جلسه اقتصاددانان با رئیس جمهور برگزار شد

انتقادات تند اقتصاددانان به سیاست‌های دولت/ رئیس جمهور: اقتصاد با بگیر و ببند درست نمی‌شود/ دولت در شرایط سخت تر هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی نخواهد داشت

دکتر حسن روحانی امروز در جلسه اقتصادی با  حضور جمعی از اساتید دانشگاه های کشور، باتاکید بر اینکه "به آینده بهتر ، بسیار امیدوارم"، ضمن  ابراز خرسندی و خشنودی از برگزاری این نشست و قدردانی از حضور اقتصاددانان دانشگاه های کشور ، گفت: بی تردید تمامی شرکت کنندگان دلسوزانه برای نظام ، کشور و دولت نظرات کارشناسانه خود را بیان کردند و این جلسات باید تداوم یابد.
کد خبر: ۸۴۳۱۴۴
|
۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۲ 15 October 2018
|
10197 بازدید

انتقادات تند اقتصاددانان به سیاست های دولترئیس جمهور روحانی که در مورخه ۲۲ مهر ۱۳۹۷ در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌های کشور در دانشگاه تهران حاضر شده بود، خبر از برگزاری جلسه‌ای با اساتید اقتصاد دانشگاه‌ها داد. این جلسه در مورخه ۲۳ مهر ۱۳۹۷ برگزار شد و اساتید به نام اقتصاد در آن حضور داشتند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»، طی یک سال گذشته اقتصاد ایران به دلیل تکانه‌های شدید ارزی و تصمیمات غلط دولت با بی ثباتی‌هایی رو به رو شده است. دولت نیز تلاش کرده است تا سیاست‌های مختلفی را جهت به ثبات رساندن اقتصاد پیاده سازی کند، اما اکثر این سیاست‌ها با شکست مواجه شده اند. سیاست‌هایی که بعضاً با انتقادات تند اقتصاددانان مواجه بوده است و از بدو اجرا هشدار‌های لازم جهت عواقب پیاده سازی این سیاست‌ها به دولت داده شده، اما دولت آن گونه که باید به این هشدار‌ها توجه نکرده است.

طی یک سال گذشته اقتصاددانان به رئیس جمهور نامه نوشته اند و راهکار‌هایی را جهت خروج از بحران اقتصادی ارائه نموده اند. اما این نامه‌ها نیز گویا زیاد مورد توجه واقع نشد و سرانجام کار به جلسه حضوری با اساتید اقتصاد دانشگاه‌ها رسید.

خبر این جلسه را در مورخه ۲۲ مهر ۱۳۹۷ شخص رئیس جمهور در مراسم آغاز سال تخصیلی دانشگاه‌های کشور در دانشگاه تهران داد و گفت: در مورخه ۲۳ مهر ۱۳۹۷ جلسه‌ای را با اساتید اقتصاد دانشگاه‌ها برگزار خواهد کرد.

این جلسه در تاریخ مذکور برگزار شد. در این جلسه ۲۵ الی ۲۶ استاد اقتصاد از دانشگاه‌های مختلف حضور داشته اند و جلسه به مدت سه ساعت به طول انجامیده است.

عکس‌های منتشر شده از جلسه نشان می‌دهد که اساتیدی چون، احمد توکلی، تیمور رحمانی، فرشاد فاطمی، بایزید مردوخی، محسن رنانی، زهرا کریمی، حسین عبده تبریزی، جعفر خیرخواهان، سعید لیلاز، کامران ندری، حجت میرزایی، مهدی فیضی، علی مدنی زاده، سیدمحمد صادق الحسینی و ... حضور داشته اند.

سیدمحمد صادق الحسینی طی توئیتی اعلام نمود که اکثر افراد حاضر در این جلسه از منتقدان سیاست های دولت بوده اند و انتقادات تندی را نیز مطرح نموده اند. انتقاداتی که رئیس جمهور روحانی برخی از آن ها را وارد و برخی را ناوارد دانسته است. رئیس جمهور در این جلسه پیرامون محدودیت های فعلی که وجود دارد، به حاضرین توضیحاتی را ارائه نموده است.

بر اساس این گزارش، دقایقی پیش، پایگاه طالاع رسانی ریاست جمهوری گزارش داد: حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز دوشنبه در جلسه اقتصادی با  حضور جمعی از اساتید دانشگاه های کشور، باتاکید بر اینکه "به آینده بهتر ، بسیار امیدوارم"، ضمن  ابراز خرسندی و خشنودی از برگزاری این نشست و قدردانی از حضور اقتصاددانان دانشگاه های کشور ، گفت: بی تردید تمامی شرکت کنندگان دلسوزانه برای نظام ، کشور و دولت نظرات کارشناسانه خود را بیان کردند و این جلسات باید تداوم یابد.

