درد دل‌های دانشجویان در محضر رهبر انقلاب

نمایندگان تشکل‌های دانشجویی عصر امروز در محضر رهبر انقلاب به بیان دیدگاه‌های خود پرداخته و از عملکرد دولت، مسئولان آموزش عالی، وزیر مسکن، رسانه‌ملی و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم انتقاد کردند.
کد خبر: ۸۰۳۵۲۱
|
۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۰ 28 May 2018
|
6426 بازدید

نمایندگان تشکل‌های دانشجویی عصر امروز در محضر رهبر انقلاب به بیان دیدگاه‌های خود پرداخته و از عملکرد دولت، مسئولان آموزش عالی، وزیر مسکن، رسانه‌ملی و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم انتقاد کردند.

به گزارش فارس، در دوازدهمین روز از ماه مبارک رمضان 1439، جمعی از دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی، در حسینیه امام خمینی (رحمه‌الله) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

بنابراین گزارش در این دیدار وزرای علوم و بهداشت، معاون علمی رئیس‌جمهور، رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها هم حضور داشتند.

همچنین نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در این دیدار به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند و در لابلای سخنان خود از عملکرد دولت، مسئولان آموزش عالی، وزیر مسکن، رسانه‌ملی و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم انتقاد کردند.

که در ادامه مشروح سخنان دانشجویان در محضر رهبر انقلاب آمده است.

اخگرپور: دانشگاه‌ها برای رژیم سکولار دانشجو تربیت می‌کنند/باید روح جدیدی در کالبد شورای انقلاب فرهنگی دمیده شود

حسین اخگرپور دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان طی سخنانی در محضر رهبر معظم انقلاب گفت: بنده امروز به عنوان نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، بزرگترین اتحادیه دانشجویی ایران در محضر شما حاضر شده و حامل سلام گرم اعضای این اتحادیه خدمت شما هستم. سلامی به مظلومیت تمامی دانشجویان و جوانان بی‌نام و نشان سرزمینم که با تمامی بی مهری‌ها و فشارها و سختی‌هایی که در راه تحقق آرمان‌ها از جانب دشمنان خارجی و منافقان داخلی متحمل می‌شوند دست از ارزش‌ها نکشیده و تا جان در تن و خون در رگ دارند، امام زمان، شما و ملت عزیزمان را تنها نمی گذارند.

وی ادامه داد: وضعیت امروز کشور در حالت عجیبی قرار گرفته و دولتی که خود مسئول اجرایی کشور است به مروج تئوری‌های غربی بدل گشته و با فراموش کردن عموم مردم، موجب نارضایتی اجتماعی و اعتراض مردم به عدم رسیدگی به وضع معیشتی شان است مگر ملت رقم زننده 22 بهمن‌های تماشایی چه گناهی مرتکب شده‌اند که این سزایشان است؟

* نگاه مسئولان به وزارتین بهداشت و علوم سیاست زده است

اخگرپور تاکید کرد: ای پدر مهربان! دانشگاه دیگر مبدا تحولات نیست چرا که وقتی نگاه مسئولین به وزارت بهداشت و علوم سیاست زده است نباید بیش از این هم انتظار داشت، وقتی علم را فدای انتصابات سیاسی می‌کنند، وقتی در برخی از دانشگاه‌ها اساتید و مسئولانی جذب شده اند که عملا کارشان پمپاژ ناامیدی نسبت به آینده نظام است.

وی تاکید کرد: وقتی دانشجو را با چوب سیاسی کاری می‌رانند، وقتی معاونت فرهنگی دانشگاه تبدیل به معاونت سیاسی شده است، آیا می‌توان دانشگاه را مبدا تحول نامید؟!

* دانشگاه‌ها برای رژیم سکولار دانشجو تربیت می‌کنند

این فعال دانشجویی یادآور شد: مسئولین امر هیچ استراتژی و برنامه‌ای برای فضای فرهنگی دانشگاه‌ها ندارند، امروز فضای عمومی دانشگاه‌ها بی‌صاحب مانده و دانشگاه‌های ایران عملا دانشجویانی تربیت می‌کنند برای یک رژیم سکولار نه یک نظام اسلامی، ولنگاری فرهنگی در دانشگاه‌ها موج می‌زند و روز به روز شاهد گسترش فساد اخلاقی و اعتیاد در دانشگاه‌ها هستیم.

* باید روح جدیدی در کالبد شورای عالی انقلاب فرهنگی دمیده شود

اخگرپور تصریح کرد: لازم است از شورای عالی انقلاب فرهنگی بگویم که فقط اسمش هست و هیچ خبری از رسمش نیست.

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز تبدیل به یک دستگاه سند ساز شده، اسنادی که هیچ ضمانت اجرائی ندارند و نظارتی هم بر اجرا یا عدم اجرای آنها نمی‌شود.

دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: به نظر می‌رسد که بایستی روح جدیدی در کالبد شورای عالی انقلاب فرهنگی دمیده شده و ان‌شاءالله شاهد جوانگرایی و حضور چهره های جدید در ترکیب این شورا و حتی انتصاب عضوی دانشجویی در آن باشیم.

اخگرپور تصریح کرد: آقاجان! اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در سال گذشته به این نتیجه رسیده است که با رفع و حل این مسئله بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد، آرمان رفع محرومیت به عنوان یکی از اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و از تاکیدات اصلی بنیان گذار کبیر انقلاب و شما می باشد که با گذشت 4 دهه از عمر پر برکت این نظام ، هنوز با شرایط ایده آل فاصله ها دارد.

وی ادامه داد: می‌بایست منابع ملی بر اساس عقلانیت، استحقاق و استعداد مناطق تخصیص یابد تا از رانت خواری، چانه زنی و عدم شفافیت تخصیص بودجه‌ها که باعث بحرانهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی می‌گردد جلوگیری به عمل آید.

اخگرپور اضافه کرد: بر این اساس در زمینه برنامه ریزی فضای سرزمینی، وجود مرکز سیاست گذاری و تصمیم ساز در مورد آمایش سرزمینی که فراتر از جریانات و زد و بندهای سیاسی دولت و مجلس باشد لازم به نظر می‌رسد.

دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ادامه داد: آقا جان! دهه چهارم انقلاب که دهه پیشرفت و عدالت نام داشت روبه پایان است و نسل سوم و چهارم انقلاب در دهه بعد پیش‌قراولان تحقق آرمان‌های انقلاب خواهند بود لذا از حضرتعالی استدعا داریم که فتح بابی به دهه پنجم داشته باشید تا نسل جدید انقلاب اسلامی خود را آماده این مساله نموده و جوانب تحقق آن را با تمام قوا پیش ببرند.

* رسانه ملی به تریبون افراد، هنرمندان و تهیه کنندگان ثابتی بدل شده است

وی گفت: حضرت آقا! صدا و سیما به جای اینکه ملی رفتار کرده و از ظرفیت تمام استانها بهره گیرد به صورت فاحش به تریبون افراد و هنرمندان و تهیه کنندگان ثابتی بدل شده است به گونه ای که در شبکه‌های جدید این مساله به وضوح دیده می‌شود.

اخگرپور یادآور شد: بارها و بارها ثابت شده است که اگر تلویزیون برنامه‌هایی بسازد که نیازهای مردم را بازگو کند، مخاطب خواهد داشت. چه بسا که برنامه‌های پرمخاطب مثل خندوانه و دورهمی از این قبیل بوده است.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: آقاجان هنر در جامعه کنونی ما شکلی نخبه زده به خود گرفته است و به جای اینکه از هنرمندان واقعی این سرزمین هم چون شعرا، نویسندگان، سازندگان هنرهای تجسمی و صنایع دستی چهره سازی شود از عده‌ای صورت سازی یا سلبریتی سازی می‌گردد که نه هنر را می‌شناسند و نه ابزار آن را.

دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اظهار داشت: آقاجان شاید این مطلب که امروز می‌خواهم بر زبان جاری کنم سخت ترین جملاتی باشد که باید تصمیم می‌گرفتم در دیدار امروز بگویم یا نه.

وی افزود: ما فرزندان شما ولایت مطلقه فقیه را به عنوان نیابتی عام از جانب حضرت حجت تلقی می‌نماییم و از خداوند متعال آرزومندیم که در زیر لوای رهبری شما علم انقلاب را به ید نورانی حضرتش برسانیم و هیچ مسیر دیگری را جز مشیت اللهی بر ذهنمان نمی پرورانیم.

