تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
تکذیب خبر پذیرش اعاده دادرسی محمد ثلاث
وکیل محمد ثلاث متهم حادثه گلستان هفتم در خصوص پذیرفته شدن اعاده دادرسی موکل خود گفت: خیر چنین خبری صحت ندارد و تازه پرونده موکلم تعیین شعبه شده است. این وکیل دادگستری در خصوص شکایت از کسانی به نام وی در فضای مجازی فعالیت می کنند گفت: کلیه مصاحبه های داخلی و خارجی که به نقل از این جانب در فضای مجازی منتشر شده است را قویا تکذیب می کنم، افرادی این موضوع را مدیریت می کنند تا به حیثیت حرفه ای و کاری من آسیب بزنند.
وی ادامه داد: از طریق مراجع قضایی شکایتی را مطرح کرده ام و بجد پیگیر این موضوع هستم. ایمیل من هک شده است از تمامی کسانی که به نام کانال تلگرامی راه اندازی کرده اند و یا با اسم در توئیتر فعالیت می کنند شکایت شده که پرونده در پلیس فتا بازگشایی شده است. طاهری در تصیح خبری که از او نقل می شود مبنی بر این که از بازپرس شعبه دوم شکایت شده است برای فیلترینگ تلگرام نیز گفت: ما بازپرس شکایت نکرده ایم بلکه به قرار صادره ای که شده اعتراض داشته ایم که در حال پیگیری است.
آخرین وضعیت رحیممشایی از زبان وکیلش
روزنامه جمهوری اسامی در ستون جهت اطلاع خود نوشت: وکیل مدافع اسفندیار رحیم مشایی میگوید شایعات مطرح شده درخصوص موکلش به هیچ وجه صحت ندارد و مشایی در سلامت کامل به سر میبرد. عادل حیدری در گفت و گویی درخصوص شایعات مطرح شده در روزهای اخیر، خواستار برخورد دستگاه قضایی با شایعه سازان که با انگیزههای سیاسی دست به شایعه پراکنی میزنند، شد و ابراز امیدواری کرد به این موضوع در دادسرای فرهنگ و رسانه رسیدگی شود. حیدری در پاسخ به این که بازداشت رحیم مشایی ادامهدار خواهد بود یا خیر گفت: قرار بازداشت موقت برای یک ماه دیگر ابقا شد. مشایی دو روز پیش از بازداشت، که در 26 اسفند گذشته صورت گرفت، در مقابل سفارت انگلستان در تهران، حکم حمید بقایی، معاون سابق احمدی نژاد را آتش زد و دستگاه قضایی را متهم کرد که از انگلیس و ملکه آن برای صدور این حکم دستور گرفته است.
پشتپرده تحرکات جدید عارف
یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: ذهنیت عارف این است که هر اتفاقی در مجلس میافتد اصلاح طلبان گردن من میاندازند بنابراین تحرکاتش را در مجلس زیاد کرده تا بگوید مشکل من نیستم. ناصر ایمانی درباره تحرک سیاسی بیشتر محمدرضا عارف در موضوعات مختلف همچون رفع حصر، نقد فیلترینگ شبکه های اجتماعی و حفظ برجام و ارتباط این مسأله با انتخابات ریاست جمهوری 1400 گفت: این تحرکات عارف بیشتر نوعی دفاع از خود است، نه آنکه او برنامه ای برای انتخابات ریاست جمهوری دارد. وی با بیان اینکه عارف تحت فشار زیادی از طرف هم اردوگاهی های اصلاح طلب خود قرار دارد، افزود: اصلاح طلبان فشار زیادی بر محمدرضا عارف وارد می کنند، چراکه کم کاری و نقاط ضعف فراکسیون امید را از چشم رئیس فراکسیون می بینند و خیلی صریح و آشکار می گویند «عارف انتظارات جریان اصلاحات را برای مدیریت این تفکر سیاسی در مجلس و هماهنگی با دولت برآورده نکرده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: اصلاح طلبان تا پیش از آغاز دوره دهم مجلس تصور می کردند اگر ضعف هایی بعضی نمایندگان اصلاح طلب داشته باشند مدیریت آقای عارف در کار فراکسیونی آن ضعف ها را خواهد پوشاند و مسائل جمع می کند اما این اتفاق نیفتاد و آن جایگاهی که آقای عارف بعد از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در سال 92 نزد اصلاح طلبان کسب کرد، امروز خیلی فرو ریخته است. وی افزود: آقای عارف در موضوع انتخاب هیأت رئیسه مجلس دهم ضعیف ظاهر شد و کلا در همه فعالیت های پارلمانی فراکسیون امید آن طور که مطلوب اصلاح طلبان بود عمل نکرد. در چند ماه گذشته فراکسیون امید نقاط ضعف بسیار بزرگی را مخصوصا در استیضاح سه وزیر جهادکشاورزی، وزیر راه و وزیر کار از خود نشان داد. /نامه نیوز
فراکسیون ولایی: مستقلین دو سال سر ما را کلاه گذاشت