رئیس جمهور تصریح کرد: از مسوولان دولت نیز می خواهم این جلسات را در محورهای مختلف اقتصادی ، پی بگیرند.

دکتر روحانی اظهارداشت: در تمام دوره فعالیت 5 ساله دولت، پیوسته هفته ای دو جلسه اقتصادی با مسئولین، مدیران و مشاوران اقتصادی داشته ام و در این دولت ، هیچ تصمیمی بدون مشورت با کارشناسان اتخاذ نشده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه باید امید در جامعه و سرمایه اجتماعی را بیش از پیش تقویت کنیم، به جنگ روانی و اقتصادی دشمنان علیه ملت ایران اشاره و تصریح کرد: ما در شرایط بحرانی نیستیم اما شرایط، عادی نیز نیست و در تصمیم گیری ها و اعلام مواضع و دیدگاهها ،  باید این شرایط مورد توجه باشد و در کنار ابراز نگرانی های بحق ، برای رفع این نگرانی ها  نیز راه حل و پیشنهادات عملیاتی ارائه شود.

دکتر روحانی با  تاکید بر اینکه مردم و بویژه صاحبان درآمدهای ثابت در شرایط کنونی با مشکل معیشت مواجه اند، گفت: دولت طرحهای گسترده ای برای مقابله با جنگ روانی و اقتصادی دشمنان و رفع مشکلات دارد اما در عین حال اقتصاد کشور از گذشته با بیمارهای مزمنی مواجه بوده که بروز برخی مشکلات و مسایل، باعث می شود تا عوارض آن بیمارهای مزمن، تشدید و اثارش بیشتر در جامعه لمس شود.

رئیس جمهور با اشاره به دستاوردهای دولت در عرصه کاستن از نرخ تورم ، ایجاد رشد اقتصادی و  برچیدن موسسات اعتباری غیرمجاز، گفت: طی فعالیت دولت یازدهم علت کاهش تورم ، انضباط مالی دولت بود و  ما در هیچ شرایطی و به رغم تحمل سختی ها، خلق پول و یا استقراض از بانک مرکزی نکردیم.

دکتر روحانی تاکید کرد: دولت هم اکنون نیز به گونه ای برنامه ریزی کرده است که حتی در شرایط سخت تر هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی نخواهد داشت.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان یکی از اقتصاددانان حاضر در جلسه گفت:کلیت این حرف درست است که اقتصاد با بگیر و ببند درست نمی شود اما ما گاهی با مواردی مواجه می شویم که تاسف آور است و باعث می شود که نتوانیم صرفا مقررات و معیارهای اقتصادی را در این موارد حاکم کنیم. گاهی شاهدیم فردی تولید را به این بهانه که مواد اولیه و قطعه ندارد، متوقف کرده و حال آنکه در بازرسی از انبارهای آن متوجه می شویم برای ماهها مواد اولیه و قطعه دارد  و صرفا به دنبال سود بیشتر در اینده ، فعالیت تولیدی را متوقف کرده است.

در ابتدای این جلسه نیز که حدود 3 ساعت به طول انجامید ، جمعی از اقتصاددانان در فضایی صمیمی با رئیس جمهور ، به طرح دیدگاهها و نظرات خود برای برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور پرداختند.

 راههای برون رفت از رکود و ایجاد شتاب در رشد اقتصادی ، وضع  تورم ، ضرورت تغییرات سریع و باور پذیر در هدفگذاری اهداف مدنظر اقتصادی ، تقویت سیستم ارزیابی سیاست ها، ضرورت دخالت بیشتر دولت در بازار ارز ، ضرورت مدیریت و کنترل تبعات شوک های اقتصادی برای مصرف کننده و تولید کننده ، تقویت تعامل با جهان ، بهره گیری بیشتر از نظر  اقتصاددانان در طرحهای اقتصادی پیش از اجرا ، ضرورت وجود فرماندهی برای مقابله با تحریم ها ، ضرورت ارائه بسته های مشروط حمایتی از بنگاههای بزرگ اقتصادی ، ضرورت توجه بیشتر به اقتصاد منطقه ای و اقتصاد بنگاه ها و تقویت تیم اقتصادی دولت ، از جمله مباحث و موضوعاتی بودند که استادان و صاحبنظران اقتصادی شرکت کننده در این نشست پیرامون آنها ، دیدگاه های خود را با رئیس جمهور در میان گذاشتند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