* عده‌ای در پنهان و عیان بی‌شرفانه فردای بعد از رهبری را برنامه‌ریزی می‌کنند

اخگرپور ادامه داد: اما آقاجان عده‌ای در این کشور در پنهان و عیان، بی‌شرفانه فردای بعد از شما را برنامه ریزی می‌کنند و یاللعجب از شیطان و دسیسه هایش. اینان در اتاق‌های فکر خود با نقشه‌های دنیوی سعی بر تغییر ماهیت انقلاب بعد از شما را دارند چون می‌دانند تا شما هستید علم انقلاب نمی‌افتد، تا شما هستید کوتاه نمی‌آیید، تا شما هستید نمی‌گذارید انقلاب خمینی کبیر با تمام فراز و فرودها به خاطر خون های به خاک ریخته شهدا و ایثاری که ملت انجام داده است به موزه تاریخ بپیوندد.

* نمی‌گذاریم انقلاب دست نااهلان بیافتد

دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: آقا جان، اگر می بینید عده ای به شما نامه بدون سلام و والسلام می نویسند، یا عده ای دیگر نامه سرگشاده خطاب به جنابعالی می‌نگارند، اگر می بینید عده‌ای فتنه و اردو کشی خیابانی را ساماندهی می‌کنند و عده‌ای دیگر فساد چند میلیاردی را انجام می‌دهند، اگر می بینید عده ای سمپادهای دانشجویی شان را ترغیب به نامه نگاری به جنابعالی می‌کنند و عده‌ای دیگر پیاده نظام یکبار مصرفشان را متحد کرده و اتحادیه سازی می کنند؛ اگر می بینید عده‌ای از درون حصر سعی بر انشقاق بین حوزه و خبرگان دارند و عده ای در جامعه با مواضعشان سعی بر تفرقه و آشوب در کشور می کنند؛ تحلیل ما این است که این مسایل ربطی به امروز ندارد و فردا را نشانه گرفته اند.

وی گفت: انگار احمق‌ها یادشان رفته سرنوشت مهدی هاشمی را، احمق‌ها یادشان رفته تاریخ دهه 60 و قائم مقام معذول را. دل ما از دست این دنیا طلبان خون است و بدانند تا خون در رگ‌های ما باشد و از سرهای ما کوه بسازند نمی‌گذاریم انقلاب دست نااهلان بیافتد پس بچرخند تا بچرخیم.

به گزارش فارس، دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که ابتدای سخنان خود را با این جمله شهید بهشتی که « من تلخی برخورد صادقانه را به شیرینی برخورد منافقانه ترجیح می‌دهم» آغاز کرده بود، با قرائت شعر زیر به سخنانش پایان داد.

« جاده و اسب مهیا است بیا تا برویم

کربلا منتظر ماست بیا تا برویم

هر چه خواندند ز تحریم بدان بی اثر است

شور و امید چو با ما است بیا تا برویم

کس ندیدست ز دشمن اثر خیر و امید

دل ما مخزن دریاست بیا تا برویم

هست چهل سالگی رویش این نهضت خون

رهبر عشق چو اینجاست بیا تا برویم

ملتفت باش که بدعهدی شیطان بزرگ

زاده ی شر اروپا است بیا تا برویم

مطلب موشک و تعطیلی آن هیهات است

اسلحه غیرت دریاست بیا تا برویم

با ظهور گل نرگس که رسد از مکه

منتقم منتظر ماست بیا تا برویم»

واردی: عده‌ای با ناامیدی از کاخ سفید به کاخ الیزه و باکینگهام دخیل بسته‌اند

سیدمحمدعلی واردی نماینده بسیج دانشجویی هم طی سخنانی در این مراسم گفت: اکنون که در ماه‌های پایانی چهارمین دهه انقلاب اسلامی به سر می‌بریم، به‌عنوان سومین نسل، به دستاوردهای انقلابمان مفتخریم. افتخاری که نه به معنای چشم‌پوشی از کاستی‌ها است و نه مانع جدی‌ترین نقدها؛ بلکه ناشی از سنجشگری در «دستگاه محاسبه‌ای» پویا و مؤمنانه است.

وی ادامه داد: دستگاه محاسباتی‌ای که اولا پویاست؛ چرا که به انقلاب اسلامی در تمامی شاخصه‌ها، به عنوان یک حرکت فرآیندی می‌نگرد و نه مقطعی؛ و سختی های این مسیر رو به رشد را جزیی از این حرکت میداند. و این داستان انقلاب ماست، که میان ما و قلیلی از هم‌رزمان دیروزمان به واسطه همان تحلیل ساده‌انگارانه، فاصله انداخته است.

* عده‌ای پس از حاجت نگرفتن از کاخ سفید به پنجره‌های کاخ الیزه و باکینگهام دخیل بسته‌اند

واردی افزود: ثانیا دستگاه محاسباتی‌ مؤمنانه است؛ زیرا علاوه بر محاسبات دقیق مادی، مؤمن به سنت الهی است و می‌داند که در صورت همراهی امام و امت و عدم اتکا به طاغوت، پیروزی‌اش قطعی است. اشکال دستگاه محاسباتی جریان غرب‌گرا؛ عدم درک همین مسئله است. وجه تمایز میان امامی که معتقد بود آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند با آنانی که پس از حاجت نگرفتن از آستان کاخ سفید، حال به پنجره‌های کاخ الیزه و باکینگهام دخیل بسته‌اند و توسل به «اروپای آزمون‌پس‌داده» را تجویز می‌کنند، دقیقاً همین تفاوت در دستگاه محاسباتی است.

* روی کارآمدن مجلسی که بیشتر شبیه باشگاه احزاب است تا خانه ملت

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف تاکید کرد: بر همین اساس، معتقدیم آنچه کشور را در برابر بسیاری از فشارها مقاوم ساخته، جایگاه ویژه ای است که برای نقش مردم قائل شده است. جایگاهی که گاهی به واسطه عملکرد برخی کارگزاران با چالش‌های مهمی روبه‌رو است و به همین واسطه است که امروز شاهد عدم بسط مفهوم مردمسالاری در حوزه های فرهنگی، رسانه ای و اقتصادی هستیم که عاملی اثرگذار در تحقق ناقص مردمسالاری سیاسی نیز هست.

وی ادامه داد: از مصادیق آن ، روی کار آمدن مجلسی است که بیشتر شبیه باشگاه احزاب است تا خانه ملت و شاید بیراه نباشد اگر بی‌اهمیتی مسئولین دو قوه دیگر به امر مهم پاسخگویی و اقناع مردم را نتیجه چنینن عملکردهایی در نماد مردمسالاری کشور بدانیم.

واردی یادآور شد: حال در آستانه ورود به پنجمین دهه انقلاب اسلامی، معتقدیم مردمسالاری نظام باید در قالب تحول در الگوهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری آن تحقق پیدا کند و این تغییر می‌بایست از طریق تغییر نسل صورت پذیرد؛ تحولی که اگر تا دیروز یک انتخاب ، پیش رو مدیران ارشد نظام بود، امروز یک واقعیت گریزناپذیر است که لاجرم اتفاق خواهد افتاد.

نماینده بسیج دانشجویی گفت: حضرت آقا! سال گذشته در ترسیم موانع پیش روی انقلاب، به برخی اختلالات و ایرادات ساختاری در دستگاه‌های مرکزی کشور اشاره کردیم که فرمان «آتش به اختیار» حضرتعالی را به دنبال داشت، اما، به نظر می‌رسد که باید نیم نگاهی هم به رفع اختلال از دستگاه مرکزی و فرماندهی داشته باشیم. از این روی، معتقدیم تغییر معماری موجود و رعایت قواعد صحیحِ تغییر نسل، یگانه راه شکل‌گیری پیوستار منسجم فرماندهی است.

* نسخه‌هایهای پوسیده ژنرالهای خسته جنگ کلاسیک، پیامدی جز عقب‌نشینی ندارد

وی افزود: معتقدیم امروز همانند تجربه دفاع مقدس، نسخه‌های پوسیده "ژنرالهای" خسته جنگ کلاسیک، پیامدی جز عقب‌نشینی ندارد و "حسن باقری‌ها" می‌خواهیم تا با تغییر در استراتژی جنگ اقتصادی و فرهنگی "بن‌بست شکنی" کنند و این تنها با ورود جوانانی با «تفکر انقلابی» و «روحیه جهادی» ممکن خواهد بود .

این فعال دانشجویی اضافه کرد: تحقق صحیح چنین تغییر گسترده‌ای ، مستلزم فراهم شدن شرایطی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهم کرد.
اصلی‌ترین معضل پیش رو آن است که به نظر می‌رسد مجموعه نهادهای نظام حتی مجموعه های انتصابی و انقلابی ، برنامه درستی برای «تربیت» و «به‌کارگیری» جوانان مومن انقلابی در عرصه‌های «تصمیم‌سازی» و «تصمیم‌گیری» ندارند.

