشسته کنند. شما می‌توانید جزئیات این قانون را در خبر زیر بخوانید.

به گزارش فارس، در مصوبه سال 86 کسانی که 30 سال خدمت داشته و در هر ماه 30 روز حق بیمه پرداختی داشتند، بازنشسته یا مستمری بگیر محسوب می‌شدند.

بعضی از کارکنان دولت به دلیل مشکلات خانوادگی، نیاز مالی یا سختی کار تمایلی به ادامه همکاری ندارند و تصمیم به جدایی دارند که به همین منظور به سمت بازنشستگی پیش از موعد می‌روند.

اما با تصویب لایحه بازنشستگی پیش از موعد این امکان فراهم شد که افراد زودتر خود را بازنشسته کنند.

متن قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت به شرح زیر است:

ماده ١‌ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:
الف ـ قانون: قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت ـ مصوب ١٣٨٦ـ
ب ـ سنوات خدمات قابل قبول: سنواتی است که طبق قوانین و مقررات مربوط از لحاظ احراز شرایط بازنشستگی جزو سنوات خدمت ملاک محاسبه قرار می‌گیرد.
پ ـ وزارت: وزارت امور اقتصادی و دارایی.

ماده ٢- کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی در صورت دارا بودن حداقل 25 سال سابقه خدمت قابل قبول (بدون رعایت شرط سنی) می‌توانند در مهلت پیش‌بینی شده در قانون با ارایه در خواست کتبی مبنی بر بازنشستگی پیش از موعد و موافقت دستگاه متبوع با استفاده از حداکثر پنج (٥) سال سال سنوات ارفاقی تا سقف سی‌سال بازنشسته شوند.

تبصره١ـ بانوان شاغل که فاقد شرط سابقه خدمت مقـرر در این مـاده می‌باشـنـد، به شرط داشتن حداقل بیست (٢٠) سال سنوات خدمت قابل قبول می‌توانند با ارایه درخواست کتبی و موافقت دستگاه متبوع با استفاده از حداکثر پنج (٥) سال سنوات ارفاقی بازنشسته شوند.

تبصره٢ـ افرادی که در طول مدت اجرای قانون شرایط موضوع ماده (٢) این آیین‌نامه را احراز و بصورت مکتوب در خواست خود را ارایه نمایند و مطابق ماده (٣) این آیین‌نامه تا پایان ٥/٦/١٣٨٩ با درخواست بازنشستگی آنها موافقت شود، مشمول این آیین‌نامه خواهند بود.

ماده ٣ - به‌منظور بررسی درخواستی بازنشستگی پیش از موعد در انطباق با برنامه‌های جامع نیروی انسانی دستگاههای دولتی، رییس دستگاه یا بالاترین مقام مسئول دستگاه اجرایی می‌تواند کارگروهی مرکب از مدیران واحدهای ذی‌ربط دستگاه متبوع تشکیل دهد. درخواستهای مشمولان قانون پس از اعلام نظر مدیر بلافصل متقاضی در کارگروه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

تبصره ـ تصمیمات کارگروه در صورت وجود اعتبار لازم و پس از تأیید بالاترین مقام دستگاه قابل اجرا خواهد بود.

ماده‌ ٤- پاداش پایان خدمت کارکنان رسمی مشمول قانون با رعایت مفاد قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه‌های ضروری به کارکنان دولت ـ مصوب ١٣٧٥ ـ و اصلاحات بعدی آن و با احتساب سنوات ارفاقی توسط دستگاه متبوع مستخدم محاسبه و پرداخت می‌شود.

تبصره١ـ در مورد مستخدمان پیمانی مطابق آیین‌نامه استخدام پیمانی، موضوع تصویب‌نامه شماره ٥٢٢٨٢/ت٦٦٤ مورخ ١٥/٦/١٣٦٨ و اصلاحات بعدی آن و در مورد مشمولان قانون کار مطابق احکام مندرج در قانون کار توسط دستگاه متبوع مستخدم عمل خواهدشد.

تبصره٢ـ پاداش پایان خدمت بانوان متقاضی با کمتر از بیست و پنج (٢٥) سال سابقه خدمت به میزان سنوات خدمت قابل قبول (بدون احتساب سنوات ارفاقی) محاسبه و پرداخت خواهدشد.

ماده 5- وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی مکلفند در سال ١٣٨٦ اعتبار لازم برای پرداخت کسور بازنشستگی و حق بیمه سهم مستخدم و کارفرما بابت سنوات ارفاقی براساس آخرین حقوق و مزایای مشمول کسر کسور بازنشستگی را بصورت یکجا و نیز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگی بابت سنوات ارفاقی آنان را (همان سال) به ترتیب مقرر در تبصره (١) ماده واحده قانون محاسبه و به وزارت اعلام کند. وزارت موظف است اعتبار اعلام شده را از سر جمع اعتبارات دستگاهها کسر و به حساب صندوقهای بازنشستگی ذی‌ربط واریز نماید.


ماده 6- از سال ١٣٨٧ تا پنج (٥) سال پس از مهلت اجرای قانون، اعتبار لازم برای پرداخت کسور بازنشستگی و حق بیمه سهم مستخدم و کارفرما بابت سنوات ارفاقی براساس آخرین حقوق و مزایای مشمول کسور بازنشستگی بطور یکجا و با اعمال ضریب (١/١) محاسبه و در ردیف بودجه وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی، همچنین مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگی بابت سنوات ارفاقی آن دسته از کارکنانی که تا سال قبل بازنشسته شده‌اند در ردیف جداگانه‌ای ذیل بودجه وزارت پیش‌بینی خواهدشد.