یک عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی با تأکید بر اینکه اگر قرار به ائتلاف این فراکسیون با فراکسیونی دیگر باشد، مطمئناً بهسمت امید میرویم، نسبت به رفتار گولزننده فراکسیون مستقلین انتقاد کرد. جبار کوچکینژاد با اشاره به آخرین تصمیمات فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس و احتمال ارائه لیست ائتلافی ازسوی این فراکسیون با دیگر فراکسیونها اظهار داشت: معتقدم در بررسی عملکرد سه فراکسیون مجلس در دو سالی که از عمر مجلس دهم میگذرد، به حرف و قول فراکسیون امید بهمراتب بیش از فراکسیون مستقلین میتوان اعتماد کرد. وی افزود: متأسفانه رفتار فراکسیون مستقلین ولایی در دو سال گذشته گولزننده بوده و اگر قرار باشد برای انتخاب هیات رییسه مجلس در فراکسیون ولایی بهسمت ائتلاف با فراکسیونی دیگر برویم، مطمئناً باید به سمت فراکسیون امید برویم. جالب اینجاست که این رفتار گولزننده مستقلین فقط در قبال ما نبوده و این فراکسیون سر امیدیها هم کلاه گذاشته است. این عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس درباره احتمال حمایت این فراکسیون از گزینه فراکسیون امید برای ریاست مجلس گفت: طبیعتاً درباره این جزئیات باید بیشتر با یکدیگر گفتوگو کنیم و بدون این مذاکرات نهایی نمیتوانیم در این رابطه اظهارنظر کنیم. /ایلنا
فرماندار کازرون برکنار شد
وزیر کشور ضمن برکناری فرماندار کازرون، داریوش دهقان را به عنوان فرماندار جدید منصوب کرد. در حکم رحمانی فضلی وزیرکشور خطاب به داریوش دهقان آمده است: به موجب این حکم و به پیشنهاد استاندار فارس به سمت فرماندار شهرستان کازرون منصوب میشوید. امید است با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب وظایف مصوب در راستای تحقق اهداف و آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و سیاستهای دولت تدبیر و امید و پیروی از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت اللهالعظمی خامنهای مدظلهالعالی موفق باشید. گفتنی است، داریوش دهقان پیش از این فرماندار شهرستان کوار بوده است. شهرستان کازرون در هفته های اخیر شاهد تجمع هایی بود که به خشونت و درگیری منجر شد. این تجمع ها و اعتراضات در شهرهای کازرون و قائمیه (چنارشاهیجان) بر سر مخالفت و حمایت از ایجاد شهرستان جدید در قائمیه بود.
امضاهای طرح سؤال از رئیس جمهور از حد نصاب افتاد
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس گفت: ۵۰ تن از نمایندگان، امضای خود را در مورد طرح سوال از رئیس جمهور پس گرفتند. بهروز نعمتی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس گفت: تا شب گذشته 50 تن از نمایندگان، امضای خود را در مورد طرح سؤال از رئیس جمهور پس گرفتند. وی افزود: به این ترتیب تعداد امضاهای طرح مذکور از حد نصاب افتاد. / باشگاه خبرنگاران
پاسخ وزارت کشور درباره تخریب بنای مربوط به وزیر کشور
برابر اعلام رسمی مرجع قضایی «مطابق بررسیها و تحقیقات صورت گرفته تخریب قسمتی از بناها و مستحدثات مربوط به وزیر کشور و افراد دیگری که وضعیت مشابه داشتهاند برخلاف مقررات و موازین قانونی تشخیص داده شده است» در پی استمرار فضا سازی های تخریبی هفته های اخیر علیه وزیر کشور در روز جاری از سوی برخی سایت ها و دیگر رسانههای فرعی از جمله یک روزنامه کمتیراژ مدعی، به بهانه انتشار بخشی از اظهارات روز گذشته سخنگوی محترم قوه قضائیه، مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور با صدور اطلاعیهای ضمن رد ادعای مندرج در این جریانسازی خبری، توضیحات تکمیلی را در این زمینه منتشر کرد. بر همین اساس، مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور ضمن رد ادعاهای خلاف واقع منتسب به وزیر کشور در موضوع یاد شده و تأکید بر رعایت دقیق قانون در این زمینه یادآوری می شود که با توجه به روشن شدن ابعاد موضوع در مرجع قضایی تخلفات ارتکابی افراد تخریب کننده به مراجع قانونی منعکس شده و این موضوع در حال رسیدگی است. / ایلنا
لغو سخنرانی رئیسجمهور و سیدحسن خمینی در مراسم ارتحال امام
محمدعلی انصاری دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی به تشریح برنامههای مراسم ۱۴ خرداد امسال پرداخت و اظهار داشت: مراسم روز ۱۴ خرداد از ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه آغاز میشود و در پایان مراسم، رهبر معظم انقلاب به ایراد سخن میپردازند. وی افزود: رئیس جمهور و یادگار امام به دلیل رعایت زمان و کوتاه شدن زمان مراسم سخنرانی نخواهند کرد. دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی ما در آستانه برگزاری مراسم بیست و نهمین سالگرد رحلت امام هستیم؛ ۱۴ خرداد امسال مصادف با سالروز ضربت خوردن امیرالمؤمنین علی علیه السلام است و از سوی دیگر ما در چهلمین سال پیروزی انقلاب هستیم. وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظّم انقلاب درباره امام راحل تصریح کرد: روش امام در طراحی انقلاب روش پیامبران و افراد متصل به غیب است؛ امامعلی مرد همه فضیلت های انسانی بود و امام نیز یک شیعه کامل در قامت یک رهبر و سیاستمدار و فیلسوف و صف شکن بودند. / ایلنا
فیاض: احمدینژاد تمام شد، فاتحه مع صلوات!