وی با اشاره به عرصه تربیت تاکید کرد: در فرآیندهای رسمی تربیت، دانشگاه‌هایمان نه تنها به صورت برنامه‌ریزی شده به تربیت نیروی جوان توانمند و دغدغه‌مند برای حل مسائل کشور نمی‌پردازند بلکه در خوشبینانه ترین حالت، آموزشگاه‌های خوبی هستند که به واسطه‌ ماشین‌های ترجمه، دانشی بی‌ارتباط با نیازهای واقعی کشور را ، به جوانان مملکت می‌خورانند. به راستی در مدل و محتوای آموزشی چه تفاوتی میان دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی آریامهر وجود دارد؟! هرچند ما مدعی هستیم در این حوزه حرف و مدل داریم ولی گوش شنوایی برای آن نمی‌یابیم.

واردی ادامه داد: در عرصه فعالیت‌های تشکلی نیز، تلاشی نامبارک برای نابودسازی و یا کنترل جریان مستقل دانشجویی در جریان است؛ آقایان، ؛ اگر دستشان برسد، ریشه سیاست‌ورزی را در دانشگاه می‌خشکانند و اگر نتوانند، جریان دانشجویی را به پادویی جناح‌های سیاسی و خائن نسبت به مردم، نظام و رهبری سوق می‌دهند. اطلاق دسته‌بندی جعلی اصولگرا اصلاحطلب به تشکلهای دانشجویی، یک نمونه از این تلاش نامبارک است؛ پروژه ای که در وزارت علوم دولت یازدهم شروع شد و هنوز هم دنبال میشود. بعنوان نماینده بسیج دانشجویی اعلام میکنم که این عناوین جعلی مناسب سیاست‌بازی آقایان است، و دامان جنبش اصیل دانشجویی به این عناوین فرقه ای و ضدمردمی آلوده نخواهد شد.

* فشارهای مکرر دولتی و غیردولتی برای حذف سخنرانی دانشجویان در نمازجمعه

وی در عرصه تصمیم‌سازی هم گفت: بسیج دانشجویی، دوشادوش سایر تشکل‌های انقلابی همواره سعی نموده است در خط مقدم مطالبه‌گری از مسئولین باشد، اما در این راه با چالش‌ها و مانع تراشی‌هایی روبرو شده است.

واردی در تکمیل سخنانش افزود: برای مثال دانشجویی که گفته می شود موذن جامعه است چه ماذنه هایی دارد تا در لایه تصمیم سازی ورود کند؟! چرا مسئولین سعی در تولید نسلی «گوش به فرمان» و «محافظه کار» دارند؟! از تجمعات دانشجویی و برنامه های علمی زیرسقفی بگذریم؛ حتی همین نمازجمعه ای که چندسال گذشته خود حضرتعالی دستور حضور دانشجویان برای روشنگری را داده اید با فشارهای مکرر دولتی و غیردولتی در معرض خطر و حذف قرار دارد.

وی گفت: چرا صدا و سیما جایی را ندارد تا دانشجویان به دور از هیاهوی جناح بازی ها در میان مردم روشنگری کنند؟! در بسیاری از مواقع با استفاده از کلیدواژه " تصمیم نظام" به دنبال ساکت کردن موجی از انتقادات مردمی و دانشجویی هستند.

نماینده بسیج دانشجویی اظهار داشت: آقاجان برایمان سوال است که این نظام دقیقا شامل چه کسانی می شود که تصمیمات آن هم مخالف صریح بیانات حضرتعالی ست و هم مخالف نظر آحاد مردم بخصوص قشر انقلابی جامعه است!؟ حتی در مورد لوایح چهارگانه مربوط به قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم همانند تصویب اصل برجام ، برخی نمایندگان مجلس در پاسخ به انتقادات دلسوزان، مسئله را به شما یا دفتر شما منسوب کرده‌اند و گفته اند تصمیم نظام است. البته آقایان به اصطلاح تصمیم گیر نظام بدانند، ما همچنان منتظر عذرخواهی آنان به خاطر تحمیل برجام به ملت ایران هستیم .

واردی در ادامه با تاکید بر لزوم ورود جوانان به عرصه تصمیم‌گیری، گفت: در بحث ورود جوانان به عرصه تصمیم‌گیری، با وجود تاکیدات مکرر حضرتعالی مبنی بر جوانگرایی ، متاسفانه هنوز سازوکاری فراگیر و نظام مند برای جایگزینی ماموریت‌ها تعیین نشده و نسل قبلی کارگزاران، اهتمامی بر این امر ندارد. اکنون اینگونه به‌نظر می رسد که جوانان برای به عهده گرفتن مأموریت‌ها به وسط مهلکه‌ها پرتاب می‌شوند، یا با موفقیتی مهم همراه خواهند بود و یا به دلیل درگیری شدید آنان با سازوکارهای فعلی ، از صحنه حذف می‌شوند.

* اگر در عرصه جنگ نرم کوتاهی کنیم در حق مادران، همسران و فرزندان شهدای مدافع حرم خیانت کرده‌ایم

این فعال دانشجویی افزود: با توضیحات گفته شده به نظر می رسد تغییر نسل برنامه ریزی شده و حل چالش‌های آن تنها راه پیشرفت انقلاب است چرا که بیم آن داریم معماری گذشته و حامیان آن بخواهند از طریق شکل دادن معارضینی جوان، جوانان انقلابی تحول‌خواه را کنار بزنند. آقازاده‌ها و بعضاً حزب‌اللابی‌هایی که اگرچه جوان هستند اما در عمل مدافع الگوهای موجود و مخالف وقوع تحولات اساسی‌اند.

وی ادامه داد: رهنمود حضرتعالی به عنوان منادی اصلی جوانگرایی در کشور برای مواجه شدن این نسل «دلسوز» و «کاردان» با چالش‌های مذکور چیست؟ آقاجان ! به ما می‌گویند همسنگران مصطفای شهید! ما امیدوارانه به آینده انقلاب می‌نگریم و معتقدیم تا جوانه زدن و ظهور راهی نمانده است اگر لایق باشیم خود را همرزم مدافعان حرم می دانیم و به این ایمان داریم و معتقدیم که اگر امروز ما در ایران در قلب تهران در کف دانشگاه های خودمان در عرصه جنگ نرم کوتاهی کنیم در حق خون دل مادران و همسران و فرزندان شهدای مدافع حرم خیانت کرده ایم، حاشا و کلا که در تاریخ بنویسند سربازان امام خامنه ای خیانت کرده‌اند.

* کوهی‌مقدم: پاسخگویی به مردم در میان مسئولان کم‌رنگ است/ شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز به انقلاب در درون خود دارد

اسماعیل کوهی مقدم دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ( دفتر تحکیم وحدت) هم طی سخنانی در محضر رهبر معظم انقلاب گفت: حرف نوی انقلاب اسلامی در بسیاری از مسائل کرامت انسانی و تجلی آن در مسائل سیاسی چیزی نیست جز مردم سالاری دینی، چرا که رای مردم بر اساس کرامت انسان در پیشگاه خدای متعال معتبر است.

وی افزود: مردم سالاری دینی دارای دو مرحله است، نخست آنکه تشکل نظام به وسیله اراده و رای مردم اتفاق بیافتد دوم مسئولان نظام نسبت به مردم وظایف خود را انجام دهند.

کوهی‌مقدم ادامه داد: اما این وظائف اول، دخیل کردن نظرات و مطالبات مردم در امور (در یک کلام مشارکت دادن آنها) و دوم، اقناع مردم و تبیین مسائل. نظام اسلامی در مرحله اول مردم سالاری دینی یکی از بی سابقه ترین عملکردها را به نمایش گذاشته است، یعنی مشارکت پر شور در انتخابات.

* سطح ارتباط مسئولین با نخبگان علمی و تشکل‌های مرتبط مطلوب نیست

دبیر دفتر تحکیم وحدت افزود: اما همه مسئولین باید بدانند! برای نظامی که سرمایه اجتماعی را یکی از مولفه های قدرت می داند حفظ این سرمایه عظیم و قدردانی از این مشارکت مردم تنها در گرو عملی شدن مرحله دوم یعنی انجام وظائف مسئولین نسبت به مردم است. که در قالب شعار مسئول مردمی، نظارت همگانی به بررسی آن می پردازیم.

وی گفت: در خصوص بعد مشارکتِ نظرات و مطالبات مردم، باید از ظرفیت های نظارتی مردم استفاده شود. به نظر می‌رسد سطح ارتباط مسئولین با نخبگان علمی و تشکل های مرتبط مطلوب نیست.

