وقتی جمال خاشقجی زنده بود

جمال خاشقجی درحالی از دنیا رفت که پشت سرش جنجالی جهانی و بحرانی بی‌سابقه در عربستان را به جا گذاشت. از مدینه منوره تا استانبول؛ سفر ۶۰ ساله او به شکل فاجعه‌بار پشت دیوارهای بلندی که پر از رمز و راز هستند، به پایان رسید.
کد خبر: ۸۴۵۷۴۶
|
۰۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۲ 24 October 2018
|
3761 بازدید

جمال خاشقجی درحالی از دنیا رفت که پشت سرش جنجالی جهانی و بحرانی بی‌سابقه در عربستان را به جا گذاشت. از مدینه منوره تا استانبول؛ سفر ۶۰ ساله او به شکل فاجعه‌بار پشت دیوارهای بلندی که پر از رمز و راز هستند، به پایان رسید.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه روسیا الیوم، جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد عربستانی که در کنسولگری این کشور در استانبول به نحوی مبهم کشته شد، ۲۲ ژانویه ۱۹۵۸ در مدینه منوره به دنیا آمد و دوم اکتبر ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید.

به رغم اینکه مسیر شغلی وی در دهه‌۸۰ شروع شد اما نامش در دهه‌ ۹۰ و به دنبال پوشش دادن حوادث افغانستان، خاورمیانه، الجزایر و کویت بر سر زبان‌ها افتاد. او در مؤسسه‌هایی که به زبان عربی و انگلیسی مقالات و اخبارشان را منتشر می‌کنند مشهور شد.

اواخر دهه‌ ۹۰ یعنی سال ۱۹۹۹ خاشقجی معاون سردبیر عرب نیوز و در سال ۲۰۰۳ سردبیر روزنامه الوطن عربستان شد اما فقط ۵۳ روز سردبیر این روزنامه بود و بعدا بدون دلیل برکنار شد.

خاشقجی بعدا مشاور رسانه‌ای ترکی الفیصل، سفیر سابق عربستان در لندن شد. وی در سال ۲۰۰۷ دوباره سردبیر روزنامه الوطن شد و سال ۲۰۱۰ دوباره برکنار شد.

خاشقجی به شاهزادگان عربستانی نزدیک بود و با ولید بن طلال میلیاردر عرب در تأسیس شبکه العرب که تنها برای یک روز از منامه پخش شد همکاری کرد. بعد از اینکه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان شد خاشقجی به آمریکا رفت و به روزنامه واشنگتن‌پست پیوست.

"اصبر علی ما أصابک إن ذلک من عزم الأمور"، (بر مشکلی که بر تو وارد آمده است شکیبا باش، این از عزم و اراده تو در کارهاست)؛ خاشقجی بعد از شدت گرفتن محدودیت‌هایی که برای او اعمال شده بود، در توییتر این آیه را نوشت و از کسانی که او را دنبال می‌کنند خواست در این آیه که از سوره لقمان است، تأمل کنند.

جمال روزهایش در آمریکا را با نوشتن مقالات و مشارکت در همایش‌های تلویزیونی و کنفرانس‌ها و مصاحبه با رسانه‌های مختلف می‌گذراند.

روش فکری جمال مشخص نیست. برخی او را لیبرال‌ می‌دانند که به اخوان المسلمین گرایش دارد. او در جوانی از اخوان المسلمین بوده یا نزدیک به آن‌ها بوده است. سلفی‌ها او را لیبرال می‌دانند.

در سطح خانوادگی خاشقجی از همسرش جدا شد. او همواره عکس فرزندان و نوادگانش را در اینستاگرام منتشر می‌کرد. شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه همسرش او را به طلاق مجبور کرده بود.

 

در این میان خدیجه چنگیز نامزد ترکیه‌ای خاشقجی ظاهر می‌شود که خبر ناپدید شدن خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول را داد.

او پژوهشگر و متخصص در حوزه امور عمان است. او طی کنفرانسی که مه ۲۰۱۸ برگزار شد با جمال آشنا شد و تصمیم به ازدواج گرفتند.

خاشقجی دوم اکتبر وارد کنسولگری عربستان در استانبول شد و برای همیشه ناپدید شد. بعد از دو هفته از ناپدید شدن وی مقامات عربستان که ابتدا اصرار داشتند خاشقجی کنسولگری را ترک کرده، به قتل خاشقجی در داخل این مقر در پی مشاجره و درگیری فیزیکی اذعان کردند.

خدیجه که خبر مرگ جمال را رد می‌کرد و امیدوار بود که جزئیات ناپدید شدنش فاش شود شنبه‌شب در پیامی در توییتر به کشته شدن همسرش اشاره و پیام خداحافظی‌اش را برایش نوشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