ابراهیم فیاض گفت: زمانی که احمدی نژادی ها صحبت از کسب ۳۷ میلیون رأی در انتخابات می کردند خودم از الهام پرسیدم «این که احمدی نژاد می گوید اول مشایی می آید اما رد صلاحیتش می کنند، بعد دوباره با حکم حکومتی برمیگردد و ۳۷ میلیون رأی می آورد؛ عقلی است یا شهودی؟» الهام گفت: «شهودی است از جایی به آنها خبر می دهند!» به عبارت دیگر می گویند «ما وصلیم» یا ادعا می کنند «امسال سال ظهور است» در حالی که زمانی می گفتند دولت ما دولت ظهور است! «احمدی نژاد هنوز مردم ایران را نشناخته است. مردم ایران به خاتمی رأی دادند اما به ناطق نوری رأی ندادند. مردم ایران به روحانی رأی دادند اما به سعید جلیلی رأی ندادند. سعه صدر و قاعده تمدنی ایرانی ها به شدت بالاست. احمدی نژاد دیگر پایگاه مردمی ندارد. زمانی که شلوغ می کرد، چه اتفاقی افتاد که حالا سکوتش بخواهد مسأله ای ایجاد کند. احمدی نژاد تمام شد، فاتحه مع صلوات و در آینده نیز هیچ خبری از او نخواهد بود.»
اختلافات را باید با منطق رفع کرد نه با یقه گیری
بهروز نعمتی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامى، در صفحه خود در اینستاگرام مطرح کرد: منتقدان این روزها میدان را برای خود مناسب دیدهاند؛ آنها از یک سو برجام را در سیبل خود قرار دادهاند و از طرفی دیگر با تاختن به لوایح سه گانه دولت درباره FATF باز قدم در راه فضاسازی گذاشته اند. مجلس محل تضارب آرا و افکار است و موافقین و مخالفین باید صحبت هایشان را مطرح کنند، این موارد طبیعی است اما نوع بیان مخالفت خیلی مهم است و قطعا اگر از روی منطق و استدلال باشد مورد استقبال قرار می گیرد.
لذا این ها موضوعی نیست که بشود با یقه دریدن قابل حل شود. موضوعاتی که به این شکل با منافع و آبروی نظام در ارتباط است از زمره مسائلی است که بر اساس یک توافقی در کل نظام رد یا عملیاتی می شود. برای مثال یکی از انتقاداتی که به ما می شود موضوع برجام است و گفته می شود برجام در عرض ده، بیست دقیقه تصویب شد که این دروغ محض بود. برجام کمیسیونی داشت به نام کمیسیون ویژه برجام که ریاست آن را هم یکی از مخالفان برجام یعنی آقای زاکانی بر عهده داشت و صداوسیما شبانهروز به صورت مستقیم مباحث آن را پخش می کرد اما مجلس به اعتقاد من آنچه به نفع نظام بود را بر اساس رایزنی های مختلفی که در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی انجام شد به تصویب رساند. امروز هم همین بحث است و ما دیدیم آقای شمخانی در جلسه غیرعلنی حاضر شد تا زوایای مختلف را مطرح کند اینکه ما بیاییم و بگوییم من از فلانی انقلابی تر هستم یک اشتباه محاسباتی است که در ذهن دوستان وجود دارد به هر حال کسی که در این مملکت زندگی می کند و در سایه منویات رهبری حرکت می کند انقلابی است.
