صادرات برق کاهش یافت

میزان صادرات برق کشور در پیک تابستان امسال در حالی به کمتر از 100 میلیون کیلووات ساعت در ماه رسید که این افت مربوط به زمانی است که خاموشی در شبکه برق نبوده و صادرات برق به عراق، افغانستان و پاکستان تقریبا به طور کامل متوقف شده بود.
کد خبر: ۸۴۱۶۱۵
|
۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۹ 10 October 2018
|
2254 بازدید
میزان صادرات برق کشور در پیک تابستان امسال در حالی به کمتر از 100 میلیون کیلووات ساعت در ماه رسید که این افت مربوط به زمانی است که خاموشی در شبکه برق نبوده و صادرات برق به عراق، افغانستان و پاکستان تقریبا به طور کامل متوقف شده بود.

به گزارش خبرگزاری فارس، میزان صادرات برق کشور در پیک تابستان امسال در حالی به کمتر از 100 میلیون کیلووات ساعت در ماه رسید که گفته می شود هنوز دستورالعمل صادرات برق برای بخش خصوصی اجرایی نشده است .هر چند این افت صادرات مربوط به زمانی بوده که خاموشی در شبکه نداشته‌ایم.

کاهش بی‌سابقه بارندگی‌های سال آبی 96-97 و استمرار خشکسالی در کشور موجب شد تا با پایین آمدن ارتفاع آب در مخازن سدهای دارای نیروگاه برق‌آبی بخش اعظمی از توان تولید برق این واحدها برای پیک سال 97 از دست برود و کشور با کسری چهار هزار مگاواتی تولید برق روبه‌رو شود.

ادامه این وضعیت صادرات برق کشور را نیز تحت تاثیر قرار داد، به طوری که پیش از شروع پیک تابستان 97 میزان صادرات ماهیانه برق به کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق و همچنین کشورهای آذربایجان و ارمنستان حدود 810 میلیون کیلووات ساعت بوده است که این رقم در پیک مصرف تابستان سال جاری به پایین‌ترین میزان خود رسید.
براساس ارزیابی صورت گرفته میزان صادرات برق کشور در پیک تابستان امسال کمتر از 100 میلیون کیلووات ساعت ماهیانه و آن هم مربوط به زمانی است که خاموشی در شبکه نداشته‌ایم. به طوری که در بازه زمانی 10 تیرماه تا پایان مردادماه سال جاری صادرات برق به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان تقریبا به طور کامل متوقف و به ساعات غیر پیک محدود شد و از طرفی صادرات برق به کشورهای آذربایجان و ارمنستان به طور کامل متوقف شد. پس از گذر از پیک تابستان 97 وضعیت صادرات برق به شرایط معمول قبل از پیک برگردانده شد.

در زمینه واردات برق نیز پیش از پیک تابستان 97 واردات برق از کشورهای ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان حدود 300 میلیون کیلووات ساعت ماهیانه بوده است که به دلیل افزایش مصرف برق در کشورهای وارد کننده این رقم در مقطع زمانی یاد شده تا حدود 200 میلیون کیلووات ساعت کاهش پیدا کرده بود که پس از گذر اوج مصرف تابستان، شرایط واردات نیز به روال قبل از پیک بازگشته است.

اردکانیان وزیر نیرو گفته بود که امکانی را فراهم کرده‌ایم و دستورالعمل آن نیز ابلاغ شده است تا سرمایه‌گذاران مختلف بخش خصوصی بتوانند نسبت به انعقاد قراردادهای صادرات برق به کشورهای همسایه اقدام کنند و ما تنها تسهیلات لازم برای این بخش را فراهم و شبکه را در اختیار آن‌ها بگذاریم.

وی با اشاره به اینکه امکان صادارت برق به کشورهای همسایه وجود دارد، بیان کرد: ما در این باره تسهیلی که فراهم می‌کنیم، حق ترانزیتی را دریافت خواهیم کرد که از این حیث فرصت‌های شغلی بیشتری به ویژه در دشت‌های وسیع کشور فراهم خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