استفاده از ایدههای علمی در صنعت نقش مهمی در قطع وابستگی صنایع بزرگ کشور در اوج تحریمها داشته است.
به گزارش روابط عمومی فولاد مبارکه، مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به پیشتاز بودن این شرکت در اجرای طرح های پژوهشی گفت:تا کنون 950طرح در شرکت فولاد مبارکه اصفهان اجرا شده و 100طرح نیز در حال اجراست.
دکتر شهرام عباسی با بیان اینکه این شرکت با صد و ده مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی برای رفع مشکلات و گره گشایی در صنعت در ارتباط است افزود: ایجاد ثروت امروز از طریق دانش فنی و تکنولوژی های نوین است.
وی به اجرای طرح پژوهشی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان با عنوان جایگزینی آنتراسیت به جای ماده کوک نفتی اشاره کرد و گفت: جلوگیری از توقف خطوط تولید با توجه به تحریم این ماده، صرفه جویی 6میلیون دلاری استفاده از منابع داخلی وهزینه ای کمتر از یک دهم ماده کوک نفتی وارداتی از مزایای اجرای این طرح بود.
دکتر عباسی با بیان اینکه این طرح نتیجه دوسال تلاش تحقیقاتی دانشجویان و استادان دانشگاه بود گفت: از این طرح می توان به عنوان بزرگترین طرح تحقیقاتی برروی مواد اولیه در غرب آسیا یاد کرد.
مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه اصفهان به اجرای طرح های یک شرکت دانش بنیان همراه با تیم 50نفره در این شرکت اشاره کرد وگفت :این تیم توانسته اند 70درصد از تجهیزات آزمایشگاهی وارداتی را بومی سازی کنند و انحصار ساخت آنها را از انحصار سه شرکت آمریکایی، آلمانی و ایتالیایی خارج کنند.
به گفته وی صادرات این تجهیزات بومی به کشورهایی همسایه نیز ارزآوری سه میلیون دلاری برای کشور داشته است.