واکنش جالب روزنامه سعودی به اظهارات ترامپ در مورد عربستان، واکنش آمریکا به قتل منتقد سعودی در استانبول، سفر محرمانه مدیرکل امنیت عمومی لبنان به اردن، تأکید برهم صالح بر گسترش روابط با ایران و بازتاب گسترده تصویب CFT در رسانه های بین المللی از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعزام هیأت امنیتی بلندپایه عربستان به ترکیه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ روز گذشته، یک هیأت امنیتی عالی رتبه از سوی عربستان سعودی وارد آنکارا پایتخت ترکیه شده است.
ورود این هیأت امنیتی به آنکارا پس از انتشار گزارش های متعدد از نقش ریاض در مرگ مشکوک «جمال خاشقجی» فعال مدنی و منتقد سعودی، صورت گرفته است.
طبق اعلام رسانه های عربی، ورود این هیأت به آنکارا با موافقت قبلی مقامات ترکیه ای صورت گرفته است.
قرار است این هیأت امنیتی به مقامات ترکیه جهت یافتن علت اصلی مرگ مشکوک خاشقجی کمک کند.
واکنش جالب روزنامه سعودی به اظهارات ترامپ در مورد عربستان
پس از گذشت چند روز از سخنان تحقیرآمیز دونالد ترامپ در خصوص وابستگی امنیت عربستان به حمایت آمریکا و سقوط آل سعود در صورت عدم پشتیبانی آمریکا، روزنامه سعودی الریاض در مطلبی به این سخنان واکنش نشان داد و مدعی شد که این عربستان است که با دلارهایش قدرت آمریکا را حفظ کرده است.
« عبدالله ناصر الفوزان» در این یادداشت تأکید میکند: به روشنی این سخنان تحریکآمیز، ناپسند و نادرست است. آمریکا کسی را حمایت نمیکند، بلکه همانند دیگر کشورها در پی حمایت از منافع خودش است.
او افزود: آمریکا با این حال بارها از حفظ منافع خود ناتوان بوده است. همچون افغانستان و عراق که صدها میلیارد دلار در عراق صرف کرد و نتیجه کارهایش این بود که خسارت بسیاری به عراق زد و سپس این کشور را در یک سینی طلا به ایران واگذار کرد و ایران به قدرت اول نظامی و سیاسی در این کشور بدل شد.
الریاض در ادامه از آمریکا میخواهد به جای سخن گفتن درباره عربستان به فکر حفظ منافعش در منطقه باشد و مینویسد: ایران از کانال عراق به سوریه راه یافت و به بزرگترین تهدید منافع آمریکا در منطقه تبدیل شد .. این بدون شک نتیجه اقدامات رؤسای جمهور سابق آمریکا به خصوص اوباماست و ترامپ تلاش دارد این مسیر اشتباه را تصحیح کند؛ اما با این حال، آمریکا باید به جای سخن گفتن دربارهی محافظت از همپیمانانش به حفظ منافعش در منطقه توجه کند.
واکنش آمریکا به قتل منتقد سعودی در استانبول
یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا روز یکشنبه در واکنش به اخبار منتشره درباره قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار مشهور سعودی و منتقد ریاض در استانبول اعلام کرد: واشنگتن هم اکنون نمی تواند این خبر را مورد تأیید قرار دهد.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این خصوص گفت: به دقت اوضاع را پیگیری میکنیم.
این در حالی است که «یاسین آکتای» مشاور رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در اظهاراتی گفت: معتقدم که جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول کشته شده است.
وی همچنین خبر واشنگتن پست مبنی بر اینکه یک تیم پانزده نفره از عربستان سعودی برای کشتن خاشقجی مامور شده بودند را تأیید کرد.
مشاور رئیس جمهور ترکیه همچنین اظهارات مقامات عربستانی در مورد اینکه هیچ تصویر ویدیویی از زمان حضور خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول وجود ندارد را غیرصادقانه خواند.
سفر محرمانه مدیرکل امنیت عمومی لبنان به اردن
«عباس ابراهیم» مدیرکل امنیت عمومی لبنان فاش کرد، به درخواست کشاورزان لبنانی و نیز به دستور «میشل عون» رئیسجمهور لبنان سفری مخفی به اردن داشته است.
وی گفت: هدف از این سفر مشورت با طرف سوری درباره بازگشایی گذرگاه «نصیب» بوده است خصوصا اینکه این گذرگاه قادر است یک بیلیون دلار وارد چرخه اقتصادی لبنان کند.
ارتش در نیمه تیرماه امسال توانست گذرگاه مرزی مهم نصیب در مرز این کشور با اردن را آزاد کند و پرچم سوریه را در این گذرگاه به اهتزار درآورد. وزارت حمل و نقل سوریه هفته گذشته از بازگشایی گذرگاه مرزی نصیب خبر داد؛ اما اردن آن را تکذیب کرد.
