۷۰ هزار دستگاه خودرو در کدام پارکینگ پارک شده اند؟

در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری بود که یکی از نمایندگان مجلس گفت: دو خودروساز بزرگ حدود ۹۰ هزار دستگاه خودرو را احتکار کرده اند تا با قیمت بالاتر به فروش برسانند. بعد از آن، خودروسازان منکر احتکار شدند و اعلام کردند، برای پارک این میزان خودرو، دست کم ۱۵۰ هزار هکتار فضا نیاز است که تأمین چنین فضایی توسط خودروسازان دور از ذهن است. به تازگی اعلام شد که ۷۰ هزار دستگاه خودرو به دلیل نقص قطعات امکان ارائه به بازار را ندارند.
کد خبر: ۸۲۹۷۳۸
|
۰۹ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۶ 31 August 2018
|
19866 بازدید
|

۷۰ هزار دستگاه خودرو در کدام پارکینگ پارک شده اند؟در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری بود که یکی از نمایندگان مجلس گفت: دو خودروساز بزرگ حدود ۹۰ هزار دستگاه خودرو را احتکار کرده اند تا با قیمت بالاتر به فروش برسانند. بعد از آن، خودروسازان منکر احتکار شدند و اعلام کردند، برای پارک این میزان خودرو، دست کم ۱۵۰ هزار هکتار فضا نیاز است که تأمین چنین فضایی توسط خودروسازان دور از ذهن است. به تازگی اعلام شد که ۷۰ هزار دستگاه خودرو به دلیل نقص قطعات امکان ارائه به بازار را ندارند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ از اوایل سال جاری بود که خودروسازان بنا به دلایل مختلفی از جمله افزایش نرخ ارز خواستار افزایش قیمت خودرو‌های تولید داخل شدند. نادر قاضی پور، نماینده مجلس و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ۲۴ اردیبهشت ماه سال جاری در واکنش به این تصمیم خودروسازان گفت: خودروسازان در آذر ماه سال ۹۶ با دلار ۳ هزار و ۲۰۰ تومانی خودرو‌های جدید تولید کردند؛ اما هیچ یک از این خودرو‌ها را پیش فروش نکرده و یا به روز و به صورت نقدی نفروختند.

وی ادامه داد، خودروسازان حدود ۹۰ هزار خودرو را احتکار نموده اند که از این تعداد ۶۰ هزار دستگاه خودرو مربوط به سایپا و ۳۰ هزار دستگاه خودرو مربوط به ایران خودرو می‌باشند. این نماینده مجلس گفت: این ۹۰ هزار دستگاه خودرو آماده ارائه به بازار بوده و خودروسازان منتظرند تا خودرو‌های خود را با قیمت دلار روز به مردم بفروشند.

۷۰ هزار دستگاه خودرو در کدام پارکینگ پارک شده اند؟

بعد از این صحبت‌های نادر قاضی پور بلافاصله خودروسازان به آن واکنش نشان دادند و احتکار خودرو‌ها را تکذیب کردند. قاسم خاکی جوان رئیس اداره اطلاع رسانی و ارتباط با رسانه‌های گروه خودروسازی سایپا در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ در این زمینه گفت: برای نگهداری هر دستگاه خودرو نیازمند متوسط ۲۵ مترمربع فضای پارکینگی هستیم که با احتساب ۶۰ هزار دستگاه خودروی ادعا شده، دست کم ۱۵۰ هکتار فضا نیاز است. تأمین چنین فضایی دور از ذهن است و از مدعیان احتکار می‌خواهیم نشان دهند، چنین فضایی در کجا واقع شده است؟

مرتضی آقایی مدیر ارتباطات و امور بین الملل ایران خودرو نیز ضمن رد مطالب قاضی پور گفت: پارکینگ مادر ایران خودرو در نهایت ظرفیت هشت هزار خودرو را دارد و تأمین فضا برای نگهداری سی هزار دستگاه خودروی ادعایی، نیازمند اجاره زمین در جاده مخصوص کرج است.

حالا پس از گذشت چند ماه از این مصاحبه ها، این پرسش مطرح می‌شود که حق با چه کسی بوده است؟

برای پاسخ به این پرسش به خبری که در چند روز اخیر در این زمینه رسانه‌ای شد مراجعه می‌کنیم. در هشتم شهریور ۱۳۹۷ بود که سرهنگ یدالله رستمی فرمانده نیروی انتظامی شهرستان آذرشهر آذربایجان شرقی طی مصاحبه‌ای از کشف انبار احتکار خودرو در این شهر خبر داد.

وی در تشریح این خبر گفت: در پی وصول اطلاع از ظن به احتکار تعداد زیادی خودروی سمند در یکی از انبار‌های ایران خودرو در شهرستان آذرشهر، رسیدگی به این موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت و با مراجعه به این انبار، تعداد هشت هزار و ۸۴۵ دستگاه از انواع خودروی سمند احتکار شده کشف و انبار به دستور مقام قضایی پلمپ و به مراجع قضایی تحویل داده شد.

این نشان می‌دهد که خودروسازان، علیرغم رد احتکار خودرو، این کار را به هر دلیلی انجام داده اند و از عرضه خودرو‌های خود به بازار ممانعت کرده اند.