دبیر دفتر تحکیم وحدت یادآور شد: شما تاکید فراوانی به حفظ امید در جامعه دارید، اما این امیدواری الزاماتی دارد و یکی از این الزامات جوان گرایی و شنیدن نظرات آنها است. به عنوان یک پیشنهاد، در سال حمایت از کالای ایرانی، یکی از دیدارهای خودتان را به کارآفرینان جوان اختصاص دهید.

وی ادامه داد: اما در سطح مطالبات عموم مردم! اخیرا اجتماعاتی توسط اقشار مستضعف و مظلوم جامعه، عموما با مطالبات اقتصادی شکل گرفت. این تجمعات یا مورد بی توجهی مسئولین قرار گرفت و یا با بی تدبیری کامل با برچسب "امنیت" به شکل بدی با آن مقابله شد.

* اگر صدا و سیما به فهم درستی از روش های تبلیغاتی و رسانه ای برسد گام بزرگی پیش رفته ایم

کوهی مقدم تصریح کرد: مثل تجمعات کارگران و برخی مالباختگان. اگر این تجمعات اعتراضی مسالمت آمیز و کوچک، توجه و پیگیری یک نماینده مجلس یا حتی امام جمعه شهر را در پی داشته باشد، فضا برای میدان داری دشمنان ملت فراهم نمی شود تا اتفاقاتی مثل دی ماه سال گذشته را رقم زنند. بعد از 4 دهه حیات انقلاب اسلامی هنوز نتوانستیم یک ساز و کار برای طرح اعتراضات مردمی به وجود بیاوریم.

وی یادآور شد: اما در باب اقناع و تبیین، اگر نظام اسلامی در پی کسب اعتماد مردم است باید قدرت تبیین مسائل را در خود ایجاد کند. ما معتقدیم این ضعف در تبلیغات، بخشی از ضعف در حوزه عدالت را موجب شده است. چرا که بدون ابزار رسانه، تبیین عدالت و تبدیل آن به گفتمان غالب در جامعه امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: در میان انبوهی از دستگاه های فرهنگی و تبلیغاتی که در چارچوب نظام فعال هستند، اگر تنها صدا و سیما به فهم درستی از روش های تبلیغاتی و رسانه ای برسد گام بزرگی پیش رفته ایم.

دبیر تحکیم وحدت گفت: ما سیره حضرت امام و شما را در مورد مستضعفین می شناسیم، رسانه ای که برای مردم و به نام ملت ایجاد شده است امروز تا چه حد صدای مطالبات عدالت طلبانه مستضعفین است؟ سهم جریان لیبرال را با سهم مستضعفین مقایسه کنید.

 

وی تصریح کرد: نظارت همگانی بدون رسانه مستضعفین چگونه تحقق می یابد؟ رویکرد های محافظه کارانه در پوشش وقایع و حتی بازتاب ندادن گله مندی های مردم از دستگاه های مختلف، در شرایطی که گردش اطلاعات توسط حجم وسیعی از ارتباطات اجتماعی هم صورت می پذیرد فقط عرصه را بر دشمن، برای ارائه روایت دست اول باز می کند.

وی تاکید کرد: در شرایطی هستیم که دشمن پا را از اقناع فراتر گذاشته و با ابزار مدیریت ادراک وقایع را کاملا وارونه نشان می دهد، در این شرایط آقایان هنوز راهبردشان بایکوت خبری است!

کوهی مقدم افزود: خود مسئولین هم به عنوان رسانه‌های نظام در باب اقناع بسیار موثر هستند. حضرت امیر خطاب به مالک میفرمایند: "مگو که مرا بر شما امیر ساخته‏ اند و باید فرمان من اطاعت شود". به عبارتی مسئولین باید پاسخگویی به انتقادات و تبیین دلایل تصمیماتشان را به عنوان بخش جدا نشدنی مسئولیت بپذیرند.

وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از مسئولین کشور چنین تکلیفی را احساس نمی کنند و عمدتا مسائلی را که با توضیح ابعاد آن به راحتی امکان پذیرش مردمی دارند، تبدیل به مسئله ای لاینحل می کنند. که مثال بارز آن را در مسئله فیلترینگ پیام رسان های خارجی دیدیم.

* چرا در شرایط فعلی پاسخگویی به مردم در میان مسئولین کشور کم رنگ است؟

دبیر تحکیم وحدت اظهار داشت: باید برای خود یادآوری کنیم! در منطق اسلامی پایه اعتمادسازی تکریم است و نه تکریم از سر ریاکاری و تزویر بلکه تکریم اسلامی و انسانی.

کوهی مقدم افزود: اما چرا در شرایط فعلی پاسخگویی به مردم و در مفهوم کلی تر احترام به کرامت انسانی در میان مسئولین کشور کم رنگ است؟ این شرایط هشدار خطر استحاله مفاهیم اصیل انقلاب را می‌دهد.

وی ادامه داد: مفاهیم اولیه انقلاب اسلامی، هم باید به صورت مداوم بازخوانی شده هم به صورت مداوم به روز رسانی شوند که این امر باید توسط متخصصین انقلابی حوزه اندیشه و آگاه نسبت به فضای جامعه صورت پذیرد و در قالب رسانه های مکتوب و نشریات به جامعه منتقل شود.

دبیر تحکیم وحدت گفت: البته جایی را نمیشناسیم که متخصصین با این ویژگی ها با چنین ماموریتی گرد هم آمده باشند! در بین همه نهاد های فرهنگی، با توجه به فرمایشات حضرتعالی، ستاد فرماندهی، شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

* شورای عالی انقلاب فرهنگی شناختی از ظرفیت‌ها نداشته و توانایی طراحی راهبرد ندارد

وی با بیان این شعر که « از قضا سرکنگبین صفرا فزود؛ روغن بادام خشکی می‌نمود»، ادامه داد: اما این شورا نه تنها شناختی از ظرفیت‌ها نداشته و توانایی طراحی راهبرد ندارد بلکه در تشکیل جلسات خود نیز معطل مانده است!

کوهی مقدم تصریح کرد: ادامه این وضعیت نه تنها موجب پیشبرد اهداف فرهنگی انقلاب نمی شود بلکه عرصه فرهنگی را بر جریان انقلابی تنگ‌تر می‌کند. البته فرمان آتش به اختیار حضرتعالی هنوز نصب العین ماست اما برای جریان سازی فرهنگی قرارگاه های مرکزی باید از اختلال خارج شوند.

* شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز به انقلاب فرهنگی در درون خود دارد

وی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز به یک انقلاب فرهنگی در درون خود دارد. هم از طریق جوانگرایی در نفرات هم از طریق چابک سازی ساختارها. بررسی هایی صورت پذیرفته که کتبا خدمت حضرتعالی ارائه می گردد.

دبیر تحکیم وحدت اضافه کرد: اما مسئله ای در باب حوزه زنان، که در سالهای اخیر خواهران دفتر تحکیم به عنوان یک ماموریت ویژه به آن پرداختند، تا در هجمه های سنگین تبلیغاتی و رسانه ای ابعاد شخصیت زن مسلمان انقلابی را تبیین کنند.

وی گفت: الگوی انقلاب اسلامی برای بانوان جامعه زن نه شرقی و نه غربی است که در کنار خانواده ی خود به نقش آفرینی جدی و اثر گذار در جامعه می پردازد. اما مسیر لازم برای نائل آمدن به چنین الگویی مشخص نیست حرکت در این راه و رسیدن به الگوی قابل ارائه نیازمند الزامات قانونی و ساختاری متناسب با همه ابعاد زندگی زنان است.

کوهی مقدم تصریح کرد: اما از سویی معاونت امور زنان و مثلا! خانواده و فراکسیون زنانِ مجلس بر خاکستر فمنیستی کردن جامعه می دمند و از سوی دیگر تنها نهاد حاکمیتی سیاست گذار از فهم زنان و دخترانِ امروزِ جامعه درمانده است.

دبیر تحکیم وحدت ادامه داد: این تخاصم گفتمانی در حوزه زنان از یک سو و سیاسی بازی و انحصار طلبی جریانات حاکم از سوی دیگر نوعی تضاد و تعارض در بطن زندگی زنان ایجاد کرده است که زندگی آنان را تبدیل به صحنه ی امتیاز گیری از رقیب نموده است.

* ما به آینده انقلاب اسلامی امید داریم

وی افزود: تنها راه نجات از این شرایط تبیین گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه زنان با تکیه بر اندیشه ورزی در بستر اسلام اجتهادی و فقاهتی و متناسب با شرایط روز جامعه است. این گفتمان باید به عنوان عامل همگرایی تمامی نهادها به کار گرفته شود.

