افزایش قیمت نفت با فتنه گری های آمریکا

در روز جمعه قیمت نفت برنت نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته اندکی افزایش و قیمت نفت آمریکا اندکی کاهش یافت. مناقشات تجاری میان آمریکا و سایر کشور ها موجب به وجود آمدن شبهاتی در افزایش تقاضا شده است، اما با این حال، نگرانی واردکنندگان از کاهش صادرات نفت ایران در پی تحریم های آمریکا باعث بالا ماندن قیمت نفت شده است.
کد خبر: ۸۱۲۳۳۷
|
۰۸ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۳ 29 June 2018
|
4749 بازدید

افزایش قیمت نفت با فتنه گری های آمریکادر روز جمعه قیمت نفت برنت نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته اندکی افزایش و قیمت نفت آمریکا اندکی کاهش یافت. مناقشات تجاری میان آمریکا و سایر کشور ها موجب به وجود آمدن شبهاتی در افزایش تقاضا شده است، اما با این حال، نگرانی واردکنندگان از کاهش صادرات نفت ایران در پی تحریم های آمریکا باعث بالا ماندن قیمت نفت شده است.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز گذشت ۴۰ سنت افزایش یافت و ۷۸.۲۵ دلار در بازار معامله شد. همچنین، معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با کاهش ۲۰ سنتی، بشکه ای ۷۳.۲۵ دلار صورت گرفت. 

این در حالی ست که قیمت نفت سبک آمریکا، دیروز با رسیدن به بشکه ای ۷۴.۰۳ به بالاترین نرخ خود از ماه نوامبر سال ۲۰۱۴ رسیده بود.

مناقشات تجاری میان آمریکا و سایر اقتصاد های بزرگ جهان، از جمله چین، هند و اتحادیه اروپا موجب تیره شدن چشم انداز رشد اقتصاد جهانی شده است.

سرمایه گذاران نگران اند که تعرفه های جدیدی که بر صادرات وضع شده است، من جمله بر نفت خام آمریکا، جریان تجارت کالا را مختل نموده و بر روی تقاضا برای نفت اثر بگذارد.  

در آمریکای شمالی نیز، مشکلات فنی موجب کاهش عرضه روزانه بیش از ۳۰۰ هزار بشکه نفت از سوی شرکت سینکرود کانادا شده و انتظار می رود این توقف عرضه حداقل تا پایان ماه جولای ادامه داشته باشد.

از سوی دیگر ایالات متحده آمریکا، در راستای سیاست های ترامپ برای بستن راه های درآمدی ایران، این هفته از کشورهای جهان خواسته است که تمام واردات نفت خود از ایران را از ماه نوامبر متوقف کنند.

این در حالی ست که برخی از اعضای اوپک در تلاش بوده اند که با افزایش دادن میزان تولید خود در ماه های آتی بتوانند کمبود احتمالی عرضه نفت ایران را جبران کنند و سهم ایران از بازار را تصرف کنند. 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ماه می گفت که دولت او از  توافق "ناقصی" که بین ایران و شش قدرت جهانی در ژوئیه 2015، با هدف مهار قابلیت های هسته ای تهران در ازای لغو برخی از تحریم، صورت گرفته بود، خارج می شود و دستور داد که تحریم های علیه تهران که تحت توافق برجام به حالت تعلیق درآمده اند، دوباره اعمال شود.

هنگامی که از این مقام ارشد پرسیده شد که آیا آمریکا به متحدان خود، من جمله چین و هند، فشاری برای رساندن واردات خود تا ماه نوامبر به صفر وارد ساخته یا خیر، او پاسخ داد: "بله، ما از آنها می خواهیم واردات خود را به صفر برسانند".

خریداران اصلی نفت ایران، از جمله ژاپن، هند و کره شمالی بیان داشته اند که در صورت اعمال تحریم ها از سوی آمریکا ممکن است واردات نفت خام از ایران را متوقف کنند.

این مقام ارشد می گوید که یک هیئت آمریکایی در هفته آینده به خاورمیانه میآید تا با تولیدکنندگان حاشیه خلیج فارس، برای تأمین نیاز جهانی نفت هنگامی که آمریکا تحریم های خود را علیه ایران از ۴ نوامبر اعمال می کند، مذاکره کند.

در این راستا عربستان سعودی قصد دارد که تولید نفت خود را افزایش دهد.

بر اساس گزارش های منتشر شده، نهاد اوپک و همپیمانان غیرعضو با هدف کاهش مازاد عرضه نفت در بازار و افزایش قیمت این محصول، از سال ۲۰۱۷ اقدام به کاهش تولید نفت به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز کرده بودند.

در جلسه اخیری که در روز جمعه برگزار شد، اوپک و هم پیمانان آن در مورد افزایش حدود ۱ میلیون بشکه ای نفت در روز (۱ درصد از مجموع عرضه ی نفت در بازار جهانی) به اجماع رسیدند. 

در انتها باید اشاره کرد که آمار منتشر شده از سوی موسسه نفت آمریکا نشان می دهد در هفته منتهی به ۲۲ ژوئن، ذخیره نفت آمریکا ۹.۲ میلیون بشکه کاهش داشته است و به ۴۲۱.۴ میلیون بشکه رسیده.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