تاکید برهم صالح بر گسترش روابط با ایران
رئیس جمهوری عراق، یکشنبه شب در دیدار ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد با وی در محل قصر سلام (صلح) با اشاره به ریشه های مشترک و روابط دیرینه دو کشور، خواستار تعمیق آن در ابعاد مختلف شد.
برهم صالح گفت: در تماس های تلفنی با رؤسای کشورهای منطقه و دیدارهای خود با سفرای مختلف بر ضرورت کاهش تنش در منطقه و گسترش روابط با ایران تأکید کرده است.
وی گفت: گسترش روابط و تعامل میان کشورهای منطقه به سود عراق و تمامی منطقه خواهد بود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد نیز در این دیدار ضمن تبریک انتخاب برهم صالح بعنوان رئیس جمهوری عراق بر آمادگی خود برای تلاش هر چه بیشتر برای گسترش روابط میان دو کشور تأکید کرد.
بازتاب گسترده تصویب CFT در رسانه های بین المللی
تصویب کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم ( CFT) توسط مجلس شورای اسلامی ایران بازتاب گسترده ای در رسانه های خارجی داشت و این رسانه ها آن را تغییر در جهت همسو شدن باهنجارهای بین المللی ارزیابی کردند.
خبرگزاری رویترز در گزارش خود نوشت: مجلس ایران اقدامات جدیدی را برای مقابله با پولشویی و مبارزه با تروریسم در روز یکشنبه تصویب کرد؛ تغییراتی که به گفته مقامات، تهران را به هنجارهای جهانی نزدیک تر می کند.
این خبرگزاری افزود: ایران تلاش کرده استانداردهای بین المللی تعیین شده توسط گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را اجرا کند؛ به این امید که تهران از فهرست سیاهی که برخی از سرمایه گذاران خارجی را نسبت به معامله با این کشور دلسرد می کند، خارج کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد: پارلمان ایران به پیوستن به کنوانسیونی جهانی رأی داد که تأمین مالی تروریسم را مسدود می کند. این کشور امیدوار است با تصویب این کنوانسیون، از تحریم های بین المللی بیشتر جلوگیری کند.
روزنامه های مهم آمریکایی از جمله نیویورک تایمز، واشنگتن تایمز و روزنامه انگلیسی تلگراف، گزارش آسوشیتدپرس درباره الحاق به CFT را بازنشر کردند.
خبرگزاری فرانسه امروز از تهران گزارش داد، به رغم مخالفت شدید برخی نمایندگان، مجلس با لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم موافقت کرد.
این خبرگزاری افزود: محافظه کاران به شدت با این لایحه که برای نجات توافق هسته ای با شرکای اروپایی و آسیایی حیاتی است، مخالف بودند. این لایحه یکی از لوایحی است که دولت برای اجابت خواسته های FATF ارائه کرده است.
خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان هم نوشت: «پارلمان ایران لایحه تاریخی درباره الحاق به CFT را تصویب کرد.»
ترند نوشت: دولت «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران، چهار لایحه را برای تصویب به پارلمان پیشنهاد داده بود که هنوز درباره دو لایحه از جمله کنوانسیون پالرمو (کنوانسیون ملل متحد علیه جرائم سازمانیافته فراملی) تصمیم گیری نشده است.
این خبرگزاری افزود: مجلس ایران در ماه می اصلاحات پیشنهادی دولت در زمینه مبارزه با پولشویی را به عنوان بخشی از تلاش ها برای ارتباط با نظام تجاری و بانکداری بین المللی تصویب کرد. با وجود تصویب مجلس، این لوایح هنوز لازم الاجرا نیستد، زیرا شورای نگهبان باید آن را تصویب کند. این شورا اشکالاتی در این لوایح پیدا کرد و آن را برای بررسی دوباره به مجلس فرستاد.
این لوایح برای تصویب نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده اند.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز با بازنشر گزارش رویترز درباره تصویب CFT افزود: تهران می گوید، تلاش می کند استانداردهای بین المللی مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را که در FATF تعیین شده است، اجرا کند.
شرکت های خارجی می گویند، قانونی که شامل دستورهای FATF است، ضروری است اجرا شود تا آنها فعالیت سرمایه گذاری خود را افزایش دهند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) موافقت کردند.
در این رأی گیری از مجموع 271 نماینده حاضر در جلسه، 143 رأی موافق، 120 نماینده مخالف و پنج نماینده رأی ممتنع به الحاق ایران به این کنوانسیون دادند.
این لایحه شامل یک مقدمه، 28 ماده و یک پیوست است و بر اساس آن جمهوری اسلامی ایران، الحاق به کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم را با شروطی پذیرفت.