دبیر تحکیم وحدت ادامه داد: ما به آینده انقلاب اسلامی امید داریم و یقین داریم اگر نظام اسلامی ویژگی ممتاز خود که همان احترام به کرامت انسانی است را حفظ کند روندی بسیار سریعتر برای نیل به اهداف خود خواهد داشت.

* گلرومفرد: عبور از ارتجاع نیازمند « نوگرایی در حکومت ضمن پایبندی به حاکمیت است»/ نتیجه برجام باید در مدارس تدریس شود

محمدرضا گلرو مفرد دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل هم در ادامه گفت: در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، قرار داریم. چهل سالگی انقلاب خار چشم دشمنانی شده است، که عمر شش ماهه و یک ساله برای آن پیش‌بینی می‌کردند.

* «هزینه کردن از استقلال کشور» در مواجهه با استکبار جهانی ایده همیشگی یک جریان سیاسی است

وی افزود: باید نگاهی به گذشته داشت و در مورد اولویت‌های دهه پنجم سخن گفت. معتقدیم چالش امروز ما، ارتجاع نسبت به آرمان‌ها و ارزش‌های اساسی انقلاب اسلامی یعنی استقلال، عدالت و آزادی است.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به موضوع ارتجاع در استقلال کشور گفت: عزت و استقلال کنونی کشور تحول و خدمتی بی‌نظیر است. آن هم برای کشوری که پیش از انقلاب نقشه آن روز به روز کوچکتر و در جهان تحقیر می شد.

گلرو ادامه داد: در این بین «هزینه کردن از استقلال کشور» در مواجهه با استکبار جهانی ایده همیشگی یک جریان سیاسی برای رفع مشکلات کشور بوده است. ایده‌ای که ما آن را ارتجاع نسبت به اصول متعدد قانون اساسی می‌دانیم. ارتجاعی که یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های آن تجربه ناپذیریست.

وی تصریح کرد: تجربه ناپذیری یعنی، روزی در سعدآباد و پاریس بخت خود را در توافق با اروپای بدون آمریکا آزمودند و نشد! بعد گفتند تا کدخدا نباشد نمی‌شود و حالا که آمریکا روی پنج سال تلاش دیپلماتیک آنها پا گذاشته است، می‌گویند امیدمان به اروپائی هاست و بدعهدی آمریکا تجربه ای برای ملت ماست! باید گفت آقایان! شما آخرین کسانی هستید که در این کشور حق دارند از تجربه سخن بگویند!

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل اضافه کرد: اشتراک منافع سیاسی میان روسای قوای مقننه و مجریه، موجب شده است، ارتجاعی که به آن اشاره شد، سر از مجلس نیز دربیاورد و «برجام» با آن همه خلل 20 دقیقه ای به تصویب برسد.

گلرو افزود: با این حال ریاست مجلس که با دستخط گرفتن از مراجع و نشر ادعای «خسارت‌های میلیاردی عدم تصویب برجام»، در تصویب این معاهده تسریع نمودند، تجربه نگرفته اند و همان مسیر پر از ابهام را برای تصویب لوایح مشابه مانند اف ای تی اف در پیش گرفته اند! آیا این ارتجاع نیست؟

* برجام برای آشنایی دانش‌آموزان با غرب وحشی باید در مدارس تدریس شود

وی ادامه داد: ما نیز مانند رئیس جمهور محترم معتقدیم، برجام باید در مدارس تدریس شود تا دانش آموزان ایرانی، هم غرب وحشی را خوب بشناسند و هم با دیپلمات‌ها و سیاست‌های شکست خورده‌شان آشنا شوند.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل تاکید کرد: پس از برجام ضریب جینی و اختلاف طبقاتی بیشتر شد، بدهی‌های خارجی کشور 26 درصد، قیمت ارز و طلا بیش از 100 درصد و واردات کالاهای مصرفی مانند مواد خوراکی، قطعات خودرو و حتی بیل و کنلگ نزدیک به 30 درصد رشد کرده است. تراز تجاری کشور منفی‌تر از گذشته است و رکود در بخش های مولد اقتصاد ادامه دارد.

وی اظهار داشت: اینکه مسئولان اقتصادی دولت ادعا می‌کنند که افزایش قیمت ارز، دلایل اقتصادی ندارد، یعنی بلایی به سَر کشور آورده‌اند که هر تشرِ ترامپِ نادان به اقتصاد کشور آسیب می زند.

گلرو گفت: این ارتجاع، البته بیشترین ضربه را به اخلاق‌مداری در کشور زد. مسئولی که به دروغ قسم جلاله می‌خورد یا از قاب تلویزیونی که اجاره نقد دولت را ندارد، وعده‌های غلط می دهد یا روزنامه‌نگاری که برای بزک کردن برجام به ملتش دروغ می‌گوید در واقع اخلاق را قربانی منافع سیاسی خود کرده است.

* بسیاری از اعتراضات به حق مردم به خاطر تبعیض است

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل درباره ارتجاع در عدالت، گفت: ساده زیستی و دوری از اشرافی گری، توجه به محرومان و مستضعفان؛ عدالت در توزیع آموزش، بهداشت و خدمات عمومی؛ عدالت قضایی و استفاده از همه ظرفیت‌ها و منابع انسانی، ارزش‌های والایی بودند که در ابتدای انقلاب به عنوان شعارهایی اساسی مطرح شد. روی گرداندن از این ارزش‌ها، اعتمادها را خدشه‌دار کرده و مانعی جدی برای گفت‌وگو میان مردم و حاکمیت است.

وی یادآور شد: بسیاری از اعتراضات به حق مردم، نه به خاطر دستمزد و درآمد کمی است که تحصیل می‌کنند، بلکه به خاطر احساس تبعیض است. بخشی از این احساس تبعیض، ناشی از عملکرد کسانی است که با مقوله فساد برخورد سیاست زده دارند.

گلرو اضافه کرد: شاهد مثال آن فشاری است که در موعد محاکمه معاونانِ رئیس جمهورِ سابق به قوه قضائیه وارد شد. این افراد که با مظلوم‌نمایی به قوه قضائیه حمله می‌کردند، همان کسانی هستند که قاضی متخلف پرونده کهریزک را به مدیریت‌های کلان گمارده بودند.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: بخش دیگر از این احساس تبعیض ناشی از عملکرد دولتی است که بجای شایسته‌سالاری در آن ژن‌سالاری حاکم است. نکته تلخ ماجرا، آنجاست که جملگی، از مدعیان عدالت و اعتدالند.

* مدعیان حقوق شهروندی در مواجهه با قربانیان تبعیض امنیتی‌ترین رویکردها را اتخاذ می‌کنند

گلرو افزود: حضرات مدعی حقوق شهروندی، به وقت مواجهه با قربانیان تبعیض، اعم از کارگران یا معترضان صنفی چون کشاورزان، امنیتی‌ترین رویکردها را اتخاذ می‌کنند و با ضرب و شتم آنها، هزینه‌های زائدالوصفی به نظام وارد می‌کنند.
کارگرانِ چندماه حقوق نگرفته آذراب، هپکو، عسلویه، فولاد اهواز، معدن یورت و آقدره را، چه کسانی با مواجهه ی امنیتی به اپوزوسیون تبدیل می‌کنند؟ خدا لعنتشان کند!

* سانسور اعتراضات مردمی در صداوسیما به سرمایه اجتماعی نظام ضربه زده است

وی ادامه داد: خدا می‌داند، سانسور اعتراضات مردمی توسط صداوسیما در برهه‌های مختلف، چه میزان به سرمایه اجتماعی نظام ضربه زده است! این ارتجاع نیست که در جمهوری اسلامی، در جمهوری مدعی آزادی و عدالت، رسانه ملی به درآمد میلیاردی یک بازیکن فوتبال، بیشتر از وضعیت زندگی کارگری با حقوق یک میلیونی بپردازد؟ والله که اینها ارتجاع است.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل افزود: انقلابیون بازگشته از انقلابی‌گری با تبر اشرافیت؛ به جان همه تعاریف و معاریف ما از کارگزاری در جمهوری اسلامی افتاده‌اند و همه‌ آن تصور مردم، از «هم سطحی مسئولین با کم درآمدترین اقشار جامعه» را از بین برده‌اند!

وی تصریح کرد: ارتجاع در عدالت آموزشی در چند سال گذشته قوت گرفته است. آموزش همگانی که به عنوان وظیفه حکومت در قبال همه اقشار به ویژه مستضعفان، در قانون اساسی گنجانده شده است، به غفلت سپرده شده و رویکردهای جدید، بعضا ضد عدالتند. از دانشگاه پولی گرفته تا حذف مدارس سمپاد که تحصیل با کیفیت را برای قشر ثروتمند تسهیل و برای طبقات فرودست ناممکن می‌کند.

