بي‌خبري مسئولان از روستاي تاريخي+تصوير

روستاي تاريخي ميمند شهر بابك، منتسب به دوره اشكانيان با قدمت ۱۲‬ هزار سال تنها سازه دستكنده كه زندگي به شيوه قديم در آن جريان دارد، مشتمل بر ۴۰۰‬ كيچه يا واحد دست كنده و دو هزار و ۵۰۰‬ اتاق است كه در پنج طبقه مورب روي هم قرار گرفته‌اند، به دليل فاصله نزديک با مرو ايجاد شاهراه گردشگري تخت جمشيد ـ ميمند ميتوان پتانسيل جديد گردشگري جنوب را ترسيم کرد.
کد خبر: ۸۴۹۲۷
|
۱۷ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۵:۴۱ 06 February 2010
|
37000 بازدید
باوجود قدمت 12 هزار ساله روستاي صخره‌اي ميمند، بسياري از مسئولان کشوري و حتي کرمان از وجود اين روستا بي خبر هستند.

فرماندار شهربابک در گفت‌وگو با «البرز» با بيان اين مطلب گفت: در اين روستا 400 واحد دستکنده وجود دارد که ازجمله پتانسيلهاي کم نظير گردشگري کشور به شمار مي‌رود.

وي قرار گرفتن اين روستا در ميان مناطقي چون يزد، کرمان و فارس و عدم دسترسي مناسب به منطقه مذکور را از جمله عوامل عدم معرفي اين روستان به عنوان منطقه گردشگري اعلام کرد.

حميد افضلي افزود: از همين رو ايجاد محور ارتباطي تخت جمشيد به روستاي صخره‌اي ميمند يک يک ضرورت ملموس و مطالبه فرهنگي براي رونق گردشگري کشور محسوب مي‌شود.



وي از فعال شدن کميته‌اي به منظور مطالعات کارشناسي براي ايجاد اين محور گردشگري خبر داده و خاطر نشان ساخت: ساخت مسير اختصاصي گردشگري از تخت جمشيد تا ميمند، علاوه بر جذب گردشگران داخلي و خارجي، موجب پيشرفت اقتصادي و فرهنگي شهربابك و استان كرمان خواهد شد.

وي با انتقاد از قرباني شدن مناطق گردشگري طبيعي و باستاني کشور در ميان تبليغات يک سويه به برخي مناطق ديگر کشور تصريح کرد: مسير گردشگران داخلي در كشور بيشتر به محورهاي تهران، اصفهان و شيراز ختم مي‌شود، اين در حالي است كه استان كرمان و در كنار آن شهرستان شهربابك از آثار تاريخي، گردشگري و جاذبه‌هاي طبيعي فراوان و منحصر به فردي برخوردارند.

وي از ساخت ۷۰‬كيلومتر از مسير اختصاصي گردشگري تخت جمشيد ـ ميمند تا سال آينده با بهره برداري از جاده هرات ـ ميمند خبرداده و ادامه داد: ساخت ۴۰‬تا ۵۰‬كيلومتر باقي مانده تا تخت جمشيد تنها هزينه به منظور ايجاد محور اختصاصي گردشگري تخت جمشيد ـ ميمند خواهد بود.

ميمند کجاست؟

ميمند مرکز دهستان ميمند، بخش مرکزي، شهرستان شهربابک، واقع در استان کرمان است.
در ۳۶ کيلومتري شمال شرقي شهر بابک قرار دارد و دشت خاتون‌آباد (دهشتران) در جنوب و کوه خورين در شمال باختري آبادي است. مختصات ميمند ۲۳ ْ۵۵ طول جغرافيايي و ۱۴ ْ۳۰ عرض جغرافيايي است و ۲۲۴۰ متر از سطح دريا بالاتر است. مي‌باشد.
 
دهستان ميمند از شرق با دهستان پاقلعه، از شمال با دهستان راويز، از شمال غرب و غرب با دهستان‌هاي مدوارات و خورسند، از جنوب با دهستان خاتون آباد و از جنوب شرق با دهستان‌هاي پاريز و سرچشمه هم مرز است.