وزارت موظف است سهم هر یک از صندوقهای بازنشستگی را سالانه به حساب صندوقهای بازنشستگی ذی‌ربط واریز نماید.

تبصره ـ وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی مکلفند کسور بازنشستگی و حق بیمه سهم مستخدم و کارفرما بابت سنوات ارفاقی را بطور یکجا به صندوقهای بازنشستگی پرداخت نمایند.

ماده ٧- کارکنانی که با استفاده از سنوات ارفاقی بازنشسته می‌شوند پی از بازنشستگی از امتیازاتی که در سایر قوانین و مقررات برای کارکنان بازنشسته در نظر گرفته شده یا می‌شود بهره‌مند خواهند شد.
ماده ٨- شرکتهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی می‌توانند کارکنان واجد شرایط را صرفاً از محل منابع مالی خود و براساس مفاد این آیین‌نامه بازنشسته کنند.
ماده ٩ـ منظور از کارکنان قراردادی در آیین‌نامه، اشخاص زیر هستند:

الف ـ مستخدمان موقت شرکتهای دولتی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی.

ب ـ آن دسته از مستخدمان متناظر کارکنان پیمانی شاغل در وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی دارای مقررات خاص که به موجب قرارداد به استخدام درآمده‌اند.

ج ـ کارکنانی که براساس تصویب‌نامه شماره ١٧٥٩٨ مورخ ٢٢/٣/١٣٦٢ به صورت خریـد خدمـت با رعایت قوانین و مقررات مـربوط در دستگاه‌های مشمول این قانون اشتغال دارند.

د ـ آن دسته از کارکنان مشمول قانون که براساس مجوزهای قانونی با انعقاد قرارداد در خدمت دستگاههای یادشده بوده‌اند و کسور بازنشستگی یا حق بیمه (اعم از سهم مستخدم و کارفرمای) آنها طبق مقررات به صندوقهای بازنشستگی مربوط پرداخت گردیده است.

تبصره ـ کارکنان ثابت یا عناوین مشابه دستگاههای مزبور برای استفاده از تسهیلات قانون در حکم مستخدم رسمی هستند.

ماده ١٠ـ دستگاههای مشمول موظفند فهرست کارکنان مشمول قانون را با قید مشخصات استخدامی هر یک از آنان، میزان سنوات ارفاقی و پاداش پایان خدمت پرداختی به معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور و وزارت رفاه و تأمین اجتماعی در فواصل شش ماهه ارسال کنند.

ماده 11 ـ وزارت رفاه و تأمین اجتماعی موظف است هر سال گزارش اجرای قانون را به هیئت وزیران ارایه نماید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
بهرام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
سلام در خصوص طرح بازنشستگی پیش از موعد جهت اجرای آن دلایلی دارم که باعث شادابی جامعه خواهد شد تقاضا دارم نمایندگان محترم این طرح را اجراکنند سلامتی روحی و روانی به جامعه بر میگردد . تا حالا سر قبرستانها رفتند ببینند کسانی که مرده اند در طی این چند سال 60% تو سن 70و 65و،60 بوده‌اند که فوت کرده اند . قشر کارمندی و کارگری که طی این سی سال اخیر فشار سنگینی وارد شد که شما نتیجه آن را کم بیش مشاهده میکنید با دست کی ای بنا گذاشته و تحولات انجام شد با دست همین قشری که شما دست و پای آنها بسته اید که نه راه پس دارند و نه راه پیش . برادر عزیز بزارید مردم زندگی کردن را لمس کنند نمیشود که صبح ساعت 7رفت سر کار بعدظهر ساعت 7برگشت ۲۵یا۳۰ سال کم نیست عمری است بعدش مریضی و درد بلا نتیجه کارشان میشود . این چه زندگی است حالا که این طرح آمده حمایت کنید زحمات کسانی که سختی کشیده اند جبران کنید حال نوبت شما وزیر و وکیل و نماینده هستید که باید حامی این قشر باشید و زنجیر اسارت کار را باز و به نظر افراد احترام بگزارید ‌برادر 25سال خدمت کرده دیگر نمی‌تواند باید چه کرد به جای یک نیروی جوان که تلاشگر هست جایگزین کنید در مطلبی از نماینده ای نوشته بود بیمه پرداز ما کم میشود این چه حرف بچگانه‌ای است شما یک نفر را بازنشسته میکنید در کنار او یک جوان وارد بازار کار و تلاش میشود و او حق بیمه پرداخت میکند ‌ . از طرف دیگر به تمام سازمانها و ادارات دولتی و خصوصی از به کارگیری بازنشسته جلوگیری کنند این خود مزیت دارد که آن بازنشسته می‌تواند یک کار آفرین باشد . سن 25سال خدمت کرده در ازای آن 25روز حقوق دهید همه راهها را نبندید مردم را افسرده نکنید مگر چقدر عمر میکنیم. ، با شرایط حال زیر65سال پیر مرد شده اند خیلی ها را دیده ام . من به شما قول میدهم با این طرح جامعه شگفته می‌شود شاد میشود برادر من هر کس دوست داشت 30سال خدمت کند مانعی نیست ولی توان دارد می‌تواند سنگی بردارد آنکه نمی‌تواند چه کند هم خود را عذاب میدهد و هم دیگران را .شما با مردمانی ابرومند روبرو هستید به خاطر اینکه در برابر اعراب و شرق و غرب سر بلند باشند هر سختی را تحمل کرده اند و حرفی نزدند فقط به خاطر ایران و نظام ، به همین خاطر از هیچ کاری جهت رفاه حال مردم دریغ نکنید ممنون با سپاس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
احسنت تا حالا حرف حساب به این شفافیت نشنیده بودم درود بر شرفت
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