* برای مردم دعوای چپ و راست؛ اصلاح طلب و اصولگرا؛ دیگر نه ارزشی دارد و نه اهمیتی!

وی با بیان اینکه برای مردم دعوای چپ و راست؛ اصلاح طلب و اصولگرا؛ دیگر نه ارزشی دارد و نه اهمیتی! گفت: حرف درمانی و سخنرانی هم گره‌ای از کار مردم باز نمی‌کند؛ مردم نیاز به کارآمدی دارند؛ نیاز به عمل مسئولانه دارند.

وی تاکید کرد: بایستی گفت امروز کاِر جهادی و فعالیت اجتماعی؛ در میان مردم بودن و گره گشایی از امور مستضعفین و محرومین بزرگ‌ترین مبلغ گفتمان انقلاب اسلامی و افزایش دهنده سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی است.

* ارتجاع و رادیکالیسم باعث شده احساس وجود آزادی در جامعه از واقعیت آن کمتر باشد

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل درباره ارتجاع در آزادی هم افزود: امروز در جمهوری اسلامی سطح قابل قبولی از آزادی وجود دارد. انقلاب اسلامی آزادی را از یک تعریف سطحی و مبتذل به یک ارزش والای انسانی تبدیل کرد. اما ارتجاع و رادیکالیسم، توامان باعث شده است که احساس وجود آزادی در جامعه ما از واقعیت آن کمتر باشد.

گلرو ادامه داد: وقتی از ارتجاع در مقوله آزادی سخن می‌گوییم، تعبیرمان جریانی است که با ریاکاری تلاش نمود، آزادی را ولنگاری ترجمه کند. سقف آرزوهای اینها از آزادی، همان فیلمفارسی‌های زمان پهلوی است.

* جریان مدعی آزادی، عرصه فرهنگی کشور را قبضه کرده

وی گفت: جریان مدعی آزادی، عرصه فرهنگی کشور را قبضه کرده است، اما برنمی‌تابد که کارگردانی برخلاف دیدگاه‌های آنها فیلمی برای مدافعان امنیت کشور بسازد و با ناجوانمردانه‌ترین روش‌ها، ترور شخصیتیش می‌کنند.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل تصریح کرد: این ارتجاع در محیط دانشگاه هم، برخورد ریاکارانه با مسئله آزادی را دنبال می‌کند. صدها نشریه دارند و ده ها تریبون، مواضع نظام را نقد می کنند و سیاست های کشور را به تمسخر می‌گیرند. به حسینیه امام خمینی می آیند و چشم در چشم؛ رهبریِ نظام را نقد می کنند، اما از در که بیرون می روند می گویند آزادی نیست!

وی یادآور شد: در عرصه سیاسی، پیش از انتخابات و برای ساختن فیلم تبلیغاتی به دانشجویان تریبون می دهند اما پس از انتخابات آزادی برایشان رنگ می بازد و علاوه بر منتقدان حتی طرفدارانشان را در تریبون ها و افطاری های گزینشی حذف می کنند.

گلرو گفت: جریان دوم اما گروهی هستند که در دستگاههای کشور مانند قوه قضاییه و صداوسیما و یا در تریبون های رسمی در بیان و عمل به حس آزادی در کشور ضربه می‌زنند.

* سوءمدیریت باعث شده ورود زنان به ورزشگاه، فیلترینگ و ممنوع التصویری اشخاص به مسائل اصلی تبدیل شود

وی افزود: تکلیف مسائلی مانند جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاه، فیلترینگ، ممنوع التصویری اشخاص، لغو انگشت شمار کنسرت‌ها در میان برگزاری چند هزارتایی آنها در قانون روشن است که بعضا نه اسلام با آن مخالفتی دارد و نه جمهوری اسلامی!

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: با این حال سوءمدیریت در حل آنها باعث شده این مسائل، اصلی شود و رئیس اجرایی کشور به جای حل مسائل اصلی، روی آنها موج سواری کند، تا در ایامی که دلارِ هفت هزار تومانی، مدیریت اقتصادی را به مضحکه گرفته و معیشت مردم را مختل کرده، رئیس جمهور درباره فیلترینگ، -که خود مجری آن است- توئیت بزند!

گلرو ادامه داد: انقلابی‌گری به معنای بی‌قانونی و بهانه تراشی نیست که جریان غیرانقلابی را طلبکار کند و به انقلاب هزینه تحمیل نماید. این موضع‌گیری‌های غیرعقلانی در مقوله آزادی، باعث شده است در بزنگاه‌های سرنوشت‌ساز مانند انتخابات، مسائل اصلی به حاشیه رفته و آنانی که ناکارآمدی خودشان را در عدالت، استقلال و حتی آزادی نمایان کردند با موج سواری روی این مسائل، لیست‌های تَکراری را بر گرده ملت بنشانند!

وی درباره ارتجاع و پروژه تزریق ناامیدی هم افزود: رهبر عزیز انقلاب
ارتجاع تلاش می‌کند با انکار دستاوردها و بزرگ کردن ضعف ها مردم را ناامید کند. ارتجاع نه خودش می بیند و نه می خواهد دیگران موفقیت های کشور را ببینند.

* همه باید با پروژه تزریق ناامیدی مقابله کنند

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل تصریح کرد: انتهای پروژه ناامید سازی مردم، شکاف اجتماعی و فروپاشی کشور است. از این رو هرکس که اندک علاقه‌ای به وطنش دارد و حتی اگر مواضع نظام اسلامی را هم نمی‌پسندد لازم است با پروژه تزریق ناامیدی مقابله کند. چرا باید این تصور ایجاد شود که مشکلات کشور حل شدنی نیست؟ کشور ما امروز قدرتی جهانی است!

وی گفت: چه کسی منکر جایگاه ویژه جمهوری اسلامی در معادلات بین المللی است؟ مرکز فرهنگی سازمان ملل بارها ایران را یکی از موفق ترین کشور های جهان در مبارزه با بی سوادی معرفی کرده است.

گلرو ادامه داد: مجلات معتبر علمی بارها از رشد بی نظیر تولیدات علم و فناوری در ایران سخن گفته اند. گسترش خدمات عمومی، بهداشتی و درمانی تا دورترین روستاها قابل مشاهده است و طبق آمار سازمان ملل متحد در چهار دهه گذشته ، ایران بالاترین رشد توسعه انسانی را تجربه کرده است.

وی تصریح کرد: مرجعیت کشورمان در سطح منطقه و نفوذ بالای فکری در میان جوانانی از نژاد‌ها، زبان‌ها و حتی مذاهب و ادیان مختلف پدیده ای تمدن ساز و شگفت انگیز است. وقتی جمهوری اسلامی در نبردی نیابتی اراده خود را بر استکبار جهانی تحمیل نموده است چرا نتواند جنگ اقتصادی دشمن را خنثی کند؟

* عبور از ارتجاع نیازمند « نوگرایی در حکومت ضمن پایبندی به حاکمیت است»

وی ادامه داد: این اتحادیه مبتنی بر رویکرد همیشگی خود یعنی « نقد حکومت آری، نفی حاکمیت هرگز »، معتقد است عبور از ارتجاع در دهه پنجم انقلاب اسلامی نیازمند « نوگرایی در حکومت ضمن پایبندی به حاکمیت است ».

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل تصریح کرد: ما در این چهار دهه، تلاش نموده ایم، با ایجاد ساختارها، روندها، رویه ها و نهادها برای تحقق آرمان ها برنامه ریزی کنیم. اما به نظر می رسد برای جهش در رسیدن به اهداف خصوصا عدالت نیازمند یک نوگرایی هستیم.

گلرو گفت: این نوگرایی به معنای بازتعریف و بازسازی روندها و ساختارها و تغییر رفتار حاکمان است تا حرکت جمهوری اسلامی به سمت قله های پیشرفت تسریع شود.

* معتمدی‌نژاد: شکاف میان دارندگان و محرومان از مسکن بیشتر می‌شود/صداوسیما به روابط‌عمومی دولت و کارخانه سلبریتی‌سازی تبدیل شده است

محمدجواد معتمدی‌نژاد دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی هم در ادامه گفت: اکنون‌که چهار دهه از انقلاب اسلامی گذشته، وقت آن رسیده که آرمان‌های اصلی بازخوانی شده تا بر اساس آن‌، خودمان و حرکت نظام موردبررسی و تصحیح قرار گیرد تا نهایتاً موجب رشد و تداوم پیشرفت انقلاب شود. نظام اسلامی درزمینه عدالت گام‌های بسیار مهم و مؤثری برداشته است اما عقب‌ماندگی‌ها در تحقق کامل عدالت می‌تواند دلایلی مختلفی داشته باشد.