 روستاي ميمند حدود ۴۰۰ واحد مسکوني (کيچه) و حدود ۲۵۰۰ اتاق دارد که در دل صخره‌هاي روبه‌روي هم کنده شده است.
موقعيت اين روستا از لحاظ استراتژيک داراي اهميت بوده. به قول ميمندي‌ها: «اگر در ابتداي ميمند (که آن را گلوگاه مي‌نامند) دو تفنگچي در دو طرف رودخانه مستقر شوند، به راحتي مي‌توانند از ده دفاع کنند.»

لايه آذرين ضخيمي که بر روي روستا وجود دارد، ‌مانند دژي طبيعي از نفوذ به روستا جلوگيري مي‌کند. تنها مسير دسترسي، شيارهاي طبيعي به‌نام رخنه است که در مواقع لزوم بسته مي‌شدند. دستکندها در چندين تراز مختلف، در شيب کوه و دوطرف دره، کنده شده‌اند و ميانگين اتاق‌هاي موجود در هر کيچه به ۴ مي‌رسد.
 
دکتر باستاني پاريزي در کتاب پيغمبر دزدان آورده: «ميمند از دهات معروف و قديمي شهربابک است، تمام اتاق‌هاي اين ده در دامنه کوه کنده شده و خانه‌ها در دل سنگ است و هر کوچه که در دل کوه مي‌رود سه يا چهار اتاق دارد و مجموعاً قريب سيصد کوچه در دل سنگ فرو برده‌اند و به همين سبب خانه‌ها دودکش و بخاري ندارند و بدون منفذ است و از جهت تاريخي واقعاً از آثار اوليه تمدن بشري محسوب مي‌شود. در واقع يک آسمان خراش موربي است که هزاران سال است در دل سنگ کنده شده، اتاق‌ها بخاري ندارد، راه عبور محدود است و دواب و آدميزاد تا حدودي زندگي مشترکي دارند، اين آبادي البته غيراز ميمند معروف فارس است….»

گفتني است: طي ايام نوروز گذشته ۲۲‬هزار گردشگر داخلي و خارجي از روستاي تاريخي ميمند بازديد كردند.








نمونه‌اي از كنده كاري روي سنگ
























اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۰
عليرضا آيت اللهي
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۷
اغراق فرموده اند . اين روستا از حدود 40 سال قبل شهرتي جهاني دارد . سي و هشت سال قبل اينجانب هفته هائي مديد از عمر خود را صرف تحقيق در باره اين روستا كرده ام . در 13 شهريور 1382 همايش بزرگي در ميمند شكل گرفت كه نتيجه اش ( و از آن جمله مقاله طويل اينجانب ) در كتاب مربوطه آمده است ... ميدانيد مسئله در كجا است ؟
ناشناس
|
-
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۷
تا زمانی که اتکا به پول نفت وجود دارد باید هم مسولان از جذب توریسم بی خیال باشند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۲۷ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۷
البته در اینکه شما چند صباحی است که به یاد روستاهای کشورمان افتاده اید تعجبی نیست، تعجب ما در این است که چطور این روستا رو که خود سیمای جمهوری اسلامی ایران در یکی دو سال گذشته پخش کرد ندیده اید
محمدزاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۷
"بي‌خبري مسئولان از روستاي تاريخي+تصوير"

اين تيتر درست نيست چرا كه عكس ها نشان از باخبري مسئولين مي دهد. عكس چهارم از بالا نشان مي دهد كه مسئولين باخبرند ولكن خودشان را به خواب زده اند و روستاي به اين زيبائي را به حال خود وا گذاشتند و همچنان محرم به نظر مي رسد درحاليكه همين روستا مي تونه چندين هزار توريست را به خودش جذب كنه
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۷
ميمند جزء روستايي هست كه بيشتر افرادش تحصيلكرده هستند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۷
جالب بود
said
|
GERMANY
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۷
جالب و دلپذیر بود. با از خواب بیدارشد همت مسئولین، مردم صبور و بی توقع این روستا آسایش بهتری پیدا خواهند کرد.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۰۵ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۷
احتمالا تابلوي سازمان ميراث و فرهنگي رو مردم کار گذاشتند و عکس هوايي روستا رو هم مردم گرفتند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۷
واقعا زیباست
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۸۸/۱۱/۱۷
ببین چند نفر برای این خبر کامنت می گذارند. حالا برو به خبر خوشه بندی. حالا مقایسه کن که غم نان چه به روز مردم آورده. آی فرهنگ، چهره آبیت پیدا نیست.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