۷۰ هزار دستگاه خودرو در کدام پارکینگ پارک شده اند؟

همچنین در نهم شهریور ۱۳۹۷ محمدرضا نجفی منش رئیس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور با رد احتکار خودرو در شرکت‌های خودروسازی گفت: در حال حاضر ۷۰ هزار دستگاه خودرو در دو شرکت خودروسازی کشور یعنی ایران خودرو و سایپا به دلیل کمبود قطعات در حالت توقف و دپو قرار دارند.

با توجه به این مصاحبه این پرسش مطرح می‌شود که خودروسازانی که چند ماه قبل ادعای نادر قاضی پور مبنی بر احتکار ۹۰ هزار خودرو را به دلیل نبود پارکینگ و فضای ۱۵۰ هزار هکتاری رد می‌کردند، حالا این ۷۰ هزار خودرو دارای نقص قطعات را در کدام پارکینگ پارک کرده اند؟

شایان ذکر است، در هشتم شهریور ۱۳۹۷ محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت در واکنش به خبر احتکار خودرو در حساب شخصی خود در توییتر نوشت: روزانه بیش از ۳ هزار خودرو در کشور تولید می‌شود و طی هفت روز تحویل خریداران می‌شود، با وجود نهاد‌های نظارتی متعدد (۱۳۵، ۱۱۰، ۱۲۴)، تأمین پارکینگ برای احتکار این تعداد خودرو (روزی ۱۸۰۰۰ م) و جریمه تأخیر در تحویل، احتکار خودرو منطقی نیست؛ با این حال اگر اطلاع دقیقی دهید بررسی می‌شود.

وزیر صمت که به دنبال اطلاعات دقیق می‌باشد، می‌تواند با کنار هم قرار دادن همین چند مصاحبه به نتایج مورد نظر برسد و دستور پیگیری را صادر کند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۳۴
انتشار یافته: ۳۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۹
همه احتکار را قبول دارند چرا برخورد نمی شود اگر سایپا وایران خودرو خصوصی بودند الان مدیران ان دستگیر و محاکمه می شدند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۰
چون مديراشون خودي هستند
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۹
دروغ پدر مردم رو درآورده، امان از این دروغ که ریشه همه مشکلاته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۰
با سلام
وقتي عكس دپو كردن و احتكار خودرو در چند ماه گذشته در شبكه هاي اجتمايي دست به دست ميشد قاطبه ملت پي به اين نيت زيادي خواهانه و شيطاني خودرو سازان بردند...
بعد ها خبر از دپو قطعات در گمركات و عدم ترخيص قطعات كه با دلار 3800 وارد شده بود به ميزان بسيار زياد توسط خودروسازان درج و نشر پيدا كرد و حتي اعلام شد با اينكه خودرو سازان دم از كمبود قطعه ميزنند و توليد را پايين اورده اند قطعات در گمرك در حال خاك خوردن هستند و هدف خودروساز ايجاد التهاب در جامعه و ايجاد بازار سياه قيمت ها بوده است و حتي خبر صادرات همان قطعات با نرخ دلار بازار ازاد!!!!!!!!!!!!!! (رجوع به سايت تابناك)
در اين شرايط با ابن حجم اطلاع رساني در شبكه هاي اجتمايي و رسانه هاي ديگر چگونه وزارت صنعت و معدن-كمسيون نظارت بر تخلفات مجلس-سامانه 124-تعزيرات و......هزاران سازمان عريض و طويل نظارتي متوجه اين حجم تخلف-احتكار-خلف وعده خودرو سازان نشده و همچنان دم از بي اطلاعي ميزنند؟؟؟؟
نمايندگان مردم!!!!!! باشد تا مردم در انتخابشان دقت كنند....
بهروز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۰
اونوقت میگن مردم دزدی را از کجا یاد می گیرند؟ ماشین را تولید می کنند بعد یکی از سنسورها را برمی دارند و می گویند قطعه نداریم . ضمنا این دو کارخانه هم خصوصی نیستند و این مسخره بازی را هم سالهاست که دارند در میارند .وتعیین قیمت بازار و گرانفروشی و آشغال فروشی رو در دست دارند.وزرای صنعت و ... هم نماینده سیستمند نه مردم .بیچاره مردم !!!
محمد محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۰
آقا موقعی که ریگی رو تو هوا میگیرند نمیتونند این همه ماشین را پیدا کنند ! مورچه و موریانه که نیستند زیر زمین بروند. موقعیکه دولت و ارگانهای خصولتی خودشان از این احتکار ذی نفعند برای چی پیدا بشه. این وزیر صمت هم آخرشه ها!
reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۰
خوب اقای وزیر بنده خدا نباید هم خبر داشته باشن .
اخه میدونید صلاح نیست با خبر باشن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۰
این وزیر باید حذف شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۰
خودشون عمدا بعضی قطعات رو کار مونتاژ نمیکنن تا دلیل بر ناقص بودن قطعه باشه! یعنی کثیف تر از شما هم میتونه باشه؟؟
علی
|
United States of America
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۰
وزیر باید از کار برکنار و محاکمه شود اگر روزانه بیش از ۳ هزار خودرو تولید و تحویل مشتری می شود چرا وضعیت بازار اینگونه است؟
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۰
بله عزیزان اینقدر مردم نسبت به مسیولین بی اعتمادشدن کسی حرفی را باور نمیکنه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