وی برخی رویه‌ها در قوه قضائیه را ناعدالانه دانشت و افزود: طبق قانون اساسی قوه قضائیه به‌عنوان یک نهاد «پشتیبان‏ حقوق‏ فردی‏ و اجتماعی‏ و مسئول‏ تحقق‏ بخشیدن‏ به‏ عدالت» نقش اصلی و اساسی در تحقق عدالت دارد. ایستادگی قوه قضائیه بر برخی احکام اسلامی زمینه حمله ضدانقلاب و فرصت‌طلبان به این قوه را فراهم کرده است؛ اما برخی رویه‌های اشتباه و ناعادلانه زمینه‌ساز عدم تحقق کامل عدالت شده است.

معتمدی‌نژاد تصریح کرد: طبق فرمایش شما در سال گذشته «قوه‌ قضائیه باید پرچم‌دار حقوق عمومی در جامعه شود و در هر زمینه‌ای که لازم بود، از حقوق مردم با قدرت دفاع، و با متخلفان و قانون‌شکنان مقابله کند.» یک‌سال از این گفته می‌گذرد، اما به‌راستی مردم ما چقدر بر این امر باور دارند که قوه قضائیه حافظ حقوق آن‌ها است؟

این فعال دانشجویی یادآور شد: چرا تاکنون هیچ دادگاه مؤثری برای استیفای حقوقِ کارگران شلاق‌خورده آق‌دره، کارگران جانباخته معدن یورت، معلمان معترض، مالباختگان مؤسسات مالی، دانشجویان آواره دانشگاه صنعت نفت، رانندگان و کامیونداران، کارگران فولاد و هپکو و المهدی و صدها مورد دیگر برگزار نشده است؟! اگر شده است چرا این مستضعفان احساس عدالت نمی‌کنند؟ اینکه قوه قضائیه بگوید ما پیگیری می‌کنیم و دستگاه‌ها جواب نمی‌دهند با فلسفه وجودی این نهاد درتعارض است.

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی تاکید کرد: امروز عدم شفافیت بلای جان قوه شده است. آرا قضات شفاف نیست؛ رئیس دستگاه قضا مدت‌هاست که وعده‌ی انتشار اسامی و تصاویر قضات فاسد را داده‌اند، ولی هنوز خبری نشده! طبق قانون اساسی، اصل، بر علنی برگزار شدن دادگاه‌ها بوده ولی وقتی تشخیص را به قاضی می‌دهیم معلوم است که کمتر قاضی‌ای از علنی برگزار شدن دادگاه استقبال می‌کند. در خصوص این پرونده‌ها بدیهی است که باید با احترام و متناسب با ظرفیت فهم عمومی دادگاه علنی و در پیشگاه ملت برگزار شود، نه آنکه برای رعایت این حق اولیه، کار به بحران برسد.

وی اظهار داشت: عدم شفافیت باعث شده مفسدین به‌جای مستضعفین احساس امنیت کنند و اعتماد عمومی به قوه قضائیه سلب شود. اجرای عدالت یک‌چیز است و احساس عدالت چیز دیگر. مردم وقتی می‌بینند با یک آفتابه‌دزد به‌تندی برخورد می‌شود؛ اما تاکنون برخوردی نظیر آنچه امیرالمؤمنین با ابن‌هَرَمه انجام دادند؛ با مدیر متخلف جمهوری اسلامی صورت نگرفته است؛ به کلیت نظام بدبین می‌شوند و می‌گویند نکند این‌ها همه با همند؟

وی خاطرنشان کرد: "تو چه‌کاره‌ای؟ " یکی از مهم‌ترین رویکردِ غلط قوه است. دستگاه قضایی، قوانین و رویه‌های موجود، نه‌تنها از ورود آمرین به معروف، به مسائل مختلف، جلوگیری کرده، بلکه با ایشان برخورد هم می‌کند.موافقان رویکرد "تو چه‌کاره‌ای؟" وجود دستگاه‌های نظارتی و قانونی بودن پدیده‌های ضد عدالت را توجیهی برای عدم پاسخگویی مطرح می‌کنند. سؤال اینجاست آیا چون قوه قضائیه وجود دارد، مردم نمی‌توانند و یا حق ندارند بر رفتار مسئولین نظارت کرده و از آنان پرسش نمایند؟

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه قطعاً بی‌قانونی بد است، اما آیا لزوماً هر قانونی عادلانه است؟ گفت: در نمونه‌های تأسف‌بار، قوه با اعتراضات بر حق آمران به معروف در مقابل اقدامات خلاف شأن ائمه جمعه بروجرد، شاهین‌شهر، گیلان، شیراز چه کرد؟ نه‌تنها این اقدامات موردبررسی قرار نگرفت، بلکه با آمرین به معروف برخورد‌های قضایی انجام شد.

وی افزود: آیا غیر از این است منصور نظری شاعر مدافع حرم که فساد برخی قضات فاسد شهرکرد را به مسئولین قضایی ارجاع داد و نه انتشار عمومی، به جرم دخالت در امر غیر ضمن هتک حرمت، یک سال زندانی شد و شلاق خورد؟ مسیر احقاق عدالت، رسیدن مظلوم به حقش و برخورد با مسئول فاسد و ظالم از کجا می‌گذرد؟

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: به‌خاطر حاکمیت نگاه‌های امنیتی و تقدس‌گرایانه، بسیاری از امور به نفع مسئولان کشور جرم‌انگاری نشده و به‌عکس اعتراض به این امور جرم تلقی می‌شود؛ مثلاً اشرافی گری مسئولین در قوانین موجود جرم نیست اما اعتراض به آن جرمی نابخشودنی است! به نظر ما نه اکتفا به قوانین به‌تنهایی ظرفیت عملی کردن عدالت را دارد و نه صرفاً دستگاه‌های نظارتی کشور می‌توانند جلوی مفاسد و تبعیض را بگیرند که اگر می‌توانستند تاکنون چنین می‌کردند!

وی اظهار داشت: برای تحقق کامل عدالت باید زمینه تحقق عدالت‌خواهی مردمی یعنی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر مردم نسبت به حکومت فراهم شود و اولین قدم، تصحیح رویکرد "تو چه‌کاره‌ای" در سطح کلان جمهوری اسلامی به‌خصوص قوه قضائیه است.

این فعال دانشجویی گفت: سوال؛ قوه نیازمند تحول جدی است، حالا که در آستانه تغییر رئیس آن هستیم، آیا شما برنامه ای برای تحول جدی به لحاظ اشخاص و رویکرد حاکم دارید؟

وی یادآور شد: نمایش ندادن واقعیات و مشکلات مردم، رویکرد امنیتی در خبر، پرداختن به مسائل فرعی و بی‌اولویت و انحصار رسانه‌ای توسط نهادهای حاکمیتی مثل سپاه و احزاب سیاسی، شاخص‌هایی برای عدم وجود عدالت رسانه‌ای است. به‌عبارت‌دیگر، رسانه‌های موجود درصد کمی از مردم را نمایندگی می‌کنند. مقصر اصلی در آنکه بعضاً رسانه‌های بیگانه مرجع تظلم‌خواهی مردم شده‌اند، رسانه ملی و عدم وجود عدالت رسانه‌ای در صداوسیما است نه آن مردمِ بی‌پناهِ رنج‌کشیدهِ که آن‌ها را متهم به بازی کردن در پازل دشمن می‌کنیم!

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی تصریح کرد: صداوسیما به‌جای طرح و پیگیری مشکلات مردم، ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی تبدیل به کارخانه سلبریتی‌سازی و روابط عمومی دولت شده است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: اگر صداوسیما اجازه می‌داد که مردم با حقایق برجام نظیر مذاکرات عمان و تمامی روندهای نیل به آن (که البته شفافیت مذاکرات عمان نیاز به اراده ورای صداوسیما دارد) آشنا بشوند و بدانند که چاره اقتصاد در برجام نیست، امروز، نه پنج سال از فرصت ملت تلف می‌شد و نه آمریکا این‌گونه برای ما رجزخوانی می‌کرد. دریغ که رویکرد حاکم بر صداوسیما انقلابی نیست حتی اگر شما هم برخی انقلابی‌ها را معرفی کنید.