واکنش سفیر ایران در روسیه به فوت ملکمطیعی
مهدی سنایی نماینده پیشین مجلس و سفیر کنونی ایران در روسیه، در تازه ترین پست اینستاگرامی خود نوشت: از کنار فوت هنرمند نام آور کشورمان ناصر ملک مطیعی با ایفای نقش هایی هنرمندانه در آثار متعدد از جمله فیلم های "امیرکبیر"،"قیصر" و "سلطان صاحبقران" و دیالوگ هایی که در تاریخ سینمای ایران ماندگار شده اند، نمی توان گذشت. هنرمندی که طی چهل سال اخیر با مهربانی و فروتنی در میان مردم زندگی کرد. درگذشت وی را به خانواده ایشان، اهالی هنر و علاقه مندانش تسلیت می گویم. روانش نزد حضرت حق شادمان باشد. در کارنامه وی شرکت در جشنواره فیلم مسکو در سال ۱۳۵۵ نیز دیده می شود.
انتقاد اعضای مجمع تشخیص نسبت به مواضع احمدینژاد
حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم درخصوص دلیل عدم حضور سران قوا در در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام و ارتباط این موضوع با حضور محمود احمدینژاد گفت: آقای علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی چندی پیش در جلسه مجمع حضور یافت ولی من نمیدانم که چرا آقایان روحانی و آملی لاریجانی در جلسات مجمع حضور پیدا نمیکنند. وی در پاسخ به این که آیا اعضا به حضور احمدینژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام انتقادی دارند، اظهار داشت: اعضا نسبت به مواضع آقای احمدینژاد انتقاد دارند و حتی هفت، هشت نفر از اعضا نسبت به مواضع او در جلسهای که آقای احمدینژاد غایب بودند، سخن گفتند و انتقاداتی را مطرح کردند ولی در حضور خودشان کسی چیزی نگفته است. به گزارش ایلنا؛ این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که آیا اقدامی برای لغو عضویت احمدینژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت نگرفته است، تصریح کرد: مگر مجمع میتواند نسبت به اعضای خود تصمیم بگیرد؟/ایلنا
رسانه ملی خجالت میکشد موضع انقلابی خود درباره ملکمطیعی بیان کند؟
کیهان نوشت: رسانه ملی همچنان سکوت کرده، گویی خجالت میکشد مواضع انقلابی خود را بیان کند، دقیقا مغایر با فرمایشات مقام معظم رهبری که در پیامشان به مستندسازان نوشتند: «... با سرِ افراشته، زبان و عمل، نشان دهید که مؤمن انقلابیاید... » واقعا مدیران رسانه ملی از چه موضوعی خجالت میکشند که مواضع انقلابی خود را بیان نکرده و پاسخ پرسشهای را نمیدهند. پس از فوت ناصر ملک مطیعی یکی از بازیگران سینمای قبل از انقلاب و بهخصوص در مراسم ختم وی، این مسأله مطرح شد که چرا ملکمطیعی ممنوعالتصویر بوده است؟ چرا هیچگاه خبر و عکس و تصویری از وی یا فیلمهایش از تلویزیون پخش نشد و حتی چندی پیش که به مناسبتی، دو شبکه تلویزیونی، وی را برای برنامههای خود دعوت کرده و مصاحبههایی با او ضبط کردند، چرا هرگز آن مصاحبهها پخش نشد؟
این سؤالات همراه پرسشهای مشابه دیگر وقتی برجسته میشود که رسانه ملی اخبار درگذشت و مراسم ختم ملک مطیعی را پخش کرده، گفتار و تصاویری از وی به همین مناسبت روی آنتن برد و حتی وی را «آقای بازیگر» نامید! در اینجا پرسشی که همراه با اندکی حیرت در ذهن هر مخاطبی شکل میگیرد، این است که اگر ناصر ملک مطیعی، «آقای بازیگر» بود، چرا تا زمان مرگش از او در رسانه ملی حرف و نقلی بهمیان نمیآمد که حتی برنامههایش سانسور و مدیرانی که وی را دعوت کرده بودند، توبیخ شدند؟ اما رسانه ملی همچنان سکوت کرده، گویی خجالت میکشد مواضع انقلابی خود را بیان کند، دقیقا مغایر با فرمایشات مقام معظم رهبری که در پیامشان به مستندسازان نوشتند: «... با سرِ افراشته، زبان و عمل، نشان دهید که مؤمن انقلابیاید... » واقعا مدیران رسانه ملی از چه موضوعی خجالت میکشند که مواضع انقلابی خود را بیان نکرده و پاسخ پرسشهای را نمیدهند.