معتمدی گفت: سوال؛ رویکرد کلان صدا و سیما انقلابی نیست و تا انقلابی نشود، وضع به چنین منوال است. آیا شما برنامه ای برای تغییر رویکرد غلط بر صدا و سیما دارید؟

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: رفتار نیروهای انقلاب در بزنگاه‌های حساس نشان می‌دهد که بعضاً مسئله امت حزب‌الله عدالت نیست. لشکری که بولتن خوانی و کد محوری را جایگزین تحلیل گری "ولو غلط" و اندیشیدن کرده است. دراین‌ بین نهادهای امنیتی سال‌هاست با گروگان‌گیری امنیت و ترسیم «موقعیت حساس کنونی» به نفع یک جناح خاص "که روزبه‌روز هم کنونی‌تر می‌شود"، با نگاه‌های قیم‌مآبانه، کد بازی و انتشار اخبار به‌ظاهر محرمانه و پشت پرده، برایشان فکر کرده و این‌ها عمل می‌کنند و نیروهای انقلابی را سرکار می‌گذارند.

وی تصریح کرد: همچنین برخی جریانات خودی تحول را "از مردم"، "برای مردم" و " به دست مردم" نمی‌دانند و در میان مسئولان به دنبال منجی می‌گردند. ماحصل این رویکرد می شود ماجراهایی مانند جمنا و چند به علاوه چند که همگی بالاتفاق شکست خورده اند خوشبختانه.

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: این دوری رفته‌رفته امکان مفاهمه و گفت‌وگو را از جریان انقلابی با مردم می‌گیرد و رجوع به مردم منحصر به ایام انتخابات می‌شود. به همین خاطر است که در بزنگاه‌ها، آرمان‌ها تعدیل می‌شود. یک روز به دنبال صالح مقبول می‌افتند، یک روز هم دفع افسد به فاسد. بعدش را هم خدا به خیر کند!

وی تاکید کرد: جبهه‌ خودی متأسفانه دچار شخص‌کیشی شده است. عده‌ای چاکر و مرید فلان آقا هستند و عده‌ای گوش‌به‌فرمان بهمان آقا و عده‌ای هم که تابع مخلص حضرت آقا! متأسفانه تحلیل‌های غلطی وجود دارد که صرف بازگویی سخنان رهبری ولایتمداری نام می‌گیرد. این رویکرد منجر به‌ انسداد فکری، انفعال عملی و سلب ابتکار عمل و خودباوری شده است. تاجایی که در مسائل مختلف پشت رهبری مخفی و همه هزینه‌ها را باید رهبری متحمل شود.

معتمدی درباره آزادی هم گفت: امروز از یکسو صدای غالب مدعی آزادی، بخشی از سیاسیون فرصت‌طلب و باندهای قدرت و ثروت هستند که علی‌رغم داشتن رسانه و امکانات، داد نبود آزادی سرمی‌دهند و از سوی دیگر محافظه‌کارانی که وضع موجود آزادی را مطلوب معرفی می‌کنند. در نظامی که مدعی پرچم‌داری دین است، مردمی که مورد ظلمی قرار می‌گیرند، باید امکان اعتراض داشته باشند. «لَا یُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَنْ ظُلِمَ»

وی تصریح کرد: متأسفانه امروز برای اعتراضات مشروع، فضا تنگ است، حتی کسانی که باوجود انقلابی گری دست به اعتراض می‌زنند، مورد پیگیری قرار می‌گیرند. برای مثال، چهار نفر از ادوار تشکیلات خودمان حسین شهبازی زاده و سلمان کدیور، دبیران اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی، هادی مسعودی عضو اسبق شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی و مصطفی پورخسروانی دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه‌های شیراز، به رویه یک ائمه جمعه اعتراض و انتقاد کردند، که به‌جای پاسخگویی آن مقام مسئول و حتی تقدیر از آن‌ها مورد پیگرد قرارگرفته و محکوم شدند. ازاین‌دست می‌توان مثال‌های دیگری زد؛ نظیر دوستان خیرخواهمان در شاهین‌شهر و بروجرد و حسن خسروآبادی و ده‌ها مورد دیگر.

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: سوال؛ مصادیق متعدد برخورد با دلسوزان انقلابی و عدالتخواهان وجود دارد؛ با این نوع برخوردهای محدود کننده چه باید کرد؟!

وی گفت: ما دستاورد انقلاب را مردمی می‌دانیم که نسبت به ظلم معترض بوده و در راه احقاق حق (خود و سایرین) اعتراض می‌کنند. رفتار سلبی و پلیسی دستگاه‌های امنیتی-اطلاعاتی کشور با اعتراضات و معترضین به‌گونه‌ای است که اساساً همه حرکت‌های اعتراضی در جهت ضربه به نظام تعریف می‌شود. مبین این سخن آنجاست که مردمی که به هر علتی ستمی دیده‌اند؛ جهت اثبات وفاداری، باید عکس امام و رهبری به دست ‌بگیرند. درحالی‌که نظام اسلامی باید فضایی را مهیا کند که اگر کسی به آن‌هم معتقد هم نیست، بتواند به روند موجود اعتراض کند بدون آنکه تحت‌فشار و تعقیب قرار گیرد.

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: مبین این سخن آنجاست که برخلاف قانون اساسی، به کمتر تجمعی مجوز داده می‌شود چرا باید به این امور به چشم تهدید بنگریم و میان خود و مردم فاصله بیندازیم؟ مبین این سخن آن است که هنوز نتوانسته‌ایم فضایی برای اتحادیه‌های کارگری، تشکل‌های صنفی مستقل و سندیکاها فراهم آوریم تا در بستر مشروع و مناسب فعالیت نمایند؟ این‌گونه سیاست‌ها است که با تضییع این سرمایه مردمی، باعث تأخیر در بازسازی و اصلاح سیستم و در آخر منتج به عدم تحقق کامل عدالت می‌شود.

وی درباره بازتولید بی‌عدالتی در سایه تعارض منافع> ادامه داد: تعارض منافع و حضور ذی‌نفعان در حکومت در کشورمان بی داد می‌کند! اگر قوانین به نفع مردم و عدالت تصویب نشده و یا اجرا نمی‌شود، به خاطر وجود مدیرانِ دوزیستی است که سر در آخور حکومت دارند و از این وضع نفع می‌برند. این امر خود باعث بازتولید بی‌عدالتی در کشور شده است.

معتمدی افزود: به‌عنوان نمونه هرروز خانواده‌های زیادی در کشور به دلیل هزینه‌های سنگین سلامت نابود می‌شوند! بااین‌وجود چرا پزشک خانواده، پرونده الکترونیک سلامت، استانداردهای درمانی، تمام‌وقتی پزشکان و ... ده‌ها طرح دیگر که جلوی فساد و افزایش هزینه‌ها در نظام سلامت را می‌گیرد، اجرا نمی‌شود؟آیا غیر از این است که طرح تحول سلامت نماد سیاست گذاری مدیران دوزیست در تحمیل هزینه های سنگین به کشور است؟!آیا جز این است که کل نظام سلامت توسط خود پزشکان اداره می‌شود و در ریال به ریال افزایش تعرفه‌ها ذی‌نفع هستند.

وی ادامه داد: هنوز مسئله مسکن حل نشده است و هرروز اجاره‌نشین‌ها به دره فقر سقوط می‌کنند و شکاف میان دارندگان و محرومان از مسکن بیشتر می‌شود! اما بااین‌وجود چه منافعی وجود دارد که وزیر کنونی مسکن نه‌تنها قدمی درراه خانه‌دار کردن مردم برنمی‌دارد بلکه جلوی تصویب قوانین مقابله با سوداگری مسکن را می‌گیرد؟! جز آن است که وزیر و برخی نمایندگان مجلس و برخی مدیران و مشاوران ارشد وزارتخانه در تداوم وضع موجود ذی‌نفع هستند و این وزارتخانه توسط بسازوبفروش‌های بزرگ اداره می‌شود؟!

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: بسیاری از مسئولین صاحب‌نام و مدیران آموزش‌وپرورش کشور از جناح‌های مختلف سیاسی، صاحبان مدارس غیردولتی (غیرانتفاعی سابق) بوده و با خصوصی‌سازی مدارس به‌شدت تلاش می‌کنند این مدارس را توسعه دهند. لذا این مدارس و منافع صاحبان آن‌ها خود عامل بازتولید بی‌عدالتی هستند.

وی در پایان قطعه شعری در رثای این روزهای فلسطین به شرح زیر قرائت کرد:

« باز شده لحظه افطار،تار

غم شده در سینه ی خونبار،بار

سوخته عارف به تمنای وصل

باز شده وادی دیدار، دار

نعره من بر سر ظلم و ستم

ناله من در غم بسیار، یار

کودک شش ساله خدا میزند

روی زمین؛این همه انظار،زار

آن طرفش مادر بی روسری

غرق به خون مادر غمخوار،خوار

این همه انسان به زمین میخورند

نیست دگر از صف فجار،جار

خیز مسلمان و به دستت بگیر

در پس این عرصه پیکار، کار»

به گزارش فارس، دانشجویان افطار را میهمان مقام معظم رهبری بودند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